Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#621 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 11:59

Myślę, że jest nawet większe prawdopodobieństwo że starszy będzie większym romantykiem niż młody chłopak.

Także tak myślę.Młodość zazwyczaj jest szalona,zapomina sie o nastroju.Liczy sie tu i teraz.
Natomiast starsi,moim zdaniem mają juz jakieś doświadczenie życiowe,ukształtowane życie,charakter.W związku liczy sie dla nich jakość a nie ilość i pośpiech.

#622 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 21:32

Ja i mój facet jesteśmy równolatkami. Jeśli chodzi o szczegóły to jestem starsza od Niego o 2 miesiące ;). Ogólnie, dogadujemy się, potrafimy nie raz porozumieć się bez słów, wiadomo są też i zgrzyty, ale uważam że to naprawdę dojrzały związek.

#623 bianka

bianka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03 października 2011 - 12:20

Przede wszystkim. Witam wszystkich serdecznie :)

Po drugie. Mam do Was pytanie: co sądzicie o związkach, w których kobieta jest starsza? Czy mają szanse przetrwać? Powszechnie uważa się, że to kobieta szybciej dojrzewa do związku. To prawda czy mit? Czy któraś z Was miała takie doświadczenia?

#624 jec

jec
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12 października 2011 - 17:06

Witam,
Jak myślicie czy związek miedzy 15 latka, a 20 latkiem jest możliwy?
Proszę o odpowiedz :)

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2011-10-12, 18:13 ]
Jest podobny temat na forum. Scaliłam. A na przyszłość proponuję skorzystać najpierw z wyszukiwarki search.htm

#625 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 października 2011 - 17:33

Żeby nie uogólniać, powiem, że mogą się zdarzyć takie przypadki, ale będzie to raczej 1% par jak nie mniej.

Myślę jednak, że 15-latka to jeszcze dziecko, a 20-latek to już dorosły mężczyzna. Mogą mieć różne oczekiwania wobec siebie. W tym wieku różnice wieku się uwidaczniają.

Wszystko jednak jest możliwe. ;-)

#626 cutie

cutie
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 13 października 2011 - 08:13

Przede wszystkim. Witam wszystkich serdecznie :)

Po drugie. Mam do Was pytanie: co sądzicie o związkach, w których kobieta jest starsza? Czy mają szanse przetrwać? Powszechnie uważa się, że to kobieta szybciej dojrzewa do związku. To prawda czy mit? Czy któraś z Was miała takie doświadczenia?

Bianka. Jestem w związku z facetem o 6 lat młodszym od siebie i pomimo, że kiedyś miałam na ten temat inne zdanie, teraz uważam, że wiek nie ma nic do rzeczy. Mój były był w moim wieku i niestety po 10 latach rozeszliśmy się (różnice wartości życiowych). Czasami młodszy mężczyzna potrafi być bardziej odpowiedzialny niż ten starszy. To wszystko jest kwestią charakteru i nie powinno się tego generalizować. Oczywiście na pewno jakieś znaczenie ma to czy para jest bardzo młoda, wtedy różnica wieku jest bardziej uwidoczniona, ponieważ wartości życiowe zdobywa się latami i wtedy mogą pojawiać się problemy w związku; albo czy para jest już dojrzała kiedy ta różnica wieku troszkę się zaciera. Powiem szczerze, jestem bardzo szczęśliwa i uważam że idea o związku w którym mężczyzna powinien być starszy od kobiety, to mit. Oczywiście zdarzały mi się na początku związku obawy przed reakcją otoczenia, ale teraz nie myślę już o tym, bo to moje życie i nie obchodzi mnie kto co myśli. Dostrzegam nawet wiele plusów wychodzących ze związku z młodszym mężczyzną (preferencje np. w łóżku ;). Oczywiście jest ich o wiele więcej :). Jednym słowem, nie zamieniłabym mojego mężczyzny na innego, obojętnie czy miałby więcej pieniędzy, był przystojniejszy czy nawet starszy :). Nie liczy się wiek ale sposób podejścia do życia i uczucie.

[ Dodano: 2011-10-13, 09:37 ]

a ja uważam, że jeśli facet, to najlepiej młodszy, weźmy Demi Moore i jej młodego męża :) Może i to jest dziwnie postrzegane przez społeczeństwo, ale nie wyobrażam sobie układać sobie życia "a co ludzie powiedzą". Ja jestem w związku (już 8 lat) z młodszym o 6 lat i nie zamieniłabym na starszego, przy nim chce mi się młodziej wyglądać, być atrakcyjniejszą.

