Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kiedy czas na slub?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

#41 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 20:05

My też mamy WSPÓLNY samochód:D na początku jeździliśmy autem mamy B. ale niestety mieliśmy wypadek no i teraz kupiliśmy własny a ten jego mamy trzeba jeszcze odkupić;/:) no i to teraz nasz podstawowy wydatek. A potem to już będziemy oszczędzać:D gdyby nie kasa to ja bym mogła wychodzić za Niego w przyszłym roku jak tylko skończyłabym liceum:D ale cóż...kasa naprawdę ma teraz większy wpływ na decyzję "kiedy się pobrać" niż wiek... Ale co tam...warto czekać:)
Dołączona grafika

#42 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 20:18

Ale co tam...warto czekać:)

No i prawidlowo:) Jak macie byc dla siebie to bedziecie.

#43 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 lipca 2008 - 20:52

Jak macie byc dla siebie to bedziecie.

Dokładnie:D
Mimo tego ze to jeszcze odległa data to lubimy sobie marzyć...planowac:D
Dołączona grafika

#44 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 25 października 2008 - 17:02

Wazne, bysmy mieszkali ze soba i znali/akceptowali sie na tyle by wiedziec, ze chcemy spedzic ze soba zycie.
Mysle ze wg mnie najlepszy czas na slub to 2,3 lata, gdzie wiekszosc czasu mieszkalibysmy ze soba.

Na pewno nie mysle tak jak wiekszosc moich znajomych, ze po zareczynach slub powinien byc szybko, po co sie spieszyc? Juz lepiej poczekac dluzej, by wiedziec jak partner zachowuje sie w krytycznych, ciezkich sytuacjach, jakim jest patrnerem i człowiekiem (wielkie i te pe ) a najepszy sposob by sie o tym przekonac to wlasnie wspólne mieszkanie.

#45 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 21:54

Ja jestem katoliczką i seks i mieszkanie wspólne powinno być po ślubie.Jeśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#46 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:12

.Jeśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.

tyle że czasem po jakimś czasie wychodzą różne niezbyt miłe dla nas rzeczy, przez które nigdy nie zdecydowalibyśmy się być z tą drugą osobą.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#47 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:15

.Jeśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.

tyle że czasem po jakimś czasie wychodzą różne niezbyt miłe dla nas rzeczy, przez które nigdy nie zdecydowalibyśmy się być z tą drugą osobą.

zgadzam się z tobą.Ale ja pochodzę z katolickiej rodziny i mieszkanie przed ślubem jest niedopuszczalne.

#48 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:17

ja pochodzę z katolickiej rodziny i mieszkanie przed ślubem jest niedopuszczalne.

nie dopuszczalne dla ciebie czy twoich rodziców?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#49 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:21

moi rodzice by to zaakceptowali ale sama nie chce przed ślubem mieszkać.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#50 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 22:27

tuptunio zlej sprawę. Widzisz sprzeczności w postach?

#51 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:18

eśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.

Ja tez tak kiedys rozumowalam... Ale w wielu przypadkach okazuje sie ze to gowno prawda bo ludzie musza sie poznac zanim zdecyduja sie byc razem na zawsze... I to dobrze poznac bo to docieranie sie po slubie to pierdoly... Moze kiedys tak bylo dzis mamy inne pokolenie ludzie oszukuja sie nawzajem zeby tylko miec jakies korzysci z tego dla siebie...A jak juz wyjdziesz za maz to tak latwo sie nie wyplatasz z tego... A sex hmmm wiele malzenstw sie rozpada bo sie po slubie okazuje ze w lozku to jednak nie to...
Dołączona grafika

#52 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:25

eśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.

Ja tez tak kiedys rozumowalam... Ale w wielu przypadkach okazuje sie ze to gowno prawda bo ludzie musza sie poznac zanim zdecyduja sie byc razem na zawsze... I to dobrze poznac bo to docieranie sie po slubie to pierdoly... Moze kiedys tak bylo dzis mamy inne pokolenie ludzie oszukuja sie nawzajem zeby tylko miec jakies korzysci z tego dla siebie...A jak juz wyjdziesz za maz to tak latwo sie nie wyplatasz z tego... A sex hmmm wiele malzenstw sie rozpada bo sie po slubie okazuje ze w lozku to jednak nie to...

ale jeśli przez seks się rozstają to czy naprawdę to była miłość czy tylko porządanie?

#53 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:28

ale jeśli przez seks się rozstają to czy naprawdę to była miłość czy tylko porządanie?

Gdyby bylo porzadanie to by nie wytrzymali do slubu to po pierwsze a po drugie to nie jest tak ze milosc sprawi ze sex nawet najgorszy bedzie ci pasowal... Moze na jakis czas ale nie na dluzsza mete...Pozniej stanie sie to przyczyna konfliktow i nieporozumien miedzy toba i partnerem... Zaufaj mi anam niejedna taka pare...
Dołączona grafika

#54 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:31

tak ale np.zmieniłabym zdanie i zrobiłabym to przed ślubem to mój chłopak uważa że przed ślubem mogę oglądać tylko jego tors.Bo on zamierza swój pierwszy raz mieć w noc poślubną.A nie zdradzę go bo dla mnie przestali inni faceci się liczyć.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:34

Porzucam temat bo to juz off top :->
Dołączona grafika

#56 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 23:34

jesli chodzi o temat sexu przed slubem to mozecie kontynuowac rozmowe w tym temacie seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#57 marmis13

marmis13
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 10:53

Witam serdecznie.Fajny temat -kiedy czas ?? hehe

Powiem WAM ze ja jestem ze swoim mężczyzną 13lat i dopiero 27 wrzesnia 2008 pobralismy sie :)

Mamy synka w wieku prawie 4 latek,a ja jestem w 22tyg i pod sercem nosze Martynkę :lol:

My na slub długo zwlekalismy poniewaz po prostu nie bylo nas na to stac :-/
Slub wzielismy konkordatowy.
zadnego wesela,przyjecie dla najblizszych,11 osób a i tak wydalismy 4tysiące!!
Garnitur,buty,moja kiecka (kolor ecri-wcale nie weselna)obraczki,fryzjer (tylko 25zł :lol: -mam wlosy do pasa),jedzenie na przyjęcie,dla ksiedza za udzielenie slubu i za organiste.

To tak sie mówi,ale nawet najmniejsze przyjecie slubne niestety kosztuje.
A jesli tylko jedno z obojga pracuje,do tego na utzymaniu dom i dzieci to juz naprawde cioezko.

Ale mamy juz za sobą uffffffffffffffff :lol: :lol:

pozdrawiam
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#58 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 13:05

gosiaczek199022, jestes katoliczka mieszkanie ze soba przed slubem i seks odpada... tak napisalas a jestes w ciazy... a wiatropylna nie jestes;)

Ja mam prawie 20 lat Misiek prawie 26 czasami myslimy o weselu ...
Wiem ze Wojtek bardzo chcialby juz ale cos go powstrzymuje bo jeszcze nawet zareczeni nie jestesmy ;-)
Mamy czas... Ja mam jeszcze rok szkoly...
Ale nie bedziemy za dlugo czekac... Po sknczeniu szkoly mysle ze zaczniemy myslec powaznie o slubie:)

#59 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 13:16

Nie ukrywam, że czasami myślę, jak by to było, gdyby K. mi się oświadczył i planowalibyśmy powoli ślub, ale wracam na ziemię i myśląc tak zupełnie racjonalnie, ślub będę chciała planować dopiero po studiach ;) tak za 5, 6 lat ;) Chcę mieć stabilną sytuację, czyli koniec edukacji, stała praca, dom. W takim wieku co mogę sobie zapewnić? Mieszkanie z matką, a nie z mężem? Pracy nie będzie, bo nie jestem wykształcona, a przynajmniej nie takiej, jaką bym chciała. Nie ma się co śpieszyć :)

#60 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 15:36

Pracy nie będzie, bo nie jestem wykształcona

oj zebys sie nie zdziwila jak bedziesz wyksztalcona a pracy i tak nie bedzie :roll:

Hmmm... no ja jestem juz prawie dwa miesiące zaręczona i o ślubie już myślę. Choc jestem młoda, myślę, że czas jest odpowiedni ;-) Nie ma co zwlekac, Ł. tez juz ma swoje lata, pragnie stabilizacji, dziecka... Ja zresztą też a skoro się zgadzamy to uda nam się to osiągnąc wspólnie... ;-) I nawet jeśli wystapia jakies trudnosci, przeszkody, wiem, że uda nam się to razem pokonac, bo będziemy małżeństwem, jednością :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika