Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#21 Kaś

Kaś
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 11 listopada 2007 - 16:59

Radical mgiełka bardzo ładnie pachnie,ale to wszytsko ;).Nie doczekałam się po niej żadnych efektów.
Przeglądałam ostatnio różne babskie portale w celu znalezienia czegoś,co sprawi,że moje włosięta zaczną rosnąć szybciej i mniej wypadać.Efektem poszukiwań było kupno belissy,omega 3 w kapsułkach i jakiejś kuracji do włosów joanny z rzepą.Ponoć niezłe to.Czekam na rezutat :).
"Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"

#22 Kasiarzyna_31

Kasiarzyna_31
  • Użytkownik
  • 130 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 10:25

Kasiarzyna_31 a czy Twoje włosy zaczęły wypadać tak teraz gwałtownie, nie wiadomo dlaczego, czy ten stan trwa dłużej? A może takie stany mają miejsce przed zimą i zaraz po - przed wiosną?? :>
Bo jeśli to drugi przypadek to nie ma się czym martwić, to normalne. Osłabienie włosów powoduje to, że przebywamy w ogrzewanych - suchych pomieszczeniach, często swetry które nosimy powodują ich elektryzowanie.
U mnie włosy reagowały nawet na zmianę wody(gdy mieszkałam na studiach w Rzeszowie, tam woda jest podobna najgorsza w Polsce, jest mocno chlorowana, i strasznie twarda, w domu miałam wodę ze studni, więc włosy zaczęły wypadać bardziej niż jak byłam w domu). :-/
Jeśli natomiast włosy wypadają Ci przez dosyc długo, to może przeżywasz stres, bo to także wpływa na nasze włosy. I powiem szczerze, że zbyt duża ilość kosmetykow wzmacniających na raz może przynieśc odwrotny efekt.
Kiedyś tez łykałam tablety ze skrzypem, na paznokcie, i szczerze, to nie widziałam żadnej różnicy, ani mi się paznokcie ne poprawiły, ani włosy nie zrobiły się ładniejsze. <bezradny></span>

no właśnie może niepotrzebnie się matwie- bo włosy zaczeły wypadać tak nagle.

#23 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 20:53

tak nagle.

a może przezywasz gwałtowny stres?
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#24 Kasiarzyna_31

Kasiarzyna_31
  • Użytkownik
  • 130 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 14:46

no właśnie nie mam żadnego stresu- ale może jak zwierz....zmieniam sierść na zimę ;)

#25 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 19:14

Ja tak właśnie podchodzę do intensywniejszego wypadania włosów przed zimą, i zaraz po. :mrgreen:
Oczywiście nie zaszkodzi ich odżywić teraz kiedy są osłabione, byle nie przesadzić. :lol:

#26 kejt

kejt
  • Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 19:15

mi na wypadanie włosów zawsze pomaga szampon z czarnej rzepy Joanny no i wyciąg ze skrzypu polnego!!!

#27 makalaya

makalaya
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 10:21

JA bardzo polecam ten Wax, o którym pisała NudnaBaba. Mi zawsze pomaga przy różnych problemach z włosami. Teraz też wypadają mi włosy i właśnie stosuję ten wax.

#28 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 11:19

również stosuję Wax i jestem zadowolona, mogę polecić z czystym sumieniem

#29 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 12:48

A mi włosy wypadają właśnie dopiero po użyciu maski lub ciężkich odżywek. Gdy myję tylko szamponem odpowiednim do swojego rodzaju włosów mam spokój.
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#30 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 18:23

jeśli tak bardzo wypadają, to może warto wybrać się do dermatologa :?:

#31 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 10:12

Ja tak właśnie podchodzę do intensywniejszego wypadania włosów przed zimą, i zaraz po. :mrgreen:
Oczywiście nie zaszkodzi ich odżywić teraz kiedy są osłabione, byle nie przesadzić. :lol:

Tylko u mnie jest dziwne to , że przez cały rok na okrągło wypadają :roll: Już nie mam siły z tym walczyć, łysa powoli zostanę.

