Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#241 asia.06

asia.06
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09 lipca 2012 - 10:17

Mój C. ma problemy z trądzikiem i pomaga mu DIFFERIN żel. Ale z tego co pamiętam, to jest na receptę.
Asia ;)

#242 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 07:09

Melodia ja słyszałam i miałam to sobie właśnie zamawiam ale nie było kasy na luzie, ale skoro tak polecasz to pewnie teraz spróbuje ;-)

#243 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 15:40

mloda, a słyszałaś o tej Papce? Stosowałaś ją może? Słyszałam o niej bardzo pochlebne recencje. Właściwie dziewczyny wypowiadają się o niej w samych superlatywach. Osobiście niestety jej nie używałam, bo mam uczulenie na cynk, który jest w składzie ;-)

Jadwiga, Polska papka do cery trądzikowej
Dołączona grafika

Preparat aktywnie antybakteryjny, nie drażni, nie uczula, posiada wybitne działanie przeciwzapalne, przeciwtrądzikowe,normalizuje cerę tłustą; zmniejszają się objawy trądziku, przebarwienia, blizny; następuje zwężenie nadmiernie rozszerzonych ujść gruczołów
łojowych. Stosować punktowo na czystą skórę na noc.
Po kilkudniowej kuracji skóra jest wyleczona.

Skład: Aqua, Kaolin, Alcohol, Zinc Oxide, Talc, Camphor. (26.03.2008)

Cena: 20zł / 30ml

źródło: wizaz.pl

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#244 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 16:08

amoramor, choć zastanawiam się cały czas na czym polega jej cud- skoro w składzie z substancji czynnych na głównie cynk... to co, nie można sobie zwykłej maści z cynkiem kupić i będzie to samo ? <hmm></span>

#245 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 16:29

mloda, powiem Ci, że miałam te same myśli odnośnie tej papki. Dodatkowo ma w składzie alkohol i to wyżej niż cynk, czyli jest w większej ilości. Czysta maść cynkowa przecież będzie miała ogromną zawartość cynku, nie tak jak tu <bezradny></span>
Jako druga w składzie jest 'kaolin' czyli inaczej glinka porcelanowa czy też glinka biała. Ją również można kupić jako osobny produkt i używać w formie maseczek na twarz. Ogólnie stosowanie glinek jest bardzo polecane.
Może to właśnie połączenie tych składników sprawia, że papka tak dobrze działa? <bezradny></span> Inaczej nie umiem tego wyjaśnić :mrgreen: Słyszałam i czytałam jednak całe mnóstwo pochlebstw w jej kierunku.

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#246 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 18:22

czytałam jednak całe mnóstwo pochlebstw w jej kierunku.

ja również :-) i kusi kusi :mrgreen: choć niepokoi mnie ten alkohol- czy on nie będzie aż nadto wysuszał twarzy? bo ja bym chciała ją stosować na całą twarz na noc, a nie punktowo kiedy już się pojawi jakaś "niespodzianka" <hmm></span>

#247 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 08:00

Słuchajcie a czy próbowałyscie może z jakimiś zabiegami złuszczającymi ?
Mnie znajoma dermatolog powiedziała że takim świetnym zabiegiem jest Azelac, który który działa przeciwzapalne i antyoksydacyjne, likwiduje rumień i krosty. Zmniejsza wydzielanie łoju. Działa przeciwbakteryjnie. Wyrównuje koloryt skóry- który przynajmniej u mnie przy trądziku jest nierównomierny i mam wrazenie ze jest na mojej twarzy przewaga brązowo-czerwonych plam. Tak sie zastanawiam nad nim, bo w sumie tez te srodki kosmetyczno-apteczne średnio pomagają.

