Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

pękła nam gumka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#21 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 17 października 2007 - 05:57

Leć do lekarza po escapelle czy postinor. Tylko muszą napisac, że na twoją prośbę te leki są.

Czasami tak się zdarza ;)
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#22 _eta

_eta
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 17 października 2007 - 07:46

Nymphadora
cierpliwie mówisz..
nie nie jeszcze nie czas dla nas.. nie mamy gdzie mieszkać.. ja nie mam stałej pracy...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#23 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 17 października 2007 - 10:13

_eta, to ściskam kciuki, żeby nic nie było. skoro jeszcze nie chcecie, nie możecie...

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#24 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 17 października 2007 - 10:18

Ja też ściskam kciuki no i na drugi raz to proszę zakładać dwie ;-) :-P
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#25 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 17 października 2007 - 11:09

nie nie jeszcze nie czas dla nas.. nie mamy gdzie mieszkać.. ja nie mam stałej pracy...

Nie no oczywiście, rozumiem :) Po prostu tak sobie gdybam, co ja bym zrobiła ;-)

#26 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:27

że też mnie nigdy pęknąć nie chciała.
A szkoda

#27 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 17 października 2007 - 13:11

kup postinor

przecież to nie bułki :-P chyba najpierw wypadałoby się do lekarza wybrać i skonsultować :roll: poza tym tych tabletek raczej się bez recepty nie kupi :-|

wiem, ze nie bułki, ale bez recepty da sie je kupić, robiłam tak dwa razy, wystarczy wybrac sie do "zaprzyjaznionej" apteki.
i np. powiedzieć, ze recepte sie doniesie.

#28 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 17 października 2007 - 13:15

bez recepty da sie je kupić, robiłam tak dwa razy

:shock:

wystarczy wybrac sie do "zaprzyjaznionej" apteki.
i np. powiedzieć, ze recepte sie doniesie.

no chyba, że rzeczywiście jest zaprzyjaźniona i te recepty im donosisz, bo jak panie sprzedają bez recept, to niezłe kretynki moim zdaniem :-? zresztą prędzej czy później takie coś wychodzi na wierzch, bo jest nadzór farmaceutyczny i są kontrole i za coś takiego mogą nawet zamknąć apteke :-/ chyba po to dane leki są na recepte, żeby ich bez niej nie sprzedawac :!: :roll:

#29 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 17 października 2007 - 14:01

Magdaru, ja wiem, az tak starsznie nie, bywam tam raz na 2 miesiace moze,poza tym wiadomo, ze nie sprzedają tych tabletek byle komu, to normalna sprawa.
Ale w nazdwyczajnych przypadkach czasami mozna zrobić wyjątki.Znałam kiedys taka aptekę gdzie wszystko mozna było kupic bez recepty (prawie) tam farmaceutki miały chyba jakas umowe z lekarzami z pobliskiej przychodni ;) niezłe przekrety pewnie szły.
A Twoja mina/emot/ nie mam pojecia co oznaczała.

#30 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 17 października 2007 - 14:19

wiadomo, ze nie sprzedają tych tabletek byle komu

jak kogoś widzą raz na ruski rok, to skąd mają wiedzieć kto to i czy receptę doniesie ? :roll:

Znałam kiedys taka aptekę gdzie wszystko mozna było kupic bez recepty

bez komentarza :evil: może jestem przewrażliwiona, ale pracowałam w aptece i wiem jak to wszystko wygląda i na szczęście była to uczciwa apteka :!:

miały chyba jakas umowe z lekarzami z pobliskiej przychodni niezłe przekrety pewnie szły.

pewnie tak ;-) ale to w takim razie z lekarzy też niezłe szuje były :evil:

A Twoja mina/emot/ nie mam pojecia co oznaczała

tylko tyle, że ja bym w życiu nie sięgnęła po taką tabletke :) rozumię, że może sie zdarzyć "wypadek przy pracy" ale w końcu po to jest antykoncepcja, żeby takich tabletek nie zażywać :roll:

#31 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 17 października 2007 - 14:21

ale w końcu po to jest antykoncepcja, żeby takich tabletek nie zażywać

a widzisz, ja sie raczej nie bawie w antykoncepcje ;)
Dlatego dwa razy chyba brałam tą tabletkę.
Nawet gumek nie uzywałam nigdy prawie ;-)
Moje ryzyko.
Obecnie go nie ponosze, nie mam z kim )

#32 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 17 października 2007 - 14:25

a widzisz, ja sie raczej nie bawie w antykoncepcje

Nawet gumek nie uzywałam nigdy prawie
Moje ryzyko.

Twój wybór ;-)
dobra, koniec z tym OT :-P bo tu o pękniętej gumce miało być ;-)

#33 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 17 października 2007 - 15:16

tylko tyle, że ja bym w życiu nie sięgnęła po taką tabletke :) rozumię, że może sie zdarzyć "wypadek przy pracy" ale w końcu po to jest antykoncepcja, żeby takich tabletek nie zażywać :roll:

ale właśnie po to Madziu są te tabletki... żeby właśnie w momencie takiego wypadku, że pęknie gumka można było jakoś ciąży zapobiec.

_eta, myślę, że jak wzięłaś tą tabletkę to nie masz się co martwić :)

#34 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 17 października 2007 - 15:40

ale właśnie po to Madziu są te tabletki... żeby właśnie w momencie takiego wypadku, że pęknie gumka można było jakoś ciąży zapobiec.

owszem, zgadzam się, jak np. pęknie gumka, ale nie wtedy jak ktoś sie nie zabezpiecza i nagle zaczyna panikować, trzeba wcześniej pomyśleć o skutkach ;-)

#35 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 17 października 2007 - 15:42

po to są , aby z nich czasami korzystac, czy ktos sie zabezpiecza, czy tez nie, wazne aby nie brac wiecej niz 2 w miesiacu.a najlepiej wcale.

#36 sylfiaaa

sylfiaaa
  • Użytkownik
  • 769 postów

Napisano 17 października 2007 - 16:40

Nam tez raz pękła.....yyy normalnie ją rozerwało na strzepy hehe byłam w ciężkim szoku jak to zobaczyłam i mój Łukasz tez, nie wiem jak to możliwe...no ale cóż...zdarza sie:P Na szczęście okresiku dostałam później ale jakby go nie było też byłabym happy :)

#37 _eta

_eta
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 17 października 2007 - 18:04

sylfiaaa,
no nam tez tak dziwnie..
ale ile było śmichu przy tym :) hehe..

no myślę że mi nic nie będzie.. :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#38 chocolate

chocolate
  • Użytkownik
  • 214 postów

Napisano 20 października 2007 - 12:32

ja tez bralam juz raz escapelle! nie jestem mama w kazdym badz razie:) tylko co mnie najbardziej wkurzylo..nie chcieli mi go przypisac!! sam ordynator ginekolgii powiedzial mi "DZieciaczku nie przypisze ci' :evil: nie wiedzialam czy go uciekac czy plakac :-/ dopiero nastepnego dnia jakas inna pani ginekolog byla na zmianie i po bardzoe dlugiej rozmowie laskawiE mi przypisala :-? przeciez to jest niby jedna z form antykoncepsji..tabletka 72h WIEC DLACZEGO TAK CIEzKO jA DoSTaC???!! potem gadalam z moim ginekologiem takim mlodym i powiedzial ze to jest normalne tylko dziadki (starsi ginekolodzy) nie przypisuja bo to jest NIEnaturalNE .. :-/ Polska dziura
..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..

#39 _eta

_eta
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 20 października 2007 - 12:42

chocolate,
ja nie miałam nigdy z tym problemu a brałam to 3 razy w życiu... 3 raz ostatnio... i nikt nie robił mi problemów..
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#40 chocolate

chocolate
  • Użytkownik
  • 214 postów

Napisano 20 października 2007 - 13:29

ja nie miałam nigdy z tym problemu a brałam to 3 razy w życiu... 3 raz ostatnio... i nikt nie robił mi problemów..

..hmm nie wiem moze to dlatego ze mieszkasz w wiekszym miescie.. bo ja nie dosc ze nie dostalam tej tabletki to jeszcze pracuje tam kolezanka mojej mamy jako pielegniarka i nie wiem jak ona sie dowiedziala bo napewno jej nie spotkalam po drodze na ginekologie a ona pracuje w izbie przyjec a po 3 dniach moja mama mi zrobila afere ze bralam tabletki wczesnoporonne :-? NIGDY NIE BYLAM BARDZIEJ WSCIEKLA :evil:
..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..