Przeglądałam ostatnio różne babskie portale w celu znalezienia czegoś,co sprawi,że moje włosięta zaczną rosnąć szybciej i mniej wypadać.Efektem poszukiwań było kupno belissy,omega 3 w kapsułkach i jakiejś kuracji do włosów joanny z rzepą.Ponoć niezłe to.Czekam na rezutat
Wypadanie włosów
Napisano 11 listopada 2007 - 16:59
Przeglądałam ostatnio różne babskie portale w celu znalezienia czegoś,co sprawi,że moje włosięta zaczną rosnąć szybciej i mniej wypadać.Efektem poszukiwań było kupno belissy,omega 3 w kapsułkach i jakiejś kuracji do włosów joanny z rzepą.Ponoć niezłe to.Czekam na rezutat
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Napisano 16 listopada 2007 - 10:25
Kasiarzyna_31 a czy Twoje włosy zaczęły wypadać tak teraz gwałtownie, nie wiadomo dlaczego, czy ten stan trwa dłużej? A może takie stany mają miejsce przed zimą i zaraz po - przed wiosną?? :>
Bo jeśli to drugi przypadek to nie ma się czym martwić, to normalne. Osłabienie włosów powoduje to, że przebywamy w ogrzewanych - suchych pomieszczeniach, często swetry które nosimy powodują ich elektryzowanie.
U mnie włosy reagowały nawet na zmianę wody(gdy mieszkałam na studiach w Rzeszowie, tam woda jest podobna najgorsza w Polsce, jest mocno chlorowana, i strasznie twarda, w domu miałam wodę ze studni, więc włosy zaczęły wypadać bardziej niż jak byłam w domu).![]()
Jeśli natomiast włosy wypadają Ci przez dosyc długo, to może przeżywasz stres, bo to także wpływa na nasze włosy. I powiem szczerze, że zbyt duża ilość kosmetykow wzmacniających na raz może przynieśc odwrotny efekt.
Kiedyś tez łykałam tablety ze skrzypem, na paznokcie, i szczerze, to nie widziałam żadnej różnicy, ani mi się paznokcie ne poprawiły, ani włosy nie zrobiły się ładniejsze.
no właśnie może niepotrzebnie się matwie- bo włosy zaczeły wypadać tak nagle.
Napisano 16 listopada 2007 - 20:53
tak nagle.
a może przezywasz gwałtowny stres?
Napisano 19 listopada 2007 - 14:46
Napisano 19 listopada 2007 - 19:14
Oczywiście nie zaszkodzi ich odżywić teraz kiedy są osłabione, byle nie przesadzić.
Napisano 19 listopada 2007 - 19:15
Napisano 20 listopada 2007 - 10:21
Napisano 20 listopada 2007 - 11:19
Napisano 22 listopada 2007 - 12:48
Napisano 22 listopada 2007 - 18:23
Napisano 24 listopada 2007 - 10:12
Ja tak właśnie podchodzę do intensywniejszego wypadania włosów przed zimą, i zaraz po.
Oczywiście nie zaszkodzi ich odżywić teraz kiedy są osłabione, byle nie przesadzić.
Tylko u mnie jest dziwne to , że przez cały rok na okrągło wypadają
Napisano 27 listopada 2007 - 13:10
Ja tak właśnie podchodzę do intensywniejszego wypadania włosów przed zimą, i zaraz po.
Tylko u mnie jest dziwne to , że przez cały rok na okrągło wypadająJuż nie mam siły z tym walczyć, łysa powoli zostanę.
Oj babeczko, ale może to jakaś choroba. Jak długo tak ciągle Ci wypadają te włosy?? :>
Napisano 27 listopada 2007 - 19:34
Jak długo tak ciągle Ci wypadają te włosy?? :>
Już nawet nie wiem
być możliwe, ze jakaś choroba...
Napisano 07 grudnia 2007 - 15:16
Napisano 07 grudnia 2007 - 17:37
Napisano 18 grudnia 2007 - 14:27
Napisano 07 lutego 2008 - 13:54
Również polecam maskę na włosy WAX (tylko ja mam do blond
Odnośnie dermeny jest szampon i odżywka. Szampon należy stosowac codziennie natomiast odżywkę wmasowywać w skórę głowy co drugi dzień. Kosztują razem ok. 50 zł ale powiem szczerze że się opłaca. Efekty są dobre, włosy mocniejsze i odrastają wypadnięte, nie wiem czy wiecie ale ten specyfik jest również polecany dla zaczynających łysieć panów i obserwując mojego przyszłego szwagra
Napisano 16 lutego 2008 - 18:24
Napisano 04 marca 2008 - 09:55