#248 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 września 2012 - 14:34

amoramor, mloda, zamówiłam sobie na allegro tę papkę, czekam na jej przybycie. Jak tylko trochę jej poużywam to od razu napiszę moją opinię na jej temat. Nie ukrywam, że liczę na pozytywy zwłaszcza po tym czego sie naczytałam na jej temat w internecie. Zobaczymy jak będzie ;-)

<ookk>

#249 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 września 2012 - 14:36

Roxi, zatem czekam z niecierpliwością na opinie :-)

#250 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 września 2012 - 14:58

Roxi, zatem czekam z niecierpliwością na opinie

Czekamy :)

Ja sama robię sobie 'papkę na syfki' - przepis wyczytany na blogu świetnej kobietki <ookk></span>

jogurt naturalny lub zsiadłe mleko
kurkuma
kilka kropli jakiegoś olejku ;-)

Mieszamy składniki i nanosimy punktowo na krostki. Najlepiej stosować wieczorem lub na noc, bo kurkuma farbuje skórę na żółto - ale spokojnie następnego dnia rano można ten kolor żelem zmyć :D
Kurkuma ma działanie antybakteryjne, oczyszczające, antygrzybiczne - jest polecana w walce z trądzikiem. Ja jej często używam zarówno w kuchni jak i w kosmetyce ;-)
Ostatnio zrobiłam sobie z jej udziałem maseczko-peeling :mrgreen:

Łyżeczka kurkumy
Dwie łyżeczki miodu
Płatki jaglane (mogą być inne np owsiane)

Wymieszałam na gęsta maź i wysmarowałam buźkę. Po 20-30 minutach zmoczyłam dłonie wodą i zaczęłam masaż twarzy. Płatki pięknie peelingują cerę w sposób delikatny ale skuteczny.
A co najważniejsze takie maseczki, papki czy peelingi są z samych naturalnych składników <ookk></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#251 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 11 września 2012 - 09:40

amoramor, ja czytałam o jeszcze innej maseczce na trądzik. dwie tabletki aspiryny wrzucasz do kieliszka i dodajesz troszeczkę przegotowanej wody. Zrobi się wtedy taka papka, nakładasz na twarz na 15 minut i zmywasz letnia wodą. Aspiryna ma działanie antybakteryjne i dodatkowo wybiela niedoskonałości.

<ookk>

#252 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 września 2012 - 12:31

Roxi, też ostatnio czytałam o tej maseczce z aspiryny ;-)

#253 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 września 2012 - 13:03

też ostatnio czytałam o tej maseczce z aspiryny

również o niej słyszałam ;-) Jednak osobiście mam jakieś obawy przed nałożeniem aspiryny na twarz <bezradny></span>
Nawet wewnętrznie bardzo rzadko jej używam, a wręcz prawie wcale. Co naturalne składniki to jednak naturalne - mam do nich większe zaufanie :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#254 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 03 kwietnia 2013 - 14:24

Zakupiłam wczoraj maść BENZACNE do cery tradzikowej, koleżanki mi poleciła, zaczęłam stosować zobaczymy efekty za jakiś czas. A może stosowała go już któraś z Was ???

#255 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 03 kwietnia 2013 - 20:07

A może stosowała go już któraś z Was

Ja ;-)
Sklad to glownie cynk, ktory jest w wielu masciach na tradzik. Glownie wysusza. Mnie akurat przesuszal skore, choc nakladalam punktowo :roll:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#256 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 12:53

BENZACNE

Używałam dawno temu w gimnazjum czy podstawówce, kiedy miałam dosyć spore problemy z cerą. I u mnie maść początkowo pomagała, ale z czasem, podobnie jak u nikus strasznie wysuszała skórę.

#257 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 14:19

karatetyka, to ja też używałam Benzacne i innych maści, ale nieraegularnie się smarowałam drapałam i nie pomagało ;)

#258 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 14:59

Faktycznie wysusza ale o w tym właśnie chodzi. Stosuje go na noc bo tak jest wygodnie, rzecz jasna stosuje go punktowo, a rano nakładam krem nawilżający i jest ok :-) Ale powiem Wam, że widzę już efekty bo skóra wokół krost zbladła i faktycznie pryszczalki się przysuszyły i ładnie się obierają. Zobaczymy co będzie dalej. Napisze sprawozdanie.

#259 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 15:07

malwitka, jaka cena tej maści ?
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#260 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 15:09

Kala1702, zapłaciłam w aptece 13 zł.