Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

TYLKO POLSKIE FILMY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
209 odpowiedzi w tym temacie

#141 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 20:51

Polskie filmy? Lubię raczej te hmm... na pewno nie te najnowsze :P
:arrow: Chłopaki nie płaczą
:arrow: Poranek kojota
:arrow: Skazany na bluesa
:arrow: To nie tak jak myślisz Kotku - jak dla mnie rewelacja :D
:arrow: Kogel-Mogel i Galimatias :D
:arrow: Vinci
:arrow: Zróbmy sobie wnuka
:arrow: Wojna Polsko-Ruska
:arrow: Francuski numer
:arrow: Nigdy w życiu

Gnioty wg mnie to:
:arrow: Idealny facet dla mojej dziawczyny
:arrow: Zamiana
:arrow: Tylko mnie kochaj
:arrow: Dlaczego nie
:arrow: Ja wam pokażę
I mogę tak wymieniać i wymieniać... nie pamiętam wszystkich tytułów, ale generalnie zaliczyłabym tutaj praktycznie wszystkie komedie romantyczne - są tak przewidywalne i mdłe, że aż się słabo robi...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#142 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 22:25

Przypomniał mi się właśnie najgorszy polski film, jaki kiedykolwiek widziałam. Rh+! Nie pamiętam już nawet dokładnie, o czym był. Wiem, że grała tam Przybylska, a film miał być sensacyjny, ale wyszła porażka gorsza chyba od tych wszystkich komedii romantycznych.

Bardzo lubię za to "Samych swoich" :mrgreen: Dialogi znam już chyba na pamięć i tak jak Kevin jest moim filmem obowiązkowym w Boże Narodzenie, tak "Sami swoi" w Wielkanoc :lol:
Poza tym jest naprawdę dużo dobrych według mnie polskich filmów, jak np "Dzień świra", "Wszyscy jesteśmy chrystusami", "Plac Zbawiciela", "Tato", "Dług", czy "Skazany na bluesa" i naprawdę wiele, wiele innych.

#143 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 15:49

Tak durnego filmu nie widziałam już dawno.

a myslałam że jestem sama w takich odczuciach ;)

Obejrzałam raz "Tylko mnie kochaj" i to do dziś jest jeden z najgłupszych filmów, jakie w życiu obejrzałam. Nie wiem, kto wymyśla te scenariusze

podobnie zreszta jak Dlaczego nie :roll: , Testosteron tez mnie nudził, nawe w miare podobało mi sie To nie tak jak myslisz kotku . Ogolnie z tych nowych komedii romatycznych to wiekszoscia <bleee></span> . Dla mnie komedia romatyczna musi byc naprawde nie wiem jak swetna aby mnie zauroczyła( i mam tu na mysli tez te zagraniczne ). Z polski tych nowych lubie jedynie Nigdy w zyciu .

Do niektorych filmow trzeba dorosnac

znaczy jesli uważam iż jest do bani to niedorosłam ?? no fakt.. jest tu przekaz że : tylko miłość sie liczy, tylko mnie kochaj ...nic wiecej.. Ale nie liczy sie tyle JAKI TEMAT ale JAK PODANY. Choć już lepszy jest Tylko mnie kochaj niż np. Ciacho :roll:

Ja wam pokażę

no fakt..Nigdy w zyciu lepsze, tu juz niezbyt im wyszło.
:-/
podobnie głupi jak dla mnie jest Nie kłam kochanie z Marta Żmudna T.

Ja tam zawsze bede fanka Kogel Mogel :mrgreen: , jednak te stare filmy sa lepsze. Mam kolege który jest reżyserem i kończy filmonozstawstwo. Czesto zanim pójde do kina pytam sie go czy film jest wart obejrzenia. Tak było np. z Ciachem . Powiedział że syf wiec nie poszłam. Z ciekawości obejrzałam( bo jednak odczucia mogłam mieć inne) na necie - i to sie potwierdziło.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#144 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 21:03

Ja tam zawsze bede fanka Kogel Mogel

O tak,dorzucę jeszcze-Wyjście awaryjne z panią Bożeną Dykiel w roli głównej.Świetna komedia. :-D

#145 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 21:29

Do niektorych filmow trzeba dorosnac,

Owszem, ale chyba nie kwalifikujesz do tych filmów "tylko mnie kochaj" czy innych polskich "romansideł"?

