co w kinach?
Napisano 29 kwietnia 2012 - 14:09
Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:19
Iron Sky - o faszystach, co uciekli na ciemna stronę księżyca - momentami bardzo zabawne
Zapowiedź i opis tego filmu są tak głupie, że aż mam ochotę go obejrzeć. Po prostu nie wierzę, że ktoś to zrobił.
Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:34
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:42
Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:57
Ogólnie tematyka nazistowska jest kontrowersyjnym tematem na film. Tym bardziej na komedię.Ale co jest kontrowersyjnego w nazistach atakujących z kosmosu?
![]()

Napisano 30 kwietnia 2012 - 11:06
Poza tym były już komedie o Hitlerze, o wiele bardziej odjechane niż to.
Napisano 30 kwietnia 2012 - 11:29
![]()

Napisano 30 kwietnia 2012 - 11:35
to o nazistach, którzy po przegranej wojnie lecą na księżyc i zbierają siły na kolejny podbój Ziemi.
I naprawdę brzmi Ci to na tyle poważnie, żeby nazwać film kontrowersyjnym?
P.S. Poza tym nazizm to dla mnie ideologia i to dość niebezpieczna, ba przez wielu ciągle wyznawana. Ma to tyle wspólnego z ludkami atakującymi z kosmosu, co ja z królową angielską.
Napisano 04 maja 2012 - 08:43
Napisano 04 maja 2012 - 23:30
Napisano 05 maja 2012 - 10:31
wybieramy się z Miśkiem na toIron Sky - o faszystach, co uciekli na ciemna stronę księżyca
Napisano 05 maja 2012 - 17:58
Napisano 07 maja 2012 - 13:06
Ogólnie film dość głupi, nie ma się co zastawiać nad sensownością fabuły, ale chyba taki satyryczny zamysł mieli twórcy. Jeśli coś można by uznać za kontrowersyjne, to naprawdę cięte żarty po bandzie w czasie posiedzeń ONZ. Dostało się chyba wszystkim, zwłaszcza Stanom Zjednoczonym. No i te żarciki o Korei Północnej i rozbrojeniach.
Napisano 07 maja 2012 - 13:38
ja też. Inie polecam.Obejrzałam Iron Sky
właściwie zabawne było tylko kilka rzeczy:
- przedstawienie propagandy nazistowskiej
- karykatury władców najbardziej liczących się państw na świecie
- ukazanie zapewne prawdziwej sytuacji militarnej świata (gdzie nikt się nie przyznaje do posiadania broni masowego rażenia, a mają ją prawie wszyscy
- przypadkowy udział nazistów w kampanii prezydent Stanów Zjednoczonych
myślałam, że ten film będzie mniej przewidywalny niż te, które można oglądać od wielu lat, ale myliłam się. Można było przewidzieć wątek główny, miłosny i polityczny.
jak ktoś chce się wybrać na naprawdę dobry film, to iron Sky może sobie odpuścić
Napisano 07 maja 2012 - 13:55
Na watkach się nie skupiałam za bardzo, myślę, że to jeden z tych filmów, gdzie fabuła jest tylko po to, żeby mieć gdzie wepchnąć żarty.
Napisano 07 maja 2012 - 20:56
Napisano 07 maja 2012 - 21:57
i wyśmiać politykę obecną i dawnąto jeden z tych filmów, gdzie fabuła jest tylko po to, żeby mieć gdzie wepchnąć żarty.
Napisano 16 maja 2012 - 13:51
Na reca nie poszedłem, może kiedyś w domu jak będzie nastrój albo będę na diecie.
Avengersi podobnie- jeszcze do niedawna skakał bym i piszczał ale po 20 filmach z bohaterami marvela jakoś mi się już tak nie chce. Tylko batman z tych filmów się jakoś wyróżniał- ta część z nieżyjącym Jokerem.
Z tych co piszecie to widziałem za to Gringo. Tło idealne jak na zamieszanie. Nawet spotkałem się z głosem, że to jest złe, że Gibson pokazuje w meksykańskim więzieniu meksykańskich przestępców. A kogo miał pokazywać? Śpiewające wiewiórki? W ogóle w trakcie oglądania miałem wrażenie jakby Gibson miał w nosie co sobie kto pomyśli.
Napisano 20 czerwca 2012 - 14:50
"Jesteś Bogiem" w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady film o legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiego hip-hopu. Za sprawą niezwykłej historii Piotra Łuszcza - Magika (Marcin Kowalczyk), Sebastiana Salberta - Rahima (Dawid Ogrodnik) i Wojciecha Alszera - Fokusa (Tomasz Schuchardt) rzesze wiernych fanów PFK, a także kinomani spragnieni prawdziwego obrazu Polski, prześledzą losy trzech kumpli z Mikołowa i Katowic, którzy dzięki oryginalnymm utworom, takim jak słynny "Jestem Bogiem", stali się głosem pokolenia młodych Polaków. Paktofonika powstała w 1998 roku, a jej nazwę, oznaczającą "pakt zawiązany przy brzmieniu głośnika", wymyślili Magik i Rahim. Trzy wydawnictwa zespołu: "Kinematografia", mini album "Jestem Bogiem" oraz "Archiwum kinematografii" sprzedały się w gigantycznych nakładach. Wkrótce po premierze "Kinematografii" fanami Paktofoniki wstrząsnęła wiadomość o samobójczej śmierci Magika.
fragmenty filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=RQNxeiV2zbk

źródło: filmweb i YT
Ktoś jeszcze czeka?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 20 czerwca 2012 - 15:52
Ja się wybieram na "Cosmopolis" w weekend, czyli tym razem na poważnie. Bo jak znam Cronenberga (po "Niebezpiecznej metodzie" choćby) to chociaż gra tam Pattinson, to będzie film ma myślenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych