I mozesz to zrobic dla wszystkich, a nie dla tej jednaj osoby
wegetarianizm
Napisano 23 maja 2013 - 14:42
I mozesz to zrobic dla wszystkich, a nie dla tej jednaj osoby
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 24 maja 2013 - 10:05
proponuje też faszerowane pieczarki, bierzesz do tego jak największe kapelusze, odcinasz nóżki, z cebulki i nóżek posiekanych robisz farsz (najlepiej to podsmażyć) i faszerujesz wydrążone kapelusze, na górę możesz dać starty ser, o ile oni jadają produkty mleczne, można też zrobić kolby kukurydzy
na słodko możesz zrobić banany lub gruszki ( z dżemem i serem pleśniowym)
możesz zgrilować też ziemniaczki, lub zrobić pieczywo czosnkowe z grilla
możliwości jest wieeeeleeeee
Napisano 29 maja 2013 - 16:33
SKŁADNIKI:
100 g orkiszu, 1/2 l wywaru warzywnego, 1 łyżka masła, 1 cebula, 2 marchewki, 1 łodyga selera, 1 mały koper włoski, sól, biały pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, sok cytrynowy, sos worcester, mus jabłkowy, 100 ml słodkiej śmietany, 1/2 pęczka mięty
(Składniki na porcję dla 2 osób)
WYKONANIE:
Opłukać orkisz bieżącą wodą, starannie osaczyć i włożyć do salaterki. Zalać rosołem i pozostawić na noc. W garnku rozpuścić masło, zeszklić obraną i posiekaną cebulę.
Marchew, seler i koper włoski oczyścić, obrać i pokroić w słupki lub kostkę. Dodać do cebuli i podsmażyć. Zalać rosołem z orkiszem. Przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową, sokiem cytrynowym i musem jabłkowym.
Gotować na małym ogniu 20-30 minut, ponownie przyprawić, zaciągnąć śmietaną. Przed podaniem posypać świeżo posiekaną miętą.
źródło:tast.pl
Napisano 20 marca 2015 - 10:56
ostatnio bylam w wege knajpie i zjadłam pyszne kotleciki z cieciorki z ryzem z warzywami , doprawione moje ulubiona przyprawa zy kminem rzymskim . do tego zupa z dyni , tyle o tym słyszałam a nie jadlam , bo sama nie zrobie , bo nie produkuja małych dyni dla jednej osoby ![]()
knajpka jest fajna bo co 2 tygodnie czesc menu sie zmienia i zawsze mozna trafic cos nowego.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 marca 2015 - 15:44
Nie jadam mięsa od ponad miesiąca i powiem szczerze że jakoś szczególnie braku nie czuję ![]()
Nawet mój mąż je to co ja, choć czasem skubnie jakieś mięso
@magdaaaaa ja część dyni zużyłam, a resztę dałam do zamrażalnika
Nie pamiętam czy mogę Wam sklejać linki, ale jak coś to proponuję poszukać wegeburgerów z jadłomanii.
Rewelacyjny przepis, szybko się robi. Można dać do bulek burgerowych, ale i jako kotlety
Napisano 26 czerwca 2015 - 12:07
Odkąd ograniczyłam mięso nie choruję. Przeziębienia się mnie nie chwytają w ogóle
Zwykle jadam Art Sushi w odpowiednich wersjach.
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:53
to jakies sushi bez miesa
Zwykle jadam Art Sushi w odpowiednich wersjach.
Napisano 12 lipca 2015 - 20:45
@Wisienkowa to nawet moze i ja bym zjadła bo surowa ryba mnie nie zacheca.
Napisano 21 grudnia 2015 - 15:11
Wróciłam co prawda do jedzenia mięsa, ale jednak musze przyznać że u mnie jednak dużo potraw bezmięsnych króluje.
A co bardzo mnie cieszy, to to, że mąż stwierdził, że tez z chęcią ograniczy mieso ![]()
Napisano 17 stycznia 2016 - 21:07
Napisano 10 kwietnia 2016 - 14:46
zrobilam sobie dzis ciecierzyce w sosie pomidorowo paprykowym ![]()
ciecierzyce ugotowałam wcześniej , pomidory i papryke poddusiłam we wlasnym sosie , zmiksowałam. wrzuciłam ciecierzyce z odrobina wody , w której sie gotował , do tego w moździerzu zmieszałam kumin, kozieradke i kolendre w ziarnach oraz pieprz ziarnisty. wrzuciłam do potrawy , do tego papryke ostra, curry oraz odrobina pasty curry i suszona kolendra. zagotować i jeść
Napisano 23 lutego 2017 - 20:54
Ostatnio znów mam coraz większą ochotę przejść na wegetarianizm, albo chociaż ograniczyć znacznie spożywanie męża, co więcej mój mąż tez chce..
Napisano 28 lutego 2017 - 12:26
@wloczykijka jeśli czujesz się lepiej nie jedząc mięsa, co więcej mąż to aprobuje to warto spróbować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych