Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#241 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 16:45

Niedługo Mikołaj, a ja nie wiem co kupić dla 3 latka i 2 latki...Jakies pomysły?

#242 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 21:58

dla 3 latka

Bąka do puszczania, kręgle zwykłe plastikowe, puzzle piankowe, książeczki edukacyjne do nauki np kolorów, kształtów, liczb, jakieś fajne gry planszowe dla dzieci w tym wieku np łowienie rybek, zestaw "ośmiornica"do zabawy ciastoliną (ok 65zł), piłkę, zestawy do majsterkowania, gdzie są różne elementy które można skręcić śrubkami albo inaczej przymocować.

2 latki.

Fajny zestaw zabawek do piasku, lalka + wózek spacerówka, książeczki, drewniane układanki, mazaki, znikopis, zestawy klocków Lego Duplo - farma, domek, zoo,
taki zestaw do karmienia lal ;-)
Dołączona grafika
ciastolina, laptopa uczącego mówić słowa, literki (około 60 zł).

Na razie tyle.
Mam nadzieję, że coś wybierzesz ;-)
Dołączona grafika

#243 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 13:46

czy polecicie jakis ciekawy samochodzik dla 1,5 rocznego chlopczyka?

#244 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 14:49

Ja mojemu prawie 2,5 latkowi kupiłam takiego konika na biegunach

wydaje mi się, że konik to dobry prezent dla wielu maluchów. Koniki są różnej wysokości od 50cm do 90cm wysokości.

a samochodzik dla 1,5 roczniaka... myślę ze z wadera mają naprawdę dobre zabawki z porządnego plastiku.
mój ma taką ale nie z giganta i dostała właśnie na tym etapie, bawi się do tej pory
Dołączona grafika

Załączone miniatury

• 267702.jpg

Dołączona grafika

#245 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 19:46

a gdzie mozna taki samochodzik dostac?:)

#246 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 19:48

poszukaj w sklepch z zabawkami albo w centach handlowych

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#247 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 00:35

a gdzie mozna taki samochodzik dostac?:)

W Biedronce były z zabawkami do piaskownicy za 20 kilka złoty.
Dołączona grafika

#248 ania13288

ania13288
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 23:17

Co kupić chrześnicy na chrzciny?

#249 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 23:27

Ja mojej chrześnicy kupiłam złoty łańcuszek i dodatkowo włożyłam w bucik pieniądze (jakiś zabobon, babcia kazała więc włożyłam :mrgreen: )
Jeszcze zależy jak bardzo wymagająca rodzina, bo moja chrześnica to zarazem moja bratanica i nie kazali mi nic wielkiego kupować.
Moja koleżanka znowu kupiła u jubilera taką małą łyżeczkę, na której graweruje się ile dziecko ważyło jak się urodziło ile miało wzrostu, dzień urodzenia dzień chrzcin i powiem ci, że to fajna rzeczy była, pamiątka dla dzieciaczka na całe życie i prezent oryginalny
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#250 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 00:24

prezent oryginalny

a nie do końca :P co jakiś czas spotykam się z pytaniem czy mamy jakieś srebrne łyżeczki bo na chrzciny w prezencie chce ktoś coś tam wygrawerować na takowej :P ale na pewno pamiątka zostaje ;-)

ja bym doradziła podpytać rodziców co by chcieli, i dodatkowo dorzucić coś od siebie, na pamiątkę ... są ładne srebrne obrazki z aniołami i dziećmi (np. anioł przeprowadzający dziecko przez ulicę, anioł przykrywający dziecko jakąś tam kołderką ... ) są rzeczy ze swarovskim ... też pierdółki ... buciki czy postaci anioła z dzieckiem na ręku ... no i ostatecznie łańcuszki czy kolczyki (jeżeli dla dziewczynki). pomysłów jest cała masa, wystarczy się rozejrzeć po sklepach ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#251 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 12:14

A czy któras z Was spotkala sie moze jako prezent z tortem pieluszkowym?
Ostatnio cos takiego rzuciło mi sie w oczy na

Załączone miniatury

• tort.jpg

#252 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 12:50

ja kiedyś widziałam takie albumy dla dzieci na zdjęcia, ale też na zapisywanie róznych rzeczy, na przykład moje pierwsze słowo, moje pierwsze rysunki. Byly tam takie koszulki na 'moj pierwszy wypadnęty ząb, mój pierwszy pukiel włosów'. Jesli rodzice mają tendencje do gromadzenia pamiątek, to taki album wedłu mnie jest rewelacyjny :mrgreen: a poza tym jest świetną pamiątką :-D

ja nie widziałam, ale nie jestem wtemacie absolutnie ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#253 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 16:05

z tortem pieluszkowym?

Niedawno pierwszy raz widziałam taki "tort" i przyznam, że to wg mnie świetny pomysł na prezent. Jest oryginalny, nietuzinkowy. Ja pewnie byłabym zachwycone :mrgreen: tyle, że ja nie lubię po prostu prezentów typu srebrna grzechotka czy srebrny smoczek na pierwszy ząbek :-/
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#254 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 16:08

fajna rzecz ale nie chciłabym aby stanowiło to cały prezent , bo fajnie by było jakby dziecko miła jaks pamiatke z chrzcin, np jaks ksiazeczke z dedykacja albo cos w tym stylu.

#255 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 19:13

Album o którym wspomniała LadyNefretete jest bardzo fajny, ja bym np taki chciała mieć, uwielbiam takie sentymenty jak pierwszy pukiel włosów itp.
Dlatego zachwyciła mnie łyżeczka, ja nigdy o niej nie słyszałam dopiero jak przyjaciółka kupowała dlatego wydał mi się oryginalny :-D
Ale ja bym wybierając prezent szła właśnie w stronę tego typu pamiątek na całe życie.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#256 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 20:12

te albumy są świetne, ale wg mnie to powinno pozostać w gestii rodziców, bo po pierwsze nie każdy ma tyle zapału żeby go prowadzić (mam swój własny osobisty, więc od czasu do czasu podziwiam dziury w mej młodocianej historii :P ), a po drugie może się zdarzyć zdublowanie takiego albumu... bo są coraz popularniejsze, i rodzice mogą już taki mieć ;-) ewentualnie z okazji narodzin mogłabym wręczyć

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#257 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 12:43

z tortem pieluszkowym?

Niedawno pierwszy raz widziałam taki "tort" i przyznam, że to wg mnie świetny pomysł na prezent. Jest oryginalny, nietuzinkowy. Ja pewnie byłabym zachwycone :mrgreen: tyle, że ja nie lubię po prostu prezentów typu srebrna grzechotka czy srebrny smoczek na pierwszy ząbek :-/

No własnie ja tez jakos nie podchodze z entuzjazmem do takich prezentów.
Tort wydał mi sie naprawde śmiesznym prezentem.I chyab jednak takim mało spotykanym.

#258 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 18:22

ciekawym rozwiazaneim jest mis z koszulka z fotka dziecka albo poduszka , bo jest to prezent uzyteczny ale i pamiątka.

#259 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 12:15

Mi bardzo podobają się zdjęcia grawerowane w krysztale. Widziałam na żywo kryształ ze zdjęciem dziecka 3d właśnie jako prezent z okazji chrzcin i naprawdę bardzo mi się to podobało. Są też zdjęcia z rodzicami chrzestnymi. Niestety na necie nie znalazłam nic takiego to pokaże Wam 2D:
Dołączona grafika

Ja np wolałabym taką pamiątkę zamiast łyżeczki albo kolczyków,tylko cena może odstraszać ;-)

#260 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 12:24

Tilia, ciekawy pomysł :) podoba mi się.

tylko cena może odstraszać ;-)

no właśnie ile za taki prezent ???