Bo mnie się juz odechciało jeść jajek, i faktycznie przejdę reaktywacyjnie na vegan całkowicie
http://www.youtube.com/watch?v=6hikZAaJGXY
[ Dodano: 2013-02-01, 02:26 ]
i bardzo mi się spodobał ten obrazek
Napisano 01 lutego 2013 - 01:42
Napisano 01 lutego 2013 - 18:26
np mozna na diecie byc gdzie jada sie same nieprzetworzone owoce
![]()
Napisano 01 lutego 2013 - 18:40
ja włąśnie też stamtąd ten film mam, i jeszcze jakiś inny był polecany, dziś w pracy obejrzębyłaś ostatnio na WD?
Ja tam wczoraj zajrzałam (po czym zostałam na parę dobrych godzin) i właśnie pierwsze co to na ten film natrafiłam.
to akurat w tym to ja Ci nie pomogę, bo ja nigdy żadnego chłopa nie musiałam przekonywać, a teraz gotuję. kupuję tlyko saam dla siebieMój chłop jest uparty jak osioł.
moze sam zmądrzeje - ja też o wiele lepiej się czuje bez nabiału i nie mam zamiaru wracać póki co... zostalo tylko pół kubka jogurtu naturalnego, ale nie wyrzucęNie mam już siły, a tym bardziej mi ciężko bo wiem jak się czuł/wyglądał jak tego wszystkiego nie jadł a jak się czuje teraz i wygląda.
Napisano 01 lutego 2013 - 19:31
Ktoś tam napisał wyżej, że bez mięsa by wytrzymał ale bez ryb już nie.
A ktoś inny, że przecież nie musi przejść na skrajny wegetarianizm.
Ludzie kochani, ryby to też zwierzęta, czy jak ktoś woli istoty żyjące.
Skądś to znam. Ale mój nie dość, że nie chce próbować jeść zdrowo, to jeszcze mnie chce przekonać, że to najgorsze co robięMój chłop jest uparty jak osioł.
Napisano 01 lutego 2013 - 20:18
ooo to już nie jest fajne.Ale mój nie dość, że nie chce próbować jeść zdrowo, to jeszcze mnie chce przekonać, że to najgorsze co robię
Napisano 01 lutego 2013 - 21:25
ale nikogo do tego przekonywać nie chce. Dlatego proponuje zacząć od nie jedzenia tylko mięsa...
To źle.Skądś to znam. Ale mój nie dość, że nie chce próbować jeść zdrowo, to jeszcze mnie chce przekonać, że to najgorsze co robię
Napisano 02 lutego 2013 - 06:11
zobaczymyWe wtorek biorę wielki plecak i idę na zakupy na rynek. Potem jeszcze do ekologów i do marketu po kasze, orzechy, bakalie, itp. Kupię wszystko wegan, może sobie coś z tego wybierze, może sam wymyśli potrawę, którą potem zje. Jak z dzieckiem
Napisano 02 lutego 2013 - 12:25
poprostu dla cieibie to bylo zyjatko mialo oczy itp .A swoją drogą, to ja teraz ( w sensie jak mieszkam sama) to ja bym nie pozwoliła komuś trzymać mięsa w mojej lodówce Może to już jest jakieś zboczenie ?
Napisano 02 lutego 2013 - 17:22
zobaczymyWe wtorek biorę wielki plecak i idę na zakupy na rynek. Potem jeszcze do ekologów i do marketu po kasze, orzechy, bakalie, itp. Kupię wszystko wegan, może sobie coś z tego wybierze, może sam wymyśli potrawę, którą potem zje. Jak z dzieckiem
![]()
Trzymam kciuki za "nawracanie"
![]()
Z prosa to ja tylko kaszę jem więc nie pomogę.probowała którąs chlebka swietojanskiego , albo platków jaglanych
Napisano 02 lutego 2013 - 17:43
tego nigdy nie jadłam. Ale widziałam przepisy na miks z avocado - które kocham, wiec pewnie musi być mega dobrekarob masz na myśli?
miałam dziś w nocy, ale się uczyłam, może jutro jakoś w pracy obejrzęoglądałaś to już? Widziałam na WD, że planujesz
ładnie. Może zmądrzeje i nie będzie się śmieciami opychałdzisiaj na śniadanie owsianka z owocami
Obiad tez vegan
ja pierwsze mleko "domowe" planuję robić po weekendzieja soi nie lubię Kupiłam kilka razy, ale w potrawach mi nie smakuje. Przerabiałam na mleczko a potem miksowałam z bananami i innymi owocami.
Napisano 02 lutego 2013 - 18:01
ja pierwsze mleko "domowe" planuję robić po weekendzie
Napisano 02 lutego 2013 - 18:07
to takie jestem w stanie zrobić blenderem. Nie wiem jak z ryżowym, a innych nie piłąm, bo drogieSojowe
Napisano 03 lutego 2013 - 10:19
Napisano 03 lutego 2013 - 23:00
Napisano 03 lutego 2013 - 23:21
Jasminka nalesnik wegan ?
kasze jaglana uwielbiam
tak w zeszycie to niewlasnie macie jakies fajne przepisy na dania z kasza , soczewica ??
Oglądałaś ten filmik, który wrzuciła Lady?Bardzo lubię zwierzęta, ale nigdy nie zagłębiałam się aż tak w tym temacie, bo to żywe stworzenia i jak można je jeść? Chociaż królika i konia nigdy nie ruszę
A zwierzęta typu drób, świnka, krówka, jakoś się wie od małego, że są do jedzenia
Napisano 05 lutego 2013 - 22:29
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 06 lutego 2013 - 20:37
zaskoczona jestem ze soja po namoczeniu zmienia kształt
Napisano 10 lutego 2013 - 23:23
dokladnie jak mala fasolka.z okrągłej robi się owalna
poprostu ja ugotowalam , bez doprawiania , zeby zobaczyc jak smakuje.W jaki sposób ją przygotowałaś?
taka fasola , ale o mniej wyrazistym smaku, nie dziwie sie ze robi za wypelniacz w wielu produktach spozywczych .W jaki sposób ją przygotowałaś
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 lutego 2013 - 10:49
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 11 lutego 2013 - 11:22
u mnie działały normalniew pierwszym filmie nie wyświetlają mi się napisy
ja też właśnie z tym mam często problem - bo sama krowę na spacer wyprowadzałam na wsi i kurom dawałam pszenicę i głaskałam królikiMoja błędna opinia na temat traktowania krów i doju mleka wzięła się stąd, że na wsi u prababci były zwierzęta, widziałam jak były traktowane i nie mogę sobie wyobrazić, że można to robić inaczej.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych