Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wizyta u ginekologa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
628 odpowiedzi w tym temacie

#281 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 29 marca 2009 - 18:26

niepokoi mnie ten guzek tak mnie pobolewa z zewnetzrenego boku prawej piersi :-?

jesli Cos wyczuwasz od razu udaj sie do onkologa tam sa specjalisci bardziej kompetentni niz ginekolog
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#282 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 marca 2009 - 18:31

Calineczka ma rację, jeżeli masz jakieś obawy lub wątpliwości od razu wybierz się do lekarza... im prędzej mieliby coś wykryc tym lepiej... a tak bedziesz spokojniejsza...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#283 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 marca 2009 - 18:33

amelia83, lekarz rodzinny też może zbadać Ci piersi. Znam panią doktor, która standardowo to robi. Pozatym na pocieszenie powiem Ci- rak nie boli- guzki w sensie. Gdyby bolały od razu byłyby zauważane a nie kobiety trafiałyby w zaawansowanym stadium już do lekarza. A powiedz mi- nie jesteś przypadkiem przed okresem?

#284 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 29 marca 2009 - 18:34

nie jesteś przypadkiem przed okresem?

nie,to inny ból
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#285 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 marca 2009 - 18:40

amelia83, nie chodzi mi o ból. Czasem przed okresem pojawiają sie takie małe bolące guzki ponoć, a potem same znikają. No nic, tak czy inaczej jak coś tam wyczułaś to jak najszybciej do lekarza maszerować!

#286 MaGe

MaGe
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 30 marca 2009 - 00:34

Marzycielka ma racje; ja takie mam ZAWSZE przed okresem :) po prostu gruczoly sa powiekszone; ja poszlam z tym do ginekologa; nie kazal sie martwic ale nie przestac tez 'kontrolowac sytuacji'.

pojdz do lekarza-bedziesz mogla spac spokojnie :)
I follow the winds that bring the cold I light a fire in your soul The lightest touch of feathers falling My love may be invisible But I inspire the dreams that guide you...

#287 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 maja 2009 - 06:44

mam wizytę 9 czerwca!!! idę do kobietki...polecona i sprawdzona... jest ponoc rewelacyjna:P mam nadzieję ze będzie dobrze. Pani w rejestracji była koszmarnie nie miła... ehhh czemu tacy ludzie pracują w takich miejscach;/ jeszcze nosiła plakietkę z podpisem położna... chyba bym umarła jakbym miała przy takiej rodzic!

a wracając do mojej wizyty to chyba az tak bardzo się nie stresuję samym badaniem... tylko stroną techniczną... tzn czy będę wiedziała co kiedy i jak;/;/ <bezradny></span>
Dołączona grafika

#288 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 22 maja 2009 - 07:54

tzn czy będę wiedziała co kiedy i jak;/;/

to juz Ci wszystko lekarka wytłumaczy

.polecona i sprawdzona..

to bardzo ważne ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#289 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 22 maja 2009 - 08:19

przypuszczam że to będzie Twoja piewsza wizyta... skoro opinie są o niej dobre to będzie dobrze :) na wstępie powiedz że pierwszy raz jesteś i wszystko powoli Ci babka wytłumaczy :)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#290 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 maja 2009 - 09:19

to juz Ci wszystko lekarka wytłumaczy

mam nadzieję;)

to bardzo ważne ;-)

oj tak;) pewniej się czuję;)

na wstępie powiedz że pierwszy raz jesteś

no tak zrobię.
będzie chyba dobrze...
czyli jakich badań mam się spodziewać??
Dołączona grafika

#291 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 22 maja 2009 - 09:26

kontrolnego badania przede wszystkim, potem może zalecić CI cytologię ale to między 9-16 dniem cyklu czy jakoś tak
nie denerwuj się to nic strasznego, dużo dziewczyn panikuje przed wizytą u ginekologa i dlatego te wizyty nie dość że są dla nich stresujące to jeszcze bardzo nieprzyjemne, natomiast jeżeli postarasz się podejść na luzie to i badanie pójdzie sprawniej itd. poza tym ja jak byłam pierwszy raz to facet mi mówił wszystko jak usiąść na tym helikopterze ;) i wszystko po kolei podczas badania co będzie robił i kiedy mogę czuć się mniej komfortowo i dzięki temu nie spinałam się , badanie przeszło spokojnie i do dziś nie mam wstrętu do takich wizyt :)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#292 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 22 maja 2009 - 09:55

nie mam wstrętu do takich wizyt :)

mam nadzieję ze w moim wypadku będzie podobnie;) w sumie to jakoś bardzo się nie stresuję...
Dołączona grafika

#293 Maddie

Maddie
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 22 maja 2009 - 13:23

amelia83 pisałaś coś o guzku w piersi-może to gruczolowłókniak? Ja miałam coś takiego. Nie jest to groźna zmiana ale w niektórych przypadkach wymaga usunięcia tak jak w moim, ale ja mam troszkę pogmatwaną sytuację zdrowotną. Oczywiście nie straszę ani nic idź do ginekologa jak będzie coś nie tak zrobi Ci usg i skieruje dalej! Pozdrawiam i oczywiście zdrówa życzę!
Dołączona grafika

,,Nie zapomnij o tym, że każdy nowy dzień jest Ci dany po to abyś był szczęśliwy"

/PHIL BOSMANS/

#294 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:24

... r_embedded
Polecam dziewczyną, które mają pierwszą wizytę u ginekologa przed sobą. hmmm myślę, że warto zobaczyć. :-D
Dołączona grafika

#295 Evelink@

Evelink@
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 15:04

a ja byłam dziś i to pierwszy raz :-P mam problemy z bolesnymi miesiączkami. Kiedy powiedziałam że jestem jeszcze dziewicą, lekarz taaaaakie oczy zrobił i wypisał mi jakieś tabletki. Powiedział, żebym przyszła gdy zacznę współżyć. Dziwne to takie... i gdzie tu szukać pomocy gdy jest się dziewicą? :-/
Uwierzyć w niemożliwe ;)

#296 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 15:10

a i gdzie tu szukać pomocy gdy jest się dziewicą? :-/

ja proponuje u innego lekarza ;-)
dziwny ten lekarz moim zdaniem , ale moze jestem odosobniona z ta opinią .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#297 Evelink@

Evelink@
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 15:15

pewnie poczekam do następnej miesiączki żeby zobaczyć czy nadal będzie bardzo boleć :-? i wtedy poszukam kogoś innego... <bezradny></span>
Uwierzyć w niemożliwe ;)

#298 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 08:22

Siostra mojej znajomej miała bóle jajników czy coś takiego, a że miała TYLKO 18 lat i była dziewicą to lekarz odmówił jej przyjęcia do gabinetu o.O Normalnie LOL i żal
Dołączona grafika

#299 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 13:20

niby dlaczego jej odmówił? :shock:
nie ma mnie tu i nie będzie.

#300 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 14:23

bo była dziewicą. Powiedział, że skoro jest dziewicą to nie może mieć żadnej dolegliwości intymnej. Drugi lekarz przyjął ją i zbadał. Okazało się że to ostre zapalenie jajników i ponad miesiąc leżała w szpitalu.
Dołączona grafika