#32 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 27 listopada 2007 - 13:10

Tylko u mnie jest dziwne to , że przez cały rok na okrągło wypadają :roll: Już nie mam siły z tym walczyć, łysa powoli zostanę.

Oj babeczko, ale może to jakaś choroba. Jak długo tak ciągle Ci wypadają te włosy?? :>

#33 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 27 listopada 2007 - 19:34

Jak długo tak ciągle Ci wypadają te włosy?? :>

Już nawet nie wiem :roll:
być możliwe, ze jakaś choroba...

#34 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 07 grudnia 2007 - 15:16

Ja nie rozjaśniam i nie farbuje włosów od jesieni do wczesnej wiosny (no chyba że jakieś wesele w planach jest) i łykam tabletki ze skrzypemam.Na mnie działa! Zaoszczędzam na fryzjerze i więcej włosów na głowie mam.Bo najbardziej mi wypadają po farbowaniu.

#35 woman23

woman23
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 07 grudnia 2007 - 17:37

mi tez po farbowaniu włosy wypadały, a na codzien rowniez stosuje Radical i łykam Sillice, mam cienkie włosy, ale u mnie to rodzinne <bezradny></span>

#36 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 18 grudnia 2007 - 14:27

ja kiedys miałam strasznie gęste włosy. niestety zmieniło się to bezpowrotnie. zaczeły mi wypadac na potęgę, przyczyna niezidentyfikowana. zainwestowałam w szampon vichy wzmacniający (na allegro mozna kupić zestaw 600 ml za 70 zł) i od tego czasu jest o niebo lepiej! przy myciu nie lecą, przy czesaniu nie lecą, na ubraniach też mi tyle nie osiada. rozmyślam żeby kupić jakiś suplement (silicę stosowałam-dośc dobra) i powinno być z górki. a szampon polecam bardzo!
Dołączona grafika

#37 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 13:54

Kochane mi też strasznie leciały włosy ale nareszcie jakaś poprawa:D
Również polecam maskę na włosy WAX (tylko ja mam do blond :lol: ) pozatym łykałam skrzypovitę i przerzuciłam sie potem na silicę:) ogólnie mówiąz za 100 tabl zapłaciłam 28 zł a bierze się jedną dziennie a nie jak przy skrzypovicie 2.

Odnośnie dermeny jest szampon i odżywka. Szampon należy stosowac codziennie natomiast odżywkę wmasowywać w skórę głowy co drugi dzień. Kosztują razem ok. 50 zł ale powiem szczerze że się opłaca. Efekty są dobre, włosy mocniejsze i odrastają wypadnięte, nie wiem czy wiecie ale ten specyfik jest również polecany dla zaczynających łysieć panów i obserwując mojego przyszłego szwagra ;-) musze powiedzieć że naprawdę efekty są widoczne
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#38 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 18:24

Powinnaś jakoś wzmocnić włosy... może jakaś dobra maska do włosów? też miałam ten problem... u mnie powodem tego było chyba farbowanie a że mam cienkie i wrażliwe włosy to często leciały z głowy :P były dosłownie wszędzie :) naszczęście już mi nie wypadają tak często. a może masz niedobór jakiejś witaminy, zbytnio poddajesz je stylizacjii ?kurczę poradziłabym ci coś ale dopiero od września będę miała praktyki za fryzjerke :-|
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#39 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 19:10

słyszałam tez ze dorze wpływa capivit A+E

no i jeszcze calcium z cynkiem bo wzmacnia włosy
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#40 dora_to

dora_to
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 04 marca 2008 - 09:55

U mnie najszybciej zadziałały ampułki VIchy, włosy przestały wypadać po kilku dniach kuracji. Dlatego mimo, ze jest to dość kosztowne, ale polecam, bo przynajmniej na efekt nie trzeba czekać długo. A kondycja włosów po całej kuracji wyraźnie sie poprawia.