Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#181 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:55

a ja za kolczykami :P
bo łańcuszka w sumie to takiej małej kruszynce sie nie ubiera a kolczyki chyba tak :)

#182 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:57

Torii1988, kolczyki dla 2 miesiecznej dziewczynki? Ja mysle ze to chyba za wczesnie chociaż się nie znam ;-)
Ja mysle ze taki łańcuszek z jakąś grawerką np. data to fajna pamiatka na chrzest. Łańcuszek to takie uniwersalne moim zdaniem ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#183 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 17:57

chrzestni często dają srebrną łyżeczkę z grawerem lub tak jak pisały dziewczyny złote kolczyki. Ł. dla swojej chrzesnicy kupił książkę z baśniami i matę edukacyjną (ale to było zyczenie mamuski ;-) )
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#184 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 18:01

ja bym nigdy nie kupiła takich sredrnych smoczków i innych rzeczy nieprzydatnych.
dla dziewczynki mysle ze bizuteria to dobra rzecz bo jak bedzie dorosła to jej sie przyda i bedzie miała pamiatke do końca zycia , która nie bedzie tylko lezec i zbierac kurz.
Ja teraz ide na chrzestną do chłopca i jesli od matki nie dowiem sie co chce to zrobie paczke w stylu : ubranko , posciel, zabawka jakis pamiatkowy album .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#185 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 19:33

eeee tam kolczyki czy łańcuszek. na komunię takie prezenty, a nie na chrzciny.
matę edukacyjną, karuzelę nad łóżeczko, leżaczek bujaczek to są fajne prezenty i dla dziecka i dla rodziców. takie moje zdanie.

ubranko , posciel, zabawka jakis pamiatkowy album .

i też b. fajny pomysł :) ja na pewno bym się z takiego prezentu dla malucha ucieszyła.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#186 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 22:19

eeee tam kolczyki czy łańcuszek. na komunię takie prezenty, a nie na chrzciny.

Dokładnie.....zresztą ja nawet na komunie bym nie kupiła wiem po sobie.....a dla małego dziecka można całkiem fajne i przydatne rzeczy kupić ;-)

dla dziewczynki mysle ze bizuteria to dobra rzecz bo jak bedzie dorosła to jej sie przyda i bedzie miała pamiatke do końca zycia , która nie bedzie tylko lezec i zbierac kurz.

a moja leży i zbiera kurz ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#187 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 17:25

ja bym chcał kupic dziecku cos co by miało na pamiatke na całe zycie :-)
na komunie dostałam łańcuszek , nie nosze go bo jet bardzo cieniutki ale mam i bardzo miła pamiatka. Nie jest za jakimis srebrnymi szkatułkami czy figurkami bo to to tylko zbiera kurz. ale jak ktos nie ma pomysłu to ubranko to najlepszy pomysł. sama myslłam nad matą edukacyjna ale taka zwykła nie ma nic ciekawego a jakieś wymyslne to troche kosztuja.

#188 anna34

anna34
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 11:23

A moze ładny sportowy zegarek? Wiem,ze dzieci lubia dostawac takie prezenty na komunie. Poszukaj w internecie jakiegos sklepu który ma duzy wybór,jak coś znajde to dam znac.

#189 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 12:32

jak coś znajde to dam znac.

tylko nie wstawiaj reklamy sklepu, bo już mi tym zalatuje

Co do komunii, to od wieków są takie schematy > zegarek, łańcuszek, rower, komputer...
a może tak coś nowego?
Ludzie się coraz mniej starają :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#190 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 09:08

Ludzie się coraz mniej starają :P

może nawet nie tyle, że mniej się starają tylko, że wydają coraz więcej pieniędzy... i prezenty są coraz mniej "dziecięce"... przynajmniej w mojej okolicy :-/ w tym roku jeden z dalszych sąsiadó dostał w wieku 7 lat skuter... czy to aby nie za wcześnie o pare lat...
Dołączona grafika

#191 kkkaaatarzyna

kkkaaatarzyna
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 13:37

ja doradzam kupić ubranko jest tyle swietnych ubranek dla małej:) moge polecic kilka....

