Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zdobycz czy ofiara - czyli kto kogo zdobywa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

#41 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 21:31

(ps Agula avatar wymiata :D )

wiem, mnie też się podoba, tym bardziej, że teraz jestem tak wkuta na samców, że... ;-)

#42 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2008 - 22:55

j
niech ona zaluje ze sie nie dala,bo wiele stracila

musiałam się doczepić do tego :D powiedz mi, kolego, co takiego taka dziewczyna straciła? skoro i tak byłaby tylko Twoja kolejną zdobyczą do "wprawiania" się we flircie i niebawem zostałby i tak porzucona? Może jedyne co straciła to złamane serce?

A tak propo tematu to zgadzam się z Zielonooką :) Mam podobne zdanie - flirtować jest bardzo prosto i to sama przyjemność :D a jak coś nie pasuje, to lecieć do następnej ofiary ( i tutaj działa to u obu płci). Ale o wiele trudniejszym zadaniem jest to, aby z kimś się dogadać i wytrzymać dłużej, stworzyć prawdziwy związek, iść na kompromisy, szukać w tej drugiej osoby zalet a nie wad itd. To jest dopiero sztuka :D No ale może do tego trzeba dojrzeć... Ja tak to widzę - bo przez długi czas flirtowałam, zdobywałam lub byłam zdobywana... I to fajne zajęcie nawet było.... ale dopóki nie pojawiały się pierwsze problemy - wtedy najzwyczajniej w świecie uciekałam. Bywało też tak, że chodziło jedynie o zdobycie - jak już miałam jakiegoś faceta to jakoś przestawał mnie on pociągać :D ale po tym wszystkim, mając też na uwadze to jak ciężko jest upolować kogoś na dłużej a nie na chwilę - stwierdzam, że takie flirtowanie to tylko taka zabawa ( nie powiem, całkiem przyjemna), ale jakiejś wartości na przyszłość to ona nie przedstawia :P

Co do bajeru "Bolało?" to się nie śmiejcie, bo spotkałam takich, którzy i tak próbowali :D

#43 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 22:58

święte słowa :) dobry flirt nie jest zły o ile nie ranimy kogos w ten sposób :)

#44 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 00:34

święte słowa :) dobry flirt nie jest zły o ile nie ranimy kogos w ten sposób :)

a ja jakoś nie lubie,denerwują mnie głupie teksty i ogólnie nie przepadam za tym żeby mnie ktoś podrywał <bezradny></span> no chyba że jest ta chemia którą czuje sie odrazu przy pierwszym spojżeniu,to zupełnie co innego...tak było ze mną i miśkiem,poczułam to i dałam sie poderwac na tekst "masz może kartke?a długopis?a napiszesz swój numer telefonu?" ręce mi opadły ale...i musze przyznac że ta chemia jest między nami do dziś,bardzo na siebie działamy,szkoda że tylko pod tym względem jest dobrze.ogólnie wystarczy że zobacze faceta i odrazu wiem czy coś z tego może byc,a jak nie to podrywki z jego strony mnie wręcz zirytują :-/ zwłaszcza te szczególnie tandetne
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#45 Jaro

Jaro
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 00:40

"musiałam się doczepić do tego :D powiedz mi, kolego, co takiego taka dziewczyna straciła? skoro i tak byłaby tylko Twoja kolejną zdobyczą do "wprawiania" się we flircie i niebawem zostałby i tak porzucona? Może jedyne co straciła to złamane serce?"

stracila mozliwosc przezycia przygody :D
mimo zlamanego serca by dobrze mnie wspominala o ile cos by wyniklo,pozatym,serc staram sie nie lamac,i zazwyczaj jesli znajomosc sie odbrze zaczyna to mowie oswoich intencjach wprost :) i powiem wam ze kobiety to doceniaja.
http://hellsing666.w...xeJ8E8G/bleach1

film obrazujacy mnie w pewnym sensie... :)

#46 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 00:43

a moze ona juz nie chciała przygód tylko szukała stałego zwiazku <hmm></span> :?: hyhyhy

#47 Jaro

Jaro
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 00:48

Madae jak zwykle widzisz drugie dno :D i dobrze,moze i szukala,jesli tak to lepiej zeby sie nie zawiodla na mnie i nie zranila.

dobranoc :)

#48 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 09:07

Trudne tematy poruszamy, ale dobrze poznać męski punkt widzenia (Jaro).
Związki między kobietą a mężczyzną mają dwie natury.
Z jednej strony miłość, zauroczenie a z drugiej spotykają się dwa odmienne charaktery wychowane w różnych warunkach.
Ważne, aby dwoje ludzi będąc ze sobą patrzyło w tym samym kierunku.
Czasami aby znaleźć tę właściwą osobę wiążemy się wcześniej z różnymi innymi osobami.Aby się zorientować czy to "ten/ta" musimy z tym kimś zjeść przysłowiową "beczkę soli".
Nie wierzę, że po 10 min. rozmowy ktoś już wie z kim ma do czynienia. Można mieć pewnien obraz osoby,ale nie być na 100% pewnym jaka jest.
Niestety czasami musimy z kimś trochę pobyć aby się upewnić czy to właściwa osoba.Jeśli sie okaże,że nie..........dochodzi do rozstania.Żal, łzy itp. Ale takie jest życie.Mamy je jedno i musimy dobrze wybrać.
Nie do końca rozumiem kolegę Jaro, że im dłużej zdobywa dziewczynę tym dłużej z nią jest.To wygląda na jakiś element gry.A gdzie w tym szczerość?
To jak będę dawać komuś przez 3 miesiące kosza to będzie mnie bardziej szanował?
Jak się dwoje ludzi pokocha i chce z sobą być to mają trzymać się od siebie przez jakiś czas z daleka aby związek trwał dłużej???
Dla mnie brak w tym logiki.
To indywidualna sprawa.
Jeżeli kogoś pokocham to nie będę mu przez 3 miesiące pokazywać,że nie chcę z nim być i że mi na nim nie zależy.
Nie mówię tu o sexie po krótkim okresie znajomości ale o poznawaniu się.
Cóż Jaro wybacz ale mam wrażenie, że instrukcja obsługi Twojej osoby jest dosyć łatwa - poudawać przez jakiś czas niedostępną i jesteś ze mną przez dłuższy czas. Wierz mi, niejedna kobieta o tym wie i tak postąpi.
Gdzie tu autentyczna miłość, przyjaźń?
To moje zdanie
Pozdrawiam
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#49 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 09:55

wiesz co...jak laska szukająca tylko przygod-to ty sie o nia nie martw, ona na twoje miejsce bedzie miala dziesieciu kolejnych i z pewnoscia zalowala nie bedzie :roll:

mimo zlamanego serca by dobrze mnie wspominala

nie no...dowcip dnia normalnie
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#50 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 16:42

Dorotea święte słowa!! ja tylko mogę tu dopisać jedno słowo AMEN! :->

#51 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 17:10

Ciężkie tematy ostatnio na forum się pojawiają, ale dobrze ;-) Czas i o tym rozmawiać.

poudawać przez jakiś czas niedostępną i jesteś ze mną przez dłuższy czas. Wierz mi, niejedna kobieta o tym wie i tak postąpi.

To chyba jakaś ucieczka w świat ciemności. I tak po jakimś czasie wszystko wychodzi. Zauroczenie mija. Pojawia się prawdziwa dusza.

To jak będę dawać komuś przez 3 miesiące kosza to będzie mnie bardziej szanował?

Nie wiem czy tyle będzie szanował, straci raczej już chęć na Ciebie. Straci nadzieję, ze mogłabyś byc jego.

A gdzie w tym szczerość?

Wg mnie spada na drugi a nawet dalszy plan.
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#52 Jaro

Jaro
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 18:09

dziewczyny ja mialem na swoim doswiadczeniu tak ze przez ponad 3 miesiace staralem sie o kobiete ktorej w sumie bylem obojetny,ale jak ona juz cos poczula to byl super zwiazek przez prawie dwa lata,niestety moja niepochamowana zazdrosc go rozwalila,i to byla jedna ktora mi pasowala w 100% po tym czasie sie zmienilem w takiego co podrywa podrywa i podrywa dla zabawy...z ta byla jeszcze czasem sie spotkam,przyjaznimy sie itd,ostatnio pisala mi ze przeszlo jej przez mysl wrocenie do mnie.Ale zrezygnowala bo jakos przy niej nie potrafie byc "swoim nowym ja" i jak zobaczylem zdjecie jej brata w portfelu (myslalem ze to jej chlopak) zaczalem sie dopytywac kto to jest..gafa jak nic...w sumie jak mi powiedziala ze to brat sama zaczela wypytywac o moja obecna, i budujemy przyjazn oboje,heh ale mnie na szczerosc naszlo...szok :D

p.s

i tak jak w tym filmiku ktory jest w podpisie...
mam maske.........

#53 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 18:16

Jaro napisał/a:

Dokładnie :roll: I też zgadzam się w 100% z Doroteą. W tym, co piszesz, Jaro, na szczerość nie ma miejsca w ogóle.

#54 Jaro

Jaro
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 19:36

zaluzmy ze zlamie takiej dziewczynie serce...ale zanim to zrobie ona przezyje ze mna pare pieknych chwil,i mysle ze je zapamieta.Po krotce tak to widze,ja osobiscie tak mam ze staram sie pamietac tylko dobre chwile.

#55 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 19:42

ja osobiscie

A no wlasie! bo jestes facet...my kobiety inaczej patrzymy na swiat...:) a chociaż na niektóre sprawy ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#56 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 19:45

A no wlasie! bo jestes facet...my kobiety inaczej patrzymy na swiat...:) a chociaż na niektóre sprawy ;-)

Więc właśnie!

zaluzmy ze zlamie takiej dziewczynie serce...ale zanim to zrobie ona przezyje ze mna pare pieknych chwil,i mysle ze je zapamieta.Po krotce tak to widze,ja osobiscie tak mam ze staram sie pamietac tylko dobre chwile.

Ja OSOBIŚCIE widzę to o 180 stopni inaczej ;-)

#57 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 20:09

To może Ty będziesz miał miłe wspomnienia.. bo ja, albo inne dziewczyny po takim związku nie będą miały miłych wspomnień, tylko zranione serca, niestety! :cry: sama jestem po takim związku :cry:

#58 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 20:11

nooooo w koncu mnie babeczki jakies poparły :D SOLIDARNOŚĆ JAJNIKÓW :mrgreen: a tak w ogole to sie z wami dziewczyny zgadzam :P

#59 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 20:42

wiesz co...jak laska szukająca tylko przygod-to ty sie o nia nie martw, ona na twoje miejsce bedzie miala dziesieciu kolejnych i z pewnoscia zalowala nie bedzie :roll:

Popieram Cie Madziu . Super to ujelas !!!

#60 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 22:14

co tu dodac...chyba nic-zgadzam sie z wami dziewczyny,a to "ja osobiscie" <umieraam></span> tak na 100% ciągle by wspominała jaki byłeś wspaniały :roll: i w niczym by jej nie przeszkadzało to że okazałeś sie świną <zonaleje></span> no ręce mi opadły :-/
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!