Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tusze do rzęs!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
668 odpowiedzi w tym temacie

#521 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 12 maja 2011 - 18:25

kashira, jak pisałam wcześniej - tusz jest naprawdę fajny i bardzo go polecam, jak używam go dłużej to nauczyłam się tej wielkiej szczoty używać, aby nie umazać się cała :P Fakt, kruszy się, ale raczej np. jak nie zmyjesz go i rano się budzisz - który by się nie skruszył :P Ja mogę Ci go w 100% polecić :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#522 famme

famme
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 15:24

najlepszym rozwiązaniem jest wydłużenie rzęs. Brak problemu z doborem tuszu, zawsze świetny wyglą
d:)

[ Dodano: 2011-06-20, 14:06 ]

No tusze tuszami .. .a próbowałaś wzmacniać rzesy ? Polecam maseczke z banana :D

ja polecam zabieg wydłużania rzęs.Rewelacja!

#523 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 13:21

A ja z czystej ciekawości zakupiłam nowy tusz z Oriflame: Beauty Maxi Lash. Miałam okazję nabyć go za 10 zł, więc się skusiłam.
Jednak NIE POLECAM.
Jak dla mnie kiepski, strasznie skleja rzęsy i nie wyglądają one jakoś mega fajnie po jego użyciu.

Dołączona grafika

Za to będę wierna tuszowi Wonder Lash z Oriflame.
Jest mega fajny. Super rozdziela rzęsy i fajnie wydłuża :P

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#524 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 13:44

Olenka, też słyszałam o tym, że z Oriflame tusz Wonder Lash jest dobry. A Ty gdzie się zaoptrujesz? W sklepie interentowym, stacjonarnym czy od konsultanki ?

Ja dziśkupiłam tusz Eveline Million Calories.
Czytałam na wizazu oraz innych forach ponoć dobry, wieczorem wypróbuję i dam znać jak się sprawuje.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#525 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 14:16

A Ty gdzie się zaoptrujesz?

Kiedyś siostra była konsultantką ;-)

Teraz to różnie. Raz przez internet zamawiam (na allegro) a czasem kupuje na stoisku w centrum handlowym ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#526 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 18:24

Mogę znać już recenzję tuszi Eveline Million Calories.
Spowiedziałam się czegoś wiecej ale czego można się spodzieać po 10 zl :-P :mrgreen:
Plusy
:arrow: ładnie rodziela
:arrow: szybko zasycha , przy czym nie odpijają się czarne kropki od machania rzęsami
:arrow: wydłuża
Minusy:
- nie pogrubia , mega minus jak dla mnie
Dołączona grafika

#527 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 18:30

ja się połakomiłam na ten tusz bo był w niezłej promocji
Dołączona grafika
ale jak dla mnie jest do <dupaaa></span> <zleee></span> pomijając fakt że w ogóle nie wydłuża to skleja rzęsy i się rozmazuje

od machania rzęsami

ale to tylko moja opinia...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#528 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 19:22

monik_ka, akurat Twojego nie testowałam ,ale miałam jeden z Rimmela który tak jak piszesz sklejał rzęsy i w dodtaku te rzęsy wyglądały tak jak by były pomalowanie tuszek drukarskim i zaraz miały czarne krople spłynąć także wiem co za bubel kupiłaś
Dołączona grafika

#529 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 07:30

Potwierdzam, loral telescopic jest beznadziejny, rzęsy są cienkie posklejane żadnych pozytywów

#530 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 07:39

A ja używam SuperFull z Avonu - już z jakieś 3 lata, jeszcze nigdy nie trafił mi trefny egzemplarz, który by zasychał :P Jestem konsultantką, więc zawsze mam taniej.
Szczoteczka jest wygodna, tak się do niej przyzwyczaiłam, że jak siostra pokazywała mi jakieś inne cudne tusze to nie umiałam oka pomalować nimi :lol:
Polecam go :mrgreen:

Załączone miniatury

• images.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#531 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 17:02

Madź, też lubię takie proste szczoteczki, wydziwianymi zawsze oko wydłubać chcę :P

