Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

SZUKAM MIESZKANIA W WARSZAWIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#61 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 16:17

Wiesz, coś za coś. Nie bez powodu Śródmieście jest najdroższe :P ale serio, to jak już pisałam, mieszkałam na Tarcho przez 20 lat i nie jest tak tragicznie. Może tam Białołęka bardziej przy Głębockiej, bo tam rzeczywiście jest kiepski dojazd.
Maona zobacz sobie to osiedla co już dziewczyny polecały. Mi się podoba ;)

#62 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 16:56

Tzn. to osiedle Aluzyjna? To że Warszawa jest duża, a na mieszkanie w centrum nas nie stać i trzeba będzie dojeżdżać to ja wiem. :) Ale jak tyle tam mieszkałaś, to może mi chociaż powiesz jak tam wygląda sytuacja ze sklepami, przedszkolami i ogólnie infrastrukturą? Bo wiem, że takie nowe osiedla to czasem pustynia jest.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#63 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 10:55

Pisałam o tym na początku wątku ;).

#64 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 03 stycznia 2012 - 12:44

Poprawiłam się, przeczytałam cały wątek. Z tego co piszesz to całkiem nieźle, zwłaszcza, że dla mnie szkoły, sklepy itp. blisko są w sumie ważniejsze, niż dojazd do centrum. Codziennie w centrum być nie muszę. ;)
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#65 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 01 lutego 2012 - 13:25

To fajna lokalizacja dla młodych rodzin zdaje się -dużo przedszkoli, klubów malucha i-głównie prywatnych, ale tam są dużo tańsze niż na drugim końcu Warszawy, a nawet niewiele droższe od państwowych i nie ma problemu braku miejsc!
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#66 Dziewuszka22

Dziewuszka22
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26 lutego 2012 - 20:22

Teraz z kolei ja poszukuję mieszkania,ale najchetniej pod Warszawą! najlepiej południowe tereny. Mieszkanko nowe, tak 60-70m.kw. Macie coś na oku może,a najlepiej jakiegoś sprawdzonego developera?

#67 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 10:38

Cudne są apartamenty na Jaśminowej yuniversalu podlaskiego, ale już prawie nie ma wolnych :(
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#68 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 14:42

Ale majac na mysli pod warszawa myślisz dajmy na to o Józefosławiu, któy ma być przyłączony do wawy, czy osobna miejscowość jak piaseczno ? To pierwsze powiedzmy Piekut, dalej Piaseczno to Artin.

#69 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 10:29

Dobre pytanie! Ja osobiście wolałabym Józefosław, Piaseczno to taka fabrykarnia-marketarnia...

#70 dropsik

dropsik
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 14:15

A jeśli już mówimy o zakupie mieszkania, to powiedzcie mi czy staracie się wyszukiwać oferty same czy jednak agencja nieruchomości pośrednicząca w zakupie mieszkania to dobry pomysł? Może dzięki agencji można zbić cenę zakupu mieszkania, jakie są wasze doświadczenia w tejże kwestii?

#71 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 19:47

dropsik, założyłaś temat o agencjach, więc na dyskusje o nich zapraszam tam ;-) agencje-nieruchomosci-vt8172.htm?highlight=#560013

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#72 dropsik

dropsik
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 20:54

słuszna uwaga ale dla zwiększenia możliwości zdobycia większej ilości informacji podczepiłam się i pod ten temat, bo zakup mieszkania to dla mnie pstatnio również temat na czasie.

#73 Dziewuszka22

Dziewuszka22
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 22:17

No mi chodziło bardziej o Piaseczno. Przekonuje mnie dobry dojazd do wawy. Poza tym własnie sprawdziłam sobie Artin. Ciekawy budynek i fajnie rozplanowane mieszkania. Spodobało mi się np. takie link .Co o tym sądzicie?

#74 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 07 marca 2012 - 14:29

Kurcze, nie wiem o co dokładnie chodziło, ale w jakimś negatywnym kontekście słyszałam o tym Artinie :/

Kiedyś chyba całkiem sensowne osiedla małych domków stawiali, ale teraz przerzucili się na wieżowce...

#75 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26 marca 2012 - 11:22

Cudne są apartamenty na Jaśminowej yuniversalu podlaskiego, ale już prawie nie ma wolnych :(

tak zeszły jakoś szybko,
ale fajne się szykują na Wergiliusza przy metrze Wawrzyszew

#76 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 26 marca 2012 - 11:44

o, to też śliczna okolica :)
a to ten sam developer?

#77 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 27 marca 2012 - 11:51

Kurcze, nie wiem o co dokładnie chodziło, ale w jakimś negatywnym kontekście słyszałam o tym Artinie :/

Podejrzewam, że mogło chodzić o kształt wieżowca który zrobili w Piasecznie.Ostatnio miałam ze znajomymi wycieczkę do Kazimierza i przejeżdżaliśmy obok tej inwestycji i zawrzała dyskusja. Zdania były podzielone, ale wydaje mi się, że to kwestia gustu i upodobań. Moi znajomi sa na etapie przeglądania ofert developerów, jeśli chodziło o inwestycję konkretnie sand city to chodziło bardziej o wygląd z zewnątrz a nie o jakieś negatywne spostrzeżenia dotyczące wewnętrznego zabudowania czy wykończenia.

#78 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:01

a to niej jest ten, w którym mieszkań nie mogą sprzedać od 5 lat??

#79 Dziewuszka22

Dziewuszka22
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:07

Podejrzewam, że mogło chodzić o kształt wieżowca który zrobili w Piasecznie.Ostatnio miałam ze znajomymi wycieczkę do Kazimierza i przejeżdżaliśmy obok tej inwestycji i zawrzała dyskusja. Zdania były podzielone, ale wydaje mi się, że to kwestia gustu i upodobań. Moi znajomi sa na etapie przeglądania ofert developerów, jeśli chodziło o inwestycję konkretnie sand city to chodziło bardziej o wygląd z zewnątrz a nie o jakieś negatywne spostrzeżenia dotyczące wewnętrznego zabudowania czy wykończenia.

No własnie ja tez nie słyszałam,żadnych negatywnych informacji dot.konkretnie tego developera,czy nt.problemów z formalnościami. Ludziom jednak bardziej przeszkadza właśnie kształt/wysokość budynku,ale to tylko i wyłacznie kwstia gustu,jak wspomniał/a Mart. Mnie sie np podobają takie "budowle",ale podejrzewam,że z mamą pokłóciłabym się na ten temat:-P

#80 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:24

o, to też śliczna okolica :)
a to ten sam developer?

tak też yuniversal ;]
fajne mają te lokalizacje trzeba przyznać,
jak ktoś lubi być 10 minut od centrum to bielany przy metrze są jedną z lepszych opcji ;]