Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#201 latarniczka

latarniczka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 19:18

może miałam takie szczęście ale albumów w stylu "mój pierwszy album" itp w sumie dostałam 7... fajnie że ktoś pomyślał ale nie musieli wszyscy myśleć o tym samym... teraz co któraś kumpela w ciąży to wydaje "w prezencie" bo przecież 7miu albumów nie będę uzupełniać... Ale można też kupić pamiątkę w stylu zestaw do odlewów czy odcisków gipsowych rączki czy nóżki dziecka... :)

Załączone miniatury

• odlew.JPG

#202 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 20:11

nie podoba mi sie ten odlew, dziwnie to wyglada :-/ wolałabym aby rączka czy nóżka była odciśnięta w tym gipsie
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#203 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 20:37

jesli chodzi o chrzciny myślę, ze to powinna byc pamiatka, np: medalik z wygrawerowanymi życzeniami
na roczek cos dla dziecka, ale dla dziecka nie dla rodziców, czyli nie krzesełko do karmienia, tylko zabawka edukacyjna taka lepsza, którą rodzice by chcieli dla malucha, ale np maja inne wydatki i nie mogą fundnąć takiego cuda
lilian

#204 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 20:39

Jesli chodzi o chrzciny

Mój Brat zastanawia się nad zakupem bransoletki z wygrawerowanym imieniem i datą chrztu....zastanawiam się jak to dokładnie wygląda,bo słyszałam już od kilku osób o takim prezencie
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#205 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 11:17

Wiem,ze lepiej dac prezent niz pieniazki,ale jak juz daje sie pieniadze to ile?
8ego sierpnia Lukasz bedzie trzymal bratanka do chrztu i nie wiemy ile dac <bezradny></span>
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#206 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 21:21

Ja bym dała medalik albo właśnie taką brazoletke- fajnie jest kiedy dziecko ma taką pamiątke ze swojego chrztu :)

#207 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 lipca 2009 - 21:11

angik w przypadku pieniedzy na chrzest to bardzo rózne kwoty ludzie dają , nawet sa tacy co tysiacami sypią <bezradny></span> ja uwazam ze na chrzciny nie powinno sie przesadzać :-?

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#208 krochmalinka

krochmalinka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 20:11

a co z dzieciakami w wieku szkolnym?
ja sama pamiętam, że moi rodzice zawsze preferowali prezenty typu "wycieczka" czy "obóz", coś, z czego wyciągałam jakieś fajne wspomnienia :) teraz zastanawiam się czy nie zafundować w przyszłym roku razem z rodzicami dla mojej bratanicy jakiejś fajnej kolonii. chciałabym jednak skorzystać z jakiegoś sprawdzonego biura podróży, czy miałyście może do czynienia z reklama? na innych forach widziałam dość sporo pozytywnych opinii o ich wyjazdach, ale muszę się upewnić, że to fachowcy w swojej dziedzinie ;) jakieś opinie?

#209 werkaa

werkaa
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:31

Ja wczora kupiłam mojej 11-letniej kuzynce organizator na płyty Hello Kitty:)

Mam nadzieję, że będzie zadowolona, bo jakiś czas temu dostała telefon :mrgreen:

#210 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 20 września 2009 - 07:06

My na roczek dla Agatki mielismy kupic rowerek ale teraz juz idzie zima i mała nie bedzie miala kiedy na nim jezdzic, wiec rodzice zażyczyli sobie krzeselko do karmienia. Fajne jest, jak juz wyrosnie z krzeselka mozna je rozmontowac i zrobic z tego małe krzesełko i stoliczek :-)

Dołączona grafika

to nasze jest prawie identyczne tylko to obicie w srodku jest łososiowe w misie :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#211 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 września 2009 - 08:35

Bardzo przydatna rzecz :) Trafiliście w dychę jednym słowem :] 2in1 :), a nawet 3in1, skoro potem jest i stoliczek, i krzesełko :]

#212 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 20 września 2009 - 13:43

Ja ostatnio kupilam blizniakom tzw. mate edukacyjna.Bardzo fajna rzecz.
Jest baaaaaardzo duzy wybor tego.

Załączone miniatury

• 737431507.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#213 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 20 września 2009 - 18:27

katti, bardzo dobry pomysl,ja w ogole jestem zwolenniczka zabawek edukacyjnych. Bardzo dobrze wplywaja na rozwoj dziecka.
Dołączona grafika

#214 latarniczka

latarniczka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 26 września 2009 - 09:43

a u nas powoli przygotowania do roczku młodego :) prezenty się zbierają powoli, ale pierwsze już czekają :) z tych co były ustalone i już są to mamy:
- jeździk pchacz w kształcie tomka- lokomotywy (od chrzestnej)
- w tej samej tonacji zachowany rowerek (od mamusi)
- dziadkowie postanowili zafundować pościel do nowego dorosłego łóżeczka
- od pradziadka komplet książek z bajkami
dalej jeszcze nie wiem ale mamy 2 miesiące to może jakieś pomysły się jeszcze urodzą zwłaszcza w kwestii chrzestnego ;)
w każdym razie początek jakiś jest :)

#215 halinka

halinka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 października 2009 - 12:51

A ja mojej Agusi kupiłam plecaczek do przedszkola. Zawsze to coś zabiera, lalki czy inne gadżety więc już niczego nie zgubi i wszystko będzie w jednym miejscu ;)
Polecam sklep , towar doszedł w ciągu doby! i mała jest zachwycona ;)
Dobrze leży na plecach także nie trzeba się martwić o jakąś wade postawy przez niego.
pozdrawiam :)

link usuniety, zapoznaj sie z regulaminem

#216 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 13 października 2009 - 11:06

katti ta mata edukacyjna to bardzo fajna rzecz.. powaznie

za to ja mam problem .. zbliza sie Boze Narodzenie wiec i czas prezentwo.. Wikulka musiala by cos dostac od ciotki i wuja i tu pojawia sie problem bo nie wiem co... mysle wlasnie nad zabawka edukacyjna... jest spory wybor i w sumie ciezko sie zdecydowac...
chcialabaym kupic dwie rzeczy bo w styczniu mala bede miala roczek i znowu wypada cos dac...
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#217 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 października 2009 - 17:25

chcialabaym kupic dwie rzeczy bo w styczniu mala bede miala roczek i znowu wypada cos dac...

a juz chodzi albo próbuje ??? bo widziłam takie popychacze dziecko sie ich trzyma i stawia kroki , mozna tez to złozyc połozyc np na podłodze i ma tam jakies przyciski do wydawania dzwieków. Na allegro widziłam takie cos na zmniej niz 100 z wysyłka.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#218 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 października 2009 - 21:38

my na roczek daliśmy wielkiego pluszowego misia, siostra takiego skaczącego i szczekającego pieska, a dziadkowie takie niby ogrganki ale z główkami zwierząt i jak się nacisło to to wydawało dzwięk jak dany zwierzak w sumie to tymi organkami siostrzeniec był zainteresowany najbardziej i piesek mu się podobał, bo miś z związku z tym że nie robił nic to juz nie :lol:

#219 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 14 października 2009 - 12:09

my na roczek daliśmy wielkiego pluszowego misia,

wg mnie to nie najlepszy pomysł. dziecko się nie zianteresuje, a rodzice mają tylko problem gdzie postawić.

bo widziłam takie popychacze dziecko sie ich trzyma i stawia kroki

chodzi o chodzik pchacz. też na to patrzyłam. ale potem czytałam wiele opinii ekspertów i wiele z nich były negatywne w stosunku do takich chodzików. więc nie wiem czy bym się zdecydowała kupić to w prezencie, chyba, że po konsultacjo z rodzicami.

w ogóle - to najlepiej pogadać z mamą i ona podpowie co by widziała dla swojej pociechy.
nie wiem jaka jest Wiki, więc ciężko doradzić. bo Krzyś np. wszystkie zabawki edukacyjne ma teraz głęboko gdzieś. interesuje się po prostu wszystkim, najfajniej jest mu się bawić wałkami i młotkami kuchennymi.

Fisher Price ma duży wybór naprawdę fajnych zabawek edukacyjnych. można spośród nich coś wybrać, a najwyżej jak mała nie będzie teraz zainteresowana, to zabawka poczeka. ja chyba tak zrobię z pomysłami na prezent dla Krzysia.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#220 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 października 2009 - 12:15

wg mnie to nie najlepszy pomysł. dziecko się nie zianteresuje, a rodzice mają tylko problem gdzie postawić.

ale teraz jak mały ma już prawie dwa lata to lubi się do niego przytulać :-)