Praca
Napisano 26 listopada 2008 - 12:04
Napisano 26 listopada 2008 - 16:24
najlepiej przez znojomościjak mam szukać pracy?
no cóż taka prawda...
a nie chciałabys najpierw odrobić staż jakiś?
możesz iść do urzędu pracy i zapytać sie.. za staż też płacą a Ty zdobywasz dodatkowo doświadczenie
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 26 listopada 2008 - 17:37
[ Dodano: 2008-12-09, 08:48 ]
dziewczyny dostałam pracę!! zaczynam w czwartek, mam przyjść 1 raz
Napisano 04 lutego 2009 - 12:07
A wiec po 1 podobno od lutego zlikwidowali przygotowania zawodowe, wiecie cos o tym?
Po 2 nie wiecie moze czy po rocznym stazu przysluguje kuroniowka?
Napisano 04 lutego 2009 - 12:12
tak,to prawda,zostały podobno całkowicie zlikwidowane. zostały jedynie staże.A wiec po 1 podobno od lutego zlikwidowali przygotowania zawodowe
po stażu nawet rocznym nie przysługuje nic. Kuroniówka jedynie po 12-miesięcznej umowie o prace w dodatku na całym etacie bo pół etatu też do kuronia się nie wliczaPo 2 nie wiecie moze czy po rocznym stazu przysluguje kuroniowka?
If you don't know my name, you can call me baby
Napisano 06 lutego 2009 - 10:25
Napisano 06 lutego 2009 - 17:00
jestem na tym samym etapie,zwolnilam się z pracy bo pół etatu to se o d*** można potłuc,do niczego się nie wlicza no i teraz szukam job...choć ciężkopozostaje juz sie za czyms rozgladac, ale u mnie w miescie ciezko o jakas ciekawa prace
zostały zlikwidowane.szczerze mówiąc nie słyszałam o tym, że zostały zlikwidowane przygotowania zawodowe
Guest_niki_*
Napisano 17 lutego 2009 - 19:54
no chyba nie bardzo, skoro w ostatnim czasie zostały u nas przyjęte osoby na przygotowanie zawodowezostały zlikwidowane.
Napisano 17 lutego 2009 - 23:29
z tego co wiem to podania o przygotowanie zawodowe złożone przed przed koncem roku zostawały jeszcze rozpatrywane. Oficjalnie przygotowaia zawodowe skonczyły się z 1 lutego. Jednak ci co zaczeli przygotowanie i wcześniej poskładali podania odrobia je sobie do końca.no chyba nie bardzo, skoro w ostatnim czasie zostały u nas przyjęte osoby na przygotowanie zawodowe
To chyba logiczne.
Guest_niki_*
Napisano 18 lutego 2009 - 16:54
Napisano 18 lutego 2009 - 21:32
i nie wspominam tego miło...
Napisano 03 marca 2009 - 22:30
Z resztą za każdym razem jak idę do nowej pracy to telepie się z nerwów
Napisano 09 marca 2009 - 11:35
Przez miesiac pracowalam w sklepie z zabawkami
Byly wakacje, na zastepstwie
Nie bylo najgorzej, czasami nudno, a trzeba bylo przesiedziec te 8 godzin.
Ratowaly mnie ksiazki i krzyzowki
Teraz market.
Niekiedy jest fajnie, niekiedy beznadziejnie.
I nie chodzi mi o zapieprz, bo szczerze mowiac wole jak sa kolejki, bo czas szybciej mija
Ale zachowanie ludzi... to po prostu wstyd wstyd wstyd
Niekiedy jestem klebkiem nerwow
Napisano 09 marca 2009 - 13:45
Napisano 13 marca 2009 - 21:32
Teraz pracuję w butiku damskim,jest ok tylko cięzko 8 godzin wysiedzieć bo ruch kiedy jest to jest,a tak to w kółko nuda,płaskodupia można dostać
no i godziny pracy lipne 10-18,cały dzień rozpierdaczony
Napisano 23 marca 2009 - 12:47
A moze w ogole jakis sklep czy cos... wiem ze nie bedzie latwo.. Marzy mi sie praca w solarium
Ale najlepsze bedzie to ze jak ktos przeczyta co skonczylam to uda ze rozumie... I nawet nie bedzie chcial gadac. Kazdemu musze tlumaczyc co to za kierunek...
Napisano 23 marca 2009 - 12:49
mnie też ... powiem szczerze...Marzy mi sie praca w solarium
dzisiaj idę do takiej właśnie 1 pracy u kogoś ... (nie licząc praktyk) mam nadzieję że dobrze mi pójdzie
Napisano 23 marca 2009 - 13:43
[ Dodano: 2009-03-23, 13:45 ]
Mirabelka__22, mirabelko pamiętaj że masz już wyższe wykształcenie. A więc mierz troszkę wyżej. Praca w sklepie czy w solarium to praca właściwie dla każdego. Ja bym Ci radziła jakiś staż spróbuj znależć pracę gdzieś gdzie przyda się twoja wiedza nabyta podczas studiów. Dopiero jak minie jakiś czas a poszukiwania będą nadal bezowocne to wtedy możesz szkać pracy np. w handlu.