Wesele - koszty
Napisano 19 września 2010 - 21:01
My mamy tą salę już na bank, zaliczka wpłacona. 130zł za osobę będzie za 2 dni, więc chyba bardzo tanio. Musimy jednak dokupić kilka rzeczy typu ciasto, wódka, czyli tak standardowo chyba.
Zespół jeśli będzie raczej ten co wybraliśmy, czyli 3,5 tys, bo na poprawiny jednak nie planujemy. (Jutro P ma dzwonić, czy jeszcze mają wolny nasz termin bo ostatnio mieli, byłoby super jeśli to by był ten zespół u nas, bo bardzo nam się spodobał).
Kamerzystę chyba będziemy mieć po znajomości (tzn. ze znanego zakładu), ale raczej w standardowych cenach, jeszcze nie orientowałam się za ile.
Napisano 19 września 2010 - 21:15
My mamy sale orkiestre kucharke
Od przyszłego miesiąca prawdopodobnie idziemy na kurs tylko że z tym mamy problem straszny bo jest wszędzie w okolicy o 17 a mój W pracuje dłużej i nie ma szans skrócić godzin pracy.
Nie wiem jak z tym zrobimy.
No i musimy znów zebrać naszych rodziców żeby pogadać co już kupić bo na raz wszystko to nie bardzo.
Mam upatrzoną suknie( jadę mierzyć prawdopodobnie w przyszłą sobotę) fryzure makijaz i kwiaty
Dekoratornie mamy wybraną tylko się umówić musimy.
No to chyba tyle mamy
Napisano 19 września 2010 - 21:46
Aha, zapomniałam, że mamy też samochód za friko:) Jest wliczony w koszty sali.
Napisano 19 września 2010 - 21:49
Po prostu stresuje mnie to już z tego względu że ja to bym w ogóle wesela nie robiła
Napisano 19 września 2010 - 22:04
weselne-a-b-c-vt1128,300.htm#447583
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 20 września 2010 - 09:18
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 24 września 2010 - 23:08
Dziewczyny, oficjalnie, mamy ten zespół który chcieliśmy
Zaliczka już wpłacona, umowa podpisana.
No i będzie za 3,3 tys. więc troszkę mniej.
Napisano 25 września 2010 - 07:38
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 25 września 2010 - 07:52
fajnie ze dali sie troche potargowac
Napisano 25 września 2010 - 09:11
gratuluje kolejnego kroku
Napisano 25 września 2010 - 15:04
Napisano 11 listopada 2010 - 22:20
Wesele 1 dniowe:(
Bo niestety niestety niedzielę mieli już zajętą w tym lokalu...
wesele na ok 130 osób w restauracji i płacimy 170 zł za osobę.(tylko wódka nie jest wliczana)
Do tego kamerzysta i fotograf( z nimi jeszcze się nie dogadalismy co do ceny)
no ale mamy nadzieje, ze z wszystkim tak na tip top zamkniemy się w 40 tysiącach.
Wesele robimy sami... A rodzice zostają zaproszeni po prostu jako goście , i nic się do niego nie dokładają. Tak postanowiliśmy to. Jeśli będą tak bardzo chcieli to po prostu dadzą nam te pieniądze w kopercie jako prezent ślubny:)
Napisano 12 listopada 2010 - 04:43
tylko ze my robimy na ok 65 osob i mam nadzieje ze maxymalnie wydamy 25 tys.
wiem ze 13 tys idzie na sama sale tak okolo
Napisano 12 listopada 2010 - 15:22
mysle ze tez bym tak chcialamam takie samo podejscie do tego kto powinien oplacic koszty weselne
mysle, ze taka normalna ilosc, nie za duzoz wszystkim tak na tip top zamkniemy się w 40 tysiącach
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 12 listopada 2010 - 15:59
tylko ze my robimy na ok 65 osob i mam nadzieje ze maxymalnie wydamy 25 tys.
u nas mialo byc poczatkowo 80 osob, bylo 63 i nie wyrobilismy sie w 25 tys., a salę mielismy baardzo tanią
Musisz tez zwrocic uwage na to, ze w przyszlym roku duzo rzeczy bedzie drozsze
Jednak mam nadzieje, ze weselicho pochlonie Was jak najmniej :->
Napisano 12 listopada 2010 - 16:40
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 13 listopada 2010 - 10:34
my alkohol kupujemy na sali za 20 zl
a ile butelek powinnismy kupic na 65 osob?
i my zrobimy tak zeby bylo na wesele ciut wiecej wszystkiego, bo poprawiny we wlasnym zakresie robimy,a wiem z doswiadczenia ze po tomka brata weselu zostalo pelno jedzenia i ciasta
tylko z alkoholem nie wiem
na suknie przeznaczam 2500 max 3tys jesli by mni powalila ale raczej ta 1 opcja
-autokaru nie bedzie samochod po duzej znajomosci
-kamera i foto 2600zl
-orkiestra 3000zl
-obraczki 1000zl
-sala ok 13tys
no kurde chyba faktycznie wiecej bedzie....
zobaczymy
musze policzyc ile juz uzbieralam
Napisano 13 listopada 2010 - 14:33
ile butelek powinnismy kupic na 65 osob?
my liczyliśmy tak, że na głowe po pół litra, bez wyjątku czy dziecko czy nie
na poprawinach i tak mialo byc mniej osob, wiec w efekcie kupilismy 11 krt wodki, tj. 132 butelki (planowo miało byc 80 osob). Do tego trzeba wliczyc np. u nas trzaskanie (impreza w piatek przed slubem, prawie karton wodki poszedl), pozniej bramy, na to u nas tez bardzo duzo wodki poszlo
Olciiia, jakies koszta zawsze wyskoczą, co do alkoholu ja na Waszym miejscu kupiłabym jakieś 7 kartonow, tym bardziej, ze jeszcze jakies mae poprawinki szykujecie. lepiej żeby zostalo niz mialoby braknąć, a tak zawsze na chrzciny bedziecie mieli
Co do sukienki to dużo chcesz na nia przeznaczyć... jezeli ze wszystkimi dodatkami wyrobisz sie do 2500 to ok, ale jezeli sama suknia to musisz doliczyc jeszcze welon (ja za welon dalam 200 zł), buty, jakis szal/bolerko, oczywiscie bizuterie i robi sie pareset zł wiecej
Napisano 13 listopada 2010 - 16:05
sala osp, wiec 1000zl za wynajecie+ oplaty za prad
kucharka bierze 10zl od roboty za kazda osobe
wiadomo jedzenie i tu nie ma jeszcze konkretnej listy zakupow wiec nie napisze ile to moze wyjsc
suknia to tez tak 2500zl
kamera z fotografem 3000zl
orkiestra 3000zl
obraczki 360zl
samochod taty
co do vodki to jestem troche zaskoczona
, bo jak bylismy teraz na weselach dwoch pod rzad to jedni liczyli litra na glowe i niewiele im zostalo, a drudzy az 1,5 litra co wydawalo mi sie za duzo, ale tez za wiele flaszek im nie zostalo, tak wiec my obliczylismy litr i cwiartke na osobe, co miesiac kupujemy tak po 2 kartony zeby nie odczuc, ale narazie mamy cos okolo 130 butelek wiec to dopiero poloważe na głowe po pół litra, bez wyjątku czy dziecko czy nie