Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#201 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 20:38

Radical

kiedys miłam z tej firmy jakis plyn , który sie uzywało po umyciu wlosów, były ladneijsze , ale nie wypadało ich mniej , choc u mnie wypadanie nie było jakies bardzo duze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#202 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 23:49

o szamponach radical słyszałam, że są świetne. a ta mgiełka ... to jest coś odżywkowatego czy osłonowego? nie spotkałam się jeszcze (a raczej nie wypatrzyłam :P ) z czymś podobnym ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#203 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 07:00

o szamponach radical słyszałam, że są świetne

też wyczytałam o nich dużo pochlebnych, ba nawet bardzo zachwalających opinii <ookk></span> dlatego postanowiłam kupić tym bardziej, że nie są drogie i co najważniejsze dla mnie - nie zawierają aż tyle obrzydliwej chemii co inne 'markowe' szampony :D

a ta mgiełka ... to jest coś odżywkowatego czy osłonowego?

a i takiego i takie bo <jezorek11></span> booo... opis z tyłu buteleczki ma taki:
'wyjątkowo skuteczny preparat do włosów zniszczonych i wypadających, wymagających wzmocnienia i regeneracji. Starannie dobrane składniki aktywne (naturalny ekstrakt ze skrzypu polnego, prowitamina B5, wyciąg z zielonej herbaty, inulina z cykorii - chronią przed szkodliwym działaniem środowiska zewnętrznego oraz doskonale wzmacniają i regenerują włosy, przywracając im jedwabistą gładkość i połysk. Dzięki regularnemu stosowaniu włosy staja się wyraźnie grubsze i mocniejsze, jedwabiście gładkie i lśniące oraz podatne na rozczesywanie i układanie'

oba preparaty pachną ziołowo - jednak szampon ma bardziej przyjemny zapach, nie taki typowo aptekarsko-zielarski <jezorek11></span> jak mgiełka

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#204 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 08:02

nie spotkałam się jeszcze (a raczej nie wypatrzyłam ) z czymś podobnym ...

ja widziałam wczoraj w Rossmanie nawet.. ;-) do dychy kosztuje, tak samo ten szampon i odżywka.
Natomiaswiem, czy Radical ma też takie ampułki do wcierania w skórę głowy, może one bardziej by były skuteczne niz tylko mgiełka <hmm></span> tylko to juz w aptece tylko widziałam ;-)

Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#205 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 18:26

LadyNefretete, a nie wiesz jak cenowo te ampułki się przedstawiają? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#206 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 18:28

Moja koleżanka używała kiedyś tych ampułek i nie pamiętam już, ile dokładnie kosztowały, ale na pewno między 30 a 40 zł

#207 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 10 września 2010 - 22:09

Znowu zaczely mi masakrycznie wypadac wlosy. I kupilam sobie szampon do wlosow Neril firmy Garnier. Kolezanka go bardzo zachwalala, ze jest skuteczny. Czy ktoras go uzywala :?: Po jakim czasie od jego stosowania wlosy przestaja wypadac :?:

Dołączona grafika

201407101662.png

#208 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 września 2010 - 06:42

Znowu zaczely mi masakrycznie wypadac wlosy

mam to samo ostatnio <bezradny></span>

I kupilam sobie szampon do wlosow Neril firmy Garnier. Kolezanka go bardzo zachwalala, ze jest skuteczny.

a gdzie można dostać taki szampon i ile mniej więcej kosztuje? <hmm></span>

bp ja już próbuję różnych sposobów, szamponów, odżywek i jak na razie mały efekt <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#209 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 11 września 2010 - 08:06

a gdzie można dostać taki szampon i ile mniej więcej kosztuje?

bp ja już próbuję różnych sposobów, szamponów, odżywek i jak na razie mały efekt

amorek ja go kupilam w aptece, w zwyklej drogerii go nie dostaniesz.
Do tanich nie nalezy bo kosztuje 18zl za butelke, ale kupilam z nadzieja ze mi cos pomoze. Pierwszy raz go stosuje i po paru stosowaniach efektow nie widze.
Chyba ze musi uplynac wiecej czasu. Duzo osob go zachwalalo wiec kupilam

