Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

SZUKAM MIESZKANIA W WARSZAWIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#41 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 09:09

Beznadzieja ;/ trzeba uważać na sąsiedztwo jak się kupuje mieszkanie. Może ona po prostu nie wiedziała, że tam fabryka będzie :lol: choć w sumie też to można w urzędzie zapytać. Pewnie przynajmniej tanie były, nie?

#42 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 13:25

No niestety.... Jak ktoś świadomie chce mieszkanie wybrać, to powinien dowiedzieć się o takie "niespodzianki"....

A co do gruntów z takowymi, to one są zawsze duzo tańsze. Jak masz drukarnie/fabrykę/rzeźnie/bazar czy coś innego, to urzednicy cieszą się jak dzieci, że coś takiego opchnęli....

Potem jest nieco gorzej z mieszkniem, ze wzgledu na zapachy/odpady/promieniowanie etc...
:)

#43 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 13:56

deweloper też chyba się cieszy, bo kupił tanio a sprzedał pewnie kilka o ile nie kilkanaście razy drożej. Poza tym, czyt o nie jest niebezpieczne mieszkać w takiej okolicy?

#44 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 09 września 2011 - 14:36

Sąsiedztwo to wazna sprawa, choć czasami wydaje mi się, że ludzie nie mają na co narzekać.. moja SIostra szuka mieszkanka, ale nie musi być sama Warszawa moga być i okolice. Napominała mi o takim developerze co ma mieszkania w Józefosławiu, to południe Wawy. Słyszeliście coś na ten temat ? Chociażby o sąsiedztwie, okolicy, dojazdach?

#45 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 09 września 2011 - 15:51

noooo słyszałam i widziałam:) pisałam właśnie o tym grillu u znajomej- mieszka w Józefosławiu niedaleko przystanku o nazwie która mnie rozbawiła- srebrnych świerków:P więc tą okolicę odradź siostrze na poważnie.

#46 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 10 września 2011 - 09:52

pisałam właśnie o tym grillu u znajomej- mieszka w Józefosławiu niedaleko przystanku o nazwie która mnie rozbawiła- srebrnych świerków:P

O ile to w tym wątku to ja na prawdę ślepa jestem i już nawet okulary mi nie pomagają ;( :P
p.s. srebrny świerk to taki gatunek świerku - notabene piękny - rośnie przed domem moich rodziców na podwórku :)

więc tą okolicę odradź siostrze na poważnie.

hmm? No ale czemu :( Bo ceny za m2 widziałam są przystępne.

#47 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 września 2011 - 14:45

Mart, stronę wcześniej jest post Etny i tam opisuję tą okolicę. Chyba można wywnioskować dlaczego ona akurat odradza?

no ale chyba nie wszędzie...byłam teraz na grillu u znajomej, mieszka przed Piasecznem i dojechać do niej komunikacja miejską to wyzwanie dla cierpliwych;p

no i jej mieszkanie.....urządzone fajnie ale widok za oknem:) fabryka:O
kto w ogóle wpadł na pomysł takiego sąsiedztwa...

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#48 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 11 września 2011 - 15:38

Mart, stronę wcześniej jest post Etny i tam opisuję tą okolicę. Chyba można wywnioskować dlaczego ona akurat odradza?

sorry i dzięki za sugestię strony, jak wertowałam temat, ten post na dole strony umknął mi.

no i jej mieszkanie.....urządzone fajnie ale widok za oknem:) fabryka:O

weszłam tam na stronkę to chyba drukarnia jakaś? Przynajmniej nie wieżoweiec i śmierdzieć nie ma prawa.

no ale chyba nie wszędzie...byłam teraz na grillu u znajomej, mieszka przed Piasecznem i dojechać do niej komunikacja miejską to wyzwanie dla cierpliwych;p

nie próbowałaś dojazdów z Nadarzyna do Warszawy :D

#49 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 19 października 2011 - 15:20

no i co wybrała Twoja siostra?
teraz były targi można było wyrwac całkiem pokaźne znizki na mieszkania:)

#50 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 15:49

No własnie Mart ;) wbrala coś? ;)

Nadarzyn jest dla ludzi, którzy nie musza dojeżdżać do Warszawy :) A w tym wątku, który nosi nazwę " SZUKAM MIESZKANIA W WARSZAWIE ", to opcja nie do przyjęcia :]
:)

#51 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 13:15

Oj Nadarzyn jest straszny! Wszystko co wymaga przejechania przez Raszyn to dla mnie katorga. W ogóle mieszkającym pod Warszawą jest ciężko, chociażby ze względu na komunikację miejską. Mało autobusów, brak nocnych i okropnie drogie bilety :( Ja bym się nie zdecydowała. Jednak wolę wszystko w obrębie miasta.

#52 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 16:01

A co jest takiego strasznego w Raszynie? W sensie, że czemu nie chciałabyś mieszkać w tych okolicach? Nie bardzo się znam szczerze mówiąc, a tam jest dość tanie z tego co w ogłoszeniach widziałam.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#53 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 17:18

Wąskie gardło i wieczny korek :/ A w piątek wieczorem jeszcze tłum jadących do Krakowa i Katowic. Masakra

#54 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 09:31

Dzięki, to już wiem, gdzie nie szukać. A są jakieś dzielnice, które polecasz?
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#55 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 10:19

A są jakieś dzielnice, które polecasz

ja z czystym sumieniem mogę polecić Żoliborz, mieszkaliśmy tam dość długo było cicho, wszędzie blisko tylko mieszkania dość drogie
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#56 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 13:10

czystym sumieniem mogę polecić Żoliborz, mieszkaliśmy tam dość długo było cicho, wszędzie blisko tylko mieszkania dość drogie

oj to prawda! Strasznie drogie :( przynajmniej 8 tys za metr :(

#57 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 14:52

przynajmniej 8 tys za metr

jak pół roku temu szukaliśmy mieszkania na Żoliborzu to nie było takich.... za mniej niż 10 tys za metr ciężko było znaleźć :-/ dlatego zrezygnowaliśmy z dalszego szukania w tej okolicy
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#58 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 12:29

Niestety tak to właśnie wygląda. Teraz będzie tylko coraz gorzej z kupnem mieszkania, bo banki zmieniają zasady przyznawania kredytu :evil:

#59 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 15:20

Jakiś czas temu zapytałam, co się zmienia w kredytach, ale chyba mi post usunęli... :/ No trudno, widać kredyty nie mają wiele wspólnego z mieszkaniami. ;P

A co mi możecie powiedzieć o Tarchominie/Białołęce? Bo z tego co widzę, to tam jest najtaniej.

#60 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 15:42

A co mi możecie powiedzieć o Tarchominie/Białołęce? Bo z tego co widzę, to tam jest najtaniej.

tylko daleko wszędzie :-/
Dołączona grafika

Dołączona grafika