Z takich serio serio dobrych polskich filmów oglądałam ostatnio sławetnego "królika po berlińsku", i gdyby nie wybitnie irytujące mnie niemieckie wstawki (z napisami pl), film oglądałoby mi się strasznie dobrze.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#146 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 22:27

Do niektorych filmow trzeba dorosnac

dorosnąć to trzeba do filmów Kieślowskiego, a nie do tego... słit filmiku :P Ani to śmiszne nie było ani, odkrywcze... <bezradny></span>

Kogel Mogel

ja też uwielbiam. Ten chłopczyk co tam gra wygląda dokładnie jak mój brat jak był mały :P
a poza tym świetna komedia. Gdzie są te komedyje z tamtych lat!? <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#147 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 07:18

Gdzie są te komedyje z tamtych lat!?

i aktorzy...
no szkoda wielka szkoda.
Podobno dobry jest też Rejs , właśnie zamierzam z M. obejrzeć.

Natomiast co jeszcze zauważyłam że w naszych polskich filmach z zamiłowaniem ( poza komediami rom) uzywaja przekleństw. Bez kur.. zaj..itp sie nie obejdzie. Koniecznie w dużej dawce.

:roll: mnie to irytuje ;/

#148 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 08:41

Podobno dobry jest też Rejs

Dla mnie to smętny film.Za to chwalę sobie film Dziewczyny do wzięcia.
Gdzie młode owe dziewczyny ze wsi jada do miasta i zapoznają panów. :-D

[ Dodano: 2011-02-07, 08:41 ]

Gdzie są te komedyje z tamtych lat!? <bezradny></span>

[ Dodano: 2011-02-07, 08:45 ]

Natomiast co jeszcze zauważyłam że w naszych polskich filmach z zamiłowaniem ( poza komediami rom) uzywaja przekleństw. Bez kur.. zaj..itp sie nie obejdzie. Koniecznie w dużej dawce.

Dlatego nie przepadam za polskimi współczesnymi produkcjami. :-/

#149 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 09:14

Dla mnie to smętny film.Za to chwalę sobie film Dziewczyny do wzięcia.
Gdzie młode owe dziewczyny ze wsi jada do miasta i zapoznają panów

mąż Rejs chwali. Zobaczymy.

Przypomniał mi sie jeszcze film bardzo fajny Daleko od szosy. Ksiązka tez dobra.

Dlatego nie przepadam za polskimi współczesnymi produkcjami

np. film Sara...

#150 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 10:36

mnie to irytuje

mnie też.

np. film Sara...

to jeszcze można wybaczyć, bo gangsterzy mafia itp.
ale np wszystkie komedie muszą mieć przekleństwa, bo inaczej w ogóle nie byłyby "śmieszne" <bezradny></span>

Wszyscy się zachwycają "Lejdis" np. a dla mnie to durna komedia z milionem przekleństw wypowiadanym w nienaturalny sposób do tego...

Czasem mam wrażenie że zanim powstanie scenariusz już wiadomo, że będzie tam grał Karolak, Adamczyk i Socha no i powstają te "genialne" dialogi. A fabuła... może przy okazji... <bezradny></span>

#151 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 11:04

Sajuri napisał/a:
np. film Sara...

to jeszcze można wybaczyć, bo gangsterzy mafia itp

a dla mnie to nie jest wytłumaczenie...to że film akcji nie znaczy że co 2 słowo musi byc ..............................................
...,......................

Wszyscy się zachwycają "Lejdis

nie wszyscy, ja nie. Może powinnam obejrzeć do konca - wytrzymałam 30 minut.

Adamczyk

co jak co ale tego aktora lubie. Swietnie zagrał i w filmie o JPII i Chopina . A to nie łatwe role.
Za to Karolaka nie lubie....
U nas zbyt szybko nazywa sie kogos AKTOREM. Np. taka Cichopek.. :roll:

#152 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 11:07

co jak co ale tego aktora lubie.

dobrze, ale jak będziesz jadła swoje ulubione danie codziennie to też w końcu nie będziesz mogła już na nie patrzeć?

a dla mnie to nie jest wytłumaczenie...to że film akcji nie znaczy że co 2 słowo musi byc

a co mieli mówić? "o kurcze", "do jasnej ciasnej"? Akurat w "Sarze" czy "Psach" przekleństwa są naturalne, bo tak jest faktycznie, odwzorowują rzeczywistość. Natomiast w Lejdis czy innych polskich komediach, jest to wciśnięte na siłę, żeby było "śmiesznie"...