201407101662.png

#210 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 września 2010 - 14:08

monia66, to ja poczekam jeszcze trochę czasu i zobaczę czy na Twoich włosach przyniesie jakiś efekt :D
choć mam ochotę go kupić, bo denerwują mnie te moje wypadające włosy niemiłosiernie, a nic nie mogę na nie poradzić <bezradny></span>

myślałam żeby zacząć łykać skrzyp polny, myślicie, że na wypadanie coś pomoże? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#211 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 11 września 2010 - 16:05

monia66, amoramor, radziłabym wam zrobić sobie badania na poziom hormonów tarczycy. Mi też zaczęły kiedyś wypadać włosy, usłyszałam gdzieś, że to mogą być problemy z tarczycą, poszłam do lekarza i okazało się, że faktycznie - tsh miałam nieco poza normą. Dostałam tabletki, brałam je przez miesiąc i minęło. Także może warto przejść się do lekarza.

#212 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 września 2010 - 19:55

radziłabym wam zrobić sobie badania na poziom hormonów tarczycy

miałam badania w tym kierunki i raczej wszystko mam w normie - więc przyczyna niestety tkwi gdzieś indziej <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#213 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 października 2010 - 11:57

Od kilku dni biorę takie oto kapsułki. Pani w aptece mi poradziła. Ciekawe czy pomogą na moje wypadające garściami włosy <bezradny></span> W necie nie widziałam za wiele opinii... Zobaczymy <bezradny></span>

Załączone miniatury

• 12152B.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#214 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 05 października 2010 - 12:09

drozdze piwne na pewno pomoga!Na skóre i paznokietki takze ;-)
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#215 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 07 października 2010 - 11:17

też się borykam z problemem nadmiernego wypadania włosów, miesiąc temu nawet musiałam ściąć sporo z długości, bo strasznie mi leciały. Teraz używam szampon dermena, jest może troszkę lepiej ale nadal za dużo gubię włosów.
Nie wiedziałam że może być przyczyną tarczyca, chyba się przejdę i poproszę lekarza o badania w tym kierunku.
dzięki Karatetyka za tą informację

#216 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:35

Musze przyznac ze po zastosowaniu szamponu Neril z Garniera włosy dalej mi wylatuja, ale juz jakby w mniejszych ilosciach. Przedtem wylatywalo mi ich wiecej. Zuzylam juz wieksze pol tej butelki. Jest lepiej z moimi wlosami, ale nie jest to zamierzony efekt. Myslalam o kupnie jakis tabletek na wlosy. Cos ze skrzypem i pokrzywa <hmm></span>

201407101662.png

#217 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:48

Myslalam o kupnie jakis tabletek na wlosy. Cos ze skrzypem i pokrzywa <hmm></span>

Dobry pomysł,wzmocnisz sobie organizm od wewnątrz i na pewno pomoże.W aptece jest bardzo duży wybór preparatów witaminowo-mineralnych. ;-),przeznaczonych do włosów.
Ja mam skrzyp w tabletkach.

#218 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:56

ja też miałam problem z włosami, łykałam różne środki i pomogło mi w koncu Merz Specjal łykałam przez 3 miesiące i ok :)

#219 lolipopola

lolipopola
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08 października 2010 - 14:02

Ja nie wierzę w cudowne opisy na opakowaniach. Jedyne co mi pomogło to VAX, ale za to strasznie obciąża włosy. Idę na PROFESJONALNĄ regenerację włosów, znalazłam miejsce, gdzie zabieg regenerujący włosy dają za free do każdego zabiegu fryzjerskiego :)))
I <3 Puszcza

#220 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 października 2010 - 14:33

lolipopola, wszystkie tabletki z tego typu trzeba brać przez dłuższy czas niż miesiąc, dwa, one działają na cebulkę od wewnątrz i każdy fryzjer, dermatolog będzie mówił to samo, że potrzeba czasu by zobaczyć efekt.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika