Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#701 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 września 2012 - 00:50

"Jesteś bogiem". Film moim zdaniem naprawdę, naprawdę godny polecenia jeśli ktoś się jeszcze waha czy warto wydać na niego te 2 dyszki. Przenosi w czasie zupełnie jak "Skazany na bluesa". Wbiło mnie w fotel, pomimo, że historia mi znana, pomimo, że niczego nowego się z niego nie dowiedziałam.
Nastawiłam się na dramat i dramat obejrzałam. Bardzo dobry dramat.

Do czego się można przyczepić? Do tego co podkreślają w wywiadach Fo i Rah - fakty są strasznie mocno zbite w czasie, ale myślę, że to niczego nie zepsuło.

Chłopcy zagrali swoje role świetnie, nie miałam okazji być na koncercie PFK z Magikiem, bo za młoda byłam :P 12 lat miałam jakby nie patrzeć, ale na koncertach Pokahontaz byłam kilkukrotnie i naprawdę jest podobieństwo między aktorami a raperami.

I co jeszcze by tu dodać, żeby nie spojlerować, jeśli ktoś nie zna historii zespołu... Hmm.. Beczałam dwa razy. Raz na pogrzebie Maga, drugi raz pod koniec filmu. Salę opuszczałam z łzami w oczach. Wypełnione było pół sali, sami 'młodzi' ludzie. Po filmie wszyscy wychodzi jakoś tak kurde cicho...
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#702 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 września 2012 - 12:54

Beczałam dwa razy.

Końcówka była dobijająca :-(
Ale film strasznie mi się podobal, mimo, że wielką fanką PFK nie byłam, ale w podstawówke przejechałam na ich płytce. Dokładnie historii Magika nie miałam i kilka sytuacji mnie zszokowało.

Polecam wszystkim, nawet tym, ktore z Paktofoniką nie mają nic wspólnego ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#703 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 września 2012 - 18:28

zgadzam się z wami dziewczyny.
ja czekałam w mega kolejce żeby wejść na sale zapełnioną po brzegi.
ze łzami w oczach oglądałam końcówkę.
polecam! film trzyma mnie do teraz a widziałam go w piątek!
idealny obraz tamtych czasów.
super się oglądąło i słuchało - piosenki które za czasów szkoły były hitami

#704 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 września 2012 - 22:58

A ja Wam powiem,że nawet Wasze pozytywne recenzje mnie nie zachęcają,żeby pójść do kina,bo jestem zmęczona reklamą tego filmu. Z okna widzę wielki billboard, ciągle trafiam na jakieś artykuły o tym filmie, nie wspominając,że nagle pół Polski kocha Paktofonikę (pewnie ze pół roku zapomną,bo nową gwiazdę znajdą), ta wszechobecna fala meldunków z kina na FB itd., zachwyty osób,które filmu nie widziały,a już polecają :lol:

Dawno żaden film mnie tak nie przytłoczył reklamami. Podejrzewam,że obejrzę dopiero jak ten cały medialny szum się skończy, może będzie w tv za jakiś czas ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#705 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 września 2012 - 07:48

nie wspominając,że nagle pół Polski kocha Paktofonikę (pewnie ze pół roku zapomną,bo nową gwiazdę znajdą),

no cóż, film jest tak rozgłośniony, że "modne" jest być na nim bo wszyscy teraz o nim rozmawiają <bezradny></span>
ja gdybym nie znała Paktofoniki ani ich historii to bym nie poszła bo po co? <bezradny></span> ale ludzie są ludźmi tylko :lol:

#706 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 września 2012 - 09:22

ja gdybym nie znała Paktofoniki ani ich historii to bym nie poszła bo po co?

Bo to film, jak każdy inny, który opowiada historię. I wcale nie trzeba znać Paktofoniki żeby ten film obejrzeć ;-)

wszechobecna fala meldunków z kina na FB itd., zachwyty osób,które filmu nie widziały,a już polecają :lol:

:lol: :lol: :lol: To mnie rozwala, bo u mnie co druga osoba musi się obnieść tym na FB, że była, że się wybiera, że się zakochała w PFK :lol:

Mnie chyba właśnie te reklamy i wszechobecna rozmowa o filmie bardziej wypchała do kina. Chciałam zobaczyć czy ten film jest naprawdę taki dobry jak o nim mówią. I nie zawiodłam się ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#707 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 września 2012 - 10:37

Dawno żaden film mnie tak nie przytłoczył reklamami.

wczoraj w ciągu 30 min reklama leciała ze 3 razy :shock:

Bo to film, jak każdy inny, który opowiada historię. I wcale nie trzeba znać Paktofoniki żeby ten film obejrzeć ;-)

zgadzam się.
często oglądam takie filmy bo jestem ciekawa jak to było.

#708 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 września 2012 - 11:14

mloda, ja np. lubię filmy w tym typie, bo zawsze mnie interesują ludzkie losy (przy okazji Lady pamiętasz? <umieraam></span> ) i nie uważam,że tylko fani powinni się wybrać. Ale to co się dzieje to mnie przeraża i jednocześnie rozśmiesza,że nagle osobista historia kolesia stała się przyczyną słuchania Paktofoniki :lol:
Dla mnie dobra muzyka, którą lubię słuchać to obroni się bez historii w tle ;-)
A jeszcze tak nawiązując to kiedyś mój sąsiad w akademiku wykonywał utwór Paktofoniki "Ja to ja" i naprawdę do dziś pamiętam te wykony. Niestety oryginał mnie zawiódł :-P

Mnie chyba właśnie te reklamy i wszechobecna rozmowa o filmie bardziej wypchała do kina.

W przypadku innych filmów jak słyszałam,że dobry to chętniej szło się do kina. Ale tutaj niestety mnie to odpycha.

wczoraj w ciągu 30 min reklama leciała ze 3 razy :shock:

I o tym właśnie mówię. Skoro film faktycznie jest tak dobry to fama,że warto na niego pójść naprawdę rozeszła by się szybko.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#709 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 24 września 2012 - 21:21

Bo to film, jak każdy inny, który opowiada historię. I wcale nie trzeba znać Paktofoniki żeby ten film obejrzeć

właśnie słyszałam, że jest dużo fałszu w tym filmie, z bohaterów robią biednych i niezaradnych chłopców podczas, gdy Magik już wtedy był znany z Kalibru 44... ale nie oceniam bo nie widziałam, może rzeczywiście film sam w sobie dobry ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#710 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 września 2012 - 08:31

Z chęcią obejrzałabym ten film :)
Myślicie, że jeszcze będą wolne bilety?

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#711 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 25 września 2012 - 09:36

Magik już wtedy był znany z Kalibru 44

Jest nawiązanie też do tego ;-)

z bohaterów robią biednych i niezaradnych chłopców

No biednych owszem, a niezaradndy to jest Rahim, pokazują go w niektórych momentach jak takiego głupiutkiego chłopaczka :lol:

[ Dodano: 2012-09-25, 10:38 ]

Myślicie, że jeszcze będą wolne bilety?

Myślę, że coś na pewno się znajdzie ;-) W weekend ludzie lecieli pewnie chętniej ;-) Poszukaj na stronkach kin :)

#712 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 września 2012 - 15:40

a niezaradndy to jest Rahim, pokazują go w niektórych momentach jak takiego głupiutkiego chłopaczka

a jakby nie było był członkiem 3xKlanu, który nagrał z K44 'Psychodelę'. W 98 Rah odszedł z 3xKlan a Mag odszedł z K44. Tak się to miało chronologicznie mniej więcej. W tym filmie naprawdę dużo jest filmu ;-)

Amorku, bilety na pewno dostaniesz gdzieś, to wielkie 'bum' już przeszło ;-)

Słyszałam, że film pobił jakiś rekord jeśli chodzi o frekwencje.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#713 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 września 2012 - 10:16

Ja wczoraj wybrałam się na film "Jesteś Bogiem".... szczerze ?
Nie wiem w którym momencie dla was był wyciskacz łez ale czekałam i się nie doczekałam... Film fajny owszem i taki momentami śmieszny ale łez nie było.

#714 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 26 września 2012 - 15:43

sprawdzałam w kinach - i bez problemu można dostać bilety na JB

Ja teraz się wybieram na Dredda 3D - lubię remaki i dodatkowo trójwymiar wymiata jak dla mnie zawsze! ;)

#715 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 28 września 2012 - 17:21

Nie wiem w którym momencie dla was był wyciskacz łez ale czekałam i się nie doczekałam

Oj, ja np. czuję się związana emocjonalnie z tym wszystkim i naprawdę płaczę nawet jak recenzje sobie czytam, nie wiem czemu. Może dlatego, że K44, PFK, Pijani Powietrzem, Pokahontaz to składy, których słucham od dawien dawna i które od lat nie zniknęły z moich głośników/słuchawek nawet na moment. Ja pamiętam jak kiedyś w nocy wstawałam, bo w którymś radiu HH grali po północy tylko i zgrywałam sobie uparcie wszystkie kawałki jak leciało na kasetę, a potem rano zaspana do szkoły leciałam, ale za to z walkmenem, zadowolona z życia jak diabli :mrgreen:

A tak z innej beczki i do tematu wracając, czy któraś widziała Teda? Podobno fajne i nawet śmieszne, ale nie jestem pewna czy warte 2 dyszek czy poczekać aż będzie ogólnodostępne ;-)

A zwiastun tego filmu widziałam w kinie jak byłam i może być zabawne nawet :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Qd_Gmh3rr58

#716 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 29 września 2012 - 04:05

Madź, ten film niewierni też widziałam zapowiedź i zapewne sie na niego wybiorę bo zapowiada się fajna komedia :)

#717 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 29 września 2012 - 07:18

Madź, sądząc po zapowiedzi całkiem ciekawy i dowcipny film ;-) też chętnie bym się na niego wybrała :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#718 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 01 października 2012 - 13:10

Ja pierwsze widzę tych Niewiernych -skojarzyło mi się z książką o całkiem innej tematyce, która ma teraz wyjść i myślałam, ze może jednoczesnie książka i film <umieraam></span>

Zupełnym przypadkiem trafiłam do kina na Dredda 3D - rozważałam symulację wymiotów by wyjść stamtąd, a tu się okazało, że film mnie wciągnął, a w momentach nawet zachwycił <bezradny></span> Tak jak nie lubię sieczki i krwi, tak w tym filmie (no poza paroma scenami z obdzieraniem ze skóry) bawiły mnie przednio :D
Najlepsza zaś była Ma-Ma, szczególnie jak rekrutka weszła czarnemu do głowy - po prostu kocham sceny z odgryzaniem penisów (nie było wprost -nie się co stresować) :lol: :lol:
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#719 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 16:35

Dzisiaj widziałam trailer tego filmu i nie mogę się doczekać!! Szkoda tylko, że trzeba tak długo czekać :-(

#720 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 18:06

A dla fanek chciałam przypomnieć, że od piątku do kin wchodzi kolejna część "Zmierzchu" :-D
U mnie w kinie juz nie ma wolnych miejsc <lol></span>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych