Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#21 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 21 maja 2008 - 19:32

no ja będę pracowała od 8 chyba 8 godzin dziennie, 6 dni w tygodniu ;-)

monika34, znalazłaś coś?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#22 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 22 maja 2008 - 18:08

Ceratko to sie napracujesz ladnie... <przytul></span>

#23 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 maja 2008 - 21:29

no niestety wkurza mnie to, że soboty będę miała zajęte... :/

#24 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 22 maja 2008 - 22:32

DJ Cerrata, na dłuższą metę to męczące, wiem, bo studiowałam, pracowałam i robiłam prawo jazdy jednocześnie i miałam zajęte 7 dni w tygodniu od rana do wieczora, teraz mi się rozluźniło, ale nieźle zajechałam swoje zdrowie, dlatego uważaj, żeby się nie przepracować!
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#25 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 maja 2008 - 13:48

dlatego uważaj, żeby się nie przepracować!

6 dni w tygodniu 8 godzin dziennie?
normalna dzienna rama to 8 godzin dziennie...

#26 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 24 maja 2008 - 14:33

tak, tylko, że taki tryb wydaje się z pozoru łatwym:) a co będziesz robić, bo to też ważne.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#27 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 maja 2008 - 14:39

Zielonooka, ja nie mówię, że dla mnie jest łatwy

praca w sklepie
mały sklep, monopol spożywka
żadna harówa nie wiadomo jaka

#28 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 maja 2008 - 15:06

a jak dostawa przyjdzie i bedziesz musiala wszystko najpierw wycenic i na polki powkladac : :-/ praca w sklepie to nie tylko kasowanie ale i tez sprzatanie tak mis ie wydaje po 2 pierwszych miesiacach dopiero mozesz stwierdzic ale zycze ci kochana zeby bylo jak najlepiej, ja w sumie tez nie mam takiel lekkiej jakby sie moglo wydawac pracy...

#29 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 maja 2008 - 15:31

a jak dostawa przyjdzie i bedziesz musiala wszystko najpierw wycenic i na polki powkladac : :-/

ja nie wyceniam, ceny są ustalone, poza tym zawsze są dwie babki co najmniej na zmianie i one mi na początek pomogą ;-) jedna z nich to Pani Halinka - koleżanka mojej mamy i to z nią na rano będe chodziła :)

a co to za problem na półki coś poustawiać? ;-)

praca w sklepie to nie tylko kasowanie ale i tez sprzatanie

ŁAŁ. o masakra przetrzeć podłogę, zwłaszcza, ze tam tyle miejsca jest :P :P
mówię, że to mały lokal :)
tylko alkoholu dużo :)

#30 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 maja 2008 - 15:35

no w sumie dla chcacego nic trudnego, dasz dade!ta tylko o tych minusikach tej [pracy wspomnialam

#31 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 maja 2008 - 15:36

Olciiia, oj no ja wiem o tych minusach
:)
zapomniałaś jeszcze dodać wzmianki o menelach, bo to monopolak :P

#32 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 maja 2008 - 16:53

haha to znaczy ze bedziesz miala wziecie :mrgreen: a jak pozniej gdzies cie spotkaja na ulicy to beda ci sie klaniac bo ty bedziesz ich bogini ktora sprzedaje im ten stan blogosci :P <piwo></span> <dziekujee></span>

#33 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 maja 2008 - 17:06

ta, albo jak będą niegrzeczni to nie będą żadną boginią tylko tą "mendą co naciska tajemny guziczek pod ladą, i przyjeżdża ochrona" :P

#34 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 25 maja 2008 - 16:32

albo mendą co nie daje na kreche wina w kartonie :P

#35 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 25 maja 2008 - 17:36

może by i tak ;-)

wiecie co, niedaleko tego sklepu był kiedyś taki punkowo-rockowy klub "Samo życie"

i ja w tym sklepie kupowałam właśnie te tanie wina... miałam jakieś 15-17 lat :P
a teraz będę mówiła bahorom ;DOWÓD PROSZĘ ! :P

#36 Maddie

Maddie
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 11:27

Hej dziewczyny niedługo zaczynam pierwszą w moim życiu pracę i szczerze mówiąc bardzo się boję w związku z tym chciałam się dowiedzieć jak to było u Was? Czy się bałyście, jakoś specjalnie przygotowywałyście, o co Was pytano? Będę wdzięczna za każdą informację!
Dołączona grafika

,,Nie zapomnij o tym, że każdy nowy dzień jest Ci dany po to abyś był szczęśliwy"

/PHIL BOSMANS/

#37 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 11:32

Maddie, no pytania generalnie zależą od tego gdzie się idzie do pracy, ale zwykle pytają dlaczego tu akurat itp :P
Ja się strasznie stresowałam, bałam się, że zapamiętam tego ogromu informacji i jeszcze ta odpowiedzialnośc za każdą decyzje. Ale to kwestia czasu jak się potem okazało nie było aż tak źle :)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#38 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 01 września 2008 - 18:38

nie pamiętam pierwszej pracy, ale w każdej nowej jest najpierw trudno. zwykle badam co i jak. jakie zwyczaje, kiedy sniadanie, kogo można prosić o pomoc. w obecnej pracy kierowniczka pytała mnie czy miałam coś wspólnego z wykonywaną pracą, ile potrafię. nie ma co zaczynać od wylewania historii ze swojego życia prywatnego. ot co najwyżej coś o szkole czy podobne. zadne tam problemy w domu , z chłopakiem itp. tyle odnośnie rozpoczęcia pracy. jeżeli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną to trzeba się odpowiednio ubrać, pewnie bedą pytać o Twoje umiejętności związane z pracą.może dadzą coś na próbę do zrobienia. jest mnóstwo poradników na internecie jak powinna przebiegać taka rozmowa.

#39 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 06 października 2008 - 23:54

Studiuje dziennie, ostatni rok. Nie pracowalam jeszcze, a chcialabym bo niedlugo koncze a nie mam w niczym doswiadczenia :-/ Nie bylo latwo utrzymac sie na studiach i nie bylo mozliwosci za bardzo pracowac. Teraz zaluje. Mysle o czyms dorywczym, np wykladanie towaru w markiecie. Marzy mi sie np robota w solarium.
Ale watpie ze gdzies mnie beda chcieli..Podlamana jestem lekko..

#40 wulfa

wulfa
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 października 2008 - 00:54

Moja pierwsza praca to był koszmar. Pracowałam z samymi kobietami. Złosliwosci, brak pomocy, intrygowanie, ignorowanie było na porzadku dziennym. Po prostu koszmar- wracałam do domu i płakałam.
Teraz wiem,że jak sie cos takiego dzieje trzeba miec odwagę i zwrócić uwage przelozonym, a później zbierać manatki i uciekac jak najdalej...
Jedyny plus- takie sytuacje chartują.