bo łańcuszka w sumie to takiej małej kruszynce sie nie ubiera a kolczyki chyba tak
Co na prezent dla dzieci
Napisano 02 czerwca 2009 - 11:55
bo łańcuszka w sumie to takiej małej kruszynce sie nie ubiera a kolczyki chyba tak
Napisano 02 czerwca 2009 - 11:57
Ja mysle ze taki łańcuszek z jakąś grawerką np. data to fajna pamiatka na chrzest. Łańcuszek to takie uniwersalne moim zdaniem
Napisano 02 czerwca 2009 - 18:01
dla dziewczynki mysle ze bizuteria to dobra rzecz bo jak bedzie dorosła to jej sie przyda i bedzie miała pamiatke do końca zycia , która nie bedzie tylko lezec i zbierac kurz.
Ja teraz ide na chrzestną do chłopca i jesli od matki nie dowiem sie co chce to zrobie paczke w stylu : ubranko , posciel, zabawka jakis pamiatkowy album .
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 czerwca 2009 - 19:33
matę edukacyjną, karuzelę nad łóżeczko, leżaczek bujaczek to są fajne prezenty i dla dziecka i dla rodziców. takie moje zdanie.
i też b. fajny pomysłubranko , posciel, zabawka jakis pamiatkowy album .
Napisano 02 czerwca 2009 - 22:19
Dokładnie.....zresztą ja nawet na komunie bym nie kupiła wiem po sobie.....a dla małego dziecka można całkiem fajne i przydatne rzeczy kupićeeee tam kolczyki czy łańcuszek. na komunię takie prezenty, a nie na chrzciny.
a moja leży i zbiera kurzdla dziewczynki mysle ze bizuteria to dobra rzecz bo jak bedzie dorosła to jej sie przyda i bedzie miała pamiatke do końca zycia , która nie bedzie tylko lezec i zbierac kurz.
Napisano 03 czerwca 2009 - 17:25
na komunie dostałam łańcuszek , nie nosze go bo jet bardzo cieniutki ale mam i bardzo miła pamiatka. Nie jest za jakimis srebrnymi szkatułkami czy figurkami bo to to tylko zbiera kurz. ale jak ktos nie ma pomysłu to ubranko to najlepszy pomysł. sama myslłam nad matą edukacyjna ale taka zwykła nie ma nic ciekawego a jakieś wymyslne to troche kosztuja.
Napisano 23 czerwca 2009 - 11:23
Napisano 23 czerwca 2009 - 12:32
tylko nie wstawiaj reklamy sklepu, bo już mi tym zalatujejak coś znajde to dam znac.
Co do komunii, to od wieków są takie schematy > zegarek, łańcuszek, rower, komputer...
a może tak coś nowego?
Ludzie się coraz mniej starają
Napisano 24 czerwca 2009 - 09:08
może nawet nie tyle, że mniej się starają tylko, że wydają coraz więcej pieniędzy... i prezenty są coraz mniej "dziecięce"... przynajmniej w mojej okolicyLudzie się coraz mniej starają
Napisano 25 czerwca 2009 - 13:37
Napisano 25 czerwca 2009 - 21:52
Napisano 25 czerwca 2009 - 22:06
mysle ze to dobry pomysł , bo na poczatku sie tego nie kupuje a potem ejst to bardzo przydatnekrzesełko do karmienia,
Napisano 25 czerwca 2009 - 22:16
no dokładnie to jest super rzecztym bardziej jeżeli jest to krzesełko drewniane, które późnej mozna rozłożyć i wychodzi stoliczek
i nie takie drogie :->
Napisano 08 lipca 2009 - 00:12
1) puzzle piankowe które można porozkładać na podłodze jak dywanik i dziecko się może po nich kulać z tym że lepsze są takie większe niż malutkie -tego typu: Puzzle-podlogowe-Cyfry-10-elementow
2) zawieszki do maty edukacyjnej bo stale patrzeć na to samo i dorosłym i dziecku się nie chce a jakoś nigdy nikt o tym nie pomyśli tylko stale grzechotki przynosi...
3) z droższych nieco prezentów to krzesełko do karmienia- fajne są takie rozkładane na stolik i krzesełko, ale wcale nie drewniane tylko plastikowe i one mają dodatkowo pasy bezpieczeństwa i możliwość regulowania pozycji krzesełka
4) genialnym urządzeniem dla nas okazał się nawilżacz powietrza - są takie specjalne dla dzieci w różnych kształtach, o różnych pojemnościach, bardzo ciche. Wykorzysta się go przez długi czas, to taki prezent na lata. Dla mnie to był strzał w 10 zwłaszcza na zimę
Napisano 09 lipca 2009 - 09:08
To tak jak ja i cieszę się, że my nic takiego nie dostałyśmy. Tylko leżałoby za szybą i się kurzyłoja bym nigdy nie kupiła takich sredrnych smoczków i innych rzeczy nieprzydatnych.
Jeśli chodzi o prezenty na chrzciny to wg mnie najlepsze są rzeczy, które przydadzą się dla dziecka. Wika dostała np. od chrzestnego krzesełko do karmienia (zresztą to był chyba najbardziej trafiony pomysł- bo służy nam do tej pory), mnóstwo zabawek edukacyjnych, którymi ciągle się bawi. Fajne są też książeczki, w których wpisuje się wszystkie ważniejsze daty (typu pierwszy ząbek, pierwszy krok) i wkleja zdjęcia. Biżuteria to preznt raczej na komunię. A pieniędzy nie dałabym, ponieważ z reguły zamiast dla dziecka dorośli przeznaczaja je na inne cele
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 09 lipca 2009 - 15:42
z tymi puzzlami to chodzi o to że są mniejsze i większe - a wśród tych większych są również różne wzorki w których są bardzo małe elementy (jakieś kółeczka będące imitacją kropek muchomora itp) to bardzo niebezpieczne dla dzieci. Natomiast cyferki wśród cyferek nie ma aż takiego problemu dlatego polecam takie cudo (my mamy takie właśnie w wymiarze ok 30X30 cm)
Napisano 09 lipca 2009 - 16:10
Ja takiemu małemu dziecku zaproponowałabym coś co wpływa na różne zmysły.
Nie mam na myśli teraz nic konkretnego. Ale myślę o jakieś zabawce, której części będą miał różne kolory, różne faktury, będą wydawały dźwięki, różne kształty itd itd
Napisano 09 lipca 2009 - 19:10