#153 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 11:21

ale jak będziesz jadła swoje ulubione danie codziennie to też w końcu nie będziesz mogła już na nie patrzeć?
Sajuri napisał/a:

mi sie nie przejadł. :lol:

Sajuri napisał/a:
a dla mnie to nie jest wytłumaczenie...to że film akcji nie znaczy że co 2 słowo musi byc

a co mieli mówić? "o kurcze", "do jasnej ciasnej"

a skad, ale nie musi być to W TAK DUŻEJ dawce. Według mnie oczywiscie. Ale każdy ma swoje zdanie...

Natomiast w

w Lejdis czy innych polskich komediach

to już absurd . :roll:

#154 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 14:50

ja ostatnio na "Mistrzach" przeczytałam genialne podsumowanie "polscy filmowcy znaleźli sposób na walkę z piractwem- robią same takie ch** filmy,że ściąganie ich byłoby aktem desperacji" :P :P

#155 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:34

Niestety ale to gorzka prawda. A może inaczej, są dobre polskie filmy tylko nie jest o nich tak głośno jak o produkcjach w których występują "topowi aktorzy". Z ostatnich naszych produkcji to co warto obejrzeć to Dom zły. Teraz czekają na mnie, bo się pojawiły na nvod - Matka Teresa od kotów i Milczenie jest złotem. Oglądała któraś? bardziej ciekawi mnie ten pierwszy film, bo porusza trudny problem.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#156 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:39

o przypomnial mi sie film ..Faustyna i Trędowata...bardzo fajne. :)
Fajny jest tez ponoć Zakochani i Ławeczka - ale nie ogladałam .

Samotność w sieci - jakoś srednio.( ksiazka lepsza) Ale napewno lepszy niż te durne komedie typu Dlaczego nie ;/

Matka Teresa od kotów

słyszałam że bardzo dobry.

#157 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:44

Ja sobie jeszcze przypomniałam nie tak nową, ani nie starą komedię - Pieniądze to nie wszystko z Markiem Kondratem - nie wiem jak Wam, ale mnie się podobał ;)
Podobno "Wszystko co kocham" jest dobry - oglądała któraś z Was?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#158 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 21:54

viola tez bardzo lubie wyjscie awaryjne :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#159 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 22:00

Zakochani

To taka pierwsza z polskich komedii romantycznych. Prosty, przyjemny film na wieczór. Nawet dosyć dobrze mi się oglądało, choć nie jestem do końca obiektywna, bo jestem zakochana w Bartoszu Opani, który grał główną rolę :lol: Poza tym Cielecka, którą też lubię, Tyszkiewicz, za którą już mniej przepadam i Pazura, który jeszcze wtedy był fajny ;-)

Ławeczka

Jak dla mnie flaki z olejem. Nie dotrwałam do końca. Pamiętam tylko, że chyba grała tam Fraszyńska i Żmijewski. Strasznie nudne.

"Wszystko co kocham"

Co do tego filmu nie mam jednoznacznej opinii. Nie był zły, ale sam fakt, że nie do końca już pamiętam szczegółów poszczególnych wątków świadczy o tym, że jakiegoś nadzwyczajnego wrażenia na mnie nie wywarł. Najbardziej z całego filmu zapamiętałam chyba muzykę i Chyrę, którego naprawdę uwielbiam w roli ojca głównego bohatera.

#160 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 22:20

Wszystko co kocham

to stary czy nowy film ??

nie ogladałam...
ah..jeszcze lubie ck Dezerterzy..Vabank i 300 mil do nieba
ogladał ktos Jasminum ???? bo ponoc super jest.
Uwielbiam jeszcze Pianiste - ale to juz film produkcji nie tylko Polskiej. Bo i jak dobrze pamietam Niemiecko - Francuskiej