Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 23 marca 2009 - 16:12

Mirabelka__22, dobrą radę dostałaś od Roxi, po to studiowałaś, żeby szukać jakiejkolwiek pracy..?
Ja nie mówię, że praca w sklepie, czy solarium jest be...ale zacznij szukać najpierw w zawodzie, a jak nic z tego nie wyjdzie, to wtedy poszukasz czegokolwiek... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#82 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 marca 2009 - 20:31

Macie racje babole:) Ale jeszcze chce odpoczac kilka dni... i zaczne szukac. Wiem ze to potrwa...bo ten durny kryzys jest :-/

#83 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 24 marca 2009 - 09:20

bo ten durny kryzys jest

zapomnij na chwile o kryzysie i szukaj pracy wysyłaj CV ktos sie odezwie ........ powodzenia
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#84 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 24 marca 2009 - 09:49

Mirabelka__22, e tam, jak sie ma umiejetnosci to kryzys nie przeszkadza, ja dostalam nowa prace od reki i to taka dostosowana do mnie, bo przeciez dziennie studiuje i mam multum zajec.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#85 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 24 marca 2009 - 11:56

A jak to jest z zalatwianiem stazu? Bo niby przez urzad pracy... ale chyba mozna sie wczesniej z firma dogadac? Tylko jak? Mam im normalnie cv wyslac?

#86 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 25 marca 2009 - 11:17

Mirabelka__22, ze stażem jest tak z tego co się orientuję, że przysługuje on tylko bezrobotnym. Aby więc go dostac musisz zarejestrować się w powiatowym Urzędzie pracy jako bezrobotna. Troszkę to potrwa bo najpierw składasz papiery, a poźniej czekasz nawet 3 tygodnie na decyzję i przyznaniu Ci statusu bezrobotnego. Dopiero wtedy możesz się ubiegać o staż. A jeśli chodzi o dogadywanie się z firmami, to być może też jest w tym trochę prawdy. Bo wiesz każda firma woli napierw wziąc kogoś na staż bo nie musi mu płacić (Urząd Pracy płaci). Staż to fajna sprawa. Ja byłam głupia i od razu zaczęłam normalnie pracować, a teraz to już ciężko będzie mi pójść na staż bo nie mogę sobie jak narazie pozwolić na aż taką małą pensję (ponoć teraz wzrosła do 700zł - ale nie wiem czy to nie plotka).

<ookk>

#87 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 marca 2009 - 11:38

Roxi, wiem... tak zamierzam zrobic.. Ale P mnie "pocieszyl" ze staze juz sie pozaczynaly.. bo robia je jak urzad dostaje na to kase... I lipa.

#88 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 25 marca 2009 - 11:40

Roxi, wiem... tak zamierzam zrobic.. Ale P mnie "pocieszyl" ze staze juz sie pozaczynaly.. bo robia je jak urzad dostaje na to kase... I lipa.

to jest prawda.. o staz najlepiej pod koniec orku zlozyc.. zeby dostac sie na poczatku roku... bo wtedy maja nowy budzet... i nowe oferty stazy... ale szansa na zalapanie jest zawsze...
jesli dogadasz sie z jakas firma to oni moga poprsic o tak zwany STAZ IMIENNY czyli dokladnie o ciebie
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#89 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 marca 2009 - 12:35

moja kolezanka poszła na staz po studiach czyli we wrzesniu , nie miała z tym wiekszego problemu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#90 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 25 marca 2009 - 14:29

ja na staz poszlam w kwietniu i tez nie bylo z tym problemu, rozne firmy skladaja zapotrzebowanie na stazystow w ciagu calego roku, prawda, trzeba sie zarejestrowac w urzedzie pracy najpierw i czekac na oferty, ale lepiej chodzic do nich tak raz w tygodniu i pytac czy jest cos nowego jesli chodzi o staze, ja tak chodzilam no i udalo sie dosyc szybko
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#91 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 marca 2009 - 15:01

A co musze ze soba zabrac do urzedu?

#92 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 marca 2009 - 15:13

dyplom na pewno i dowód co jeszcze to nie wiem. Tzn dokument potwierdzjaacy twoje wykształcenie

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#93 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 25 marca 2009 - 15:15

A co musze ze soba zabrac do urzedu?

Chyba jeszcze jakieś zaświadczenie o tym że nie uprawiasz roli jak dobrze kojarzę
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#94 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 25 marca 2009 - 15:18

ja mialam ze soba tylko dowod i dokumenty potwierdzajace wyksztalcenie, nic poza tym
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#95 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 25 marca 2009 - 15:43

Dowód osobisty i świadectwo maturalne w moiom wypadku załatwiło sprawę ;-)

<ookk>

#96 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 marca 2009 - 16:01

Wlasnie pytam o to co z dokumentami z uczelni...Bo nic nie dostalam, dyplom bedzie za kilka miesiecy.. wiec chyba musze miec jakies oswiadczenie z dziekanatu?
Musze do nich zadzwonic :evil:

#97 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 25 marca 2009 - 16:05

Mirabelka__22, tak będzie Ci potrzebne zaświadczenie o tym, że masz już ttuł inż.

<ookk>

#98 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 marca 2009 - 21:17

Czy wszystkie szlyscie na staz " z urzedu" czy same zalatwialyscie? I jak?

#99 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 10:15

Dziewczyny, czy którakolwiek z Was pracuje w firmie Ikea?
Córka chciała dorobić, a ja szukając opinii znalazłem to: link
Jak tam jest na prawdę?

#100 sad_angel21

sad_angel21
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 14:11

witam was kobietki! mam takie pytanie,czy ktoras z Was pracowala w intermarche??wlasnie mam zamiar tam pracowac,od 16grudnia,jestem ciekawa jak to wyglada,zarobki wiem ze marne ale teraz ciezko o prace i nie ma co wybrzydzac..a jak godzinowo??myslicie ze po okresie probnym bedzie normalna umowa a nie ciagle zlecenie??dziekuje za odpowiedzi,pozdrawiam