Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kiedy czas na slub?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#61 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 16:28

j zebys sie nie zdziwila jak bedziesz wyksztalcona a pracy i tak nie bedzie :roll:

jakoś nie podchodzę do sprawy w ten sposób ;) Nie mówię, że dostanę pierwszą lepszą... Nie mówię, że do końca będę robic to, co będę studiować, bo to różnie w życiu bywa. ale nie zakładam, że pracy nie dostanę :roll:

#62 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 17:11

chyba temat o ślubie jest ;-)

ja tak jak Elodka czasem sie zastanwiam jakby to było gdyby mi się ( w końcu) Radek oświadczył... z jednej strony bardzo bym chciała i ślubek i dzidziunio.. nie myślę o pieniądzach, pracy, szkole
ale z drugiej strony dalej czuję się jak dzieciak, który w takiej sytuacji musiałby nagle dorosnąć tak w pełni... ;-)
mieszane mam uczucia ;)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#63 Fairy

Fairy
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 03 września 2009 - 12:40

ja wam powiem że ja mam 27lat, ze swoim facetem łącznie lat 3, rok temu poprosił mnie o rękę - ślub za rok. Bedę miała wtedy 28lat i naprawdę - wg mnie to idealny wiek na ślub - do tego momentu człowiek ma czas na ustatkowanie się, dorobienie się czegoś, ma czas na chociażby głupie imprezy (bo po ślubie - jak już masz np. dziecko -to jest to troche kłopotliwe) na podróże, na życie takie jak lubisz. Przede wszystkim to cię stac na ten ślub. Masz mieszkanie (wynajete bo wynajęte ale masz.. :D ) kurcze.. a o dzieciach pomyślę... po 30 na bank.

:*

#64 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 września 2009 - 14:59

Mi też już sie marzy ślub ;-)

Myśle że jak nadal będe z moim chłopakiem i bede czuła że to ten jedyny to jakoś jak skończę 22-23 lata przyjdzie czas na ślub ;-)
dużo czasu jeszcze ale pomarzyc zawsze mozna ;-)
jak bedzie praca to beda studia zaoczne i bedą pieniądzie żeby odkładac, powoli sie uzbierają ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#65 lala874

lala874
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 08:00

Ja i W. mamy po 25 lat. Razem jesteśmy 1,5 roku. W Walentynki poprosił mnie o rękę. Niby krótko jesteśmy ze sobą, ale ja wiem, że to odpowiednia pora, bo trafiłam na swojego Księcia :)

#66 _eta

_eta
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 23:27

ja bede miała 25 on 28 :)
i prawie 8 lat razem w dniu ślubu
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#67 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 18:19

myślę że nie ma dobrego wieku na ślub, ze np 25 lat i koniec : ślub,
odpowiedni czas jest wtedy jak ludzie mocno się kochaja i chcą ze soba spędzić resztę zycia :-D

ja teraz bym już chciała, choć rok temu byłam absolutnie przeciwna, takiemu wiązaniu się :-)

#68 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 19:16

myślę że nie ma dobrego wieku na ślub

to prawda, bo to bardzo subiektywna decyzja...
dla jednych wyda się to śmieszne inni zrozumieją a może jeszcze inni mają podobne odczucia... tak więc ja czuje, że już mogłabym być żoną mojego B., mimo mojego młodego wieku. wiem, że to TEN mężczyzna... teraz wystarczy nam stworzyć podłoże materialne i myślę, że możemy założyć rodzinę :->
Dołączona grafika

#69 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 23:20

Osobiscie uwazam, ze sam wiek nie jest najwazniejszy.
Oczywiscie duzo znaczy, jesli ma sie stabilna styuacje finansowa, jest sie samodzielnym, ale jak wiadomo, nie jest to wyznacznikiem trwania malzenstwa. Znam malzenstwo, wzieli slub majac po 20 lat bodajze i po 2 miesiacach znajomosci, a niedawno obchodzili 50lecie slubu. Wiec to juz tylko zalezy od ludzi. Ja mysle, ze juz moglabym wyjsc za maz, jestem pewna uczuc, ktore nas lacza z Miskiem. Wiadomo, na poczatek jednak szkola. Mam jednak o tyle fajna sytuacje, ze moja mama sama mowila, ze jakbym szkoly nie miala, to nie mialaby nic przeciwko slubowi w tak mlodym wieku.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#70 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 21:59

to nie jest powiedziane z góry ile trzeba mieć lat zeby wyjsc za maz.
jedna kobitka moze miec 20 lat druga moze miec 35 lat.to poprostu sie czuje i trzeba byc na to gotowym.a po jakim czasie mozna wyjsc za maz????
Powiem wam tak; moi dziadkowie pobrali sie po 3 miesiacach znajomosci i sa ze soba do dzis,rok temu obchodzili zlote gody czyli 50 rocznice slubu.
ja myśle ze musza tego chceić dwie strony nic na sile:)

#71 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 13:49

Nie ma chyba wieku odpowiedniego na ślub.
Powiem na przykładzie moim i mojego brata.
Ja mam 20 lat.
W dniu ślubu prawdopodobnie będę miała 20 lub 21 i uważam że jestem gotowa (tak myślę to się okaże na prawdę już po fakcie)
Mój brat ma 28 i nie śpieszy mu się...
Może po prostu nie znalazł odpowiedniej osoby <bezradny></span>
Nie jest ważny wiek, tylko nasze podejście do życia i to czy sami czujemy się gotowi ;-)

#72 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 14:59

Nie jest ważny wiek, tylko nasze podejście do życia i to czy sami czujemy się gotowi ;-)

święte słowa... ja będę miała podobnie jak Weronika 20 lub 21... a szczerze to już dzisiaj mając prawie 19 lat czuję się gotowa ;-) wystarczy spotkać tego jedynego i dojrzeje się momentalnie :mrgreen:
Dołączona grafika

#73 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:32

Czytam te wasze posty i zgadzam sie w 100% ze slub to jest kwestia indywidualna kazdego jeden dojrzewa do tej decyzji szybciej a inny wolniej. Ja na przyklad czuje ze moglabym juz wyjsc za mojego K kocham tak bardzo ze bez zastanowienia powiedzialabym mu TAK jesliby mnie tylko poprosil o reke. Natomiast moj K wrecz odwrotnie. On chyba sam nie wie czego chce <bezradny></span> Widac moj K nie jest na tyle dojrzaly aby uczynic ten krok i zwiazac sie ze mna na cale zycie, ale jak to mowia milosc cierpliwa jest.

mam nadzieje, ze nadejdzie kiedys ten dzien ze moj K obudzi sie powie sobie, ze najwyzszy czas na oswiadczyny. Poki co musze sobie jeszcze troche poczekac.

musza tego chceić dwie strony nic na sile:)

dokladnie i ja sie pod tym podpisuje. Bo slub na sile to nie ma najmniejszego sensu

201407101662.png

#74 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 19:23

Nie ma chyba wieku odpowiedniego na ślub.

też tak samo uważam...
są osoby którym sie spieszy a są takie którym wcale :P
gorzej jak to jest para :) wtedy pojawia sie problem

Jeśli o mnie chodzi to sądzę ze mogłabym wyjść już za mąż tylko mi odpowiedniego kandydata brakuje :P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#75 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 19:43

Jeśli o mnie chodzi to sądzę ze mogłabym wyjść już za mąż tylko mi odpowiedniego kandydata brakuje

ha ha mam dokłaaaadnie tak samo kochana :D
od urodzenia byłam dzieckiem bardziej dojrzałym emocjonalnie i psychicznie niż moi rówieśnicy, więc będąc dziś w wieku 20 lat czuję się gotowa na założenie rodziny...

ale na to się na zanosi bo nie mam szczęścia do facetów... :(

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#76 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 19:50

WweronikaA, to wygląda na to ze bedziemy braly ślub w tym samym wieku i nawet w podobnym czasie :-P
Kiedyś ślub w takim wieku był normalną koleją rzeczy, teraz ludzie na młode żony dziwnie patrzą - większośc myśle, że obrączka jest wynikiem ciąży <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#77 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 20:01

ja jakieś dwa lata temu , nie dopuszczałam do siebie myśli o ślubie, miałam ochotę jeszcze pobyć wolna, sama nie wiem...
teraz się to zmieniło... myślę że jestem gotowa na taki krok :->

#78 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 20:45

większośc myśle, że obrączka jest wynikiem ciąży <bezradny></span>

powiedziałam chrzestnej mojej to pierwsze słowa były takie "musicie?"
Moja mama jak była w moim wieku to już brata pod serduszkiem nosiła.
Ja stawiam na rodzinę.
Owszem zależy mi na wykształceniu, ale to jest u mnie na drugim miejscu.
No chyba żebym nie miała zabezpieczenia finansowego.
To wtedy bym inaczej myślała ;-)
Ale jak na tę chwilę mam to mogę wziąć ślub założyć

to wygląda na to ze bedziemy braly ślub w tym samym wieku i nawet w podobnym czasie :-P

rodzinę i zacząć studia ;-) a no bardzo możliwe. Chyba że mój jednak na wiosne będzie w przyszłym bo to jeszcze nie wiadomo <bezradny></span>

#79 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 11:18

Owszem zależy mi na wykształceniu, ale to jest u mnie na drugim miejscu.

hmm powinnaś jednak o tym myśleć
kochacie się chcecie się pobrać wszystko w porządku, ale żeby ci nie przyszło do głowy odkładać studia na później, później... aż nie pójdziesz w ogóle, wykształcenie jest bardzo ważne w życiu, samo liceum/technikum to dziś tak jak nic.. :-)

#80 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 11:30

Ja wiem.
No i To że teraz mamy zabezpieczenie finansowe nie znaczy że będziemy mieć zawsze. Kiedyś może się zdarzyć że będę potrzebowała "dobrej" pracy a ze średnim wykształceniem to....