Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

problemy z pęcherzem i nerkami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

#241 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 12:07

jak będzie bolało o pójdę póki co nic się nie dzieje.

Takie myślenie jest średnio rozsądne... problem był i gwarantuję Ci, że nie wyleczyłaś tego do końca... a skoro nie zrobiłaś szczegółowych badań nie miałaś tak na prawdę nawet takiej możliwości.
A badanie moczu... no proszę Cię... przy takich dolegliwościach powinnaś od tego zacząć! :roll:

bo nie leczone zapalenia pęcherza mogą odbić się na nerkach niestety.

Niestety... nie zaniedbaj sobie tego i mówię Ci to nie tylko jako lekarz, ale właśnie jako człowiek, który trochę to olał bo czasu nie było, po przeszło... a potem wróciło

z podwójna siła.

. Lepiej uczyć się na cudzych błędach więc zadbaj o siebie póki czas, lepiej nie będzie a wiadomo, że następnym razem będzie gorzej.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#242 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 08:02

Czasami jest tak, ze ból pojawia się dopiero wtedy jak już nerki wysiądą, także harry ma rację, takie myślenie jest średnio rozsądne, ale dobrze, ze dziewczyny o tym piszą, bo każda chorująca na zum osoba powinna wyciągnąć jakieś wnioski i w porę zgłosić się do lekarza.

#243 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 13:30

Ja kiedys słyszałam od lekarza ze neiwyleczona dolegliwosc powraca.I mysle ze to odnosi sie nie tylko do zum,ale do kazdej.

#244 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:34

No to normalne, że powraca, zwłaszcza infekcja bakteryjna. Tobie tez pewnie powracały zapalenia pęcherza :)

#245 sune

sune
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:23

Lekarz, lekarz i jeszcze raz lekarz. Z domowych sposobów to na pewno duża ilość wody z cytryną i soku żurawinowego, jeśli chodzi o tabletki to na pewno Urextra albo urospept, zawsze można jeszcze żurawinę kupić do jedzenia itd. Jednak ja się chciałam spytać czy słyszała któraś z was o szczepionkach na bakterie e.coli ? To by nam problem rozwiązało nie sądzicie ?

#246 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 07:57

Właśnie pisałyśmy o szczepionce uro-vaxom, bo chyba tylko taka jest na infekcje pęcherza, musisz przeczytać cały wątek bo już chyba nie warto się powtarzać :)

#247 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 10:03

Ja z suplementami diety jednak bym uwazała.Nie wiem czy sa one naprawde az tak skuteczne zeby pomóc nam w walce z zapaleniem pecherza.Raczej tak nie jest.Sa za slabe moim zdaniem.

#248 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 11:17

Też tak uważam, ale chyba jakaś moda na te suplementy jest, ludzie je kupują czy pomagają czy nie. <bezradny></span>

#249 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 14 sierpnia 2011 - 14:44

Wiesz co,moze nie tyle moda co po prostu taka łatwośc dostepu tych wszystkich leków.Kupisz je bez problemu nawet w zwykłym sklepie osiedlowym

#250 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 16 sierpnia 2011 - 08:47

No tak, ale mój lekarz mówi, że jak się je dużo owoców i warzyw to żadna suplementacja nie jest potrzebna.[/u]

#251 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 14:29

Ja nie mogę się przekonać do szczepionek. Osobiście wybrałabym Urextra i może dodatkowo żurawinę ale tylko świeżą... inna w gre nie wchodzi. A co do tego że jedzenie warzyw i owoców wystarczy to bym się zastanowiła.. bo może w przypadku chorób takich jak przeziębienie może i wzmacnia organizm, ale jeśli chodzi o sam pęcherz to z owoców żurawina..

#252 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 07:06

Szczepionki uchroniły nas od wielu groźnych chorób to dlaczego nie ufać im? :) Trzeba spróbować i się przekonać, nie warto przeciągać choroby w nieskończoność.

#253 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:43

Myszolina jak najbardziej masz rację że szczepionki uchroniły nas od wielu groźnych chorób.. ale niedługo wpadniemy w paranoję i na wszystko będziemy się szczepić.. a potem co?? Wszelakie bakterie będą się namnażać i będą tworzyć się jakieś zmutowane... Pomimo chęci i faktu przyznania racji co do skuteczności szczepionek ja pozostanę przy Urextra, skoro działa to zostaję z nią :)

#254 perła

perła
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05 września 2011 - 16:51

co do szczepionek to ja nie mam zdania, jakoś za mało mam informacji rzetelnych na ten temat, ale jeśli chodzi o zapalenie pęcherza to zawsze stosuję ten sam schemat tj. furaginum, do tego witamina c i napój żurawinowy apiurin w podwójnej dawce. 3 dni i po problemie, a wiem co mówię - ciepię na kamicę nerkową, więc przy każdym przesunięciu się piasku mam zapalenie pęcherza i dróg moczowych... :(

#255 sune

sune
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 07 września 2011 - 12:08

Perła wcześniej w wątku pytałam właśnie o jakieś informacje o szczepionkach i powiem Ci że masz rację. Za mało jest rzetelnych informacji. Więc chyba osobiście bałabym się zaryzykować i zostanę przy wodzie z cytryną , Urextra i żurawinie. A Tobie biednej współczuję cierpienia z kamicą nerkową :( Powodzenia

#256 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 11 września 2011 - 15:25

co do szczepionek to ja nie mam zdania, jakoś za mało mam informacji rzetelnych na ten temat, ale jeśli chodzi o zapalenie pęcherza to zawsze stosuję ten sam schemat tj. furaginum, do tego witamina c i napój żurawinowy apiurin w podwójnej dawce. 3 dni i po problemie, a wiem co mówię - ciepię na kamicę nerkową, więc przy każdym przesunięciu się piasku mam zapalenie pęcherza i dróg moczowych... :(

No własnie ja na Twoim miejscu jednak pomyslalabym o szczepieniu.To nie jest normalne ze przy kazdym przesunieciu sie piasku masz ta dolegliwosc.A co lekarz na to?

#257 lukrecja7777

lukrecja7777
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 21 września 2011 - 11:25

Też uważam, że powinnaś to z lekarzem skonsultować. A z preparatów z żurawiną dobry jest z Gal Żurawina + skrzyp polny. Wiadomo, że spożywanie żurawiny powoduje, iż mocz ma lekko kwaśny odczyn, co utrudnia powstawanie kamieni nerkowych.

#258 MISSbutterfly

MISSbutterfly
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 04 października 2011 - 11:47

Ja tak z pęcherzem męczyłam się przez całą ciążę. Wtedy brałam Furaginum oraz dodatkowo wspomniany Gal żurawina + skrzyp polny. Kupowałam również suszoną żurawinę i jadłam niemalże każdego dnia. Wyniki z moczu robiłam co 2-3 tygodnie i wiecznie było w nim pełno bakterii i dużo za dużo leukocytów :->

#259 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 29 października 2011 - 16:11

W ciązy w ogole mozna brac takie leki jak furaginum ?
Ja chyba jednak bylabym ostrożna.No chyba ze konsultowalas sie z lekarzem.

#260 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:49

Mnie chyba dopadło :-/ latam siku co 5- 10 minut. Padam juz ze zmeczenia.
jutro mam isc zrobic badanie moczu.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim