Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

staniki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

#101 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 18:45

WweronikaA, ja mam niby tak samo według tego obliczania normalnie kupuję 75 B/C i przeszywam na obwodzie a wiec niby różnica miał by być duża :) tyle ze w sklepach co ja kupuje nie dostane tak małego obwodu .... jak pytam to panie oczy wywalają i odsyłają do centów handlowych na drogie i firmowe sklepy gdzie też nie znalazłam na siebie nic w rozsądnej cenie :-) a wiec chyba nim sie dorobię to zostanę przy starym rozmiarze :/

#102 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 19:07

Też mam problem ze stanikami. Powinnam mieć 75D/E a tu kicha... Zostają tylko drogie sklepy albo... przeróbki... :/ Tego drugiego nie lubię, ale dobrze, że mama w Felinie szyje i ma o tym pojęcie.

#103 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 20:35

Ja mialam ten z 3 zdjecia, wedlu mnie wygodny jest, chociaz na codziennie w nim nie chodze, tylko na wesele byl mi potrzebny :)

Nie ma ramiaczek, ani tego paseczka z zapinkami z tylu wiec mozna go zalozyc do kreacji wieczorowej jka masz plecy i ramiona odslonione, przy jakiejs bardzo wycietej sukience :) A pozatym faktycznie niektore powiekszaja biust :D

Alex1511 a gdzie go kupiłas? no i za ile? wyglada na fajny a przede wszystkim na praktyczny z chęcią coś takiego sobie sprawie :-D

[ Dodano: 2008-11-14, 20:49 ]

Ja nosze 75 C i juz mam problem z kupieniem..Paranoja, same B w sklepach widze <bezradny></span> A jak juz znajde C to jakis nieciekawy..

znam ten ból moja droga sama nosze d a dodam ze mieszkam w malutkim miasteczku i tam naprawde nie ma ladnych stanikow w takim rozmiarze! :-( tylko takie jak dla starych babek :roll:

#104 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 09:14

fajna babka,
No dokladnie. Ja nie zarabiam. Jestem na utrzymaniu rodzicow no bo szkola itd a wiec nie kupuje stanika za 200 zl tylko za gora 50 i to na prawde ta gorna granica! Wiec ja tez zostane przy swoim 75B :)

#105 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 10:40

a wiec nie kupuje stanika za 200 zl tylko za gora 50

powiem ci szczerze ze te za 200 wcale nie sa takie rewelacyjne .... na ślub znajomej mama kupiła mi koronkowy stanik bez ramiączek z warstwa silikonu w czemu jego trzymania sie pasował jak go mierzyłam to idealnie zapłaciłam dużo kasy ok 200 zł na przyjęciu cały czas mi zsuwał się tak że jak był juz deser to ja juz w innym chodziłam bo co to za frajda mieć wrażenie ze ci spadnie na podłogę ...... a jak po przyjęciu go wyprałam to mimo czystej wody i środka delikatnego wybielającego zrobił sie brzydko kremowy, jak brudny na tej koronce ..az wstyd teraz go na co dzień ubrać .... wiec ja wole takie za 50zł ...

#106 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 18:50

a wiec nie kupuje stanika za 200 zl tylko za gora 50

powiem ci szczerze ze te za 200 wcale nie sa takie rewelacyjne .... na ślub znajomej mama kupiła mi koronkowy stanik bez ramiączek z warstwa silikonu w czemu jego trzymania sie pasował jak go mierzyłam to idealnie zapłaciłam dużo kasy ok 200 zł na przyjęciu cały czas mi zsuwał się tak że jak był juz deser to ja juz w innym chodziłam bo co to za frajda mieć wrażenie ze ci spadnie na podłogę ...... a jak po przyjęciu go wyprałam to mimo czystej wody i środka delikatnego wybielającego zrobił sie brzydko kremowy, jak brudny na tej koronce ..az wstyd teraz go na co dzień ubrać .... wiec ja wole takie za 50zł ...

No tak na weselu trzeba sie bawic a nie martwic czy zaraz nie spadnie na srodku;)
Eh mi tam w zupelnosci te tansze wystarczaja... No i wyszlo na to ze wyzucilas w bloto kase:/ Szkoda.

#107 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 września 2009 - 11:36

Sama postanowiłam się troszkę pouświadmiać więc może i wam się przyda.

Większość kobiet nosi źle dobrane staniki..a jak jest z Wami?
Pozniej napisze o tym szerzej, a teraz tak na poczatek...

Do okreslenia rozmiaru nalezy zmierzyc się scisle pod biustem i luzno w biuscie.

Ja mam 85cm pod i 100cm w biuscie.
Zawsze nosilam 80C, ale okazuje sie ze powinnam 75F(przy luznych typach) :shock: lub 80D (przy scislych).

Zamieszczam link z kalkulatorem do przeliczenia.
Mam nadzieje ze nie zostanie usuniety.
http://atlastravel.nazwa.pl/mini/

Czekam na komentarze :)
Aha.. Polska rozmiarowka tutaj to w pierwszej kolumnie w nawiasie jest.

#108 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 04 września 2009 - 12:15

ja tez przez sporo czasu nosilam zle dobrane staniki, ale bylo to jak jeszcze powiekszaly mi sie piersi, teraz staram sie dobrac odpowiedni stanik, bo zle dobrany naprawde zle wplywa na nasze piersi
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#109 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 września 2009 - 12:50

Wydaje mi się że większość kobiet uważa tak jak Ty...
A tak naprawdę kiedy ostatnio się mierzyłaś?
Zrób to ;-)

Zaraz poszukam wam zdjęć jak powinnien wyglądać dobrze dobrany stanik.

Załączone miniatury

• mc_staniki_przod.jpg
  • mc_staniki_bok.jpg
  • obwod02.jpg
  • obwod01.jpg

#110 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:22

ja chyba mam źle dobrany... :-/ mam duży biust a ciężko znaleźć tani stanik o dużej miseczce żeby był ładny a na takie ze sklepu nie mam za bardzo kasy bo ceny są od 100 zł w góre... :-(
teraz troche piersi mi zmalały to i staniki się zrobiły prawie dobre bo idąc na zakupy kupowałam stanik o największej znalezionej misce a okazywało się że jest za mały :-x
na bazarkach i targach to wogóle nie ma staników o miseczce większej niż D :shock: nie mówiąc żeby był ładny i miał odpinane ramiączka...
zazwyczaj są ale o grubych ramiączkach brzydkie jak dla kobiet po 50tce :-/

#111 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:25

mloda, a szukalas w sklepach internetowych? Nie powinno byc we wszystkich masakrycznie dorogo. Miska zalezy od obwodu. Moze wpisz swoje wymiary i sorawdz. Moze wcale nie powinnas nosic tych najwiekszych rozmiarow.

Podobny problem ma pewnie Elodi wiec ja podpytaj gdzie kupuje :-P

#112 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:28

Kwestia dobierania stanikow, byla juz poruszana w tym temacie.
Tematy zostaly polaczone.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#113 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:32

Po obejrzeniu paru programów z Gokiem na Tvn Style załapałam o co chodzi i zaczęłam zauważać np. wałeczki po bokach i to że miałam za małą miseczkę. Zwiększyłam miseczkę (co było dość trudne w sklepie w którym kupuję bieliznę, bo pani się upierała, że będzie za duża) i faktycznie jest o niebo lepiej. Nadal jednak uważam, ze to nie jest do końca tak ja powinno być, bo wiele staników ma koszmarne fasony i miseczka w żadnym rozmiarze na mnie nie pasuje. Tak więc trzeba się sporo naszukać, zanim kupi się coś w miarę dobrze dobranego (tym bardziej jak nie ma się za dużo kasy i kupuje się bieliznę na bazarkach).

Noszę stanik 90 D, w tym kalkulatorze wrzuconym przez Mirabelkę wyszło mi 95 F. No proszę ;-)

sorry, źle wpisałam, E a nie F ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#114 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:33

Mirabelka_22 szukałam ale tam i tak tam kosztują niemniej niż 50 zł a jeszcze przecież przesyłka :roll: kupiłam kiedys na promocji w sklepie z bielizną i tamten miał miskę F a i tak był przymały :roll: drugi problem to taki że u mnie trzeba duża miskę i mały obwód a znaleźć coś takiego za nieduza kase graniczy z cudem :evil:
nierozumiem producentów którzy uważają chyba że jak ktoś nosiduża miskę to od razu musi miec obwód jak dinozaur <bezradny></span> :evil:

#115 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 września 2009 - 18:41

mloda ja mam problem w druga strone , kupuje staniki na targu i zwsze kupowałam 75 pod biustem i było ok, ale postanowiłam kupic raz 70 i wtesy czułam ze super lezy no i chciałam kupic nastepny w 70 i nic z tego był tylko biały albo z push-upem , których nie lubie , kupiłam wiekszy i jak w nim chodze to czuje ze jest za duzy <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#116 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 04 września 2009 - 20:46

a może ktoś wie gdzie można kupić biustonosz w rozmiarze 65D albo 60E ? mam pare (i to taki sam model tylko inny kolor z Kostar'u) ale i można ten sam model nosić :-/
Dołączona grafika

#117 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:10

magdaaaaa ja też kupuje na targu bo nie mam kasy żeby kupować w sklepach :-? no i własnie też nie znosze push-up bo dość że mam duże piersi to babki mi usiłują wciśnąś stanik z kilometrową gąbką :roll: :evil: :roll: :evil:
ale nie róbmy OT

[ Dodano: 2009-09-04, 23:12 ]
dobra spróbuj poszperać w internecie, albo dobrych sklepach bieliźniarskich

#118 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:25

Nie znosze tego ze jak juz widze swoj rozmiar to patrze ze tam taka gabka ze mi sie nic nie zmiesci :-/
Moja kumpela takie nosi i od razu ma ze dwa rozmiary wieksze. Tylko pozniej facet bedzie zaskoczony jak go sciagnie :lol:

Zreszta.. to musi byc niewygodne chyba <bezradny></span>

#119 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:31

Mirabelka__22
Tylko pozniej facet bedzie zaskoczony jak go sciagnie :lol:

a no własnie też zawsze o tym myśle jak widze taki stanik z taaaaką gąbką :lol:

#120 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2009 - 07:35

wyszło mi 60F/60G. już widzę jak znajdę 60 :lol:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych