Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dlaczego on nie chce slubu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
375 odpowiedzi w tym temacie

#81 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 maja 2008 - 20:47

I jeśli kobieta chce stabilizacji w wieku 22 a jeszcze w dodatku dziecka to jest to dla mnie chwilowa zachcianka.

skad wiesz, kazda dziewczyna mysli inaczej, jak kiedys obudzi sie w tobie instynkt to pogadasz.
Nie lubie uogulniania
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#82 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 05 maja 2008 - 20:53

Mnie to po prostu śmieszy, mam czasem wrażenie że dziecko to ostatnia deska ratunku dla niektórych kobiet a i tak to nie pomaga. dziewczyny, które mają zajęcie takie jak kariera, życie towarzyskie czy nawet studia nie pakują się w dzieci w wieku 21-23 lata. Moim zdanie na wszystko jest czas i pora.

Akurat mam taki schemat ale oczywiście nie wszyscy muszą postępować dokładnie tak samo. Nikomu nie zabronię mieć dziecka ale napisałam swoje zdanie. To jest moje zdanie.

kazda dziewczyna mysli inaczej, jak kiedys obudzi sie w tobie instynkt to pogadasz.

Jak się obudzi to co? Będę latać jak kot z pęcherzem żeby mieć dziecko? Nie. Teraz nawet nie myślę o dziecku, nie mam takiego instynktu bo mam inne rzeczy do zrobienia w życiu. Teraz chcę coś zrobić dla siebie ;-)
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#83 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 05 maja 2008 - 21:17

Teraz się czasy zmieniły i kobiety myślą pierwsze o wykształceniu, pracy, ustawieniu się w życiu...a potem myślenie o dziecku. I tak jest w większych miastach. Inaczej jest na wsi, gdzie młode dziewczyny wychodzą za mąż po 20 roku życia i do 25-go mają już dwójke dzieci... takie są realia ;-)

#84 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 05 maja 2008 - 21:19

Ja znam przypadek faceta tzw wiecznego chłopca ma 35 lat mieszka sam nie ma laski( ta z która było prawie 10 lat zostawiła go kiedy ich związek nie zmierzał nawet ku wspolnemu zamieszkaniu )i tak zastanawiam sie dlaczego nie chce się ustabilizować .ma mieszkanie . firme ....jest zdrowy... <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#85 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 05 maja 2008 - 21:23

Może ma złe zdanie o kobietach- takie urazy zostają bardzo długo a może ma kasę i po co mu pijawka. Jak jest bogaty to nawet w wieku 50 lat znajdzie sobie jakąś gorącą 30latkę.

#86 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 05 maja 2008 - 22:10

hehe,caluje w stopy :)
lepiej?:P

Zupelnie dobrze :evil:
Masz chlopie wprawe :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2008-05-05, 23:14 ]

Nie wszyscy faceci chcą się wiązać na stałe, mam tutaj na myśli ślub a kobieta jeszcze czym bardziej drąży tematy tym faceta bardziej odpycha.
I jeśli kobieta chce stabilizacji w wieku 22 a jeszcze w dodatku dziecka to jest to dla mnie chwilowa zachcianka.
Jeśli on nie chce ślubu to trzeba poczekać cierpliwie ale nie za długo........

Jedne kobiety pragna stabilizacji rodziny i spokojnego zycia u boku meza a drugie kariery spelnienia zawodowego itp zawsze tak bylo jest i bedzie....I fakt ze ty nie chcesz teraz dziecka i rodziny nie znaczy ze ktos inny nie chce i ze ma taka zachcianke. Nie mozesz mierzyc wszystkich swoja miara....

[ Dodano: 2008-05-05, 23:18 ]
calineczka, Moze mu tak dobrze samemu... Zadna mu nie siedzi na glowie i nie medzi jest panem swojego zycia i tak mu wygodnie...facety to dziwne stwory sa :-P

#87 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 06 maja 2008 - 06:34

I fakt ze ty nie chcesz teraz dziecka i rodziny nie znaczy ze ktos inny nie chce i ze ma taka zachcianke. Nie mozesz mierzyc wszystkich swoja miara....

Ja nie mierze wszystkich swoją miarką. Powiedziałam to już w poprzednim poście.
Mam rozumieć czyli te kobiety, które nic nie mają w życiu do zrobienia bo siedzą w domu to im tylko pozostaje rodzenie dzieci?

#88 kakua

kakua
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 06 maja 2008 - 06:54

Nie można nazywać cudzych pragnień zachciankami...

Ja też mam 22 lata, mój chłopak ma 23, za rok planujemy ślub, oboje studiujemy i oboje chcemy stabilizacji i pewności, czy to coś dziwnego? Wydaje mi się, że jak człowiek ma te dwadzieścia kilka lat jest na tyle dojrzały, że wie czego chce...

#89 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 06 maja 2008 - 07:00

Nie można nazywać cudzych pragnień zachciankami...

W przypadku dzieci jak najbardziej.

za rok planujemy ślub

Poprzednie posty dotyczyły dzieci :roll:

#90 kakua

kakua
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 06 maja 2008 - 07:14

Dotyczyły dzieci i rodziny wogóle, a temat ma tytuł: Dlaczego on nie chce ślubu :-P

Wyraziłas swoje zdane, ja swoje, tylko czemu próbujesz narzucić je innym? Ja też by, chciała mieć już dziecko i wiem, że to nie zachcianka, bo coś takiego się czuje po prostu, i wiem, że mi to np jutro nie przejdzie ;) Co innego rzeczywistość, mimo, że chcę nie mogę sobie na to teraz pozwolić i tyle.

#91 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 06 maja 2008 - 07:14

Kazdy czegos w zyciu pragnie i do czegos dazy... moze dla niej siedzenie w domu i zajmowanie sie rodzina jest tym co chce robic?A co do dzieci to kobieta ktora siedzi w domu nie musi ich rodzic, moze, bo ma prawo zrobic ze swoim zyciem co chce ale nie jest powiedziane ze nie moze isc na studia zdobyc wyksztalcnie i zajac sie kariera...wszystko zalezy od tego czego sie pragnie.

[ Dodano: 2008-05-06, 07:18 ]

Ja też by, chciała mieć już dziecko i wiem, że to nie zachcianka, bo coś takiego się czuje po prostu, i wiem, że mi to np jutro nie przejdzie ;) .

Potwierdzam ;-)

#92 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 06 maja 2008 - 07:53

no zgadzam się z Wami :) to wszystko jest indywidualna sprawa i moim zdaniem w dużej mierze też wpływa na to bezpieczeństwo... tzn jak bardzo bezpieczne się czujemy z facetem, a pozatym jeśli jest się już razem dłługo to zazwyczaj chce się czegoś więcej niż na początku.... miłość też się zmienia i dojrzewa, tak jak każda z nas do decyzji czy chce być już matką czy nie
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#93 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 06 maja 2008 - 08:09

W przypadku dzieci jak najbardziej.

no nie moge...
zachcianke to mozna miec w sklepie:)

Pachulka, lepiej bym tego nie ujela :)

ale wrocmy do tematu

temat ma tytuł: Dlaczego on nie chce ślubu :-P

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#94 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 06 maja 2008 - 08:13

w dużej mierze też wpływa na to bezpieczeństwo... tzn jak bardzo bezpieczne się czujemy z facetem,

Ok a moze jest taka opcja ze on nie chce sie zenic bo nie czuje sie bezpiecznie przy mnie??? <bezradny></span>

#95 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 06 maja 2008 - 08:18

no nie moge...

To popuść :)

bo nie czuje sie bezpiecznie przy mnie???

Bo może jest z kobietą póki co ale nie myśli o niej poważnie. Może to taka zapchaj dziura. Faceci są nieraz wyrafinowani.

#96 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 06 maja 2008 - 08:22

Bo może jest z kobietą póki co ale nie myśli o niej poważnie. Może to taka zapchaj dziura. Faceci są nieraz wyrafinowani.

Thx <chlipaj12></span>
Pocieszajace

#97 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 06 maja 2008 - 11:43

Ok a moze jest taka opcja ze on nie chce sie zenic bo nie czuje sie bezpiecznie przy mnie???

skinny, może nie chce, bo jeszcze do tego nie dojrzał po prostu. nie dopowiadaj sobie różnych historii, a najlepiej to wziąć faceta i pogadać z nim szczerze. Ale bez wyrzutów, bez naciskania, po prostu, kiedy planuje mniej więcej pójść w związku krok dalej.
Nie wiem, ale ja nigdy w życiu nie chciałabym żeby facet brał ze mną ślub tylko dlatego, że cały czas naciskałam :roll:

#98 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 06 maja 2008 - 12:18

Kociak, Ale ja nie naciskam nie rozmawiam juz o tym wogole nie wspoinam nawet nie wymawiam slowa slub tylko staram sie go zrozumiec.... bo moze to ja robie cos zle <bezradny></span>
Dołączona grafika

#99 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 06 maja 2008 - 12:25

bo moze to ja robie cos zle

tak tez nie powinnas podchodzic do sprawy, moze on poprostu potrzebuje wiecej czasu od ciebie zeby podjac ta zyciowa decyzje, a moze on juz podjal decyzjie i zamierzal ci sie oswiadczyc ale twoje wczesniejsze dopytywania sie co do slubu troche go ostudzily <bezradny></span>
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#100 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 06 maja 2008 - 12:30

angik1683, My juz bylismy zareczeni, ja te zareczyny zerwalam...
Chodzi o to ze ja juz przy nim tego tematu nie poruszam wiec zanudzam was tu na forum bo musze sie wygadac....sorka :-(
Dołączona grafika