kiedy czas na slub?
Napisano 22 lipca 2008 - 20:05
Napisano 22 lipca 2008 - 20:18
Ale co tam...warto czekać
No i prawidlowo:) Jak macie byc dla siebie to bedziecie.
Napisano 25 października 2008 - 17:02
Mysle ze wg mnie najlepszy czas na slub to 2,3 lata, gdzie wiekszosc czasu mieszkalibysmy ze soba.
Na pewno nie mysle tak jak wiekszosc moich znajomych, ze po zareczynach slub powinien byc szybko, po co sie spieszyc? Juz lepiej poczekac dluzej, by wiedziec jak partner zachowuje sie w krytycznych, ciezkich sytuacjach, jakim jest patrnerem i człowiekiem (wielkie i te pe ) a najepszy sposob by sie o tym przekonac to wlasnie wspólne mieszkanie.
Napisano 26 stycznia 2009 - 22:15
tyle że czasem po jakimś czasie wychodzą różne niezbyt miłe dla nas rzeczy, przez które nigdy nie zdecydowalibyśmy się być z tą drugą osobą..Jeśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.
zgadzam się z tobą.Ale ja pochodzę z katolickiej rodziny i mieszkanie przed ślubem jest niedopuszczalne.
Napisano 26 stycznia 2009 - 22:27
Napisano 26 stycznia 2009 - 23:18
eśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.
Ja tez tak kiedys rozumowalam... Ale w wielu przypadkach okazuje sie ze to gowno prawda bo ludzie musza sie poznac zanim zdecyduja sie byc razem na zawsze... I to dobrze poznac bo to docieranie sie po slubie to pierdoly... Moze kiedys tak bylo dzis mamy inne pokolenie ludzie oszukuja sie nawzajem zeby tylko miec jakies korzysci z tego dla siebie...A jak juz wyjdziesz za maz to tak latwo sie nie wyplatasz z tego... A sex hmmm wiele malzenstw sie rozpada bo sie po slubie okazuje ze w lozku to jednak nie to...
Napisano 26 stycznia 2009 - 23:25
eśli się kogoś kocha to wady,nawyki i nałogi nie robią różnicy.
Ja tez tak kiedys rozumowalam... Ale w wielu przypadkach okazuje sie ze to gowno prawda bo ludzie musza sie poznac zanim zdecyduja sie byc razem na zawsze... I to dobrze poznac bo to docieranie sie po slubie to pierdoly... Moze kiedys tak bylo dzis mamy inne pokolenie ludzie oszukuja sie nawzajem zeby tylko miec jakies korzysci z tego dla siebie...A jak juz wyjdziesz za maz to tak latwo sie nie wyplatasz z tego... A sex hmmm wiele malzenstw sie rozpada bo sie po slubie okazuje ze w lozku to jednak nie to...
ale jeśli przez seks się rozstają to czy naprawdę to była miłość czy tylko porządanie?
Napisano 26 stycznia 2009 - 23:28
ale jeśli przez seks się rozstają to czy naprawdę to była miłość czy tylko porządanie?
Gdyby bylo porzadanie to by nie wytrzymali do slubu to po pierwsze a po drugie to nie jest tak ze milosc sprawi ze sex nawet najgorszy bedzie ci pasowal... Moze na jakis czas ale nie na dluzsza mete...Pozniej stanie sie to przyczyna konfliktow i nieporozumien miedzy toba i partnerem... Zaufaj mi anam niejedna taka pare...
Napisano 26 stycznia 2009 - 23:34
Napisano 04 lutego 2009 - 10:53
Powiem WAM ze ja jestem ze swoim mężczyzną 13lat i dopiero 27 wrzesnia 2008 pobralismy sie
Mamy synka w wieku prawie 4 latek,a ja jestem w 22tyg i pod sercem nosze Martynkę
My na slub długo zwlekalismy poniewaz po prostu nie bylo nas na to stac
Slub wzielismy konkordatowy.
zadnego wesela,przyjecie dla najblizszych,11 osób a i tak wydalismy 4tysiące!!
Garnitur,buty,moja kiecka (kolor ecri-wcale nie weselna)obraczki,fryzjer (tylko 25zł
To tak sie mówi,ale nawet najmniejsze przyjecie slubne niestety kosztuje.
A jesli tylko jedno z obojga pracuje,do tego na utzymaniu dom i dzieci to juz naprawde cioezko.
Ale mamy juz za sobą uffffffffffffffff
pozdrawiam
Napisano 07 sierpnia 2009 - 13:05
Ja mam prawie 20 lat Misiek prawie 26 czasami myslimy o weselu ...
Wiem ze Wojtek bardzo chcialby juz ale cos go powstrzymuje bo jeszcze nawet zareczeni nie jestesmy
Mamy czas... Ja mam jeszcze rok szkoly...
Ale nie bedziemy za dlugo czekac... Po sknczeniu szkoly mysle ze zaczniemy myslec powaznie o slubie:)
Napisano 07 sierpnia 2009 - 13:16
Napisano 07 sierpnia 2009 - 15:36
Pracy nie będzie, bo nie jestem wykształcona
oj zebys sie nie zdziwila jak bedziesz wyksztalcona a pracy i tak nie bedzie
Hmmm... no ja jestem juz prawie dwa miesiące zaręczona i o ślubie już myślę. Choc jestem młoda, myślę, że czas jest odpowiedni