Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

SZUKAM MIESZKANIA W WARSZAWIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#1 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 14:52

Los tym razem rzuca mnie do stolicy,od 15 maja musze zamieszkac tam na stale Szukam do wynajęcia mieszkanie w Warszawie najlepiej okolice Powiśla,Saskiej Kępy,centrum choć nie jest to warunek.Moze byc dalej od centrum jesli bedzie fajne.Mieszkanie dla Dwoch osob ok 35mkw.Jesli chodzi o samo mieszkanie to czyste,niekonieczne wyposazone w meble i w normalnym standardzie najlepiej z miejscem do parkowania.Bede bardzo wdziecznA za pomoc .Pozdrawiam i dziekuje Princessa

#2 iggy

iggy
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 02 maja 2008 - 21:22

Princessa wejdz na strone http://www.oferta.com.pl/ tam musisz wysłac smsa za 3,50 i masz ogłoszenia z Warszawy.Ja tam szukałam mieszkania jak kupowałam.Jest jeszcze gazeta Nieruchomości Bezpośrednio.
Moje hobby,mój relax
http://img410.images...404/malerk0.jpg
paznokietki

#3 ilonq

ilonq
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:10

anonse albo strona wawy oficjalna tam info mozna znalezc

#4 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 16:15

ilonq, temat został założony w 2008 roku :!: podejrzewam,że Princessa już dawno znalazła mieszkanie.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 20 maja 2011 - 16:56

Cześć dziewczyny!

Obecność na tym forum zaczynam z grubej rury, bo od razu od prośby o pomoc :P

Jak w temacie szukam mieszkanka. Właściwie się przymierzam, bo zaczęłam dopiero niedawno a i o kredyt trzeba się jeszcze postarać :(

Szukałam już w necie, ale ofert dla mojego miasta (Warszawa) jest na prawdę sporo a ja nie wiem jak się do tego zabrać. Chciałabym nowe mieszkanie i od dobrego dewelopera. Moi znajomi mają z tym największe kłopoty. Ze stratą kasy na stojący szkielet włącznie :/ Może Wy mogłybyście polecić coś sprawdzonego?

#6 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 23 maja 2011 - 12:00

Wejdź na stronę /takie informacje podajemy zainteresowanym na pw ;-) / możesz znaleźć ich tez na FB. Maja mieszkania w super lokalizacjach w dobrych punkatach Warszawy.

Ja się interesuje okolicami ul. Puławskiej, więc mój wybór padł na Jaśminową. Byłam w poprzedni weekend obejrzeć :) :) :)

Bomba :)

Musze sie tylko uporać ze sprzedażą mojego mieszkania i wzięciem kredytu....

#7 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:21

moja kolezanka kupila mieszkanie na jasminowej. Nie wiem czy chodzi o ten sam budynek... ale bardzo ladny-nowy

#8 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 24 maja 2011 - 09:38

Oj niestety nie można podawać linków... :) Przepraszam... :)

Firma nazywa się Yuniversal Podlaski, w Googlach da sie znaleźć :)

[ Dodano: 2011-05-24, 10:39 ]
P.S. Sasha - tam jest generalnie ładnie, ale budowa jest tam w okolicy jedna, więc pewnie to jest to :)

#9 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 24 maja 2011 - 11:38

Dzięki dziewczyny za pomoc! Wiecie coś o deweloperze tym? Albo możecie polecić innych?

#10 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 maja 2011 - 23:10

wypytalam sie, tak to chodzi o yuniversal podlaski.

przesylam zdjecie z gotowym budynkiem...mi sie podoba nie wiem jak wam:)

Załączone miniatury

• 215655_177705468943770_175991199115197_353919_7696687_n.jpg

#11 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 25 maja 2011 - 09:53

Wow! jaki śliczny! Loulu, kiedy się przeprowadzasz :)?

