Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Antykoncepcja
Autor Wiadomość
Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2006-12-03, 18:50   Antykoncepcja

Jaka stosujecie i dlaczego? ja napisze krotko ;) biore tabletki ;) dlaczego? nie wyobrazam sobie myslenia caly czas o tym, ze musze przerwac gre wstepna zeby nalozyc facetowi gumke, a poza tym...tak w gumce to tak jakos... no po prostu ogolnie nie lubie ich ;) a globulek nigdy nie probowalam, ale z tego samego powodu: po pierwsze brak mozliwosci spontanu, po drugie pieni to to sie podobno ;) takze osobiscie jeste ogromna zwolenniczka pigulek. A ze trzeba o nich pamietac? wystarczy miec telefon z odpowiednia opcja przypomnienia i po sprawie ;)

REKLAMA

Xantia 
wariatka

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2006-12-03, 19:27   

u nas tez pigulki wygodnie i stosunkowo taniej przy zapotrzebowaniu moim na seks hehe
az dziwne ale u mnie w zwiazku to mi sie zawsze chce a mojemu o wiele mniej
a jakis innych cudenek nie proboowalam i nie mam zamiaru

Ko. 
bietka-kokietka

Informacje:
Dołączyła 535 dni temu

Profil:
Imię: Beata
Wzrost: 168
Włosy: tzw czarna blondynka ;-)
Stan: zniewolona
Partner: Marcin
Wysłany: 2006-12-03, 20:26   

gumki - z prostej przyczyny, mam klopoty hormonalne i nie bardzo wiedzialam jak odbije sie na mnie branie tabletek, poza tym , nie mialam takiej potrzeby, bo dlugo nie mialam stalego partnera, a tabletki nie chronia i tak przed tym, czego najbardziej sie obawiam - czyli przed chorobami.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Wysłany: 2006-12-04, 10:55   

chwilowo gumki, ale to nie dla nas. czekam na okres i spowrotem wskakuję w tabletki, bardzo dobrze na nie reaguję, mam ładną cerę, regularny okres i tak jakby nawet waga stoi w miejscu ;) miałam w życiu przygodę z globulkami - a fuuuu, odradzam, pieni się jak cholera, a poza tym trzeba ją włożyć 15 minut "przed" i jak to wycyrklować??

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Wysłany: 2006-12-05, 20:47   

A ja mam newsa ;) )) dzisiaj slyszalam w radiu ze za rok maja sie pojawic na rynku prezerwatywy w sprayu ;) hmmm...ciekawe co to bedzie i czy bedzie chronilo przed chorobami... i w ogole jak to bedzie wygladac? Popsika sie i bedzie sie tworzyla gumka nagle?? ciekawe ;)

kiora 

Informacje:
Dołączyła 535 dni temu

Profil:
Imię: Kora
Wzrost: 164
Włosy: Brąz
Stan: zaobrączkowana
Partner: Łukasz
Wysłany: 2006-12-10, 01:54   

Ja używam zastrzyku, raz na 12 tygodnie, mam spokój, nie muszę o niczym pamiętać, jedynie o terminie przyjęcia kolejnego i cała filozofia zakończona. <bezradny>

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 531 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2006-12-10, 06:47   

Kiora a ile taki zastrzyk kosztuję ? bo moja kumpela właśnie chce się w ten sposób zabezpiecyć a nie zna kosztów .

Ja obecnie mam niestety spore kłopoty z jajnikami więc będę mósiała brać hormony ( a kurde nie chce :-/ ),wogóle odkąd dowiedziałam się że mi ledwo jajniki chodzą to kocham się z mojim męższczyzną wogule bez zabezpieczenia( już ponad pół roku) i jakoś jeszcze matką nie zostałam <bezradny> ( lekarz mi powiedzial że jak będę chciała mieć dziecko to najpierw przez rok tabletki antykoncepcyjne mószę brać a potem jak mi się wszystko unormuje mogę kombinować z bobasem :-? )

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Wysłany: 2006-12-11, 21:49   

Ja jakos do takiego zastrzyku nie jestem przekonana... moze nie słusznie :) może mam po prostu za mało wiedzy na ten temat.
Diablica666 napisał/a:
Ja obecnie mam niestety spore kłopoty z jajnikami więc będę mósiała brać hormony ( a kurde nie chce :-/ )
a czemu nie chcesz?

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 531 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2006-12-11, 23:40   

Bo mam spore kłopoty z nadwagą a niestety hormony mają to do siebie że często się po nich tyje :/
Nie wiem tak czy siak bedę mósiała je brać jednak nie będę brała tabletek tylko właśnie zastrzyk albo plasterki bo jestem za bardzo roztrzepana do tabletek jednym słowem sklerotyk ze mnie :-D

kiora 

Informacje:
Dołączyła 535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2006-12-27, 17:29   

Diablica666 napisał/a:
Kiora a ile taki zastrzyk kosztuję ? bo moja kumpela właśnie chce się w ten sposób zabezpiecyć a nie zna kosztów .

Zastrzyk kosztuje około 40 zł.
Ja przed świętami płaciłam 43 z groszami także do 45zł spokojnie można dostać.

Zastrzyk ma swoje wady i zalety zresztą jak każdy srodek anty.

Na pewno nie da się go odłożyć tak jak tabletki jeśli nie spasuje.
Są problemy z miesiączką bo może się nie pokazać nawet przez pół roku a jak już się ją dostanie to nie może się skończyć( ja tak miałam przy pierwszym zażyciu zastrzyku przez 10 tygodni nie miałam miesiączki po czym dostałam ją i trwała jako plamienia trzy tygodnie).
Poza tym powrót do płodności może przedłużyć się nawet do dwóch lat.
I to by było na tyle minusów tego plusu (jak dla mnie).
Oczywiście zapisałam tylko te niebezpieczne i uciążliwe powikłania.
A z tych normalnych to z początku zawroty głowy, mdłości, senność, co każdej z nas sie przydaje czasami. ;-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Wysłany: 2006-12-27, 17:48   

a ja wróciłam do pigułek :-) i choć póki co mam plamienia międzyokresowe, to i tak jestem znowu spokojna i zadowolona :)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Wysłany: 2006-12-27, 22:54   

kiora napisał/a:
Są problemy z miesiączką bo może się nie pokazać nawet przez pół roku a jak już się ją dostanie to nie może się skończyć
ja bym, chyba zwariowala.... tak sie przyzwyczailam do tabletek, do tego ze mam tak regularny okres, wlasciwie co do godziny, ze nie znioslabym takiego rozlegulowania
kiora napisał/a:
Poza tym powrót do płodności może przedłużyć się nawet do dwóch lat.
i tu kolejny powazny minus jak dla mnie... dlatego mnie ten zastrzyk nie przekonuje :P zostane przy tabletkach ;)

kiora 

Informacje:
Dołączyła 535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2006-12-27, 23:50   

Każdy woli co innego.
I każdemu co innego pasuje.
;-)

wardzynka 
playzeerek :-)

Informacje:
Dołączyła 458 dni temu

Profil:
Imię: Beata
Wzrost: 162
Wysłany: 2007-02-14, 13:03   

Witam ,
ja też tabletki choć wprowadziłam sobie teraz przerwę miedzy nimi bo w czasie siedmio dniowej przerwy staję sie agresywna :D i mój facet nie może tego znieść naciskał mnie żebym odstawiła na miesiąc lub dwa a lekarz nie widzial przciwskazan.
ktoś tu się o plastrach wypowiadał - odnośnie plastrów mam bardzo złe doświadczenie - przetrwałam 3 miesiące i wymiękłam zdecydowanie nie dość że czułam się jak cień człowieka, humoru to już w ogóle nic mi nie zostało plastry pochłoniały całe to moje libido spadło do tak niskiego poziomu że seks traktowałam jak zło konieczne a o orgazmie moglam pomażyć.
Odnośnie globułek nie lubię, nie stosuję - są beznadziejne nie dość że po nich jest zbyt mokro to jeszcze najlepiej ją zaaplikuj nastaw zegarek na 15 minut i kiedy czas minie możesz powiedzieć " spoko kochanie mozemy sie pobzykac" hehe dla mnie beznadzieja kompletna:)
Ostatnio zmieniony przez Diablica666 2007-02-14, 14:41, w całości zmieniany 1 raz  

Toska 

Informacje:
Dołączyła 467 dni temu

Profil:
Wzrost: 178
Włosy: blond
Stan: jeszcze panna;)
Wysłany: 2007-02-15, 17:07   

ja biore tabletki,ale dodtakowo używamy(przeważnie :oops: ;-) ) gumek,ze względów hm estetycznych;))

co do zastrzyku to aj słyszałam wiele negatywnych opinii.Moja przyjaciółak wziełą go po porodzie,w efekcie przez 3 miesiące nie miała okresu,a w czwartm krwawiął prawie msc.Do tego doszły jakieś stany zapalne i plamienia.No i słyszałam ze to antykoncepcja dla kobiet które już rodziły <bezradny>

Odpowiedz do tematu