Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

staniki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

#141 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 07:22

często jestem w lupkach i widzę że te niektóre są w idealnym stanie ;-)

kiedyś przeglądałam w lumpie staniki i naprawdę nie trafiłam na żaden w dobrym stanie,może były już poprzebierane,nie wiem. <bezradny></span>. Nowy to zawsze nowy. ;-)

#142 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 10:31

często jestem w lupkach i widzę że te niektóre są w idealnym stanie

ja nigdy nie kupowalam stanika w lupkach. Wychodze z zalozenia ze co jak co ale bielizna to tylko w sklepie chociaz i w lupkach czasami tak jak napisala mloda mozna dostac fajne staniki. na straganach tez nigdy takich rzeczy nie kupowalam jak cos to tylko w sklepie

201407101662.png

#143 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 13:43

kiedyś przeglądałam w lumpie staniki i naprawdę nie trafiłam na żaden w dobrym stanie

faktycznie trudno trafić na taki , który jest w dobrym satnie ale czasem sie trafia ;-)
Ja w sumie w normalnym sklepie raz w zyciu kupiłam stanik < byłam zadowolona> a tak najczesciej na straganach , choc nie jest to proste aby kupic w rozmiarze 70B , który nie ma push-up , za którym nie przepadam.
Czasem trafi sie na straganie fajny stanik , który długi fajnie lezy , ale najbardziej mnie drazni jak po jednym czy 2 praniach ramiaczka sie rolują :evil:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#144 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:27

drazni jak po jednym czy 2 praniach ramiaczka sie rolują

oj tak to jest denerwujace musze przyznac. W ogole staniki po paru praniach traca swoj urok <bezradny></span> juz nie sa takie jak na poczatku

201407101662.png

#145 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:54

ja maniaczka staników :P mam chyba z 50 sztuk :P może się wypowiem :P
mam staniki i z porządnych polskich firm typu KONRAD, KINGA, GAIA jak i ze straganów ;) i powiem wam że niektóre te ze straganów, które kosztują raptem 35 zł są lepsze od tych firmowych, niektóre mają ładniejsze fasony, wzorki więc to chyba ogólnie zależy jak się trafi, więc nie będę oceniać które są lepsze, po prostu trzeba trafić na swój fason i odpowiedni rozmiar, dlatego nie wyobrażam sobie np kupić stanika na oko (szczególnie na straganie bo tam rozmiarówka troche mija się z prawdą) czy to w sklepie, czy na straganie czy w lumpku. Ogólnie pamiętam jak mama kiedyś kupiła mi stanik w lumpku, z jakieś 2 lata temu, do dziś mi służy i nosi się bardzo dobrze, nie naciąga się i nie niszczy...
chodź uważam że moje staniki nie mają czasu się niszczyć bo są rzadko używane :P ale w tym chodzę dość często, jest z jakiejś włoskiej firmy Fabio ;)

a co do tego kalkulatora co mirabelka wrzuciła <umieraam></span> wg niego powinnam nosić rozmiar uwagaaaaa :-P 75H <umieraam></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#146 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 05 czerwca 2010 - 12:53

ja za wiele ich nie mam bo mój rozmiar bardzo ciężko gdzie kolwiek znaleźć a jak są to kosztują powyżej 100 zł :-( :-(
Dołączona grafika

#147 szpilkaaa

szpilkaaa
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 10:18

a ja na stragan już nie kupuję... kiedyś dawno temu ;P mi sie to zdarzało, ale często się okazywało, że niszczą się bardzo szybko, coś odpada itp. dlatego teraz regularnie kupuję biustonosze w sklepach bieliźniarskich i przyznam się, że wolę wydać więcej i mieć pewność, że będzie mi dłużej służył i że nie zrobi mi "krzywdy" gdzieś tam sie "wbijając

#148 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 16:57

mi wg tej stronki ktora zostala podana w 1 poscie wyszlo 70c,a nosze standardowe 75b
hmm....musze wyprobowac..tyle ze trzeba trafic w dobry sklep ktory bedzie mial ladne staniki, bo wiekszosc jest standardowa i jakos mi sie nie podoba <bezradny></span>
i ma mila pania sprzedawczynie,co tez jest bardzo wazne, a dosc rzadkie
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#149 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 17:16

Staniki kupuje głównie w sklepach :)
Mam swoje ulubione sklepy z bielizną
Już nie panna a żona :*

#150 bursztyneczek

bursztyneczek
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 15:26

Jeszcze odnośnie kupowania staników w lumpeksach - to ja wychodzę z założenia, że są one taka częścią naszej garderoby, której nie powinno się nosić po kimś (poza tym jakościowo to już nie to samo)

#151 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 18:05

Jeszcze odnośnie kupowania staników w lumpeksach - to ja wychodzę z założenia, że są one taka częścią naszej garderoby, której nie powinno się nosić po kimś (poza tym jakościowo to już nie to samo)

ja usztywnianych tam nie kupie bo nie maja juz fasonu. ale np kiedys sobie kupiłam zajefajny stanik w kolorze ciemnej zieleni z koronka , leysuper i wyglada jeszcze lepiej. ale to taki nazwe go miekki stanik.

#152 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 20:08

uważam, że kupowanie używanych jest nie higieniczne, nie wiecie kto jest nosił, jaki czas użytkował, i co z nim robił ...teraz można kupić tanie biustonosze w cenie 10-30 zł , tym bardziej że biustonosze pomimo swego rozmiaru po jakimś czasie się rozciągają
Dołączona grafika

#153 szpilkaaa

szpilkaaa
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 11:13

uważam, że kupowanie używanych jest nie higieniczne, nie wiecie kto jest nosił, jaki czas użytkował, i co z nim robił ...teraz można kupić tanie biustonosze w cenie 10-30 zł , tym bardziej że biustonosze pomimo swego rozmiaru po jakimś czasie się rozciągają

Też tak myślę. Bielizna to bielizna, a nie bluzka, którą np. od koleżanki pożyczamy czy kupujemy właśnie w lumpeksie. Bielizna ma najbardziej bezpośredni kontakt z naszym ciałem więc musi być tylko dla nas.

#154 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 12:43

Kiedyś zdarzylo mi się ,że kupiłam używany biustonosz.Ale faktycznie to prawda,że bielizna po pewnym czasie traci swój fason i to już nie jest to co powinno.Teraz kupuje staniki w sklepie i służą mi naprawdę przez długi czas.

#155 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 16:00

A ja mam kilka staników z lumpeksu które wyglądają jak nowe i co najważniejsze pasują na mnie. Nie stać mnie żeby kupić biustonosz za 100 zł a takie są ceny, poza tym ostatnio jak poszłam na wyprzedaż do bieliźniarskiego to nie było na mnie rozmiaru bo niestety rozmiarówka kończyła się na D a te były dla mnie zbyt małe :-/

#156 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 10:52

A ja mam kilka staników z lumpeksu które wyglądają jak nowe i co najważniejsze pasują na mnie. Nie stać mnie żeby kupić biustonosz za 100 zł a takie są ceny, poza tym ostatnio jak poszłam na wyprzedaż do bieliźniarskiego to nie było na mnie rozmiaru bo niestety rozmiarówka kończyła się na D a te były dla mnie zbyt małe :-/

mloda, mnie też nie stać na biustonosz za 100 zł, ale są w innych cenach np 50 zł i z bardzo dobrej firmy, również mam taki biust, że dostać dobry biustonosz w tym rozmiarze to jak szukanie igły w stogu siana ..ale wolę mieć 3 porządne nowe biustonosze i je szanować, niż kupić z lumpeksu, a jak tylko widzę dostępność mojego rozmiaru od razu kupuję.
Dołączona grafika

#157 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 11:18

A ja mam kilka staników z lumpeksu które wyglądają jak nowe i co najważniejsze pasują na mnie. Nie stać mnie żeby kupić biustonosz za 100 zł a takie są ceny

a no własnie <bezradny></span> a kupic kilka , no bo nie chodzi sie tylko w jednym :roll: ja sobe kilka lat temu kupiłam koronkowy w lumpeksie i uzywałam go kilka lat . poza tym za fajny kolorowy stanik i jszcze w odpowiednm rozmiarze włąsnie trzeba zaplacic sporo, biale zazwyczajs a tansze.
kiedsy weszłam do sklepu i poprosłam stanik 70B to pani mogła mi tylko jeden biały zaproponowac <bezradny></span>

#158 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 14:52

ale są w innych cenach np 50 zł

są i po 20 zł, ale problem pojawia się w momencie, kiedy masz rozmiar D i większy. Znaleźć ładny stanik w tym rozmiarze w normalnej cenie graniczy z cudem ;-) więc niektórzy nie mogą powybrzydzać ;-) Nawet w Triumphie bywa z tym problem, choć pod względem rozmiarów są jednym z najlepiej wyposażonych sklepów. Natomiast nie wyobrażam sobie jak można kupić stanik bez przymierzenia, np. przez internet ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#159 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 10:00

na biustonosz za 100 zł

kupilam w tym roku 3 staniki z Triumpha (chcialam zaszalec :roll: ) i jestem z nich bardzo niezadowolona :-x
wlasciwie nie wiem dlaczego - po praniu mi sie rozlazly, a piore recznie :-? nie pochodzilam w nich nawet pol roku :-x tylko jeden jeszcze w miare sie trzyma, pozostale leza w szafce i patrzec na nie nie moge - tyle kasy poszlo na marne :-x
moze mialam pecha - ale wiecej juz nie kupie :-x

a problemy z rozmiarem jak byly, tak sa nadal ;-)
ze wszystkich tabel, mierzen i innych cudow wychodzi mi jak nic 70C - naprzymierzam z 20 stanikow o tym rozmiarze, jak znajde jeden idealnie dopasowany to jest naprawde cud :shock:

chyba zaczne kupowac na bazarkach i po 3 miesiacach wymieniac na nowe - nie szkoda mi bedzie tych 10 czy 15 zl. :-P
a z cycochami to wiadomo - raz wieksze, raz mniejsze i stanik moze nie wyrabiac <lol></span>

#160 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 10:05

Ja kupuję staniki w sklepie firmy Kinga lub Ava w cenie około 60-ciu pary zł.Jest dość duży wybór.Są trwałe,nie deformują biustu.Nie stać mnie na staniki powyżej 100 żł.A te co kupuję w pelni spełniają moje oczekiwania.I zakupuję je w sklepie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych