Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#741 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 16:25

Ja tez uwielbiam Burtona. Frankenweenie podobno bardzo dobra była, choć ja przegapiłam. Poczekam aż będzie na HBO albo gdzieś indziej.

A nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi ciekawe dlaczego od razu jak widzimy jakiś polski film to zakładamy, ze jest zły. Ja też tak często mam ale znam dużo dobrych polskich filmów.

#742 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:23

a któras ogladała moj rower , bo mam ochote , ale nie wiem czy jest sens w bilet inwestowac :?:

Ja również jestem ciekawa tego filmu. Zwiastuny są bardzo zachęcające. Dajcie znać jakie wrażenia.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#743 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 21:32

Nie mogę sie doczekać Hobbita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Już 25-go będzie w kinach - super, koniecznie na mojej liście kinowej ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#744 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 09:40

Mój rower podobno ok. koleżanka była

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-12-27, 11:17 ]
bardzo dużo do tematu to ten post nie wniósł - rozwiń go

#745 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 17:41

"Moj rower"- polecam:) dobre kino. Ja jestem ciekawa tego nowego filmu Katarzyny Roslaniec "Bejbi blues"- widzialam plakaty , film zapowiada sie bardzo fajnie... mysle, ze bedzie troche w klimacie Galerianek:)

#746 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 13:48

mysle, ze bedzie troche w klimacie Galerianek:)

dlatego jakoś nie mam ochoty na to pójść, Galerianki to nie był film marzeń, więc nie wiem czy i to da radę przyciągnąć ludzi do kina. Widziałam trailer ale jakoś nie przekonuje mnie <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#747 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 22:12

Byłam na "Hobbicie" i mea fajny film!!!!!!!polecam zdecydowanie!!! super grafika :) można się pośmiać :)

#748 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 15:49

"Moj rower"- polecam:) dobre kino. Ja jestem ciekawa tego nowego filmu Katarzyny Roslaniec "Bejbi blues"- widzialam plakaty , film zapowiada sie bardzo fajnie... mysle, ze bedzie troche w klimacie Galerianek:)

Rozwijam: Obyczaj jak obyczaj. Ogląda się i ogląda. Film sobie tak sympatycznie leci i zmusza do jako takiej refleksji o jak to mówiła moja koleżanka, upływie czasu. sympatyczny, ale nie jest to film, który zapada w pamięć i zmusza do mega przemyśleń. Tyle w temacie filmu, którego nie widziałam <bezradny></span> , dlatego się nie rozpisywałam... ;-)

Ja na tego "Bejbi blusa" idę we wtorek (zresztą ze wspomnianą koleżanką), więc tym razem wypowiem się już o własnych wrażeniach i o filmie, który widziałam ;).

#749 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 16:18

mysle, ze bedzie troche w klimacie Galerianek:)

dlatego jakoś nie mam ochoty na to pójść, Galerianki to nie był film marzeń, więc nie wiem czy i to da radę przyciągnąć ludzi do kina. Widziałam trailer ale jakoś nie przekonuje mnie <bezradny></span>

Ja widziałam Galerianki w kinie i przyznam Ci rację, nie porwały mnie. Natomiast jeśli chodzi o ten film - zwiastun mnie bardzo przekonuje. W końcu problem, z którym każdy z nas się spotkał, albo przynajmniej o nim słyszał. Ja sama znałam 4 nastoletnie matki. Według mnie ten film może być nie tylko fajny pod względem rozrywkowym (bo zwiastun i tematyka na to wskazują), ale może być też wizją tego co może się stać gdy nastolatki zapragną zbyt szybko dorosnąć. Film "ku przestrodze" dla większości nastolatków. Według mnie to kino jest też w swój sposób ważne. I bardzo się cieszę, że Rosłaniec postanowiła coś takiego nagrać. Szczególnie młodzi ludzie wiedzą dlaczego ;)

#750 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 14:41

Byłam na "Hobbicie" i mea fajny film!!!!!!!polecam zdecydowanie!!! super grafika :) można się pośmiać :)

A moja rodzinka powiedziała, że się wynudzili i pupy ich bolały po trzech godzinach. Jedynie kuzyn, który czytał chyba wszystko Tolkiena był w miarę zadowolony, ale ponoć coś ważnego zmienili - chyba zrobili z kogoś analfabetę i to go wkurzyło.

O pani Rosłaniec prawdę mówiąc pierwsze słyszę, o Galeriankach owszem, nawet oglądałam - i na pewno nie jest to film marzeń, bo chyba nie da się zrobić filmu marzeń o takiej tematyce. Problem trochę przerysowany moim zdaniem, ale taka już specyfika sztuki. Za to aktorsko według mnie super, dziewczyny były bardzo naturalne. Jeśli w kolejnym filmie tez postawiła na amatorów to jestem na tak, ileż można patrzeć na te same facjaty <bezradny></span>
A jeśli chodzi o tytuł, to baby blues chyba dopada nie tylko nastoletnie matki?
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#751 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 16:03

3 godziny!? Przecież to jest film trzyczęściowy. To nieźle będą dodawać do filmu, "Hobbit" nie był zbyt grubą książką.:)

Ja dobrze wspominam "Galerianki". Ile można oglądać filmów komediowych albo wojennych, zwłaszcza, że u nas prawie tylko takie filmu powstają.:)
Zuzia- w stanach jest taka tendencja, że w filmach o nastolatkach grają ludzie co mają po 25-30 lat. To ja już wolę nasze kino z normalnym podejściem.

#752 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 16:31

A mnie się z kolei bardzo podobały "Galerianki", poza tym że te dziewczyny świetnie grały, to jeszcze fajnie było pokazane jak działają nastolatki i jakie są wpływowe. Wystarczy jedna "fajna" koleżanka, żeby inne zaraz chciały być takie jak ona i zaczęły ją naśladować. Nawet jak robi coś strasznie głupiego. Takie filmy przypominają, że priorytety jednak jak się jest nastolatkiem są zupełnie inne niż w dorosłości. Pewnie podobnie będzie w "Bejbi blues", bo z tego co czytałam to ta nastolatka chciała mieć dziecko, co dla nas jest bez sensu, bo to dziecko samo przecież jeszcze. Ale ona ma swoje widzimisię.

A tak poza tym to filmy o nastolatkach wolę nasze. Te amerykańskie, zwłaszcza mainstreamowe to czysta fantastyka i problemy z kosmosu.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#753 JestemBogiem

JestemBogiem
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 17:03

Ja także byłam na "Hobbicie", nigdy nie oglądałam filmów takich typów, ale Mój chłopak chciał oglądnąć ze mną wszystkie poprzednie części i strasznie mi się spodobał, co prawda długo idzie, ale ja jakoś tego nie odczuwam :) Osobiście polecam :).
Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili.

#754 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 19:38

A mnie się z kolei bardzo podobały "Galerianki", poza tym że te dziewczyny świetnie grały, to jeszcze fajnie było pokazane jak działają nastolatki i jakie są wpływowe. Wystarczy jedna "fajna" koleżanka, żeby inne zaraz chciały być takie jak ona i zaczęły ją naśladować. Nawet jak robi coś strasznie głupiego. Takie filmy przypominają, że priorytety jednak jak się jest nastolatkiem są zupełnie inne niż w dorosłości. Pewnie podobnie będzie w "Bejbi blues", bo z tego co czytałam to ta nastolatka chciała mieć dziecko, co dla nas jest bez sensu, bo to dziecko samo przecież jeszcze. Ale ona ma swoje widzimisię.

A tak poza tym to filmy o nastolatkach wolę nasze. Te amerykańskie, zwłaszcza mainstreamowe to czysta fantastyka i problemy z kosmosu.

Zgadzam sie z Toba w 100 %. " Galerianki" to nie byl latwy i przyjemny film. Mysle, ze "Bejbi Blues" to tez bedzie film z przemysleniami. Takiego kina mi wlasnie w Polsce brakuje.

#755 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 00:06

Historia bardzo ciekawa. trochę inaczej jednak wyobrażałam sobie postawę młodej mamy po obejrzeniu trailerów. W filmie jej zachowanie było dla mnie zaskakujące a raczej motywy jakimi się kierowała. Bardzo, ale to bardzo podobała mi się stylizacja i dbałość o każdy detal. Mówię nie tylko o ciuchach (bajeczne!) ale i krople na sweterku, gdy bohaterka płacze itd itp. Inna refleksja to aktorzy. Młodzi na prawdę nieżli, ale starsi koledzy po fachu po prostu rewelacyjni. Kazda z gwiadz polskiego kina jest może max 15 minut na ekranie a są fenomenalni!

#756 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 21:35

Ja polecam horror - sinister

Nie wiem czy jeszcze go grają w kinach ale był jakiś miesiąc temu ... Dawno nie oglądałam tak dobrego horroru trzyma w napięciu do samego końca .

#757 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 12:44

Ja polecam horror - sinister

Znajomi polecali mi Piłę, ale ja nie chodze w ogóle na horrory.

Za to nie oprałam się pokusie pójścia na bejbi blues. O ile tytuł moim zdaniem nie w pełni trafiony (owszem brzmi fajnie, ale ma niewiele wspólnego ze stanem po urodzeniu dziecka), to film jest oszałamiający. " W sytuacji, w której młodzi twórcy w debiutach opowiadają głównie o sobie i swoich problemach, Katarzyna Rosłaniec sięgająca poza biografię własną jest dla młodego polskiego kina skarbem. Reżyserka konsekwentnie portretuje młodzież, przy okazji opisując współczesność. Nastolatki w Bejbi bluessą tworami swoich czasów – to dzieciaki, które chcą być modne, konsumować, chcą się bawić, bo to wszystko wpisuje się w model idealnego świata, jaki sprzedały im popkultura i media." Zarówno Natalia jak jej matka i kazdy w tym filmie jest egoistą - nawet jeśli na poczatku wydaje się inaczej. (Dla mnie szokiem był Seba, myślałam, że będzie kimś w rodzaju bratniej duszy).
Ale temat to jedno. Mnie urzekła strona wizualna filmu - gra kolorami i światłem oraz zaskakujący naturalni naturszczycy. Mój brat jeździ trochę na desce i chłopaki z deskami wyglądali naprawdę przekonująco.
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#758 Gia44

Gia44
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:27

Widzę, że nie będę oryginalna pisząc, że też wybieram się na "Bejbi Blues". Pamiętam, że "Galerianki" mną wstrząsnęły i przypuszczam, że podobnie będzie przy tym filmie. Trailer zachęcający, ale znając Rosłaniec to będzie miazga.

#759 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 15:45

Widzę, że nie będę oryginalna pisząc, że też wybieram się na "Bejbi Blues". Pamiętam, że "Galerianki" mną wstrząsnęły i przypuszczam, że podobnie będzie przy tym filmie. Trailer zachęcający, ale znając Rosłaniec to będzie miazga.

Mną galerianki nie wstrząsnęły, nie wiem, moze zepsuta jestem...

#760 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 16:58

ZuziaDD, podaj źródło cytowanego tekstu!

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych