Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#981 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 marca 2011 - 19:14

no wiem...ale głupia jestem i nie chcę nikomu robić problemów

monik_ka, ale Twój brak zgłoszenia sprawy może komuś też problemów narobić- osobom, które nieświadome będą tam pracować na takich zasadach jak Ty...

Kosmitka, gratulacje :->

#982 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 marca 2011 - 19:52

Kosmitka gratul;uje :) I powodzenia
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#983 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 23 marca 2011 - 20:14

Kosmitka gratulacje pracy ;-) Obyś tam długo popracowała i nie musiała znów szukać pracy

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#984 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 marca 2011 - 21:18

Kosmitka ogromne gratulacje. Widzisz nie należy nigdy się poddawać :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#985 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 marca 2011 - 07:42

Kosmitka gratuluję <flow1></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#986 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 24 marca 2011 - 11:49

Kosmitka moje gratulacje <flow1></span>

201407101662.png

#987 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 24 marca 2011 - 21:02

Dziękuję za wsparcie dziewczyny- jesteście kochane <buzki></span>
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#988 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 25 marca 2011 - 12:23

Boje się iść do tej pracy. Ale od czego trzeba zacząć.
A wy pracowaliście w Cafe?
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!

#989 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 25 marca 2011 - 12:31

Kosmitka, gratulujęi ja <flow1></span> Oby ci sie dobrze pracowało ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#990 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 25 marca 2011 - 12:37

Kosmitka ja tobie też gratuluje i bardzo się ciesze, trzymam kciuki by właśnie dobrze pracowało tobie się. <flow1></span> <rozyczka></span>
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!

#991 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 28 marca 2011 - 18:02

Kosmitka, Ja również ci gratuluje <flow1></span> , fajnie że masz prace :-)

#992 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 13:22

Hej kochane.

Mam mega problem i liczę na waszą pomoc.

Otóż od czerwca do grudnia pracowałam na umowy zlecenie w jednej firmie. Poza tym byłam studentką.
Miałam w tym czasie 3 umowy. No i niestety, po powrocie do domu okazało się, że w dokumentach mam tylko jedną. No i to tylko na miesiąc grudzień....

Nie mam pojęcia co się stało z resztą wszystko obszukałam i nic.
Jestem w ogóle w szoku, że tamte mi się zawieruszyły, ale to spowodowane nie tylko moimi ciągłymi przeprowadzkami ale też często błędami w tych umowach. Nosiłam więc je do firmy co jakiś czas, oni mi później oddawali poprawione.... i traf chciał, że nie włożyłam ich do reszty dokumentów.

Chcę się zarejestrować jako bezrobotna no ale wiem, że umowy są wymagane i teraz nie mam pojęcia co zrobić. Czy donieść tylko tą jedną? Czy zwrócić się do tamtej firmy? Ale w sumie to przecież moja wina.

Nie chcę zatajać że pracowałam, ale też nie ma raczej szans że je znajdę.

Jestem w kropce:(

#993 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 13:42

Czy zwrócić się do tamtej firmy?

ja bym tak zrobiła.
I wydaje mi sie że jest to chyba najlepszy wybór, musisz miec jakies potwerdzenie że pracowałaś . Na same słowa nikt wiary nie da.

Może powiedz że miałaś remont, zaweruszyły sie. No trudno. Bywa. Ważne aby je mieć.

Ja mam na wszystkie dokumenty teczki , podpisane.

Czy donieść tylko tą jedną?

jedna wskazywałaby że pracowałas tylko raz. Ewentualnie spytaj w UP czy mozesz dać ta 1 a reszte donieść.

#994 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 13:49

Właśnie zależy mi na czasie.... a tamta firma jest oddalona o 160 km....Mam swój PIT, mam 3 rachunki, tzn. listy które podpisywałam...Wiem, że firmy mogą wystawić papierek o wielkości zarobków w danym miesiącu.

Tak naprawdę te umowy nie liczą mi się do stażu, ani emerytury. Nie zależy mi na tym, żeby je jakoś brali pod uwagę, bo to nie były ambitne prace. Nie chcę tylko, żeby wyszło że złożone informacje są nieprawdziwe....

#995 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 14:30

Mirabelka__22, wobec tego najpierw udaj sie do urzedu pracy i przedstaw jak sie sprawa ma :) Zobaczysz wówczas co powiedza. Jesli beda wymagać - trzeba bedzie te umowy mieć.:)

#996 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 16:13

Czy ktoś jeszcze miał taki problem? Wyczytałam, że muszę ewentualnie złożyć zaświadczenie ile czasu byłam na takiej umowie.

#997 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 16:37

Mirabelka__22, ale przecież umowy zlecenia to i tak nie kodeksowe, do żadnego stażu się nie liczą... Na pewno są potrzebne?

#998 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 16:47

Marzycielka24, no właśnie cały problem polega na tym, że mam ofertę stażu. Muszę się zarejestrować. Myślałam, że zrobię to jutro. Bo jutro ma się do mnie odezwać babka. Wnioski mogą składać do końca tyg i wiem, że do tego czasu bym to załatwiła chociażby jadąc do firmy, ale przecież nie powiem im ze nie zdążyłam tego załatwić i żeby czekali bo mają na pewno innych chętnych.
Pojadę tam, ale jedyne co mam to jedna umowa, pit i rachunki otrzymane od firmy.

Składek zdrowotnych i społecznych za mnie nie płacili.

Czytałam, że są to ważne umowy o ile osiągało się płacę równą minimalnej miesięcznej.
Jeśli były płacone składki na Fundusz Pracy itd to potrzebne zaświadczenie z firmy.

Na stronie jednak pisze:
Świadectwo pracy z całego okresu zatrudnienia oraz wszystkie inne dokumenty niezbędne do ustalenia ewentualnych uprawnień.

Osoby, które pracowały w niepełnym wymiarze czasu pracy, n.: 3/4 czy 1/2 etatu lub umowę zlecenie, muszą dołączyć, do świadectwa pracy lub umowy zlecenia zaświadczenie z zakładu pracy o okresie wykonywania pracy i wysokości wynagrodzenia brutto w poszczególnych miesiącach pracy. Zaświadczenie powinno również zawierać informację czy składki na ubezpieczenie społeczne i Fundusz Pracy zostały opłacone (dot. okresów po 1 stycznia 1997r.).

Tyle, że to dotyczy ewentualnych uprawnień, których mi przecież te umowy nie dały...więc nie wiem.

#999 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 16:50

Mirabelka__22, to ja już nie wiem... Wygląda wiec na to, ze jednak będziesz musiała to załatwić... Papierologia stosowana :roll:

#1000 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 16:56

Na innej stronie PUP:

8) Zaświadczenie o wynagrodzeniu brutto (za każdy przepracowany miesiąc), jeżeli osoba rejestrująca się była zatrudniona w niepełnym wymiarze czasu pracy (dotyczy osób z prawem do zasiłku )
9) Zaświadczenie o okresie pracy na umowę zlecenie, umowę o świadczenie usług, umowę agencyjną lub pracę nakładczą wraz z wyszczególnieniem wynagrodzenia brutto za każdy przepracowany miesiąc oraz informacją czy były odprowadzone składki na ZUS i Fundusz Pracy, jeżeli osoba rejestrująca się była zatrudniona na umowę zlecenie, umowę o świadczenie usług, umowę agencyjną lub pracę nakładczą (dotyczy osób z prawem do zasiłku).

Wygląda na to, że to dotyczy osób starających się o zasiłek. A ja chcę mieć tylko status bezrobotnej.

No nic, jutro się dowiem.