Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#441 Kaya

Kaya
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:02

Jak już mówimy o teorii, to jasne, że starszy.
Ale w praktyce bywa różnie i nie upieram się przy tym, że starszy to mądrzejszy, bardziej odpowiedzialny i dojrzały.
Jednak pewnie tak częściej jest.

Ja jestem z mężczyzną o 5 lat starszym, szczerze mówiąc zawsze wiedziałam, że będę z kimś o tyle starszym. Ja po prostu do dzisiaj nie za bardzo mam o czym rozmawiać z 20 latkami ... <bezradny></span>

Nie każda kobieta jest godna tego, by nazywać ją kobietą.

#442 venus00

venus00
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 00:30

u mnie bylo dziwnie bo baardzo dobrze sie dogadywalam ze starszymi facetami np. o 6 lat wiecej.. a teraz moj misio jest 4 latka starszy :)
trzymajcie kciuki :)

#443 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 07:46

a teraz moj misio jest 4 latka starszy :)

To nie duza roznica, taka w sam raz :->
Najwazniejsze to uczucie was laczace :->

trzymajcie kciuki :)

Trzymam moooocno ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#444 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 09:21

w moim przypadku jest tak, że zawsze miałam starszego od siebie, może ze względu na to, że zawsze było o czym z nimi pogadać, wierzyłam, że są dojrzalsi itd.powiedziałam sobie, że nigdy nie będę miała i nie chcę nikogo w swoim wieku, bo im to tylko głupoty w głowie i wygłupy różne, a mnie już to nie kręci, tym bardziej nie chciałam młodszego, ale ostatnio wieeeeele sią zmieniło. Tak się stało, że poznałam niedawno kogoś, zawsze super się nam rozmawia itd.Zaczęłam się zastanawiać ile ma lat(nie pytałam nigdy),a wyglądał mi na jakieś 22, a tu niespodzianka- 19, rok młodszy ode mnie.Jestem mile zaskoczona i mam nadzieję, że się nie zawiodę, a i może coś z tego będzie niedługo... ;-)
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#445 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 09:28

jak tak was czytam to dochodze do wniosku, ze ja nigdy nie zastanawialam sie nad tym ile lat ma miec moj facet :D zawsze jak poznalam kogos to wiek nigdy nie robil mi roznicy. moze kiedys tez pewnych rzeczy nie bylam swiadoma, dlatego nie zadawalam sobie podobnych pytan.
Los zadecydowal tak jak zadecydowal i dobrze mi z tym :)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#446 XxXDoMisiAAXxX

XxXDoMisiAAXxX
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:44

zawsze wolałam starszych... W sumie dużo ich nie było ;] Kasjan był starszy o rok a teraz Mariusz jest ode mnie starszy o 5 lat.. :-P
Świat jest taki, jakim go widzisz, a sposób postrzegania zależy wyłącznie od Ciebie. ;]

#447 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:50

starszy... niedużo ale jednak:) nie wiem czemu ale młodsi faceci wydają mi sie strasznie dziecinni, niedojżali i tacy nijacy ... wiem że to tylko powtarzany stereotyp, ale ja na prawde nie spotkałam jeszcze normalnego chłopaka, który ode mnie jest młodszy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#448 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:20

Mój Misiek jest ode mnie starszy o 5 lat. Wcześniej spotykałam się z młodszym facetem, ale nie długo. Duzo bardziej przyciagają mnie starsi i bardziej doświadczeni faceci. Oczewiście bez przesady. Nie potrafiłabym spotykać się z facetem sużo starszym. Nie mam określonej różnicy wieku, chyba wszystko zależy też od charakteru faceta. Kiedyś poznałam kolesia, który mimo, że miał 26 lat zachowywał się jakby miał może 15 :-/ także tacy facie zdecydowanie na nieee
Mój Misiek jest Idealny ;-)
KoChaM żYciE

#449 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:25

Ja mam młodszego (3 lata) i jestem bardzo zadowolona :lol:
Jestem w Peru...

#450 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 13:23

Marek jest odemnie starszy o 9 lat (rocznikowo, bo w praktycznie to 8 bo ja jestem z marca a on z listopada). Byłam przez 1,5 roku z chłopakiem w moim wieku i pożniej bardzo chcialam miec starszego faceta, zresztą zawsze mi sie tacy podobali... widze ogromną róznice, przedewszystkim w tym ze marek mówi o ślubie, dzieciach i nie są to jakoies bardzo długo terminowe plany. Ja jestem bardzo dojżała jak na swoj wiek, pracuje juz od kilku lat i też myślę o tym w najbliższej przyszłości, ale to wszytko zalezy indywidualnie, mam kolezanki ktore nie sa w moim wieku i tylko imprezy im w głowach, nie mysla nawet zeby wyprowadzic sie z domu... Podoba mi sie ze marek juz sie wyszalał itd. Zreszta ja i tak zawsze lepiej dogadywałam sie ze starszymi znajomymi (mam 2 przyjaciólki w moim wieku). środowisko w ktorym teraz głownie sie obracamy jest bardzo zroznicowane wiekowo (motocykliści) a para naszych najbliższych przyjacioł ma 46 lat...