...a oto następny plus :), przy młodszym facecie kobieta młodnieje nie tylko pod względem fizycznym (co jest wynikiem częstego baraszkowania w łóżku haha) ale i emocjonalnym.
"Perfection is an illusion, imperfection is beautiful..."

#627 mikkara

mikkara
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 26 października 2011 - 11:34

Jestem zdania że wiek często nie ma większego znaczenia :) I nigdy nie dyskryminuję żadnego związku z powodu różnicy wieku

#628 nicole88

nicole88
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 26 października 2011 - 15:56

Tutaj różnie bywa. Przeważnie wiek nie musi decydować o tym co człowiek przeżył, co ma w głowie i jak się czuję w środowisku ludzi od siebie starszych, młodszych czy rówieśniczych. Przekłada się to na to, że liczba nie decyduje o związkach partnerskich, aczkolwiek tendencja do wiązania się ludzi w podobnym wieku jest wyższa, niż o większych różnicach.

#629 Ewelinka84

Ewelinka84
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 14:04

Mój jest 4 lata starszy nie jestem zwolenniczką dużych różnic wieku uważam wręcz, że to jakaś forma patologii.

#630 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 18:23

uważam wręcz, że to jakaś forma patologii.

Dlaczego od razu patologia?
Przecież bywają takie związki ,gdzie duża różnica wieku nie gra roli a obie strony są ze sobą bardzo szczęśliwe. :-P

#631 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 19:29

Jestem zdania, że to nie wiek się liczy, tylko uczucie jakie panuje pomiędzy parami. Mój mąż jest starszy ode mnie o dwa lata. Znam pary, gdzie kobieta jest starsza i to sporo.

#632 helena888

helena888
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 18:00

Mój facet jest 2 lata starszy ode mnie . I dogadujemy się naprawdę świetnie. Poznałam go jeszcze jako 17latka.. i tak to się wszystko pięknie toczy już 6 rok ..;)

I oby trwało jak najdłużej

#633 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 20:43

Mój jest młodszy rok, chociaż tak naprawdę przeliczając to wychodzi dokładnie 6 miesięcy, ale zupełnie tego nie widać powiedziałabym, że odnosi się wrażenie, że to ja jestem młodsza z 5 lat 8-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#634 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 21:38

Mój jest odrobinę starszy (rok) i generalnie zawsze wolałam starszych, bo kojarzyli mi się z elementarną odpowiedzialnością, dojrzałością jakąś - może to stereotypowe, naiwne, ale tak mam <bezradny></span>

#635 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 23:50

Stanowczo wolę starszych mężczyzn od siebie. Ewentualnie w moim wieku. Ale raczej nie umówiłabym się z młodszym. :-)

#636 maego

maego
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 12:07

kiedyś byłam z młodszym facetem, niby nie dużo bo byl między nami rok różnycy ale w jego prazypadku dawało to o sobie znać... :-/ teraz poszło w drugą strone, moj chlopak jest starszy o 9 lat :roll:

#637 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 15:56

Jestem zdania, że to nie wiek się liczy, tylko uczucie jakie panuje pomiędzy parami. Mój mąż jest starszy ode mnie o dwa lata. Znam pary, gdzie kobieta jest starsza i to sporo.

Zgadzam się z tym. :) Wiek tu nie odgrywa roli, po prostu albo się jest dla siebie albo nie. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#638 elizabett

elizabett
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 15:32

Zgadzam się z tym. :) Wiek tu nie odgrywa roli, po prostu albo się jest dla siebie albo nie. :)

Teoretycznie też się zgadzam :) ale praktycznie zauważyłam, że np mało jest par "rówieśników" gdzie kobieta i mężczyzna są w tym samym wieku. Większość związków stanowi kombinacja gdzie facet jest starszy, potem odwrotnie, gdzie kobieta jest starsza, a zdecydowanie najmniej jest par równolatków. Jak myślicie, z czego to wynika? :)
Miłość nie trwa wiecznie... ale może nigdy się nie skończyć...

#639 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 15:39

zdecydowanie najmniej jest par równolatków. Jak myślicie, z czego to wynika? :)

My z moim M jesteśmy równolatkami.Przyznam,że jak żeśmy sie poznali to, jednak nie zwracaliśmy uwagi na metrykę.Jakoś tak przypadliśmy sobie do gustu i tak już pozostało. ;-)

#640 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 15:43

ale praktycznie zauważyłam, że np mało jest par "rówieśników" gdzie kobieta i mężczyzna są w tym samym wieku.

masz jakieś statystyki potwierdzające twoje obserwacje? Bo z moich wynika wręcz odwrotnie :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.