Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#621 pannasonia

pannasonia
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 14:09

Iron Sky - o faszystach, co uciekli na ciemna stronę księżyca - momentami bardzo zabawne

#622 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:19

Iron Sky - o faszystach, co uciekli na ciemna stronę księżyca - momentami bardzo zabawne

Zapowiedź i opis tego filmu są tak głupie, że aż mam ochotę go obejrzeć. Po prostu nie wierzę, że ktoś to zrobił. :shock:
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#623 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:34

Maona, podobno jest tak abstrakcyjny, że naprawdę wyszło to dobrze. Podobno przez większość filmu jest bardzo śmiesznie. Ale temat dość kontrowersyjny <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#624 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:42

No tak właśnie myślałam, że ktoś to dla śmiechu zrobił, a nie na poważnie. I dla śmiechu pewnie obejrzę. Ale co jest kontrowersyjnego w nazistach atakujących z kosmosu? To chyba najbardziej idiotyczne, co można wymyślić. :-> Biją nawet tych Apaczów, którzy walczyli z obcymi w "Kowbojach i obcych".
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#625 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:57

Ale co jest kontrowersyjnego w nazistach atakujących z kosmosu?

Ogólnie tematyka nazistowska jest kontrowersyjnym tematem na film. Tym bardziej na komedię.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#626 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 11:06

Nie wszystko co jest o nazistach musi być kontrowersyjne. Ja rozumiem, że "Upadek" albo film o Sophie Schooll. Był taki film o losach niemieckich kobiet gwałconych przez zdobywców Berlina. I o to było kontrowersyjne. Ale to, że ktoś nakręcił byle głupotę i powiedział, że to o nazistach to jednak nie znaczy, że film od razu jest kontrowersyjny. Zwłaszcza, że ci naziści z księżyce pewnie z prawdziwymi mają tyle wspólnego co tylko swastykę i mundury. To tak jak z głupimi horrorami, które wykorzystują motywy religijne. Nawet by się chyba nikomu nie chciało o tym dyskutować ani oburzać. Nawet krytykom się nie chce o takich produkcjach pisać, bo po pierwsze obciach, a po drugie i tak to można potraktować tylko rozrywkowo jako film do pośmiania się i odmóżdżenia.

Poza tym były już komedie o Hitlerze, o wiele bardziej odjechane niż to.

#627 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 11:29

Maona, ale to nie jest o nazistach jakichśtam, to o nazistach, którzy po przegranej wojnie lecą na księżyc i zbierają siły na kolejny podbój Ziemi. Zresztą o tym co jest kontrowersyjne każdy może myśleć inaczej, wiec mam prawo mieć swoje zdanie.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#628 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 11:35

to o nazistach, którzy po przegranej wojnie lecą na księżyc i zbierają siły na kolejny podbój Ziemi.

I naprawdę brzmi Ci to na tyle poważnie, żeby nazwać film kontrowersyjnym? :mrgreen: Ok, o gustach się nie dyskutuje.

P.S. Poza tym nazizm to dla mnie ideologia i to dość niebezpieczna, ba przez wielu ciągle wyznawana. Ma to tyle wspólnego z ludkami atakującymi z kosmosu, co ja z królową angielską. :D A komedia o Hitlerze nazywała się "Mein Führer - najprawdziwsza prawda o Adolfie Hitlerze" i wtedy faktycznie była dość ostra dyskusja w Niemczech, czy ze zbrodniarza (albo dla niektórych bohatera) można się śmiać.

#629 matwiejka

matwiejka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 04 maja 2012 - 08:43

Połów szczęścia w Jemenie - ciepły, miły, wzruszający film o marzeniach. Ewan McGregor do tego w roli ciapowatego znawcy ryb. Dużo fajnego poczucia humoru

#630 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 maja 2012 - 23:30

Ja byłam dzisiaj na Rec 3 i powiem szczerze że dużo obrzydliwych scen ... już w pierwszych 20 min mnie aż zemdliło od tych scen sama krew mięso i obrzydlistwo ... Nie wiem czy polecam , jak bym miała wybierać jeszcze raz film to bym poszła na co innego ...

#631 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 maja 2012 - 10:31

Iron Sky - o faszystach, co uciekli na ciemna stronę księżyca

wybieramy się z Miśkiem na to ;-)

#632 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 05 maja 2012 - 17:58

Nietykalni - francuski film o milionerze i jego czarnoskórym pielęgniarzu. Zderzenie dwóch światów, różnych sposobów myślenia, innych kultur.Dowcipny, swieży, na pewno warto obejrzeć. Dodatkowo - oparty na autentycznej historii

#633 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 maja 2012 - 13:06

Obejrzałam Iron Sky, powiem szczerze, że miło mnie zaskoczył. Był naprawdę śmieszny. Momentami cała sala kinowa po prostu ryczała ze śmiechu. Chociaż dalej uważam, że zamiast faszystów z Księżyca mogliby równie dobrze atakować Eskimosi albo któryś z przecinków Bonda, który chciał zdobyć władzę nad światem. ;)

Ogólnie film dość głupi, nie ma się co zastawiać nad sensownością fabuły, ale chyba taki satyryczny zamysł mieli twórcy. Jeśli coś można by uznać za kontrowersyjne, to naprawdę cięte żarty po bandzie w czasie posiedzeń ONZ. Dostało się chyba wszystkim, zwłaszcza Stanom Zjednoczonym. No i te żarciki o Korei Północnej i rozbrojeniach. :mrgreen: Uwielbiam takie żarty, w których nikt nie patrzy na poprawność polityczną. No i Sarah Pallin może się obrazić. ;)

#634 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 07 maja 2012 - 13:38

Obejrzałam Iron Sky

ja też. Inie polecam.

właściwie zabawne było tylko kilka rzeczy:

- przedstawienie propagandy nazistowskiej
- karykatury władców najbardziej liczących się państw na świecie
- ukazanie zapewne prawdziwej sytuacji militarnej świata (gdzie nikt się nie przyznaje do posiadania broni masowego rażenia, a mają ją prawie wszyscy ;-) )
- przypadkowy udział nazistów w kampanii prezydent Stanów Zjednoczonych

myślałam, że ten film będzie mniej przewidywalny niż te, które można oglądać od wielu lat, ale myliłam się. Można było przewidzieć wątek główny, miłosny i polityczny.

jak ktoś chce się wybrać na naprawdę dobry film, to iron Sky może sobie odpuścić :-P

#635 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 maja 2012 - 13:55

A mnie te żarty śmieszyły właśnie przez swoją prawdziwość, Finlandia jako kraj, który jako jedyny się nie uzbroił, Korea przyznająca się, że to jej wódz zaprojektował czyjąś broń albo te docinki do Stanów o to, że mylą wojny z ekspedycjami w poszukiwaniu surowców. I zrobienie z Sarah Pallin prezydenta. Uwielbiam polityczne żarty, więc płakałam ze śmiechu. Za to sami naziści już rzeczywiście nie byli dla mnie aż tak śmieszni, za tępi i ta propaganda średnio śmieszna. Na początku przeszkadzały niskobudżetowe efekty, ale potem jakoś się przyzwyczaiłam do konwencji. Ja polecam. Mamy pół na pół. :D

Na watkach się nie skupiałam za bardzo, myślę, że to jeden z tych filmów, gdzie fabuła jest tylko po to, żeby mieć gdzie wepchnąć żarty.

#636 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2012 - 20:56

Ja chętnie obejrzę "Nad Życie". Zapowiada się wzruszający dramat o miłości, który chyba warto będzie zobaczyć...

#637 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 07 maja 2012 - 21:57

to jeden z tych filmów, gdzie fabuła jest tylko po to, żeby mieć gdzie wepchnąć żarty.

i wyśmiać politykę obecną i dawną :-)

#638 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 16 maja 2012 - 13:51

Widzę, że nie jestem aż tak do tyłu w filmach bo mniej więcej odnajduje się w dyskusji. :)

Na reca nie poszedłem, może kiedyś w domu jak będzie nastrój albo będę na diecie.
Avengersi podobnie- jeszcze do niedawna skakał bym i piszczał ale po 20 filmach z bohaterami marvela jakoś mi się już tak nie chce. Tylko batman z tych filmów się jakoś wyróżniał- ta część z nieżyjącym Jokerem.
Z tych co piszecie to widziałem za to Gringo. Tło idealne jak na zamieszanie. Nawet spotkałem się z głosem, że to jest złe, że Gibson pokazuje w meksykańskim więzieniu meksykańskich przestępców. A kogo miał pokazywać? Śpiewające wiewiórki? W ogóle w trakcie oglądania miałem wrażenie jakby Gibson miał w nosie co sobie kto pomyśli.

#639 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 14:50

Jeszcze 5 miesięcy i do kin wejdzie "Jesteś Bogiem", film miał swoją premierę na Festiwalu w Gdyni bodajże, czekam na niego z mega niecierpliwością. Chyba pierwszy polski film na który czekam :-P

"Jesteś Bogiem" w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady film o legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiego hip-hopu. Za sprawą niezwykłej historii Piotra Łuszcza - Magika (Marcin Kowalczyk), Sebastiana Salberta - Rahima (Dawid Ogrodnik) i Wojciecha Alszera - Fokusa (Tomasz Schuchardt) rzesze wiernych fanów PFK, a także kinomani spragnieni prawdziwego obrazu Polski, prześledzą losy trzech kumpli z Mikołowa i Katowic, którzy dzięki oryginalnymm utworom, takim jak słynny "Jestem Bogiem", stali się głosem pokolenia młodych Polaków. Paktofonika powstała w 1998 roku, a jej nazwę, oznaczającą "pakt zawiązany przy brzmieniu głośnika", wymyślili Magik i Rahim. Trzy wydawnictwa zespołu: "Kinematografia", mini album "Jestem Bogiem" oraz "Archiwum kinematografii" sprzedały się w gigantycznych nakładach. Wkrótce po premierze "Kinematografii" fanami Paktofoniki wstrząsnęła wiadomość o samobójczej śmierci Magika.

fragmenty filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=RQNxeiV2zbk

Dołączona grafika

źródło: filmweb i YT

Ktoś jeszcze czeka? :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#640 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 15:52

Ja chętnie zobaczę "Jestem Bogiem", mam sentyment do Paktofoniki, ale obawiam się, że właśnie przez sentyment może mi się nie spodobać, do takich filmów o legendach ma się jednak duże wymagania. Trudno im sprostać.

Ja się wybieram na "Cosmopolis" w weekend, czyli tym razem na poważnie. Bo jak znam Cronenberga (po "Niebezpiecznej metodzie" choćby) to chociaż gra tam Pattinson, to będzie film ma myślenie. :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych