Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tusze do drukarek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 jolina

jolina
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 11:45

Witajcie, czy ktoś z was mógłby mi wytłumaczyć czym są tusze zamienniki?
Znalazłam je w ofercie sklepu /nazwa sklepu usunięta/ i zastanawiam się jak to działa w praktyce?

#2 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 12:17

czym są tusze zamienniki?

Są to nieoryginalne tusze , które tak samo pasują jak oryginały, ale o wiele tańsze :)

#3 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 19:43

które tak samo pasują jak oryginały,

Nie zawsze. Miałam niemiłe doświadczenie z drukarką, która pomimo próby użycia 3 różnych zamienników działała poprawnie tylko na oryginale. Dodatkowo warto się dopytać sprzedawcy o wydajność. Lubi bywać tak, że płacimy za tusz mniej tylko dlatego, że nam na krócej wystarczy. Ale ogólnie - jeśli mamy sprawdzonego sprzedawcę, który rzetelnie doradzi i w razie problemów z zamiennikiem pójdzie na rękę - po co przepłacać ;-) .

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#4 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 20:06

No właśnie, nie zawsze zamienniki pasują jednak, mimo, że teoretycznie powinny. U mnie też nie wszystkie zatrybiły, niektóre starczały na krócej, jeszcze inne słabiej drukowały. Ale żeby nie było, to zdarzały się też dobre :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#5 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 marca 2012 - 08:17

No to na szczęście ja się nie spotkałam z takimi, które by nie pasowały do mojej drukarki, ale faktycznie może tak jest, bo Pan w sklepie w którym kupuję to zawsze mi mówił,że jakby coś nie działało to przynieść, ale nie miałam takiej sytuacji i zmieniałam u siebie już 5 razy i cały czas mam zamienniki :)
Moja drukarka ma już 10 lat :mrgreen:

#6 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 01 marca 2012 - 09:12

Ja tam nie bawię się w zamienniki, ponieważ oddaje mój pusty tusz do nabicia:-) Kosztuje mnie to 20 zł i w sprawdzonym salonie starcza mi na bardzo długo. Ostatnio mojego brata dziewczyna namawiała mnie by spróbowała sama nabic, bo to nie trudne i o wiele tańsze.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#7 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 01 marca 2012 - 10:27

oddaje mój pusty tusz do nabicia:-)

też tak robię. 12 zł za czarny, 18 za kolor :-)

#8 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 marca 2012 - 10:29

U mnie niestety nie ma takiego czegoś, mogę jedynie sama kupić tusz i napełnić :)

#9 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 19 marca 2012 - 20:32

Ja za stypendium kupiłam sobie oryginały do HP :D I powiem, że zabuliłam, ale są oki. A wczesniej kuzyn napełniał mi zestawem do uzupełniania. :-P

#10 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 20 marca 2012 - 01:05

Ja za stypendium kupiłam sobie oryginały do HP :D

też miałam takie na początku, bo mam urządzenie wielofunkcyjne z HP, ale te tusze mają tendencję do tuszowania :lol: prawdziwego ich poziomu. Nie tylko ja miałam z nimi taki problem. Teraz sobie uzupełniam - płacę mniej i w końcu pokazuje mi prawidłowo poziom :mrgreen:

#11 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 marca 2012 - 14:33

Ja za stypendium kupiłam sobie oryginały do HP :D

też miałam takie na początku, bo mam urządzenie wielofunkcyjne z HP, ale te tusze mają tendencję do tuszowania :lol: prawdziwego ich poziomu. Nie tylko ja miałam z nimi taki problem.

o tak, zgadzam się z tym. Ale mnie to nie przeszkadza, bo mało drukuję :-P

#12 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 20:17

ja odkąd mi się skończyły tusze w drukarce oryginalne to tylko na zamiennikach jadę, dobre są actis tanie ale jakościowo jak oryginały

#13 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 23 sierpnia 2014 - 20:03

Niedawno kupiłam drukarkę, chyba niedługo skończą mi się tusze startowe, coś polecicie. Mam Brothera dcp j152W.

#14 green

green
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 18 maja 2015 - 19:29

Też miałam ciągły klopot z tuszami, przerobiłam kilka drukarek.

Teraz mam malutką zgrabniutką Epson L110 świetnie sprawdza się w domu, wydrukuje wszysko o potrzebne i ma ten sytem ITS dzięki któremu taniej drukuje.

Koszt butelki tuszu dla drukarki z systemem ITS (zaznaczam oryginalnego) to 27 zł, a wystarcza wydruki z 1 ryzy papieru :)

#15 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 25 maja 2015 - 22:48

Mi się sprawdziły jak na razie zamienniki actis, też trochę drukowałam na active jetach ale te są tańsze a producent ten sam.

#16 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 06 września 2017 - 13:23

Niedawno kupiłam drukarkę ale już mi migają tusze, chyba rozejrzę się na allegro, czy jakoś stacjonarnie można je spotkać?

#17 Arlet99

Arlet99
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 września 2017 - 14:37

Można kupić tusze stacjonarnie. Wpisz model tuszy jakie Cie interesują i powinno wyskoczyć. Przez internet można znaleźć ciekawe promocje.

#18 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 08 września 2017 - 10:26

Znalazłam w mediamarkt te actis, dzisiaj jadę odebrać. Na pewno to szybciej niż czekanie na przesyłkę z allegro.