Prawda jest taka, że ludzie szukają ścieżek na skróty
zgadzam sie z Julia ze ludzie poszukuja caly czas sciezek na skroty. Ogladalam ostatnia program rozmowy w toku o surogatkach
Napisano 16 lipca 2010 - 07:49
Prawda jest taka, że ludzie szukają ścieżek na skróty
Napisano 30 lipca 2010 - 13:08
Napisano 15 września 2010 - 14:37
Napisano 15 września 2010 - 14:50
a ja przeciw.ja jestem za.
to niech się pogodzą z tym.właśnie ci co nie mogą zaadoptować(bo nie spełniają jakiś kryteriów) decydują się na taka decyzje?może nie mają wyjścia.
Napisano 15 września 2010 - 18:30
.A potem taki człowiek jest oszukiwany, urodziła go inna matka,że pochodzi z innego łona,a wychował go ktoś inny.Bo napewno nie powiedzą mu prawdy,że pochodzi od surogatki.
Napisano 25 września 2010 - 18:01
a inne metody??taka opcja daje możliwość posiadania potomstwa kobietom, które same urodzić nie mogą
Wartość wynajmu brzucha
no prosze...decyzja o byciu matką zastępczą jest zazwyczaj jednorazowa, spowodowana np. trudną sytuacją życiową.
no i prawidłowoPóźniej rozmowy z psychologiem, testy psychologiczne, zajęcia w grupach i wizyta w domu.
tez uwazam że powinno sie powiedzieć dziecku o adpocjitak samo jest z dziećmi adoptowanymi.są zazwyczaj oszukiwane bo rodzice boja się powiedzieć prawdy o tym ze są z innej matki...dużo dzieci żyją w niewiedzy ze są adoptowani i są szczęśliwi....i co to nie jest złe??czym sie rózni adopcja od tego?
???
Napisano 25 września 2010 - 18:29
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 27 września 2010 - 09:42
kasanikt z was nie wie, co tak na prawdę te kobiety skłania do podjęcia takiej decyzji ...
tak sie sklada ze mam takich znajomych i nawet im to do glowy nie przyjdziePowiedzcie o tych "innych metodach" ludziom, którzy wszystko już wypróbowali ... od in vitro przez znachorów, właściwie nie wiem na czym kończąc ... Którzy starają się latami. A adopcji nie dostaną.
Napisano 27 września 2010 - 09:46
Jasne,że pieniądze,bo nie wierzę,że robią to dla własnej przyjemności.Bez uczuć,bo to nie ma się wrażliwości,by nosić dzieciaczka pod sercem a potem go oddać.nikt z was nie wie, co tak na prawdę te kobiety skłania do podjęcia takiej decyzji ...
Napisano 27 września 2010 - 09:50
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 27 września 2010 - 10:11
a skad wiesz że mnie oszedziło ???taka jestes tego pewna na bank ?Cieszcie się, że życie was oszczędziło
o znajmych mam pojecie, tez dziecka nie moga mieć - i jakoś o tym nie myśla.nie osądzajcie ludzi o których życiu nie macie zielonego pojęcia
Napisano 27 września 2010 - 10:27
zreszta był taki temat w Rozmowy toku
ja nie dyskutuję o twoich znajomych, tylko o kobietach, które potępiacie, pomimo tego, że nic o nich nie wiecie.o znajmych mam pojecie
nie nie jestem pewna, i szczerze - nie interesuje mnie to. Ale widzisz, jak to miło, kiedy ktoś pisze o tobie coś czego nie jest pewien, ba, o czym nie ma pojęcia? to się nazywa wydanie bezpodstawnego osądu o kimś. I właśnie w ten sposób się zachowujecie uogólniając i wrzucając wszystkie te kobiety do jednego worka.a skad wiesz że mnie oszedziło ???taka jestes tego pewna na bank ?
Napisano 27 września 2010 - 10:40
wierzenie interesuje mnie to
I właśnie w ten sposób się zachowujecie uogólniając i wrzucając wszystkie te kobiety do jednego worka.
no widzisz...ja nie jestem jak ty pełna kulturyI od kiedy to niby "dziwka" (choć człowiek kulturalny nazwałby ją prostytutką) = surogatka?
Sajuri napisał/a:
o znajmych mam pojecie
ja nie dyskutuję o twoich znajomych, tylko o kobietach, które potępiacie, pomimo tego, że nic o nich nie wiecie.
Sajuri napisał/a:
zreszta był taki temat w Rozmowy toku
Napisano 27 września 2010 - 10:51
ale nie jest kobietą, która zdecydowała się na skorzystanie z usług surogatki. A ja o nich piszę.przcież to jest własnie KOBIETA która nie może mieć dziecka
matka teresa była jedna, więcej nie potrzebujemy. w imię czego ktoś ma rodzić komuś dziecko za darmo?'czemu nie zrobi tego za darmo"
i vice versaniwe rozumiem czemu ironizujesz choćby z tego
Napisano 27 września 2010 - 11:02
a kto tu pisze o pudelkach??nawet nie wiem co to jest.pudelki i inne takie.
szkoda.. gdyby tak wszyscy mysleli...Sajuri napisał/a:
'czemu nie zrobi tego za darmo"
matka teresa była jedna, więcej nie potrzebujemy.
a czemu nie ??w imię czego ktoś ma rodzić komuś dziecko za darmo?
Sajuri napisał/a:
przcież to jest własnie KOBIETA która nie może mieć dziecka
ale nie jest kobietą, która zdecydowała się na skorzystanie z usług surogatki. A ja o nich piszę.
Cytat:
niwe rozumiem czemu ironizujesz choćby z tego
i vice versa
Napisano 27 września 2010 - 12:59
Nie akceptuje tego i nie bede.
gdyby to było NIE ZA KASE
tak
aaa i podsumowujac...
te kobiety co sa przeciw ...nie znaja życia. Na to wychodzi.
Jak my smiemy oceniać.
Każdy ma swoje zdanie .
I ma do niego prawo.
Napisano 27 września 2010 - 13:47
dla mnie dużaa co za różnica za kasę, czy nie za kasę
pomyśl...to nie boli.Skoro jesteś TAKA PRZECIWNA to czemu usprawiedliwiasz kobietę która zrobi to za darmo?
no widzisz....Moim zdaniem, gdybym miała potępiać sam czyn to go potępiam, bez względu na okoliczności
Napisano 27 września 2010 - 13:55
pomyśl...to nie boli.
czyli że pomaganie komuś bezinteresownie jest złe ??
Napisano 27 września 2010 - 13:55
A co ma mieć z tego, że 9 miesięcy nosiła dziecko pod serce, urodziła i musiała je oddać.jesli już to NA TYM ZAROBIE ??
mam miec zysk ??
?pomyśl...to nie boli.
Napisano 27 września 2010 - 14:07
Sajuri napisał/a:
czyli że pomaganie komuś bezinteresownie jest złe ??
nie wiedziałam że DA SIĘ komuś BEZINTERESOWNIE oddać swoje własne dziecko
a co jest złego w tym że tej kasy by nie wziełaCo jest złego w tym, że dostaje za to pieniądze? To już jest kwestia indywidualna
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych