nie znam, dlatego nie osądzam i nie potępiam. Za to potępiam skaczących z pazurami na przykład na wszystkie surogatki (i nie tylko).Znasz zycie, losy tych ludzi.
viola, nikt zdania nie narzuca, a raczej broni własnego. na tym polega dyskusja
Napisano 28 września 2010 - 16:15
nie znam, dlatego nie osądzam i nie potępiam. Za to potępiam skaczących z pazurami na przykład na wszystkie surogatki (i nie tylko).Znasz zycie, losy tych ludzi.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 września 2010 - 16:22
ładnie to brzmi.przez takich jak Sajuri
Napisano 28 września 2010 - 16:22
Wcale nie jest źle,że ich bronisz,ale trochę jestem przerażona tą dyskusją,aby nie wymknęła się spod kontroli.I nie skończyła się wzajemnym oczernianiem.To źle, że chcę ich bronić?
Napisano 28 września 2010 - 16:25
To źle, że chcę ich bronić?
Wcale nie jest źle,że ich bronisz,ale trochę jestem przerażona tą dyskusją,aby nie wymknęła się spod kontroli.I nie skończyła się wzajemnym oczernianiem.
Napisano 28 września 2010 - 17:06
są kobiety które owszem sprzedały by swoje dziecko ot tak... i może lepiej, że się go pozbywają bo u matki miłości by nie zaznały. Ale jest też masa kobiet, które oddają dzieci w wielkim cierpieniu i bólu (i szczerze myślę, że takich jest więcej). A to, że biorą pieniądze... cały okres ciąży tani nie jest, po ciąży również często zostają wszelakie powikłania (najczęściej psychiczne) a leki na nie darmowe nie są...sprzedałabys swoje dziecko ot tak??
Napisano 28 września 2010 - 17:42
bo równie uparcie jak ty trwałam przy równie kontrowersyjnych tematach a gdy sama zaczynałam być bohaterką moje poglądy zmieniały diametralnie...
Napisano 28 września 2010 - 17:50
Sajuri chyba nie do końca rozumiesz co swoim postem chciała przekazać nie(d)oceniona- nie broni kobiet, dla których to czysty biznes i łatwe pieniądze, ale stara się pokazać, że niekoniecznie każda surogatka to podła kobieta, która tylko czyha na kasę, więc uogólnianie, że to złe i niewłaściwe postępowanie nie znając wszystkich okoliczności jest nie na miejscute co TYLKO dla szmalu też bronisz??
I w tym zdaniu zawiera się wszystko co chciałam przekazaćkażdą sytuację należy rozpatrywać indywidualnie
Napisano 28 września 2010 - 17:55
Napisano 28 września 2010 - 18:43
no a ja probuje pokazać że dla mnie głownie te kobiety ktore tylko dla kasy.Sajuri napisał/a:
te co TYLKO dla szmalu też bronisz??
Sajuri chyba nie do końca rozumiesz co swoim postem chciała przekazać nie(d)oceniona- nie broni kobiet, dla których to czysty biznes i łatwe pieniądze, ale stara się pokazać, że niekoniecznie każda surogatka to podła kobieta, która tylko czyha na kasę, więc uogólnianie, że to złe i niewłaściwe postępowanie nie znając wszystkich okoliczności jest nie na miejscu
Napisano 29 września 2010 - 17:34
no włąsnie mowimy o surogatkach wogóle , wiec i o takich tutaj mowimy, nie tylko o tych co robia to tylko dla kasy na tipsy.ale my tu mowimy o surgatkach wogole
a nie tylko o surgatkach ktore maja umierajace dzieci
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 stycznia 2011 - 14:44
ale co innego wspomoc kobiete gdy jest w ciąży a co innego dac jej np. 200 lub i wiecej tysiecyze kobiety robia to za akse , to dla mnie nic złego , a co jesli para sie jednak rozmysli i nie wezmie tego dziecka, to te pieniadze , moga pokryc choc w częsci jego utrzymanie . okres ciazy to trudny okres, jest wyczerpujacy dal organizmu , wiec jest to pewien rodzaj rekompensaty za ubytki zdrowotne.
a jak znam siebie byłby tragicznynie wiem jakby wygladał moj stan psychczny po oddaniu tego dziecka, wiem ze byłoby mi trudno wyłaczyc sie i nie myslec o ruchach dziecka, jak o ruchach mojego dziecka
ale nie czasem trzeba myslec o innych , nie tylko o sobie
Napisano 30 stycznia 2011 - 21:50
no ja bym nie potrafila, ale nie odmawiam tego prawa innymjak znam siebie byłby tragiczny
Napisano 13 marca 2011 - 07:51
Napisano 13 marca 2011 - 11:27
Napisano 13 marca 2011 - 12:44
Ja również - nawet ostatnio był w tvpolecam film dzieci made in india
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 13 marca 2011 - 12:55
no wlasnie ogladałam.nawet ostatnio był w tv
Napisano 13 marca 2011 - 15:08
Napisano 13 marca 2011 - 15:12
Napisano 18 października 2011 - 16:57
Napisano 18 października 2011 - 17:50
za 200 tysiecy byloby lepiej ? znaczy wowczas bys napisała ze nie popierasz sprzadarzy ale przynajmniej zarobiła ?W dodatku za tak smieszną kwotę! W ogóle nie popieram sprzedaży dziecka, ale 5 tys?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych