Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wizyta u ginekologa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
628 odpowiedzi w tym temacie

#361 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 września 2009 - 17:41

Ja 19, ale tyle też miałam jak zaczęłam współżyć. wcześniej nie odczuwałam potrzeby pójścia do gina

#362 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 września 2009 - 17:45

u mnie sie bardzo okres nie regularnie pojawiał, był w styczniu a potem dopiero w czerwcu <bezradny></span> wiec sie wybrałam :-)
nie lubie tego no ale co zrobis czasem trzeba isć <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#363 Żabka

Żabka
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:29

Na czym polega badanie u gina aby dowiedziec sie czy jestem w ciąży czy nie??

#364 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:33

Żabka, zależy od zaawansowania ciąży. Na samym początku lekarz może, ale nie musi wybadać ciąże podczas zwykłego badania ginekologicznego- kiedy powiesz mu ze podejrzewasz ze w ciąży możesz być. Natomiast prawdopodobnie dostaniesz po prostu na początku skierowanie na badanie z krwi, albo USG.

#365 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:34

Bylas kiedys u ginekologa na badaniu wewnetrzym ? To niczym sie nie rozni od tego jak lekarz stwierdza ciaze badz nie.

A jezeli jestes we wczesniej ciazy to USG tez Ci tego nie wykaze. Jedynie w tym przypadku badanie krwi

#366 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:41

zo$ka, no właśnie z tym USG to różnie słyszałam- bo niby serduszko może być słychać później ale sam pęcherzyk podobno już dość wcześnie widać- tylko oczywiście sam pęcherzyk o niczym nie świadczy bo może jeszcze wiele rzeczy się zdarzyć. Jak to w końcu jest z tym USG? Uwiadomcie mnie proszę :-)

#367 Żabka

Żabka
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:47

Dzieki Kochane za odpowiedzi i dobre rady.Jutro sie wybieram do lekarza, Trzymajcie kciuki zeby wszystko było dobrze to znaczy żebym nie była w ciąży.

#368 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:48

Marzycielka24,Ja malam tak ze lekarz mnie zbadal ginekologicznie i stwierdzil ze moge byc w ciazy. Zlecil Usg na powiedzial ze widac ten " pecherzyk" ale nie moze powiedziec czy to ciaza bo to za szybko! Stwierdzil tylko ze podejrzewa ciaze pozamaciczna...Po pewnym czasie okazalo sie ze to nie ciaza a cysta na jajniku... Wiec jedynie badanie krwi daje pewnosc;-)

#369 Żabka

Żabka
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 23 grudnia 2009 - 10:21

Hej Kobietki. Byłam dzisiaj u lekarza i narazie przepisał mi tabletki na wywołanie miesiączki. Brałyscie kidys takie tabletki i przynosiły odpowiednie oczekiwania?? pozdrawiam

[ Dodano: 2009-12-23, 10:42 ]
Mam jeszcze jedno pytanie czy podczas zazywania tych tabletek można pic alkochol?

#370 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 grudnia 2009 - 10:47

Żabka, ale co to za tabletki? Luteina? Bo jeśli tak to działa ona na zasadzie, że jeśli jesteś w ciąży to ją podtrzymuje- ja ją biorę w tym celu- a jeśli nie jesteś to wywołuje miesiączkę.

Co do alkoholu to sprawdź w ulotce, a w ogóle to najlepiej byłoby lekarza zapytać. Ogólnie przy żadnych tabletkach alkohol nie jest zbyt mile widziany, ale są leki przy których nic się nie dzieje, a są takie, które w połączeniu z alkoholem mogą tylko krzywdę zrobić.

#371 Żabka

Żabka
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 23 grudnia 2009 - 17:23

Tak to jest luteina

#372 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 16:41

A ja mam takie troche głupie pytanie :oops:

Bo wybieram się do ginekologa. Pierwszy raz chce iść do przychodni, a nie prywatnie. I tu moje pytanie:
Studiuje w innym województwie, mam studencką książeczke zdrowia. Czy to mi wystarczy? Czy musze mieć książeczke ubezpieczeniową ? ;> Czy coś poza tym ?
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#373 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 16:44

Olenka, ja tam sie nie orientuje, jakie tam mają zasady, chyba każda przychodnia troche inaczej podchodzi. Myślę, że najlepiej zadzwonić tam i zapytać jakie ci dokumenty będą potrzebne :-)

#374 Żabka

Żabka
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 11:05

Wybieram się do gina aby zrobic badania bo mam nieregularne okresy. Miala ktoras z was takie badania, na czym polegaja?

#375 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 12:25

Miala ktoras z was takie badania, na czym polegaja?

myślę że dokładny wywiad czyli wypyta cię o wszystko, badanie "ręczne" ew. usg narządów rodnych no i może jeszcze skierowanie ci da na badania hormonalne ze względu na nieregularne miesiączkowanie

#376 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 16:38

Więc byłam dziś u ginekologa. Pierwszy raz od dwóch lat :oops:
I po raz pierwszy miałam wykonywaną cytologie. I po zabiegu zauważyłam krwawienie. Okres wykluczam, bo biore tabletki i powinien pojawić się za jakieś 4 dni.

Czy to jest normalne? Miała może któraś z Was taki przypadek? ;>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#377 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 16:58

po zabiegu zauważyłam krwawienie

kiedys gdzies czytałam ze moze sie pjawic delikatne krwawienie , ale sama osobiscie nie miłam cytologii , wiec nie wiem , moze niech sie wypowiedza forumki , które juz miłay. choc uwazam ze nie masz sie czym martwic , mysle ze to chwilowe.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#378 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 16:59

Czy to jest normalne?

ja miałam robioną cytologię dwa razy i nigdy nie krwawiłam póżniej, ale może to wynika z tego że masz delikatne naczynia, a pani dr pobierając cytologię zadrapała cię, bądź uraziła jakies naczynie <bezradny></span>

#379 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:30

Olenka - ja zawsze krwawię po cytologii, mój lekarz powiedział, że to normalne, bo mam nadżerkę.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#380 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:35

ja zawsze krwawię po cytologii, mój lekarz powiedział, że to normalne, bo mam nadżerkę.

Mi lekarka od razu powiedziała, że nadżerki nie mam ;-)
Ale poczytałam już troche w internecie i dowiedziałam się, że to całkiem normalne ;-)