Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wesele - koszty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#381 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 20:55

Czytam, czytam i nie mogę uwierzyć jak komuś udało się wyprawić wesele w kwocie max 20 tys zł ?? My po podliczeniu kosztów, zapłacimy ok 50/60 tys zl. Sama salaa wyjdzie 20000 zł. Jestem w szoku, nie spodziewałam się takich kosztów ;-o

#382 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 lutego 2014 - 09:39

my też się zastanawiamy nad ślubem i ciągle nie wiemy czy kościelny czy cywilny.. w sumie D. obojętnie ale ja się tak ciągle mieszam bo najpierw oboje chcieliśmy kościelny tylko i wyłącznie ale teraz jak dziecko przyjdzie na świat to pieniążki będą potrzebne na dziecko a na ślub nie będzie...nie wiem może jak będzie temat to z rodzicami usiądziemy i obgadamy :) wiadomo że kościelny to piękniejszy :)

#383 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 lutego 2014 - 11:08

wiadomo że kościelny to piękniejszy
poszukaj ladnego pałacu slubów to tez bedzie pieknie jak w kosciele.

zapłacimy ok 50/60
sporo , ile ludzi ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#384 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08 lutego 2014 - 19:21

krowka17 my planujemy konkordowy ślub. Ale dla Was lepiej będzie cywilny ponieważ dziecko będzie mieć nazwisko

magdaaaaa 86 osób + kapela i pozostali organizatorzy, ok 100os

Użytkownik pattkaaa21 edytował ten post 08 lutego 2014 - 19:22

#385 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 lutego 2014 - 20:10

Czytam, czytam i nie mogę uwierzyć jak komuś udało się wyprawić wesele w kwocie max 20 tys zł ?? My po podliczeniu kosztów, zapłacimy ok 50/60 tys zl. Sama salaa wyjdzie 20000 zł. Jestem w szoku, nie spodziewałam się takich kosztów ;-o

My będziemy mieć ok 140 osób i spokojnie chcemy się zmieścić w niecałych 40 tys.- na pewno wyjdzie mniej. Już na tym etapie udało się trochę zaoszczędzić

#386 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08 lutego 2014 - 21:25

Histeria:)  a mogę wiedzieć co planujecie konkretnie?? Jakieś atrakcje ?? itp Bo w sumie my dużo planujemy z atrakcji np: fontanny alkoholowe i czekoladowe, lodówka z lodami zeby każdy sobie sam nakładał ile chciał i jakie smaki, zespol jazzowy do obiadu a później kapela lub dj, to zalezy na co się zdecydujemy. Wiem też, że sukienka trochę będzie kosztować i garnitur. W sumie to duzo chcemy wieć

Użytkownik pattkaaa21 edytował ten post 08 lutego 2014 - 21:29

#387 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 lutego 2014 - 14:38

Histeria:)  a mogę wiedzieć co planujecie konkretnie?? Jakieś atrakcje ?? itp Bo w sumie my dużo planujemy z atrakcji np: fontanny alkoholowe i czekoladowe, lodówka z lodami zeby każdy sobie sam nakładał ile chciał i jakie smaki, zespol jazzowy do obiadu a później kapela lub dj, to zalezy na co się zdecydujemy. Wiem też, że sukienka trochę będzie kosztować i garnitur. W sumie to duzo chcemy wieć

My planujemy normalne wesele bez szczególnych atrakcji (nie chcemy wydawać bez sensu fortuny bo niedługo ruszamy z budową), kilka postów wcześniej podawałam przybliżony kosztorys.

#388 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 00:06

Histeria:)  rozumiem :-)

My znowy skupiliśmy sie na urozmaiceniu wesela i różnych atrakcjach

#389 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 lutego 2014 - 13:36

Histeria, pattkaaa21  Sporo nawet osób będziecie mieć na waszych weselach ;) .. na weselu byłego eks mojej siostry ciotecznej było ponad 250 osób ...  :-)

pattkaaa21  Moja druga siostra zawarła ślub konkardowy  :-)

Użytkownik iwonaryki edytował ten post 11 lutego 2014 - 13:38

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#390 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 13:54

iwonaryki my wlaśnie tak chcemy bo od razu wszystko za jednym razem, a tyle osób bo od K będzie prawie 80

#391 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 lutego 2014 - 15:56

pattkaaa21 Moja druga siostra też właśnie tak wolała :-)  i wszystko udało im się tak jak zaplanowali  :-D .

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#392 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 19:43

iwonaryki  oby nam się tez tak udało :-D, chcemy wszystko sami zaplanować dlatego zaczynamy już teraz, 2 lata przed. Myśleliśmy nad wynajęciem konsultanta ale raczej wolimy sami.

#393 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 19:44

A ja z tych wszystkich weselnych atrakcji to bym chciała tylko fontannę.

I najlepiej jak by udało się zamknąć w jak najmniejszej kwocie. Ale oczywiście już np. z fotografa kwoty nie utnę, bo musi być taki i koniec. :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#394 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 22 lutego 2014 - 12:39

Jedno jest pewne - koszty weselne zależą od nas samych .Nie tak dawno był w TVN program właśnie na ten temat i przyszła para młoda już wszystko pozałatwiała i wie, że koszt wszystkiego będzie ich wynosił 20.000,- Będą wynajęte dwie sale, dekoratorka, fotograf,kamerzysta,orkiestra itd.To było na wizjii, więc nie było żadnej ściemy.

#395 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 08:01

na weselu byłego eks mojej siostry ciotecznej było ponad 250 osób ... :-)

Stryjeczny brat wujka mojego szwagra :)

A tak na serio - mając już tyle lat ile mam, nigdy nie wyprawiłabym wesela na np. 150 osób, lub za cenę 50 tyś zł. Wolałabym spożytkować to w trwalszy sposób - np. mieszkanie. To jest ważniejsze niżeli wyprawienie de facto imprezy. Ale każdy ma swoje priorytety.

W moim przypadku zamknęłabym się w max. 8 tyś. Przyjęcie dla najbliższych osób - nie dla rodziny z którą kontaktów nie utrzymuję, a mam sporą rodzinę (zazdrośników) :-)

<ookk>

#396 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 09:05

Roxi my niestety musimy mieć tyle osob, rodzice Kamila maja po 4 rodzenstwa, kazdy z nich ma oo 4 dzieci,a niektorzt juz wnuki :-D i z kazdym namy kontakt

#397 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 19:41

Roxi my niestety musimy mieć tyle osob

Wcale nie musicie, tylko czujecie się w obowiązku ich zaprosić.

Ja nie mam zamiaru zapraszać całej rodziny - nawet tak bliskiej. Moja mama ma 6 rodzeństwa, z czego każdy od 2 do nawet 6 dzieci (czyli mojego kuzynostwa), do tego jeszcze 4 rodzeństwa i od 2-4 potomków. Gdybym miała wszystkich zapraszać to bym zbankrutowała chyba.

Ale to jest temat o kosztach więc nie róbmy offtopic

Użytkownik halynka edytował ten post 23 lutego 2014 - 19:42

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#398 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 25 lutego 2014 - 11:15

Halynka nie czujemy sie w obowiazku. Mamy z tymi ludzmi kontakt wiec nie wypada ich nie zaprosic. Po 2 nasza rodzina jest troszke inna, i znajomosci bardzo sie licza. A po 3 stac nas na to.
Aha i jeszcze 4, widze, ze masz ten dzień bo na kazdy moj oostbardzo negatywnie odoisujesz
Na kazdy moj post bardzo negatywnie odpisujesz *

#399 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 lutego 2014 - 11:42

Halynka nie czujemy sie w obowiazku. Mamy z tymi ludzmi kontakt wiec nie wypada ich nie zaprosic. Po 2 nasza rodzina jest troszke inna, i znajomosci bardzo sie licza. A po 3 stac nas na to.
Aha i jeszcze 4, widze, ze masz ten dzień bo na kazdy moj oostbardzo negatywnie odoisujesz
Na kazdy moj post bardzo negatywnie odpisujesz *

czytam Twoje wypowiedzi(nie tylko tutaj) i wydaje mi się że lubisz gwiazdorzyć i się chyba wywyższać he? podkreślać to że hm... stać was na to ? a może się mylę...

#400 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 25 lutego 2014 - 12:26

Nie to nie jest gwiazdorzenie. Nie zawsze na forum musza byc osoby skromne cxy biedne. Dlaczego mam pisac inaczej niz jest naprawde ??
Kazdy ma prawo do swojej odpowiedzi na dane pytanie w temacie. Nie chcesz, to przeczytaj tylko i nie komentuj. Kazdy czlowiek jest inny.
Dlatego tez nie mam znajomych bo nikt mojego zycia nie rozumie. I trzymam sie tylko z rodzina