Dlaczego on nie chce slubu?
Napisano 24 września 2008 - 09:14
Napisano 24 września 2008 - 09:21
Ja wiem, że on i tak związał sobie życie, bo ma 2 dzieci i ponosi za nich odpowiedzialność, ale faceci są dziwni
Póki nie mają ślubu - czują się wolni...
Napisano 24 września 2008 - 09:28
Napisano 24 września 2008 - 10:03
Napisano 24 września 2008 - 20:25
Napisano 24 września 2008 - 20:49
Napisano 24 września 2008 - 20:59
Na ich komfort psychiczny, poczucie bezpieczeństwa, wspólne nazwisko...
Napisano 24 września 2008 - 21:16
Napisano 25 września 2008 - 07:25
Napisano 25 września 2008 - 07:31
może niekoniecznie...nasz krzyz do dzwigania przez reszte zycia
Słuchaj, zacznij z nim z tej beczki właśnie, że córka, że w razie czego... żeby pozałatwiał, że w razie śmierci czy wypadku wszystko przejdzie na córkę, upoważnienia i te sprawy.
To jest ważne i koniec.
Załatwiania z tym sporo i jak znam facetów, to będzie wolał wziąć ślub, żeby tego nie załatwiać...
Napisano 25 września 2008 - 07:50
Myślę jednak, że przymuszanie nic nie da. Zawsze potem facet może powiedzieć "to ty mnie zmusiłaś do ślubu" albo coś... Mogą powstawać na tym tle konflikty i związek prędzej, czy później się rozpadnie.
Napisano 25 września 2008 - 08:09
Załatwiania z tym sporo i jak znam facetów, to będzie wolał wziąć ślub, żeby tego nie załatwiać...
to już jest cios poniżej pasa
Napisano 25 września 2008 - 09:51
Napisano 25 września 2008 - 11:20
Wedlug mnie to bardziej on lub wy powinniscie cos takiego zaplanowac...to tesciowa wybrala pierscionek zareczynowy i to ona z moim tata zaplanowali "obiad" zareczynowy - a ja chcialam tak tylko ja i on w restauracji ale sie nie dalo to ona kupila nam obraczki i leza juz 4 lata :O )
Ale powiem lepiej. Bylismy ostatnio na dwoch weselach. Na jednym byla tez inna para z dlugim stazem, tez nie po slubie. No i nasi faceci tak zaczeli dumac i wiecie co wymyslili? Ze z tym slubem to glupio, bo tyle staran, przygotowan.. Ze trzeba zabawiac gosci, usmiechac sie, pilnowac wszystkiego.. Ze ogolnie to dla nich za duzo zachodu
Napisano 25 września 2008 - 11:24
to tesciowa wybrala pierscionek zareczynowy i to ona z moim tata zaplanowali "obiad" zareczynowy
wybacz, ale co twojej teściowej do waszego ślubu ?? to jest wasza prywatna sprawa i tylko wy macie prawo o tym decydować ....
Ze trzeba zabawiac gosci, usmiechac sie, pilnowac wszystkiego.. Ze ogolnie to dla nich za duzo zachodu
ekhę ... mam podobnąwizję ... olbrzymiej ilości przygotowań i w ogóle, ale dla mnie to bedzie przyjemność, i na pewno nie skomentuję że za dużo zachodu przy tym ... ciekwie to sobie wymyślili... nie powiem
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 25 września 2008 - 11:32
No i nasi faceci tak zaczeli dumac i wiecie co wymyslili? Ze z tym slubem to glupio, bo tyle staran, przygotowan.. Ze trzeba zabawiac gosci, usmiechac sie, pilnowac wszystkiego.. Ze ogolnie to dla nich za duzo zachodu
ja z moim bratem też na weselu doszliśmy do tego samego wniosku. Wolałbym sobie porządną imprezę zorganizować na którą zaprosiłbym ludzi z którymi od zawsze imprezowałem a nie jakieś ciotki i wujki, których nigdy wczesniej nie widziałem i nigdy wiecej nie zobacze, a tylko będą mnie obgadywać, że a to nie umiem tańczyc a to za dużo przeklinam itp itd
Napisano 25 września 2008 - 11:35
Napisano 25 września 2008 - 11:43
tyle staran, przygotowan.. Ze trzeba zabawiac gosci, usmiechac sie, pilnowac wszystkiego.. Ze ogolnie to dla nich za duzo zachodu
i moj mowi dokladnie to samo
Napisano 25 września 2008 - 13:00
a co do wesela- u mnie z rodziny to byliby moi rodzice i moj brat z zona a od M strony tez jego rodzice no i kuzyn z zona i wsio. reszta to raczej znajomi i tez to od jego strony bo ja to zbyt duzo znajomych nie mam- ze 2-3 kolezanki
Napisano 26 września 2008 - 14:14
przecież jak przez tyle czasu nie ma wspólnych planów to na co ona ma czekać?
mając np 25lat i co? on sobie odejdzie do młodszej ona skończy studia i co potem?
....
bez sensu to wszystko