Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wizyta u ginekologa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
628 odpowiedzi w tym temacie

#241 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:22

Taak. To odpowiednik logestu i harmonetu, tylko te mają dużo mniejszą dawkę hormonów. Tylko martwi mnie to co te kobietki na forach wypisują ogólnie o tabletkach...
Chyba nie mogą być takie straszne skutki uboczne, skoro tyle kobiet je bierze?

#242 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:23

anecka1991, no widzisz, nie było tak źle :-)
Hmm... ja jak pierwszy raz byłam u ginekologa to przed wejściem do gabinetu pani pielęgniarka robiła ze mną wywiad, pytała o miesiączke i możliwe dolegliwości, ale nie pytała o współżycie... Może stwierdziła, że w tym wieku dziewic już nie ma :-P
Badanie boli mnie za każdym razem, szczególnie, kiedy lekarz przyciska podbrzusze... Może to kwestia spięcia, bo mimo, że lekarz jest miły i zabawny, jakoś nie potrafię się tam rozluźnic :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#243 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:25

zczególnie, kiedy lekarz przyciska podbrzusze

Mnie to też zawsze boli- może kwestia osobnika bo ja się nie stresuje raczej...

anecka1991, każda kobieta reaguje inaczej na tabletki... Bądź co bądź jest to ingerencja w gospodarkę hormonalną organizmu. Co dokładnie wyczytałaś to Ci powiem czy się masz martwic ;-) A nie masz ;-)

#244 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:28

No to dociskanie przyjemne nie jest, ale tylko chwilę trwało...nie wiem czemu ale ja jakoś nie byłam szczeg. zestresowana. Już troszkę przeszłam z lekarzami, miałam też operację w szpitalu, gdzie przed operacją paradowało się w białej koszulince, ledwie zasłaniającą tyłek:D i bez bielizny zupełnie. Także nie działa to tak strasznie na mnie...
Alkohol i wszystko co obciąża wątrobę, osłabia działanie tabletek i zastanawiam się teraz czy jak się napiję troszkę podczas brania, to czy coś będzie nie tak....?

#245 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:35

anecka1991, jak troszkę się napijesz to nie zaszkodzi, chodzi o spicie się i wymiotowanie potem raczej z tym obciążaniem wątroby to chodzi raczej o niestrawność, problemy żołądkowe i także wymioty- jeśli w ciągu 4 godzin od zażycia tabletki zwymiotujesz to może się nie wchłonąć do końca i tyle. Tak np. jak jakaś grypę żołądkową się przechodziło warto się na wszelki wypadek zabezpieczyć dodatkowo.

#246 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:38

Nie muszę się na razie zabezpieczać dodatkowo, bo jestem dziewicą :)

A czy któraś z was ma tyłozgięcie macicy? Bo ponoć podczas seksu powoduje to ból, więc chyba już na zawsze będę dziewicą, co za przyjemność z bólu...:(

#247 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:38

OT

tu macie temat o antykoncepcji i tam piszcie na temat tabletek

antykoncepcja-vt39.htm
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#248 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:41

A czy któraś z was ma tyłozgięcie macicy?

ja mam i powiem Ci, że nie nic mnie nie boli, nie wiem co prawda jak jest gdy się go nie ma, ale ogólnie jest si.
Czasem tylko przy pozycji od tyłu czuję lekki dyskomfort, ale nie jest to jakiś wielki ból, powiedzmy, że mały "bólek" i zapomina się o tym...więc spokojnie :-D
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#249 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:49

Kurczę, ale ja już się naczytałam, że częstsze poronienia, trudność z zajściem w ciąże i ból przy stosunkach :-( chyba dopiero teraz do mnie to dotarło i jestem troszkę przestraszona...

#250 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 21:17

Zapisał mi jakieś tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie - kontracept (brała któraś??)

kontracept to tańszy odpowiednik Harmonet- nie są raczej
"kontrowersyjnymi" pigułkami- także nie masz się czego obawiać :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#251 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 21:20

tyłozgiecie to nic nadzwyczajnego , wiele kobiet to ma i ni ma sie czym martwić i niepokoić na zapas.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#252 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 21:35

Niby tak, ale to nie takie proste :((

#253 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 23:01

anecka1991, piszesz w nieodpowiednim temacie.
Nie bojcie sie zakladac nowych jesli takowych nie ma, a o tyłozgieciu macicy tematu nie mamy natomiast o antykoncepcji link masz podany wyzej.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#254 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 marca 2009 - 15:23

wiem ze juz tu o tym pisalyscie ale teraz za tydzien w poniedzialek ide na wizyte a juz tak dawno nie bylam (chyba 2,5 roku) :-/ i w sumie pamietam jak poszlam ostatnio i babka mnie opierniczyla ze jestem wydepilowana i ze tak nie powinno sie robic....
wiem ze to intymne ale zastanawia mnie jak to jest u was dokladniej ja depiluje sie w paseczek i nie wiem czy na okazje wizyty mam specjalnie "zapuscic" busz :shock: <bezradny></span> :roll:

#255 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 marca 2009 - 15:35

babka mnie opierniczyla ze jestem wydepilowana i ze tak nie powinno sie robic....

A co to? jej sprawa? Jej zadaniem jest cie tylko zbadac i do widzenia.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#256 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 marca 2009 - 15:40

madzia, ona mi powiedziala ze to niezdrowe ze bakterii sie duzo wdaje i ze nie ma naturalnej ochrony.... :roll:

zaczela na mnie krzyczec ze tylko panienki lekkich obyczajow sie tak depiluja,
jakas walnieta :roll: :-|

no i poczulam sie conajmniej dziwnie i glupio

#257 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 marca 2009 - 15:45

ja wiem, ze tak sie dzieje jak sie tam wydepilujemy ale uwazam ze wiekszy procent kobiet sie tam depiluje a jak infekcja ma sie pojawic to sie zawsze pojawi. niekotorzy strasznie popadaja w skrajnosci :)

zaczela na mnie krzyczec ze tylko panienki lekkich obyczajow sie tak depiluja

No to jakas dziwna kobieta, powiedz jej wiec ze tak, jestes taka panienka ;-) i obserwuj jej wyraz twarzy. Nie no zartuje...nie poszlabym wiecej do takiej i tyle. Rozumie, ze to tam w DE idziesz? Nie mozesz wybrac sie do kogos innego?

#258 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 01 marca 2009 - 16:00

Olciiia, ja ide we wtorek.
jestem wydepilowana, az sie boje po tym co napisalas.
ale trudno, juz nic na to nie poradze, bo do wtorku mi nie odrosna.
mam nadzieje ze moja nie zareaguje na to tak jak Twoja.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#259 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 marca 2009 - 19:50

Ismail, spoko mysle ze po prostu na taka trafilam ;-)
nie przejmuj sie

madzia no wlasnie w DE jeszcze nie bylam bo 2,5 roku temu przed wyjazdem bylam jeszcze w PL i ta m byla ta baba
no i oczywiscie nie pojde juz do niej
teraz tesciowka zalatwila mi swojego lekarza zobaczymy ale wiadomo troche mam stracha bo to taka wstydliwa sprawa

czlowiek chce byc czysty i estetyczny :mrgreen: i za to go potepiaja <bezradny></span> ;-)

#260 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 01 marca 2009 - 20:30

Olciiia, to faktycznie na jakąś dziwna babę trafiłaś :-/ pewnie była starej daty :P
gdyby to był facet na pewno nie miał by nic przeciwko hihi

Ismail, nie zapomnij nam powiedzieć jak było