Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#721 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 14 listopada 2012 - 19:58

JA IDĘ NA ZMIERZCH! :)
Widziałyście trailer?
Pisze, że ten jest oficjalny ale jakoś strasznie krótki.. I w ogóle jak dla mnie to nic nie zdradza z tego filmu ;P Może o to chodziło :)

#722 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 15 listopada 2012 - 16:20

Fanką nie jestem... no ale lubię te błyszczący wampiry :P
Przyjaciółka dawno nie widziana wyciągnęła mnie na nocny pokaz, więc zobaczę nawet jako jedna z pierwszych :oops:
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#723 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 19:57

Byłam wczoraj z D. na filmie "pokłosie" i polecam ... Na prawdę dobry film i warty obejrzenia ... Pięknie pokazuje jakim nasz naród jest "buractwem" .... Dla pieniędzy ludzie zrobią wszystko ....

#724 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 08:56

. Pięknie pokazuje jakim nasz naród jest "buractwem" .... Dla pieniędzy ludzie zrobią wszystko ....

to znaczy co masz na myśli?

#725 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 16:43

krowka17- masz racje, jednak ja bym to ograniczył do części narodu. Wiele było przypadków kiedy pomagano ludziom i były też odtwrotne. Piękny film, bardzo mocny.

Zusia- Wampiry w tym roku wyjątkowo dobrze się pokazały. :) Fajnie, że Mayer pozwoliła scenarzystom rozbudować te ostatnią scenę. Bez niej było by spoko, ale z nią to się zrobiło super. :)

#726 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 19:50

Byłam na ostatniej części "Zmierzchu" i musze powiedzieć, że bardzo mi sie podobało. W pewnym momencie siedziałam z takimi :shock: oczami ;-) Zakończenie podobało by mi sie bardziej w .... "pierwszej wersji" :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#727 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:19

W pewnym momencie siedziałam z takimi :shock: oczami

podejrzewam, że w tym samym momencie co ja ;) (przy pierwszej ofierze Volturi ?)

Byłam z moją córą na premierze, seans zaczynał sie minutę po północy, bawiłyśmy się przednio i mnie osobiście ostatnia część bardzo się podobała :)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#728 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:40

przy pierwszej ofierze Volturi ?

Taaa dokładnie. :D I w sumie to szkoda, że końcówka tej sceny była taka, a nie inna...

mnie osobiście ostatnia część bardzo się podobała :)

Mi chyba najbardziej ze wszystkich :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#729 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:15

szkoda, że końcówka tej sceny była taka, a nie inna...

fakt, moja córka na sam koniec, kiedy okazało sie, to co sie okazało zareagowała: "o ja pier...", nie dokończyła, bo sie zreflektowała kto obok niej siedzi, ale głupio jej było jak nie wiem :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#730 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 10:25

Aż jestem w szoku, że nikt nie wspomniał o "Gangsterze" :) Ja już byłam w kinie na tym i mnie wymiotło :) Historia autentyczna i świetni aktorzy.

#731 zajaczek89

zajaczek89
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 12:25

Bardzo jestem ciekawa "Atlasu chmur". Może uda mi się na niego wybrać w weekend. Poza tym interesujące wydają się "Moonrise Kingdom", "Mój rower", "Gangster" i "Miłość". Trochę tego dużo :).

#732 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 13:14

Chciałam sobie na Mikołajki fundnąć bilet do kina i jutro po pracy iść się zrelaksować, obejrzeć coś ciekawego, ale kurde nie znalazłam nic co by mnie zaciekawiło <bezradny></span>

O tej porze grają tylko Atlas Chmur, Frankenweenie 3D, Od pełni do pełni i Operację Argo. Pierwsze to jakieś SF a nie lubię, drugie to bajka, trzeci jest polski, więc zakładam, że nie będzie dobry :lol: Ostatni to thriller i jedynie to by mnie kusiło - widział ktoś już? i może polecić? :-> albo odradzić? :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#733 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 13:26

Frankenweenie

ja oglądałam wersję krótko metrażową i jeśli lubisz klimat bajek Burtona, to ta jest strasznie ładna i ogólnie zabawne ;-) Czy 3D jakkolwiek wpływa na polepszenie nie wiem, pewnie to tylko bajer, ale na pewno mogę polecić ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#734 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 13:31

jeśli lubisz klimat bajek Burtona

jedyne co widziałam to tą o zmarłej narzeczonej (to chyba Burtona było?) czy coś w ten deseń i zasnęło mi się w trakcie <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#735 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 13:36

zasnęło mi się w trakcie

no to masz odpowiedź. W razie co na yt chyba jest się w stanie znaleźć wersję krótką, o tu ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=vZDWK10K11Y

#736 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 13:52

Ja uwielbiam wszystko co związane z duetem Burton i Helena Bonham Carter. Zdziwiłam się, bo chyba tutaj głosu ona nie podkłada. No ale nie mogę się doczekać Frankenweenie :mrgreen:

#737 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 14:04

Zdziwiłam się, bo chyba tutaj głosu ona nie podkłada.

a ni ona ani Depp o dziwno ;-)

#738 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 14:19

klimat bajek Burtona

Uwielbiam!!! :mrgreen: Ostatnio też zastanawiałam się, na co wybrać się w końcu do kina i teraz już wiem :mrgreen:

#739 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 14:43

A ja ostatnio byłam na filmie "Anna Karenina". Film wzbudził mieszane uczucia, fajne było pomieszanie teatru z rzeczywistością w scenerii ;-)
obsadę aktorską uważam za rewelacyjnie dobraną, film również całkiem dobry całościowo :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#740 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 22:29

a któras ogladała moj rower , bo mam ochote , ale nie wiem czy jest sens w bilet inwestowac :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych