Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#201 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 21:08

Majorka^^ tak dokłądnie, bardzo tanie to jest. Ja może dawałam za to z 8 zł.

[ Dodano: 2009-12-09, 21:10 ]
ja kiedyś jeszcze stosowałam taka maseczke: np łyżeczka cynamonu + woda ( dodać tyle aby nie było to rzadkie . ma mieć to lekko gesta konsystencje aby nie spadało z twarzy) .
Trzymać to na wtarzy tylko minute. Zreszta jak spróbujecie to się dowiedzie dlaczego :P . No i nie robić tego za czesto bo moga po tym zostać czerwone plamy które do godziny schodza.

#202 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 21:18

stosowałam taka maseczke: np łyżeczka cynamonu + woda

a to jest maseczka przeciwtrądzikowa? ;> bo pierwsze słyszę, żeby cynamon miał takie działanie ;)
opisz jakoś dokładniej jej działanie, jeśli możesz :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#203 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 21:24

tak tak.
haha ja tez nie wiedziałam :)
Kieyds własnie szukałam akich rzeczy na trądzik i spróbowałam.
Juz po pierwszym razie zauważyłam znaczne pomniejszenie sie krostek.
Na początku stosowałam ją codziennie aż wkońcu skóra się troche przesuszyła . Potem stosowałam tak raz na tydzien.

Łyżeczka cynamnu + woda, wszystko wymieszac tak żeby powstała taka papka i nałożyć na buźke. Od razu mówie: STRASZNIE PIECZE aż łzy lecą, dlatego trzymać to ok 1 min nie dłużej ( ja kiedys wytrzymałam 5 minut i skońcyzło sie ogromnych czerwonych plamach w miejscu gdzie był nałożony cynaom )
Po minucie sciągnąć maseczke i przemyc twarz woda

:)
Bo ta kobieta wiele przeszła jednak po tym wszystkim od Ciebie nie odeszła : *

#204 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 21:33

CukierkowaDama, właśnie o niej trochę poczytałam w internecie ;)
i rzeczywiście istnieje taka maseczka aż jestem w szoku ;)
jutro sobie wieczorem ją zrobię i zobaczę jak działa :D

wyczytałam, że zamiast wody można użyć jogurtu naturalnego wtedy tak nie piecze ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#205 CukierkowaDama

CukierkowaDama
  • Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 21:44

amoramor hmm o jogurcie nie słyszałam hihi ale szkoda że tak późno się o tym dowiaduje :)

Kiedyś bardzo duzo spędzałam czasu własnie na szukanie takich różnych domowych specjałów na trądzik. Miałam strasze z nim problemy .

Jeszcze miałam taka maść, ale ot już mi dermatolog przepisała na recepte. Kurczę no, nie pamietam jej nazwy hmm.. jak sobie przypomne od razu Ci napisze :*
Bo ta kobieta wiele przeszła jednak po tym wszystkim od Ciebie nie odeszła : *

#206 kasiunia90

kasiunia90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 09:07

amoramor mówisz o Glamuren tak?właściwie 2 tygodnie to malutko czasu,ja stosuje 2 miesiące i efekt przyszedł.Ok,bede czekała na odpowiedz,pozdrawiam.

#207 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 18:08

amoramor mówisz o Glamuren tak

tak o Glamuren :)

ja stosuje 2 miesiące i efekt przyszedł

to fajnie :) ale taki w 100% satysfakcjonujący? tzn, że skóra się w ogóle nie przetłuszczała? ;>

no i byłam dziś u pani ginekolog :) zdziwiła się w ogóle, że nikt do tej pory nie zaproponował mi tabletek antykoncepcyjnych na moją cerę <bezradny></span>
i przepisała mi Diane 35 :) zobaczymy jak będzie działać na mnie ;)
zapłaciłam za nie 11 zł (tzn cena jest 18, ale są refundowane)
mam wielką nadzieję, że przyniosą one należyte efekty, bo jak nie to po prostu będzie wielka załamka i przykrość..

i tu pytanie do młodej z racji, że stosowałaś tez te tabletki ;) czy w trakcie kuracji używałaś kosmetyków antytrądzikowych tak jak dotychczas? czy przeszłaś na jakieś inne w związku ze zmianą stanu skóry? ;>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#208 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 10:07

no i byłam dziś u pani ginekolog :) zdziwiła się w ogóle, że nikt do tej pory nie zaproponował mi tabletek antykoncepcyjnych na moją cerę

dobrze ze poszłaś wreszcie :-)

tylko nie podziewaj się efektów po tygodniu... u mnie pełne wyleczenie nastąpiło dopiero po jakichś 4 miesiącach, ale warto czekać! ;-)

czy w trakcie kuracji używałaś kosmetyków antytrądzikowych tak jak dotychczas? czy przeszłaś na jakieś inne w związku ze zmianą stanu skóry? ;>

mi kosmetyki przeciwtrądzikowe nie pomagały wogóle więc w momencie kiedy zaczęłam brać diane stosowałam jedynie peling garniera 2 razy w tygodniu i krem nawilzajacy na noc

#209 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 10:38

tylko nie podziewaj się efektów po tygodniu... u mnie pełne wyleczenie nastąpiło dopiero po jakichś 4 miesiącach, ale warto czekać!

postaram się wyzwolić w sobie cierpliwość :D choć wiem, że będzie ciężko bo szlag człowieka trafia coraz częściej ;)
oby tylko mój organizm przyjął te tabletki pozytywnie..

mi kosmetyki przeciwtrądzikowe nie pomagały wogóle

hm no mnie niektóre maści przepisywane przez dermatologa troszkę pomagały, tzn jak coś mi wyskoczyło to po posmarowaniu szybciej znikało... ale niestety nie przeciwdziałały ta super przed powstawaniem nowych syfków..
a teraz głównie to borykam się z rozszerzonymi porami, świeceniem się skóry, jej dziwną strukturą.. a na to jak wiadomo maści raczej słabo pomagają <bezradny></span>

wybaczcie mi w ogóle, że ja tak w kółko o tym gadam, ale był (jest) to mój kompleks od ok 7 lat, który dotkliwie wszedł mi na psychikę i dopiero od bardzo niedawna nauczyłam się o tym mówić głośno, nie denerwując się i nie załamując w trakcie.. i chyba muszę po prostu teraz odreagować to wszystko i dlatego gadam o tym i gadam..
a Wy niestety musicie czytać te moje bazgroły.. za co dziękuję :* i przyznam szczerze, że dzięki temu nieco mi lepiej na duszy :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#210 kasiunia90

kasiunia90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 11:11

Tzn nie mówie że po braniu glamurenu w 2 miesiące moja cera zrobiła się idealna.Po prostu widzę poprawę...

#211 magdaM

magdaM
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 12:29

Ja w przypadku takich problemów używałam zawsze LAKTOCER i pomagał mi nawet przy najtrudniejszych tego typu dolegliwościach. Spróbuj może i Tobie pomoże.

#212 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 18:03

LAKTOCER

właśnie miałam napisać o tych tabletach i zapytać czy ktoś używał...

opis działania: LAKTOCER+Zn jest to nowoczesny preparat, pomagający zmniejszyć liczbę i nasilenie zmian trądzikowych. Skład produktu został opracowany przez firmę farmaceutyczną specjalizującą się w dermatologii.

LAKTOCER+Zn to suplement diety zawierający laktoferrynę i cynk.

Aktywne składniki zawarte w preparacie działają:

* przeciwbakteryjnie – hamują rozwój bakterii odpowiedzialnych za powstawanie zmian trądzikowych
* przeciwzapalnie – ograniczają stan zapalny
* regulują wydzielanie łoju
* łagodzą podrażnienia i przyśpieszają gojenie.

źródło:strona producenta

ciekawe czy działaja

Załączone miniatury

• packshot_390x355.png

#213 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 22:35

LAKTOCER

on jest z tej samej firmy co Glamuren o którym pisałam kilka postów wyżej :D tylko ten jest bardziej chyba skierowany do zmian trądzikowych a Glamuren do problemów cery tłustej..
ale jest to 'tylko' suplement diety, więc jednak nie lek, który ma zawsze konkretniejsze działanie :)

a ja właśnie od dzisiaj zaczęłam brać Diane :) żadnych dolegliwości po pierwszej tabletce nie odczuwam :) nie mam mdłości, nic nie boli .. więc mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#214 kasiunia90

kasiunia90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 09:25

Prawda, Glamuren od cery tłustej A laktocer do zmian trądzikowych.Ale fakt że każdy na trądzik.Ja biorę ten pierwszy.

[ Dodano: 2009-12-17, 09:59 ]
Czy komuś jeszcze pomogły tabletki z serii Glamuren do cery tłustej itp..?

[ Dodano: 2009-12-18, 11:35 ]
Poprosze jeszcze o jakieś opinie o Glamurenie,bardzo mi zalezy bo nie mam siły juz walczyć:(

#215 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 23:35

mam pytanie do dziewczyn, które stosowały lub stosują tabletki antykoncepcyjne z racji poprawienia stanu cery..
czy przez pierwszy okres czasu nastąpiło u Was może pogorszenie jej stanu? bo u mnie takie coś nastąpiło i zastanawiam się czy jest to wynikiem źle dobranych tabletek (biorę diane35) czy to po prostu normalna reakcja organizmu na hormony zawarte w tabletkach i niebawem stan skóry zacznie się poprawiać jak organizm się przyzwyczai do 'rewolucji' hormonalnej..
bo już sama nie wiem co mam myśleć i robić z tą moją cerą ;-( <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#216 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 10:38

amoramor, z tego co pamietam to nawet na ulotce pisali że w pierwszym momencie może nastąpić pogorszenie... sprawdź na ulotce, ja nie miałam czegoś takiego więc niewiem.

#217 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:53

amoramor, tak ja tak miałam. dostałam tabletki które pdpbno pomagają na cerą ale troche wiecej krostek zaczeło mi sie pojawiac. potem to sie zmieniło i nie miałam wcale.
mloda, ma racje. lekarz mówił ze tak moze byc.

#218 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 18:54

dziękuje ślicznie za odpowiedzi, co zaczęłam się na nowo martwić, że nawet hormony na mnie nie działają, ale mnie uspokoiłyście :*

tak ja tak miałam. dostałam tabletki które pdpbno pomagają na cerą ale troche wiecej krostek zaczeło mi sie pojawiac. potem to sie zmieniło i nie miałam wcale.

a powiedz mi jeszcze kochana po jakim czasie zaczęło się poprawiać? tzn kiedy ustąpił ten początkowy wysyp krostek? byłabym bardzo wdzięczna :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#219 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 grudnia 2009 - 11:31

amoramor, hmmm czy ja wiem, jakos po 2-3 opakowaniu. jak sie organizm przyzwyczai to powinno byc oki :)
teraz nie biore tabletek i zawsze przed miesiaczką krostki sie pojawiają

#220 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 grudnia 2009 - 11:44

hmmm czy ja wiem, jakos po 2-3 opakowaniu. jak sie organizm przyzwyczai to powinno byc oki

hm no to jeszcze troszkę czasu musi upłynąć, bo ja dopiero w połowie pierwszego opakowania jestem ;-)

i zawsze przed miesiaczką krostki sie pojawiają

na to jestem w sumie przygotowana :) byleby ogólnie stan skóry się poprawił

dzięki za odpowiedź :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you?