Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#161 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 23 marca 2009 - 14:45

to na prawdę zależy od tego ile chces wydać na prazent. A przedział jest różny- od wspominanych wcześniej mp3 do laptopów...Mój chrześniak ma za 3 lata komunię a już mi powiedział że chce quada :lol:

<ookk>

#162 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 marca 2009 - 14:47

Mój chrześniak ma za 3 lata komunię a już mi powiedział że chce quada :lol:

to juz zbieraj. hehehe.
Moj chrzesniak ma dopiero 2 latka. Ciekawe co sobie zarzyczy. :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#163 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 23 marca 2009 - 15:19

ój chrześniak ma za 3 lata komunię a już mi powiedział że chce quada

ciekawe jakie będzie miał wymagania co do prezentu ślubnego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wydaje mi się że chyba tak do 1000 zł wystarczy???
Już nie panna a żona :*

#164 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 marca 2009 - 15:36

Moim zdaniem w zupełności. Kiedyś dostawało się od chrzestnych rower górski i się żyło ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#165 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 23 marca 2009 - 17:36

Wydaje mi się że chyba tak do 1000 zł wystarczy

wydaje mi się że to jak na komunie to jednak za dużo, ale jak kogoś stać...

my bratankowi na komunie kupiliśmy taką kierownice i pedały + gry komputerowe(jakieś wyścigówki)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#166 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 marca 2009 - 18:04

wydaje mi się że to jak na komunie to jednak za dużo

ja jestem pewna że to za dużo ... tak tak, rozumiem że komunia to tylko raz w życiu i tum podobne głupie (jak dla mnie tłumaczenia). do najbardziej religijnych nie należe, do kościoła nie uczęszczam, dlaczego? bo znudziłam sie hipokryzją ludzi. od małego uczono mnie że komunia ma być przeżyciem duchowym a nie zbieraniem jak największej ilości prezentów (i to jak najdroższych !!! )uważam że na komunie dziecku powinny wystarczyć pamiątki typu aparat, biżuteria, wszelkiego rodzaju albumy - coś co dzieciakowi pomoże znaleźć w sobie jakąś pasję później. wiem że ktoś sie zaraz oburzy (nawet jeżeli tego nie napisze) ze potem bedzie ż ciotka niedobra bo kupiła "tylko" to czy "tylko" tamto ... to moje zdanie na ten temat ... :oops:

Mój chrześniak ma za 3 lata komunię a już mi powiedział że chce quada :lol:

sorry że to napisze, ale to bardzo dobrze świadczy o tym jak go rodzice wychowują <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#167 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 23 marca 2009 - 19:18

nie(d)oceniona, ja nie wiem czy to za dużo- bo to pierwsza taka uroczystośc w której kupuje prezent, także nie jestem zorientowana - ile <bezradny></span>

Tzn nie chce przesadzić bo też mam wiele wydatków ostatnio.... no ale też chciałabym się postarać aby nie było że chrzesna się nie postarała :-( dlatego tak własnie chce się dowiedzieć jaka wartośc prezentu będzie "w sam raz"

#168 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 marca 2009 - 19:20

Mi tez sie wydaje ze 1000zl to zdecydowanie za duzo. Moim zdaniem mozna znalesc prezent za 200 zl z ktorego dzieciak bedzie bardzo zadowolony. <bezradny></span>
Ale to juz kwestia tego kogo na ile stać... ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#169 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 23 marca 2009 - 19:27

depre, a moze podpytaj chrzestnego co on zamierza kupic i ile przeznacza na prezent, byc moze razem sie na cos zlozycie ?
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#170 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 marca 2009 - 19:27

moze zapytaj dziecko czy chce cos konkretnego .Czasem chcą np wieże a czasem aparat albo jeszcze cos innego.nie musisz sie dostoswac do ztczenia ale mozesz mieć na uwadze. mysle ze 1000 to stanowczo za duzo , bo ile potem dasz na slub <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#171 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 23 marca 2009 - 20:07

depre, a moze podpytaj chrzestnego co on zamierza kupic i ile przeznacza na prezent, byc moze razem sie na cos zlozycie ?

no raczej to nie możliwe bo z panem chrzesnym nie mam kontaktu :-(
Może kupie dobry aparat fotograficzny taki do 600 zł no i Pismo Św. jak to pasuje na taką uroczystośc ;)

#172 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 27 maja 2009 - 15:26

co kupic półrocznemu chłopczykowi na jego pierwszy dzien dziecka??Który sie zbliza??mam problem:/
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#173 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 maja 2009 - 15:31

teraz jest duzo ciekawych edukacyjnych zabawek , albo jakies ubranko :-)

#174 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 28 maja 2009 - 07:48

mysiunia89, jakąś grzechotkę, gryzak... albo może książkę jakaąś kolorową, teraz jest takich pełno... No i super pomysłem, jezeli dziecko jeszcze nie ma, mata edukacyjna :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#175 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 11:51

Kobiety dobrego serca - idę do znajomych którzy mają dwuletnie dziecko. Ja jestem niedzieciata - nie wiem co mu kupić. Znaczy myślałam o jakiejś zabawce, albo o śpioszkach - tylko nie chciałabym żeby dostał (to chłopiec) to co zwykle.
Znalazłam taką gazetkę dla małych: LINK ale nie wiem czy na gazetkę dziecko się ucieszy. Co prawda są w niej gadżety - no ale jednak to tylko gazetka.
Z drugiej strony przy dzieciach bardzo przydają się pieluchy - ich nigdy dość. Może więc prezent praktyczny. Tylko że to prezent dla rodziców bardziej niż dla dziecka.
To co mu w końcu kupić? Ubranko? Tez niby nigdy dość.

#176 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 18:44

mysle ze ubranko bedzie najlepsze , teraz jest wiele takich fajnych ciekawych ubranek , ze napewno jak poszukasz to nie kupisz prezentu , który bedzie jednym z wielu ;-)

#177 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 07:46

ja tez kupilabym ubranko... Jakas bluzę albo widzialam w sklepie takie slodkie polówki dla małych chłopcow :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#178 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:52

A co proponujecie od chrzestnej na chrzciny dla dziewczynki 2 miesięcznej? Help!!! Kompletnie nie mam pomysłu, pieniądze odpadają, ubranko do chrztu tez już ma, musi być prezent, tylko jaki?

#179 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:53

Madalena, kolczyki albo łańcuszek.... ???

#180 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:54

kolczyki albo łańcuszek.... ???

ja bym byla bardziej za łańcuszkiem ;-)