Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#641 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 czerwca 2012 - 21:50

"Nad Życie"

NO i właśnie. Widziała już któraś? Bardzo mnie kusi ten film i chętnie bym obejrzała, tylko z czasem ostatnio kiepsko. Warto?

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#642 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 07:49

Dołączona grafika
[quote]Komedia w gwiazdorskiej obsadzie na podstawie bestsellerowego poradnika dla przyszłych rodziców "W oczekiwaniu na dziecko". Poznaj pełne nieoczekiwanych zwrotów akcji, splatające się ze sobą historie pięciu par, które stają przed wyzwaniami zbliżającego się rodzicielstwa. Guru fitnessu Jules i gwiazdor tanecznego show Evan odkryją, że celebryckie życie na wysokich obrotach to nic w porównaniu z przygotowaniami do porodu. Wendy właśnie znajduje się w epicentrum burzy hormonów, a gromy, z imponującą precyzją, trafiają w jej męża Gary'ego. Alex, uczęszcza na spotkania "bracholi" – świeżo upieczonych ojców, którzy mówią, "jak to naprawdę jest". Rosie i Marco mają z kolei problem z zupełnie innej beczki: co zrobić, kiedy dziecko pojawia się jeszcze przed pierwszą randką rodziców? Wszyscy oni będą musieli odpowiedzieć sobie na pytanie: jak urodzić i nie zwariować…[/quote]

Film zapowiada się całkiem fajnie i zabawnie :lol: Wybieram się na to z moim D. w sobotę o ile będą bilety jeszcze :lol: [/quote]

er3mjw4zst9mivdb.png

#643 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 09:53

Film zapowiada się całkiem fajnie i zabawnie :lol: Wybieram się na to z moim D. w sobotę o ile będą bilety jeszcze :lol:

Widziałam trailer, bardzo fajny był. Tak na luzie o ciąży, bez opowiadania bajek o motykach w brzuchu. Może warto zobaczyć. :)
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#644 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 12:17

A ja już widziałem film na "ladies nigts":) Fajnie to im wyszło. Komedia o ciąży ale żartów z męskiej strony też było dużo. Jakoś nie czuć było klimatu typu rodzinne kluchy tylko raczej coś bardziej energicznego.

#645 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 14:23

Maona, doczytałam Twój starszy post o Jestem bogiem i cosmopolis...
Mam bardzo podobnie.
I jestem ciekawa "jestem bogiem" i strasznie się boję, że sie zezłoszczę...

Znajoma była w weekend na tym Cosmopolis (nawet przyuważyłam plakat w kinie i chwilę się wachalam wchodząc na mój film ;)),
ona jest fanką gadanych filmów i była zachwycona oraz zirytowana częścią widowni. O filmie jest głośno, więc na pewno się wybiorę, tym bardziej, że nie widzę innej ciekawej opcji w kinach na najbliższy czas.
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#646 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 08:34

I jestem ciekawa "jestem bogiem"

Widziałam już ten film jakiś czas temu i jest rewelacyjny. Zupełnie coś innego i fajnie się oglądało, pewnie też dzięki aktorowi grającemu główną rolę :D

er3mjw4zst9mivdb.png

#647 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 09:30

"Jestem Bogiem"

"Jesteś Bogiem". Bo tak to rozmawiamy o dwóch różnych filmach i można się pogubić ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#648 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 17:47

Ja oglądałam wczoraj ten "Cosmopolis". Całkiem dobry filmik. Pattinson mnie nie rozczarował, zagrał fenomenalnie. A film dobry na refleksje. Ogólnie byłam z 3 znajomymi i w tym tylko jedna osoba była średnio zadowolona, ale jak wyjaśniliśmy jej niektóre fragmenty, których nie zrozumiała to "znalazła w tym sens" i jednak stwierdziła, że w sumie to może i nie był głupi :D Trzeba się mocno skupić na treści - ale ogólnie warto !

#649 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 17:52

Dołączona grafika

Dawno, dawno temu, w odległej krainie żyła zła królowa, która poleciła swemu myśliwemu zgładzić jedyną niewiastę piękniejszą od niej samej. Nie spodziewała się jednak, że podwładny sprzeciwi się jej rozkazom i zamiast zabić Królewnę Śnieżkę… nauczy ją sztuki wojny. Niezwykłe nowe wcielenie legendarnej baśni autorstwa Joe Rotha. Jedna z najbardziej oczekiwanych premier roku

filmweb
Już się nie mogę doczekać, kiedy to zobaczę. Ostatnio nie wiedzieliśmy na co się zdecydować i nie wybraliśmy tego filmu, czego potem żałowałam <bezradny></span>

er3mjw4zst9mivdb.png

#650 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 10:09

Już się nie mogę doczekać, kiedy to zobaczę. Ostatnio nie wiedzieliśmy na co się zdecydować i nie wybraliśmy tego filmu, czego potem żałowałam <bezradny></span>

Ja na to poszłam i trochę się zawiodłam. Spodziewałam się większych fajerwerków, a tylko zła królowa była fajna.
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#651 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 10:26

Maona, może opisz dokładniej wrażenia, bo ja też chciałam wybrać się na ten film, a samo

tylko zła królowa była fajna

nic mi nie mówi <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#652 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 10:34

Zła królowa była fajna, bo zagrała ją Charlize Thernon, która wyglądała i grała po prostu genialnie! Nie wiem, jak oni to zrobili, że jej twarz tak się zmieniała. Utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że to jedna z najlepszych aktorek (chociaż przekonana już jestem od "Monster"). Poza tym były fajne mroczno-baśniowe efekty specjalne. Ale cała reszta leżała. Fabuła mnie nie zachwyciła, za wiele się w niej nie działo i nie było co liczyć na zwroty akcji. Od samego początku wiadomo było, jak się skończy (wiem, że to Śnieżka, ale liczyłam na nową interpretację). Najgorsza ze wszystkiego była sama Śnieżka, którą Kristen Stewart zagrała jak kłoda. W sumie kłoda byłaby lepsza, bo nie byłaby irytująca. Cały czas miała tę samą minę. W filmie wszyscy powtarzali, że Śnieżka jest piękna i ma piękne wnętrze, waleczne serce itp. Szkoda, że w ogóle tego nie było widać i nie było nic na poparcie tej tezy. Dlatego tylko czekałam, aż Śnieżka choć na chwilę zniknie z ekranu i pokażą złą królową, która jedyna była interesującą postacią.

#653 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 10:37

eli ja też byłam na tym filmie i ogółem jak dla mnie aktorka grająca Śnieżkę spartoliła główną rolę. Była bezpłciowa :-P a cała pozostała reszta aktorów ok,Królowa rewelacyjna :-D Jak dla mnie zmiotła rolę Śnieżki i zawładnęła filmem ;-) trochę fabuła w pewnym momencie się dłużyła,a niektóre momenty tak jakby zaczęte i jak dla mnie niedokończone. Ogółem film może być jeśli lubisz filmy przygodowe :-) choć zbyt dużo zwrotów akcji tu nie ma :-P

Ostatnio z dziewczynami moimi byłam też na "Jak urodzić i nie zwariować" i dawno tak się nie uśmiałam na filmie ;-) poszłyśmy,bo jedna z nas ma brzuszek więc wpadłam na pomysł,żeby taki wypad zrobić. Film mi się podobał :-) polecam szczególnie ciężarówkom :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#654 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 10:55

jak dla mnie aktorka grająca Śnieżkę spartoliła główną rolę

a to nie ta ze zmierzchu gra Śnieżkę??
Własnie czekam na ten film.

Czekam równiez na Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów Chyba od 6 lipca maja grac u mnie. Zastanaiwam się czy będzie fajne, bo zazwyczaj im dalesze częsci tym jest gorzej.

#655 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 11:06

Czekam równiez na Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów Chyba od 6 lipca maja grac u mnie. Zastanaiwam się czy będzie fajne, bo zazwyczaj im dalesze częsci tym jest gorzej.

Też na to czekam, w sobotę jadę na to do kina i już się nie mogę doczekać. Też mam nadzieję, że będzie fajnie bo dokładnie jest tak jak piszesz, im dalej bym gorzej ;-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#656 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 11:38

a to nie ta ze zmierzchu gra Śnieżkę??

tak to ona,Kristen Stewart.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#657 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 12:34

Wypatrzyłam coś co może być fajne, zwłaszcza jak ktoś lubi francuskie komedie i/lub lubi gotować. Faceci od kuchni. :D

Dołączona grafika

Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot – człowiek, który potrafi ugotować wszystko.

źródło: Filmweb

#658 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 15:40

Maona a pamiętasz taki film "skrzydełko czy nóżka"? To chyba z 20 lat temu powstała z Luisem de Finesem ale też fransuski i w klimacie restauracji i jedzenia. Jak z Jeanem Reno to pewnie dobry. Tylko mam nadzieje, że puszczą z dubbingiem bo lubię słuchać jak mówią po francusku choć ni w ząb nie mogłem się nauczyć tego języka tylko je ma pel Matie:)

#659 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 13:10

Z Luisem De Finesem to pamiętam najbardzież serie o zandarmie i Hibernatusa, jeszce kapiśniaczek!
Ale to już historia ;)

Faceci jod kuchni juz są w kinach?
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#660 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 14:59

Lecą, jakoś w zeszłym tygodniu wchodzili do kin. My dopiero pójdziemy albo w piątek albo sobotę. Kapuśniaczka też pamiętam trochę kulinarnie chociaż tylko jedna zupa:P Szkoda, ze nie pamiętasz tego "skrzydełko czy nóżka"- może weź sobie zobacz po kinie ten film chociaż nie wiem czy go gdzieś teraz dostaniesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych