Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wizyta u ginekologa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
628 odpowiedzi w tym temacie

#381 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 marca 2010 - 19:54

Olenka a na co to skierowanie o którym pisałas , bo mi gdzies to umkneło ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#382 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 09 marca 2010 - 21:03

magdaaaaa, potrzebowałam skierowanie na USG, i muszę na nie czekać ponad 2 miesiące... Ale to nic pilnego ;-)

bo mi gdzies to umkneło ???

Nie pisałam nic na ten temat, dlatego pewnie. ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#383 niuńka18

niuńka18
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 07:36

Ja w sumie swoją pierwszą wizyte miałam na feriach w tym roku. Wspominam dość dobrze, nie było żadnych problemów. :) Byłam u Pani ginekolog.
Dołączona grafika

#384 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 08:16

Byłam u Pani ginekolog.

Ja także chodzę do pani,ale słyszałam,że mężczyźni są bardziej delikatniejsi,nie wiem ile w tym prawdy.Jednak dużo zależy od podejścia lekarza do pacjenta.Kiedyś chodziłam do jednej pani ginekolog,ale była tak nie przyjemna i oschła,że zmieniłam lekarza. ;-)

#385 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 08:30

dużo zależy od podejścia lekarza do pacjenta

dokładnie. Zwłaszcza jak to jest pierwsza wizyta. Ginekolog powinien wszystko wyjaśnic co robi i po co a nie pchać paluchy i po krzyku.

e słyszałam,że mężczyźni są bardziej delikatniejsi

mają większe wyczucie jakieś i naprawdę są delikatniejsi. Obserwują pacjentkę podczas badania i jak widzą, że coś nie tak to robią jeszcze bardziej delikatnie. Przynajmniej ja mam takiego gina
Dołączona grafika

#386 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 08:36

słyszałam,że mężczyźni są bardziej delikatniejsi

też taką opinię słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy <bezradny></span>
wydaje mi się, że jest to kwestia indywidualności każdej osoby i podejścia do pracy pani czy pana ginekologa :)
ja chodzę do kobiety i jestem bardzo zadowolona - jest spokojna, delikatna, zawsze wszystko bez nerwów wytłumaczy :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#387 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 10:07

mężczyźni są bardziej delikatniejsi

mysle ze to zalezy od czlowieka , sa kobiety , ktre nie pojda do kobiety bo uwazaj ze facet jest lepszy , a sa takie , które jak ginekolog to tylko kobieta . U mnie w poradni jest kobietka , ktoa wszyscy chwala ze jest bardzo delikatna i jest druga di któej nikt nie chce chodzic bo jest nieprzyjemna <bezradny></span> mysle ze jak w kazdym zawodzie to zalezy od czlowieka a nie od plci.
Ja mam wizyte za okolo 2 tyg , ale nie wiem czy na jednej sie skonczy bo nie wiem czy mi zrobi cytologie bo trudno mi wytypować okres , wiec moze sie okazac ze dzien jest nieodpowiedni. nie lubie chodzic do ginekologa , no ale coz trzeba dla zdrowia pocierpiec :roll:

#388 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 10:24

mimo wszystko ja nie mogłam bym iść do faceta, po prostu bym się wstydziła :oops:
ja się u babki wstydzę a co dopiero u mężczyzny? niby wiem że to jego zawód i widział tyle.. kobiet... tam... jednal nie i koniec, choćby był najlepszym ginem pod słońcem ;-)

#389 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 11:23

mimo wszystko ja nie mogłam bym iść do faceta, po prostu bym się wstydziła :oops:
ja się u babki wstydzę a co dopiero u mężczyzny? niby wiem że to jego zawód i widział tyle.. kobiet... tam... jednal nie i koniec, choćby był najlepszym ginem pod słońcem ;-)

A jak w przyszłości facet -lekarz będzie przyjmował poród?,to co uciekniesz?
Ginekolog ,mężczyzna to też lekarz,wykonuje swój zawód i dla niego twoja pipka zupełnie jest mu obojętna,tyle się na nie napatrzy.

#390 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 12:06

mimo wszystko ja nie mogłam bym iść do faceta, po prostu bym się wstydziła

ja byłam u kobiety i u mezczyzny i nie wstydziłam sie , wiem ze to dla niego/niej rzecz normalna :-)

A jak w przyszłości facet -lekarz będzie przyjmował poród?,to co uciekniesz?

no właśnie , moze polozna bedzie odbierac a moze lekarz i co , choc w sumie w takiej chwili to kobieta chce tylko urodzic zdrowe dziecko i nie wazne kto przy tym bedzie ;-)

#391 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 18:47

mimo wszystko ja nie mogłam bym iść do faceta, po prostu bym się wstydziła

ja byłam u kobiety i u mezczyzny i nie wstydziłam sie , wiem ze to dla niego/niej rzecz normalna :-)

ja wiem, że normalna ale jednak ja też się raczej nie odważe wybrać do faceta.... hehe :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#392 magaca1

magaca1
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 19:28

ja wiem, to źle, ale nie byłam...[/quote]
Myślę,ze warto popytać wśród koleżanek czy kogoś polecają,rzeczywiście-lekarze są różni,pierwsza wizyta trudna,ale to trwa chwilę a chodzi o nasze zdrowie

#393 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 05 maja 2010 - 10:01

wczoraj byłam na "przeglądzie" :P
Jak zobaczyłam lekarkę to chciałam uciec :shock: wyglądała tak srogo, i taka też była :-?
było nie przyjemnie...
No ale zbadała mnie, zapisała lekarstwa i badania krwi.
Mam stosować Luteinę na wywołanie @ :shock: strasznie dziwne zalecenie mi dała bo kazała jeść 3 tabletki na raz, a w ulotce w dawkowaniu w każdym podpunkcie pisze o jednej tabletce np 3 razy dziennie. No i skomplikowane to jedzenie ich, teraz mam jeść przez 5 dni, aż dostanę @, później przez 10 dni 2tabletki od 15 dnia cyklu, więc trzeba będzie się skupić na liczeniu ;). Mam nadzieję że nie będę miała jakiś radykalnych zmian w organizmie od przyjmowania hormonu :/

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#394 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 05 maja 2010 - 11:22

Mam stosować Luteinę na wywołanie @

tez ostatnio bralam ;-)

bo kazała jeść 3 tabletki na raz, a w ulotce w dawkowaniu w każdym podpunkcie pisze o jednej tabletce np 3 razy dziennie

to dziwne <hmm></span>
ja bralam jedna dziennie :->

teraz mam jeść przez 5 dni, aż dostanę @, później przez 10 dni 2tabletki od 15 dnia cyklu

no to troche skomplikowane ;-)
ja mialam brac przez 7 dni raz dziennie i czekac na @....
dostalam juz po 6 tabletce ;-)
po @ mialam przyjsc po inne tabletki, aby wyregulowac cykl, ale nie bylo mnie w Sando, a teraz to i bez kasy jestem niestety <bezradny></span> <bezradny></span>

#395 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 maja 2010 - 23:07

Ja mam dzis okolo 12 , mam nadzieje ze bedzie tym razem lekarka , bo ostanio nie było i wizyta mi sie prawie o miesiąc przsuneła , a chciałabym mieć to za sobą. :roll:

[ Dodano: 2010-05-06, 14:42 ]
Jakos przezyłam :-)
Cytologii nie zrobiła , bo mam jakis stan zapalny , dała leki i skierowanie na usg , bo wydawało jej sie ze macica jest powiekszona <hmm></span>

[ Dodano: 2010-05-10, 12:46 ]
no i po usg , wszystko ok, przez to moje tylozgiece wydawalo sie ze jest cos nie tak , ale na usg okazało sie ze wszystko jest ok. teraz wyleczyc stan zapalny, poczekac na kolejny okres i moge przyjsc na cytologie.

[ Dodano: 2010-05-10, 12:47 ]
żeby wszystkie leki były tak tanie jak te co mi pani doktor przepisała to mozna by chorowac :)

#396 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 01 września 2010 - 17:44

byłam dzisiaj u ginekologa...wkurzyłam sie bo wszystko robił na odpier....l:/
podbrzusze mnie boli codziennie jajniki..ja mu to mówie...on kazał mi się położyć na fotelu...dobrze nie zobaczył szyjki mówi ze czysto..i ze powinnam iść do ogólnego bo te bóle napewno nie z tych okolic..tylko gdzieś wyżej...chyba czuje jak mnie jajniki bolą:/
a tym bardziej na szyjce macicy mam dwa takie małe guzki wielkości główki od szpilki..nie wiem czy tego nie zauważył czy po prostu to jest nic takiego nie wiecie co to może byc??
przepisał mi pimafucin dopochwowo..:/i na cytologie bo powiedziałam mu ze chcę zrobić ale dopiero za miesiąc trzy dni po okresie..muszę tak długo czekać a ból dalej jest:/
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#397 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 września 2010 - 18:28

ewelina344, idz do lekarza pierwszego kontaktu
a i jak nie jestes zadowolona z gina-szukaj tak dlugo aż znajdziesz dobrego.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#398 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 września 2010 - 18:48

jak nie jestes zadowolona z gina-szukaj tak dlugo aż znajdziesz dobrego.

tak. to bardzo ważne moim zdaniem żeby chodzić do ginekologa dobrego u którego masz poczucie że ci pomoże i przede wszystkim który nie ignoruje twoich obaw czy problemów. Po to on jest żeby cię zbadać i pomóc

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#399 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 01 września 2010 - 18:55

byłam.usg brzucha miałam, gastroskopie,badania ogólne i wszystko ok..musi coś być nie tak bo boli okaże się po cytologii.mieszkam w małym mieście nie ma wyboru co do ginekologów.:/ale jeśli przy następnej wizycie zbagatelizyuje mnie to poszukam innego.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#400 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 września 2010 - 19:23

ale jeśli przy następnej wizycie zbagatelizyuje mnie to poszukam innego.

Ja bym już do takiego nie poszła.
Mam uraz jak byłam pierwszy raz i się podśmiewał ze mnie dupek.
Ale trudno o dobrych ginekologów.
U mnie jest jeden np i wszystkie się do niego pchają bo reszta... szkoda gadać

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png