Sama obecnie używam Lash Stiletto i jestem w miarę zadowolona. O wiele bardziej mi pasował jak był swieżo po zakupie, bo obecnie już nie kryje tak ładnie rzęs i muszę poprawiać, a co za tym idzie - robią mi się grudki :roll: Natomiast na początku był świetny. I ładnie pokrywał i wydłużał. Pewnie sięgnę po niego znów, bo póki co nic innego mi nie przypasowało bardziej ;-)

Dołączona grafika

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#532 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 07:53

O wiele bardziej mi pasował jak był swieżo po zakupie, bo obecnie już nie kryje tak ładnie rzęs i muszę poprawiać, a co za tym idzie - robią mi się grudki :roll:

a mi pasował bardziej "jak się wyrobił" ;-) na początku nie potrafiłam się nim malować i dałam go siostrze. Jak później do niej pojechałam i się nim umalowałam miałam boskie rzęsy :-) ale ogólnie nawet się sprawdza ;-)

#533 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 12:22

Kupiłam sobie tusz z firmy Bella , WOW , Crazy Volume Mascara " szalona objetosc" :lol:
zobaczymy jaki bedzie. Kosztował : 11 zetka. Osatnio kupiłam tusz za 50 zł i był do ..d...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#534 LOONATYCZKA

LOONATYCZKA
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 13:19

Powiem tak- dla mnie podstawowa kwestia jezeli chodzi o tusze do rzęs jest silikonowa szczoteczka. Zdecydowanie wygrywa z klasyczną wersją, lepiej rozprowadza sam tusz, nie rozmazuje tak bardzo. choć muszę dodać, iz znalazłam sobie ostatnio tusz z Estee lauder z klasyczna szczoteczka i mile mnie zaskoczył. także polecam.

Załączone miniatury

• 8092778534da802d14f360.jpg

#535 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 05 września 2011 - 13:16

Dziewczyny a co sądzicie o podkręcających tuszach do rzęs? Miałyście już z nimi styczność? Jeżeli tak to piszcie swoje opinie na ten temat.

#536 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 września 2011 - 13:43

apc-Cosmetics, cały temat dotyczy tuszów do rzęs. Wiele razy dziewczyny poruszały temat właśnie podkręcających. Wystarczy przejrzeć parę stron i poczytać (nie każe Ci przecież całego wątku czytać).
Wystarczy pare stron wstecz zajrzeć ;-)

#537 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 września 2011 - 14:25

Wszystko zależy od budżetu ;] Jak jestem przy kasie, staram się zawsze zakupić coś droższego. Z moich ostatnich odkryć mogę polecić tusz Isa Dora. Rewelacyjnie, pogrupia i wydłuża rzęsy a do tego kolor jest kruczoczarny. Idealny na wieczór i ważniejsze wyjście. 54 zł to jednak nie mało...
http://drogeriaglamo...dth=304&lang=pl

Mam natomiast w kosmetyczce też tańszy tusz Marizy i na co dzień spełnia moje wymagania. Delikatnie wydłuża, pogrubia i dodatkowo się nie kruszy więc jest bardzo wygodny w codziennym użyciu.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#538 salomonka

salomonka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 13 września 2011 - 08:47

Ja jestem alergiczką, więc używam tuszu firmy Clinic! jest duży wybór szczoteczek, tusz nie zasycha, starcza na długo. polecam :)

#539 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 13 września 2011 - 08:52

używam tuszu firmy Clinic

a którego z nich używasz? Bo ja również maluję się tuszem Clinique - high impact :D
Firma jest naprawdę godna polecenia, bo faktycznie tusz mnie nie uczula <ookk></span>
Nie kruszy się, jak na hipoalergiczny ma ładny czarny odcień ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#540 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 września 2011 - 21:29

A ja obojętnie czy użyję tuszu za 5zł czy 50zł nie widzę różnicy <bezradny></span> ostatnio byłam u koleżanki i pokazywała mi tusz,który powinien dać radę z moimi rzęsami i niestety też mu się nie udało <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png