Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

SZUKAM MIESZKANIA W WARSZAWIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#21 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 08:42

To nie temat na to by licytować się kto lepiej zna Warszawę i chyba nie po to powstał. Jeśli dalej macie zamiar toczyć dyskusję w tym tonie to przenieście się na PW
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#22 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 09:18

Masz racje. Założyłam ten wątek (przynajmniej zanim go przeniesiono :P) bo szukam mieszkania. Chcę rozważyć wszystkie realne za i przeciw danej lokalizacji, dlatego nie mogłam zostawić bez odpowiedzi stwierdzenia, że na Tarcho nie ma sklepów, bo dla mnie to akurat największa zaleta tej lokalizacji :/
Z mojej strony spór o znajomość W-wy zamknięty :P

#23 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 09:07

A bo to jest tak, żeby dobrze wybrać lokalizację trzeba pytać, zwiedzać itp. :) Trzeba wszystkie za i przeciw wybrać. Choć chyba ważnym aspektem kupowania mieszkania jest deweloper, bo można wybrać kiepską/piękną lokalizacje ale chyba najważniejsze jest nasze mieszkanie :)
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#24 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 09:36

Choć chyba ważnym aspektem kupowania mieszkania jest deweloper....

zgadzam się w pełni dlatego warto przeczytać o tym deweloperze, którego tak polecasz.....

z tego co czytam, to ludzie bardzo przed nimi ostrzegają, wiec czy warto ryzykować?

[ Dodano: 2011-06-16, 14:10 ]
oj przepraszam zapomniałam o linkach, ale zainteresowani wpiszą nazwę u wujka googla i wszystko znajdą.

#25 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 09:30

Wszystkie opinię dobrze przeczytałam, jest dużo negatywnych wpisów ale jest i dużo pozytywnych, trzeba wiedzieć na co zwracać uwagę. Poza tym tak jest z KAŻDYM deweloperem, ten który zaciekawił Demonica również ma wiele negatywnych opinii, można tak sprawdzić każdego i o każdym się znajdzie kiepskie opinię a mieszkanie kupić trzeba :)

#26 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 12:36

nie z każdym, tu się nie zgodzę. zrobisz jak uważasz. "trzeba wiedzieć na co zwrócić uwagę"- wydaje mi się, że skoro ludzie czekają miesiącami na mieszkanie to na co tu zwracać uwagę? na lokalizacje którą można cieszyć się jedynie na obrazku??? porównam to do allegro- ja nie ryzykuje i nie zamawiam nic od użytkownika, który ma na 1000 opinii 700 negatywów wynikających z tego że nie przysyła zamówionego produktu:)

dla mnie domek to najlepsze wyjście:)

#27 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 20 czerwca 2011 - 10:24

Ja jeszcze takiego dewelopera nie spotkałam, może źle szukam, ale nie wydaje mi się. Chyba taki co dopiero pierwszą inwestycje buduje. A chodzi Ci o domek jednorodzinny, wybudowany przez siebie? Na taki to trzeba mieć na prawdę dużo kasy, sama działka wyniesie więcej niż mieszkanie. Oczywiście tu piszę o Warszawie.

#28 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 10:57

Masz racje. Założyłam ten wątek (przynajmniej zanim go przeniesiono :P) bo szukam mieszkania. Chcę rozważyć wszystkie realne za i przeciw danej lokalizacji, dlatego nie mogłam zostawić bez odpowiedzi stwierdzenia, że na Tarcho nie ma sklepów, bo dla mnie to akurat największa zaleta tej lokalizacji :/
Z mojej strony spór o znajomość W-wy zamknięty :P

"Tarcho" ;) to akurat nie moje rejony, bo wybrałam Mokotów, ale jeżeli szukasz mieszkania w tej dzielnicy, to koleżanka z pracy mowiła, że mozna tam mieszkac juz za mniej niż 200 tyś w pieknym nowym domu, wiesz? A cena to przy dziesiejszych drogich kredytach kryterium chyba najwazniejsze. Mieszkania o ktrych mi mówiła, sa nieduże, bo to 2 pkoje z kuchnia i łazienką, ale jak ona jest narzie tylko z mężem , to im wystarczy. nawet jak beda mieli dziecko, to sie zmieszczą :) Ja się przynajmniej w takim mieszkaniu wychowłam i zyję :) :) :) teraz sie ludziom wymagania podniosły ;)

#29 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 11:34

Ja też się wychowałam na dwóch pokojach i 50ciu metrach. Choć szczerze mówiąc wolałabym trzy, żeby salon był niezamieszkany. Jak dla mnie mogą być malutkie i salon trochę większy. co do cen na Tarcho to prawda. Da się kupić nawet za niecałe 6tys za metr. Twoja koleżanka tam mieszka?

#30 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:20

Na Tarchominie mam brata stryjecznego i z jego relacji wynika ze jak najbardziej podoba mu sie okolica:) dla mnie pewnie byłoby za daleko bo pracuje na południu wawy. On ma własną firme wiec nigdzie nie dojeżdża, ale jego zona do centrum codziennie jeździ, więc może to kwestia przyzwyczajenia?

#31 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:29

Z Tarcho do centrum jedzie się jakieś 30 minut godzinach szczytu około 40. 20 minut trzeba liczyć na dojazd do metra Marymont. Na szczęście od kilku lat na Modlińskiej jest buspas, więc się o wiele szybciej jedzie. A potem metrem to już tylko jakieś 10 minut. Ja studiowałam na Ursynowie i jechałam tam około godziny, ale to drugi koniec Warszawy jest :) Teraz będzie o wiele lepiej jak wybudują Most Północny. W jakieś 10 minut będzie można dotrzeć do metra Młociny :) Nie ukrywam, że czekam na to :)

#32 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 12:05

ej no to nieźle jak godzinę :O i to autobusem... a wydaje się że taka podróż z jednego końca na drugi to cała wieczność , ale te bus pasy dużo dają.
Czyli Tarchomin nie jest taki zły ;)

#33 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 09:22

Moim zdaniem im więcej możesz przejechać buspasem i metrem tym droga będzie szybsza, to już nie kwestia samej odległości ale tego czy nie będziesz stać w korku. Dlatego ja się strasznie cieszę na ten Most Północny, bo nim tramwajem będzie się dojeżdżać do metra, więc właściwie droga bez korków.

loulou mogłabyś powiedzieć gdzie mieszka ta Twoja koleżanka, bo ja ostatnio szukałam trochę w necie, ale wszystkie oferty są droższe od tego o czym piszesz :(?

#34 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 11:43

To o czym ci mówiłam to osiedle przy ul. Aluzyjnej. Jak sobie wpiszesz w googla "Osiedle Aluzyjna", to powinno ci się wyświetlić.

A co do podróżowania komunikacją miejską, to zgadzam się. Metrem i autobusami bardzo sie czas oszczedza. Fajnie by było jakby jeszcze wiecej linii było, bo są czesci Wawy, które mogłyby miec troche wiecej połaczen.... w godzinach szczytu troche ciasnawo w autobusach...
No i druga linia metra by sie przydala :)
:)

#35 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 09:03

Dzięki. Poszukam sobie po pracy. A co do drugiej linii metra to przydałyby się i trzecia. Druga też na pewno rozładuje ruch. Z Tarchomina też ma w przyszłości iść tramwaj na Pragę do drugiej linii mera. mieli budować razem z Mo9stem Północnym, ale oczywiście obsówa jest. choć i tak chyba szybciej będzie się przejechać na drugą stronę do metra Marymont.

#36 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 12:27

Tramwaj?????????????? No co ty? To super pomysł. Bardzo by korki rozładował. A wiesz jak maja linie puscic? Dokad ma dochodzic?

#37 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 08:24

tak, tak też słyszałam o tramwaju:) na Białołękę też przewidują linię tramwajową, wiec coraz lepiej z komunikacja na obrzeżach Wawy.

#38 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 09:22

No właśnie mają być dwie linie. Jedna przez most do Marymontu, a druga przy ulicy Światowida, potem przy Modlińskiej na Pragę do Wileniaka. Mięli budować jednocześnie, ale niestety ta druga będzie trochę później.

#39 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 10:36

wszystko jedno - i tak super dla dzielnicy. warto poczekać. dobrze, że Wawa się rozwija.

#40 Etna

Etna
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 sierpnia 2011 - 13:37

dobrze, że Wawa się rozwija.

no ale chyba nie wszędzie...byłam teraz na grillu u znajomej, mieszka przed Piasecznem i dojechać do niej komunikacja miejską to wyzwanie dla cierpliwych;p

no i jej mieszkanie.....urządzone fajnie ale widok za oknem:) fabryka:O
kto w ogóle wpadł na pomysł takiego sąsiedztwa...