#451 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 14:50

Ja mam młodszego (3 lata) i jestem bardzo zadowolona :lol:

i tak ja mam najmłodszego bo aż 4 :-) moje kochanie ma 20 a ja rocznikowo już 24 :-) i też jestem bardzo zadowolona :-)

#452 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:51

No to mój P ma tyle co ja:) Niezły przeskok po ostatnim, ale ten wydaje się dojrzalszy niż był S :shock:
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#453 paula10005

paula10005
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 08:24

Mój Marek jest odemnie starszy o 4 lata, ja zawsze wolałam starszych mężczyzn :mrgreen:

#454 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 10 października 2008 - 08:53

Zawsze bylam ze starszymi .
Lubie pewnych siebie facetów , którzy wiedza czego chca, daza do tego , osiagneli cos, są odpowiedzialni i zaradni . O doswiadczeniu seksualnym nie wspomnę i tak jakos wychodzilo, ze wiazalam sie ze starszymi.

Tomek jest starszy ode mnie 7 lat i dobrze nam ze soba.

Uslyszalam kiedyś, ze kobiety lubia starszych tylko ze wzgledu na kasę,prezenty,samochod . Że zwiazki , gdzie jest duza roznica nie ma przyszlosci, bo ta para nie ma o czym ze soba rozmawiac , zapewne laczy ich tylko i wylacznie pozadanie itp. Boze co za bzdura ! <bezradny></span>
Ja ogólnie nie dogaduje sie z ludzmi w moim wieku, moi znajomi to w wiekszosci ludzie po 25 roku zycia , badz starsi. Zawsze tak bylo , a tatusia/alfonsa nie szukam :evil:

#455 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 października 2008 - 09:05

Lubie pewnych siebie facetów , którzy wiedza czego chca, daza do tego , osiagneli cos, są odpowiedzialni i zaradni .

Też kiedyś tak uważałąm, moi dwa eks byli 10 last starsi ode mnie. Ale niestety nie mogłam o nich powiedzieć, że są zradni...Po prostu nie ma reguły. Terazm mam faceta o 5 miesięcy starszego ode mnie:) I jest mi z nim super, jest zaradny i w ogóle. Także jak już gdzieś w innym temacie napisałąś - wszystko zależy od charakteru:)

<ookk>

#456 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 października 2008 - 09:09

ja wole starszych bo przy moim wieku jak bym miala miec mlodszego chlopaka to bym sie czula jak bym byla z dzieckiem :-/ raz tylko mialam mlodszego o 15 dni chlopaka ale to dlugo nie przetrwalo :)

#457 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 10 października 2008 - 09:14

dokladnie to zalezy wszystko od charakteru, bylam 5 lat z facetem starszym ode mnie niecaly rok, dokladnie 9 miesiecy i bylo nam dobrze, teraz gdy nie jestesmy razem i zawieram duzo nowych znajomosci zauwazam, ze nie sprawdza sie to, ze jak facet jest starszy to juz bardziej ogarniety. Znam takiego, ktory ma 19 lat i mozna z nim naprawde pogadac o wszystkim na powaznie itd.i znam takiego, ktory ma 28 lat, a zachowuje sie gorzej niz 15-latek, wiec to zalezy od czlowieka jaki jest a nie od wieku.

#458 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 października 2008 - 09:15

raz tylko mialam mlodszego o 15 dni chlopaka ale to dlugo nie przetrwalo :)

haha to rzeczywiście duzo

<ookk>

#459 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 października 2008 - 09:18

Roxi, noo bardzo :D ale czulam sie tak jak bym z dzieckiem byla :P

#460 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 10 października 2008 - 10:54

Lubie pewnych siebie facetów , którzy wiedza czego chca, daza do tego , osiagneli cos, są odpowiedzialni i zaradni .

Też kiedyś tak uważałąm, moi dwa eks byli 10 last starsi ode mnie. Ale niestety nie mogłam o nich powiedzieć, że są zradni...Po prostu nie ma reguły. Terazm mam faceta o 5 miesięcy starszego ode mnie:) I jest mi z nim super, jest zaradny i w ogóle. Także jak już gdzieś w innym temacie napisałąś - wszystko zależy od charakteru:)

hehe no wlasnie wiem, ze nie ma reguły. Dojrzalosc i podejscie do zycia nie ma nic wspólnego z tym ile ma sie lat.
Takze nie pisze, ze wszyscy starsi są tacy jak napisalam post wyzej, tylko że zazwyczaj tacy są i wlasnie z takimi wole sie zwiazac, choc nie wykluczam, że jak znajdzie sie facet o takim podejsciu, ale bedzie ode mnie mlodszy to go odrzuce tylko dlatego, ze wole starszych od siebie:)