Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co najbardziej lubia jesc ???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
157 odpowiedzi w tym temacie

#141 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 24 października 2011 - 16:36

Ja robię , ale nie dla "pana" bo jestem bezpańska. Moim ostatnim wynalazkiem na super- szybko są francuskie pierożki z mięsem. Ciasto francuskie nabywam i postępuje zgodnie z przepisem, rozwałkowuję na cienko i kroję na kwadraciki 7x7 cm. Potem układam na każdym kwadracie łyżeczkę pasztetu (może być taki na wagę a może być z puszki, ja daje Profi z dzika), składam jak pierogi i sklejam. Później brzegi dociskam jeszcze widelcem co wzmacnia zamknięcie i ozdabia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i wrzucam do piekarnika (180 st.) na 15 minut- pilnuję i wyciągam jak tylko zaczną się złocić. Proste, smaczne, niedrogie i ładnie wygląda

#142 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 24 października 2011 - 18:06

G. jest mało wymagajacy. Wszystko co mączne i z ziemniaków :) czyli kopytka, kluski śląskie, placki ziemniaczane, pierogi itp

#143 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:58

Odkad jesteśmy na diecie dobre rzeczy jemy rzadziej. Niezmiennie pomidorowa jest czymś, co mój mężczyzna może jeść non stop. Do tego kulki z mięsa mielonego i pieczarek pieczone w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami. Albo chili con carne. Na wyjątkowe okazje mam deser - czekoladowe muffiny z nutellą w środku

#144 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 września 2013 - 08:23

wszystko. Najbardziej miesko ( zeberka w miodzie , golonko, kotelciki itp :lol: ) plus ziemniaki i buraczki. Ale niczym nie pomarudzi i jest wszystkozerny.
Nie lubi natomiast maslanki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#145 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 29 września 2013 - 08:27

K też raczej wszystko lubi, rzadko kiedy czegoś nie zje. Mięsko oczywiście ale bez mięsa też lubi zjeść.

Nie zje za to botwinki, wątróbki raczej też nie lubi no i mięsa gotowanego ( np z rosołu ) też raczej nie tknie :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#146 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 29 września 2013 - 10:36

Generalnie to oprócz: ryb, pomidorów i wszystkiego co ma w sobie majonez zjada wszystko ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#147 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 30 września 2013 - 01:49

U M. najważniejsze, żeby było mięso, a to, jak jest przyrządzone i z czym podane nie jest już takie ważne. Poza tym wszelkie jak najkwaśniejsze żelki :lol:

#148 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 30 września 2013 - 12:04

Ja też się nie wyłamię - najważniejsze żeby było mięcho ;-)

Podoba mi się, że nie jest wybredny i tak na prawdę niczym nie pogardzi. Sama nie jestem wybredna i nie lubię tej cechy u innych.

A już jego ulubionym daniem jest kasza z gulaszem i do tego buraczki ;-)

<ookk>

#149 Sarna

Sarna
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 01 października 2013 - 14:13

Luby uwielbia kotlety de volaille więc czadem mam trochę roboty. A tak to jest wszystko zjadliwy i oczywiście przynajmniej raz dziennie musi zjeść posiłek zawierający mięso :)
A gdy znów zapragniesz tam być, na starym strychu odrodzą się marzenia...

#150 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 października 2013 - 09:41

no to ja też was nie zaskoczę... mięso mięso jeszcze raz mięso nie ważne jak przyrządzone byleby mięso :) ale ja trochę to próbuję zmienić i wymyślam inne dania bezmięsne np bo ileż można tego mięsa jeść a ja jak gotuję to gotuję dla obojga a nie osobno ... :)

#151 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 października 2013 - 10:31

Mój też lubi mięso, ale jeśli nie ma mięsa to też będzie.
On się cieszy gdy wgl zje coś gotowanego, bo samemu mu się nie chce ;)

Mój kocha pierogi ruskie swojej mamy, gołąbki...

A z deserów tiramisu, zakochał się jak pierwszy raz był u mnie w domu :lol:

#152 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 października 2013 - 11:25

Mój mąż też wręcz uwielbia jeść mięso :mrgreen: najbardziej to kotlety, różne sosy robię z mięs , pulpety klopsiki , gołąbki :mrgreen:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#153 Krystalia

Krystalia
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 22 lipca 2017 - 22:43

Mój mąż uwielbia moją pizzę. Odkryłam prosty patent, który po prostu zawojował jego podniebienie :) Zamiast ketchupu dodaję Pastenę z serem corregio, to mega aromatyczna pasta z suszonych pomidorów. Dodatki w zależności od tego co akurat jest w lodówce, ale wiadomo, że najbardziej lubi z mięchem ;)

#154 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 października 2017 - 20:22

No to ja się wyłamię.. mój mąż nie potrzeuje by było mięso ;)

Ot ważne by np do kanapek miał mięso, ale tak to nie musi mieć...

Ogólnie je wszystko co ugotuję, a niech już coś upieke... to już całkiem

#155 Babazwozu

Babazwozu
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 16:32

Długo próbowałam przekonać mojego faceta do pomidorów, mnie wydawało się to wręcz nierealne, bo przecież pomidory są takie zdrowe i dobre. Robiłam wiele podejść do tego tematu, czasem kończyły się kłótniami. W końcu okazało się, że to czego się nie widzi jest zjadliwe:P Zrobiłam zupę krem z pomidorów i dopiero wtedy mu posmakowały. Zupy z pomidorów to samo zdrowie, na potwierdzenie dodaje artykuł: ... link... W każdym razie 1:0 dla mnie :mrgreen:

#156 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 400 postów

Napisano 25 maja 2020 - 09:02

Pozwolę sobie dać tutaj idealne wprost proporcje na domowe gofry :) Wczoraj przyrządzałam i wyszły pyszne

2 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka cukru

2 szklanki mleka

1/3 szklanki oleju

2 żółtka

2 białka

Szczypta soli

Olej do wysmarowania gofrownicy

Osobno ubijamy białka z solą, osobno reszte składników. Potem mieszamy za pomoca lyżki. Wychodzi pyszne ciasto. W gofrownicy piekę jakieś 5 minut

Ze swojej strony polecam gofrownicę od firmy Teesa https://www.teesa.pl/ . Możecie tam znaleźć wygodną gofrownicę na 4 gofry. 

#157 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 16 kwietnia 2021 - 08:58

Pamiętam z lat dziecięcych jak babcia smażyła placki i podawała je ze śmietaną i cukrem, czułam się jak w najwykwintniejszej restauracji i nie mogłam skończyć jeść 
Korzystałam już z tego przepisu poniżej, w którym do ziemniaków dodaje się potartej dyni. Placki są soczyste i mięciutkie. Pachną i smakują niesamowicie. Lubię takie mocniej zasmażone z chrupiącą skórką.

Naprawdę polecam bo są bardzo proste w przygotowaniu i niesamowicie wprost smaczne :)
przypis-na-tradycyjne-placki-ziemniaczan

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#158 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 514 postów

Napisano 03 listopada 2023 - 08:07

Wygląda   smakowicie... Nie można  zapomnieć również o takich kwestiach, jak    nawadnianie   swojego organizmu. Dlatego tutaj https://ideau.pl   możecie zapoznać się z  ofertą na wodę alkaiczną... Warto po nią sięgnąć, ponieważ lepiej nawodnia organizm, jak zwykła woda. Poza tym korzystnie  wpływa na metabolizm, odkwaszanie organizmu itp.