Ile i jakie napoje???
Napisano 16 luty 2012 - 19:09
Jakie i ile ich kupić na wesele 1dniowe, znaczy się przez noc na jakieś 70-80osób? Jak to trzeba liczyć?
Ja podzieliłam napoje na 3 grupy:
1. napoje i soki owocowe
2. napoje gazowane
3. woda mineralne (gazowana i niegazowana)
To będzie sierpień, może być gorąco więc napoje, soki i woda pójdą w sporych ilościach. Do tego będzie wódka więc do popicia w takiej sytuacji najlepsze są napoje i soki owocowe. Ja już wszystko biorę pod uwagę- właśnie miesiąc, w którym będzie wesele; że będzie wódka i czymś niektórzy popić muszą, do tego będą jakieś dania, do których potrzebne bedzie popicie sokiem; no i oczywiście trafią się dania słone bądź pieprzne co też wzmaga pragnienie.
Pytanie co do tego jak to wszystko policzyć, ile na osobę, kieruję zarówno do dziewczyn, które będą mieć ślub i już się powoli w tej kwestii orientują jak i do osób, które są juz po fakcie Jak to u Was będzie/było?
Napisano 16 luty 2012 - 20:17
Właśnie biorąc pod uwagę że to sierpień, zapotrzebowanie na zimne napoje może być duża.To będzie sierpień, może być gorąco więc napoje, soki i woda pójdą w sporych ilościach.
Napisano 21 luty 2012 - 12:24
Napisano 21 luty 2012 - 12:25
policzyłam co nieco i trochę już wiem co i jak
Napisano 21 luty 2012 - 12:56
I jak tam dużo butelek wyszło z wyliczeń?policzyłam co nieco i trochę już wiem co i jak
Napisano 21 luty 2012 - 13:01
A kurczę już wykasowałamI jak tam dużo butelek wyszło z wyliczeń?
Butelek może nie ale litrów trochę tak. Najwięcej mi policzyło coli bo tego najwięcej ponoć idzie i napojów i soków. O wodzie mineralnej niegazowanej nawet nie myślimy, jedynie pare butelek bo ta woda za bardzo nie idzie na weselach u nas...
A wódki wyszło na 70osób 70 butelek 0,5l ale my oczywiście weźmiemy więcej. Z tym, ze co do alkoholu jest inny temat
Napisano 21 luty 2012 - 23:40
np cola jest popularna i dzieci i dorośli pija
a co do niegazowanej wody to zaskoczona jestem ze nie idzie , ja nie lubie ;ale jest modna .
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 luty 2012 - 10:19
No właśnie nie idzie za bardzo w naszych okolicach dlatego jej weźmiemy najmniej.a co do niegazowanej wody to zaskoczona jestem ze nie idzie , ja nie lubie ;ale jest modna .
Znaczy się jeśli chodzi o napoje gazowane smakowe to lepiej wyglądają w butelkach plastkowych litrowych na stole (w tym i cola). Natomiast te soki z kartonów czy napoje owocowe niegazowane to już będą w dzbankach rozlewane.Anonimka a jakie butelki te male szklane czy plastiki
Napisano 22 luty 2012 - 21:00
tylko sie szybko wygazowuja , a takie male to kazdy ma swoja. ale wiem ze te szklane drogo wychodza.lepiej wyglądają w butelkach plastkowych litrowych na stole (w tym i cola).
Napisano 22 luty 2012 - 21:32
Napisano 22 luty 2012 - 23:48
Za szklane butelki bym nie płaciła, jak dla mnie zbędny wydatek. Myślę, że takie zwykłe litrowe będą ok.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!
Napisano 23 luty 2012 - 12:13
Też uważam, ze litrowe plastikowe będą najlepsze. Zresztą już rzadko się spotyka aby te duże 2litrowe stału na stoleMyślę, że takie zwykłe litrowe będą ok.
Napisano 10 wrzesień 2013 - 18:01
-sok pomarańczowy, jabłkowy i porzeczkowy
-Pepsi, Fanta, Sprite
-woda mienralna z miętą i cytryną
-woda gazowana
i to chyba tyle.
Woda z cytryną będzie w dzbankach, reszta w butelkach litrowych raczej. Ile to jeszcze sobie policzymy, jak już będzie dokładna lista gości.
Uważam, że nie ma co przesadzać z ilością różnych smaków, bo i tak zawsze najpopularniejszy jest pomarańczowy. :->
Napisano 10 wrzesień 2013 - 18:25
A tego ile?-Pepsi, Fanta, Sprite
Bo powiem szczerze, że na weselach to najwięcej Coli zawsze idzie lub Pepsi, prawie wszyscy tym wódkę popijają
Keep calm and become a doctor // Mission completed
Napisano 10 wrzesień 2013 - 19:39
Ja natomiast się spotkałam z tym, że najwięcej schodzi wody z miętą i cytryną.
Ale trzeba być przygotowanym na wszystko.
Napisano 10 wrzesień 2013 - 19:56
i dzieci to pijana weselach to najwięcej Coli zawsze idzie lub Pepsi
u mojego kuzyna nie bylo , albo zapomnieli na naszym stole postawic , ale ja sobie z pokoju hotelowego zabrałamwoda mienralna
a teraz to ju norma na weselach, ze kazdy sam robi kawe/herbate
Napisano 10 wrzesień 2013 - 19:59
U nas będzie można zrobić sobie samemu, ale też kelnerzy mają proponować i przynosić, jeśli ktoś będzie chciał. Nie wyobrażam sobie, żeby np. 90 letnia babcia miała iść sobie sama zrobić.a teraz to ju norma na weselach, ze kazdy sam robi kawe/herbate
Napisano 11 wrzesień 2013 - 05:02
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 13 wrzesień 2013 - 19:25
nawet mlodsi ludzie w okolicach polnocy moga miec problem . teraz bylam na weselu i polowa gosci aby zaniesc napoj do stolu precinała po skosie cala sależeby np. 90 letnia babcia miała iść sobie sama zrobić.