Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#101 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 30 września 2008 - 22:16

krowka17 tu jest pytanie o Inneov ;-)
więc trzeba wypowiadać sie na temat...
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#102 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 września 2008 - 23:20

ja jak narazie biore revalid i jestem z niego zadowolona .
miesiąc minał jak go biore wiec jeszcze super rewelacji nie ma ale lekką poprawe widac :)

#103 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 01 października 2008 - 10:54

U mnie jest teraz wrecz tragicznie z wypadaniem wlosow <bezradny></span>

Zawsze mam tak na jesien.... :-/ Wszedzie sie paletaja.... Wczoraj je umylam i wanna pelna wlosow byla :-/ Koszmar koszmar koszmar :-/ :-/

Dzisiaj ide umowic sie do fryzjera i musze kupic belisse i do wiosny bede musiala ja lykac :roll:

#104 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 01 października 2008 - 12:38

Wszedzie sie paletaja.... Wczoraj je umylam i wanna pelna wlosow byla :-/ Koszmar koszmar koszmar :-/ :-/

mam tak samo,wlasnie dzis w drodze do pracy myslalam nad tym,zeby zaczac cos na wzmocnienie wloskow zaczac zazywac,bo wylysieje :shock:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#105 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 06 października 2008 - 21:30

a czasami trzeba poprostu podiac bo wlosy moga byc za ciezkie, ja tak mialam , podcielam i przestaly wylazic garsciami

#106 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 08 października 2008 - 11:20

a czasami trzeba poprostu podiac bo wlosy moga byc za ciezkie, ja tak mialam , podcielam i przestaly wylazic garsciami

a ja wlasnie nie tak dawno obcinalam i teraz jeszcze gorzej mi wypadaja niz jak mialam dlugie <bezradny></span>
tzn. nie chodzi mi o to ze wypadaja przez to ze je podcielam,mysle ze spowodowane jest to przemeczeniem i zla dieta,ale zaczelam juz brac tabletki na wzmocnienie wloskow wiec mam nadzieje,ze szybko zaczna dzialac :-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#107 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 11 października 2008 - 20:14

no zazwyczaj wypadanie włosów jest związane z brakami minerałów i witamin ale na jesień też często zaczynają więcej lecieć niż normalnie
ja używam od dłuższego czasu szampon dermena na początku bardzo mi pomógł prawie zupełnie zatrzymał wypadanie włosów niestety ostatnio znów się zaczęło i zaczynam się zastanawiać nad ścięciem włosów, szkoda mi bardzo bo mam kręcone włosy które ładnie wyglądają jak są długie a jak są krótkie źle się układają,
poczekam jeszcze i zobaczę może przestaną lecieć same z siebie

#108 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 października 2008 - 18:30

zaczynam się zastanawiać nad ścięciem włosów

nie wiem czy to pomoze , moze lepiej wybrac sie do dermatologa ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#109 princessa3006

princessa3006
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 18:45

Witam......włosy w sumie od zawsze mi wypadały......rozjaśnianie......ostatnio prostowanie ....pewnie swoje robią....ale to co dzieje sie z nimi ostatnio to jakis koszmar...wypadaja normalnie garsciami.....znacie moze jakies skuteczne sposoby na zatrzymanie wypadania wlosow.....dodam ze łykam sobie skrzyb i inne witaminki od jakiegos czasu.....stosuje tez odzywke Wax.....ale z marnymi efektami......

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2009-07-02, 19:51 ]
mamy już taki temat, wiec scaliłam

#110 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 03 lipca 2009 - 17:47

princessa3006, kup odżywkę w aptece. Farmaceutka ci doradzi.
Bierz też te tabsy na włosy i skórę

I pamiętaj > włos jest żywy tylko przez 5cm. Reszta jest martwa.
Także używając odżywek, tabletek itp działasz na włosy, które ci dopiero wyrosną.

Na efekty musisz czekać
nie ma mnie tu i nie będzie.

#111 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 10:21

zawsze na pewno warto zbadać hormony bo często to one są powodem problemów z włosami. u mnie właśnie tak jest :/
Dołączona grafika

#112 igulla99

igulla99
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 09:53

weszły niedawno na rynek szampony i ampułki Foltene-na wypadanie włosów,do przetłuszczających się,przeciwłupieżowy itd.ja sama używam do włosów farbowanych i jestem bardzo zadowolona-ale podobno szampon przeciw wypadaniu włosów z ampułkami jest rewelacyjny.pierwsze efekty są po miesiącu ale na pełny efekt trzeba czekać 3miesiące.dostępne są w aptekach więc to też coś znaczy..tak mi się przynajmniej wydaje

Załączone miniatury

• Kuracja ampulki_women.jpg

#113 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 21:28

ja brałam skrzyp z czymś tam jeszcze ale chyba nie pomógł. może rzeczywiście trzeba w aptece kupić jakiś dobry kompleks witamin i minerałów.

#114 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 21:58

Ja rozkładam dziewczęta ręce na te moje włosy <bezradny></span> Podczas jednego mycia żaden włos może mi z głowy nie spać, a na dzień następny lecą z głowy kłębki i kompletnie nie wiem, skąd to się bierze :roll: Ani nie mam aktualnie żadnych stresów, odżywiam się ciągle tak samo, zmian temperatury wielkich nie ma i na pewno to nie jest nic związane z przybyciem czy odejściem @, bo tak jak mówię- jeden dzień jest okej, na następny może być masakra. Jadłam już belissę, myślałam, że pomoże mi też na coś innego, potem skrzyp i jajo że tak powiem :roll:

#115 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 22:10

Elodi, to u mnie dokładnie tak samo :( Może jakieś domowe maseczki trzeba zacząć stosować? Kiedyś dużo tego było...

#116 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 22:14

elodi moze przejdz sie do dermatologa :-)jak on nie poradzi to juz nie wiem <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#117 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 22:18

magdaaaaa, nie myślałam szczerze mówiąc o tym :roll: Mam dość gęste włosy, nie obawiam się przedwczesnego łysienia, ale może faktycznie warto by było chociaż się dowiedzieć, co jest tego przyczyną...

#118 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 22:23

a dermatolog jest też od włosów? może badania krwi czy to nie jakaś anemia?

#119 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 22:25

może badania krwi czy to nie jakaś anemia?

bez przesad, anemii też inne dolegliwości towarzyszą, a ja się ogólnie mam świetnie ;)

Dermatolog nie jest od włosów, dermatolog jest od skóry, więc na podstawie badań skóry głowy mógłby również coś stwierdzić. Dobrze gadam, czy się zakręciłam? :P

#120 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 16:26

Dobrze gadam, czy się zakręciłam? :P

zakręciłaś się :P

Idź do apteki, pogadaj z babkami.
I najlepiej idź do różnych aptek i popytaj co na to mogą poradzić.

Moja mama ostatnio miała mi się w aptece zapytać co na te moje słabe i wypadające włosy zaradzić.
Babka powiedziała że tego tyle jest...

że masz tabletki, syropy, szampony specjalne, odżywki, balsami, do wcierania, masaowania wszytsko po prostu...

także radzę się przejść ;)
nie ma mnie tu i nie będzie.