#12 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 10:03

Ja też właśnie jestem w trakcie poszukiwań. Najpierw chciałam kupić od kogoś prywatnego, mieszkanie z rynku wtórnego ale znajomi mnie przekonali do zakupu nowego. A ile za m2 tego mieszkanka? Tylko ja bym bardziej wolała Ochota, Wola..
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#13 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:58

A mi Wola i Ochota zupełnie nie pasują. Zresztą Woli jakoś nie lubię, nie ma tam zbyt wiele ładnych miejsc, a szkoda, bo to dzielnica z super historią tylko baaardzo zeszpecona :/

Ja się teraz zastanawiam nad Tarchominem. Raz, że taniej, a mój Misiak ostatnio ma problemy z pracą a dwa, że moi rodzice tam mieszkają, a wiadomo, ze mają już swoje lata, no i mi potem byłoby łatwiej z "ewentualnym ;)" dzieckiem :)

#14 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 10 czerwca 2011 - 09:38

Ładnie teraz nie jest, ale trzeba przyznać, że się poprawia. A jak będzie metro to też do Woli trochę ludzi przyciągnie. Tarchomin ładne miejsce ale daleko do centrum, nie ma blisko żadnego CH, mam tam siostrę to trochę na to narzeka.
Znalazłam fajne osiedle, pod blokiem ma być jakieś fajne centrum handlowe, dla mnie to bardzo ważne żeby sklep był blisko bo zawsze zapomnę czegoś kupić i biegam do sklepu kilka razy dziennie :) Tylko nie wiem gdzie mieszkanie wybrać, w której części budynku. Dołączona grafika Dołączona grafika

#15 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 10 czerwca 2011 - 10:40

To przeprowadź się z siostrą z tego Tarchomina do Kaskady, o której tak często wspominasz ;)

A co do CH, to Auchan na Żeraniu, na Tarchominie do wyboru Biedronka, Tesco, Piotr i Paweł, Lidl, MarcPol, Kaufland, przynajmniej trzy bazarki lokalny DH Tarchomin na każdym podwórku, dziwne, że Twoja siostra marudzi na brak sklepów :/

#16 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 12:02

Często wspominam o siostrze? raz napisałam.. A siostra narzeka na brak sklepów z ciuchami itp. typu Arkadia. Bliżej są Marki ale i tak jednak daleko.

#17 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 13:15

Tarchomin ładne miejsce ale daleko do centrum, nie ma blisko żadnego CH, mam tam siostrę to trochę na to narzeka.
Znalazłam fajne osiedle, pod blokiem ma być jakieś fajne centrum handlowe, dla mnie to bardzo ważne żeby sklep był blisko bo zawsze zapomnę czegoś kupić i biegam do sklepu kilka razy dziennie :)

Ja rozumiem, ze garderobę trzeba kompletować, ale żeby biegać po majtki kilka razy dziennie? :shock:

A tak na serio, to akurat sklep z ciuchami pod domem to chyba dla większości osób raczej mało istotna rzecz przy wyborze mieszkania <bezradny></span>

Zresztą mieszkałam na Tarchominie ponad dwadzieścia lat i nigdy z ciuchami problemów nie miałam. Na większe zakupy i tak jeździ się do większego centrum na kilka godzin, więc nie ma najmniejszego znaczenia, czy to jest pod domem, czy np. Arkadia 25 minut bezpośrednim 510, albo pół godziny do centrum metrem :/ Jak zdarzały się niespodziewane zakupy, które trzeba było zrobić od razu to po prostu szłam na bazarek przy Ćmielowskiej gdzie butików, też z markowymi ciuchami jest mnóstwo a promocje często lepsze niż w galeriach. Teraz jest zresztą też Marywilska z bezpłatnym autobusem. Szczerze to ja na prawdę nie widzę problemu :/

#18 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:59

Czego Ty się tak od razu bulwersujesz???? Świetnie że Tobie nie zależy żeby mieć blisko, mi zależy i dlatego na Tarchominie mieszkać nie będę. Znam tą okolicę równie dobrze. Wybierając się na zakupy, do kina, restauracji czy gdziekolwiek indziej nie chce tracić całego dnia jak to jest niezbędne na Tarcho. Poza tym żeby do pracy dojechać na Wolę musiałabym wstawać chyba o 5. Zresztą skończmy tą dyskusję, mieszkaj sobie na Tarchominie, ja sobie będę mieszkała na Woli :) Po prostu każdy ma inne wymagania.

#19 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 10:23

No właśnie ja mam wątpliwości czy równie dobrze znasz tę okolicę :/

#20 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 08:34

Znam i to bardzo dobrze, wiele nocy tam przespałam, wiele razy byłam na spacerkach nad Wisłą, na koncercie w barze przy wale. Bardzo lubię tą okolicę ale zamieszkać tam nie chce. Ale rozumiem ludzi którzy się na to decydują :)
Wszyscy warszawiacy chyba się zgodzą, że w stolicy czas strasznie ucieka na dojazdach, a ja chce go skrócić do minimum.