#192 ryba

ryba
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 21:52

krzesełko do karmienia, bujaczka , zabawki jakiejś dobrej firmy edukacyjne które zaraz sie przydadzą bo dziecko rośnie i jest coraz mądrzejsze

#193 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:06

krzesełko do karmienia,

mysle ze to dobry pomysł , bo na poczatku sie tego nie kupuje a potem ejst to bardzo przydatne ;-)

#194 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:13

tym bardziej jeżeli jest to krzesełko drewniane, które późnej mozna rozłożyć i wychodzi stoliczek :-D
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#195 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:16

tym bardziej jeżeli jest to krzesełko drewniane, które późnej mozna rozłożyć i wychodzi stoliczek :-D

no dokładnie to jest super rzecz ;-)
i nie takie drogie :->

#196 latarniczka

latarniczka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08 lipca 2009 - 00:12

Jeśli chodzi o prezenty dla dzieci to ja w sumie mogę tylko się wypowiadać odnośnie maluchów (synek ma 7 miesięcy). Fajnymi prezentami które niekoniecznie wszyscy inni kupują a naprawdę się przydają są:
1) puzzle piankowe które można porozkładać na podłodze jak dywanik i dziecko się może po nich kulać z tym że lepsze są takie większe niż malutkie -tego typu: Puzzle-podlogowe-Cyfry-10-elementow
2) zawieszki do maty edukacyjnej bo stale patrzeć na to samo i dorosłym i dziecku się nie chce a jakoś nigdy nikt o tym nie pomyśli tylko stale grzechotki przynosi...
3) z droższych nieco prezentów to krzesełko do karmienia- fajne są takie rozkładane na stolik i krzesełko, ale wcale nie drewniane tylko plastikowe i one mają dodatkowo pasy bezpieczeństwa i możliwość regulowania pozycji krzesełka
4) genialnym urządzeniem dla nas okazał się nawilżacz powietrza - są takie specjalne dla dzieci w różnych kształtach, o różnych pojemnościach, bardzo ciche. Wykorzysta się go przez długi czas, to taki prezent na lata. Dla mnie to był strzał w 10 zwłaszcza na zimę :)

#197 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 09:08

ja bym nigdy nie kupiła takich sredrnych smoczków i innych rzeczy nieprzydatnych.

To tak jak ja i cieszę się, że my nic takiego nie dostałyśmy. Tylko leżałoby za szybą i się kurzyło :-/
Jeśli chodzi o prezenty na chrzciny to wg mnie najlepsze są rzeczy, które przydadzą się dla dziecka. Wika dostała np. od chrzestnego krzesełko do karmienia (zresztą to był chyba najbardziej trafiony pomysł- bo służy nam do tej pory), mnóstwo zabawek edukacyjnych, którymi ciągle się bawi. Fajne są też książeczki, w których wpisuje się wszystkie ważniejsze daty (typu pierwszy ząbek, pierwszy krok) i wkleja zdjęcia. Biżuteria to preznt raczej na komunię. A pieniędzy nie dałabym, ponieważ z reguły zamiast dla dziecka dorośli przeznaczaja je na inne cele <bezradny></span> I dlatego wszystkim gościom, którzy byli u Małej na chrzcinach zapowiedziałam, że muszą się trochę wysilic, bo kopert nie przyjmujemy :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#198 latarniczka

latarniczka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 15:42

no dobra wcięło mi linka więc będzie próba generalna z wklejaniem zdjęcia... :-?
z tymi puzzlami to chodzi o to że są mniejsze i większe - a wśród tych większych są również różne wzorki w których są bardzo małe elementy (jakieś kółeczka będące imitacją kropek muchomora itp) to bardzo niebezpieczne dla dzieci. Natomiast cyferki wśród cyferek nie ma aż takiego problemu dlatego polecam takie cudo (my mamy takie właśnie w wymiarze ok 30X30 cm)

Załączone miniatury

• puzzle.JPG

#199 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 16:10

jakoś nigdy mnie te piankowe puzzle nie jarały...
;-)

Ja takiemu małemu dziecku zaproponowałabym coś co wpływa na różne zmysły.
Nie mam na myśli teraz nic konkretnego. Ale myślę o jakieś zabawce, której części będą miał różne kolory, różne faktury, będą wydawały dźwięki, różne kształty itd itd
nie ma mnie tu i nie będzie.

#200 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 19:10

tigra84 ja włsnie mysle aby chrzesniakowi kupic takie krzesełko do jedzenia i jakis taki album do wpisywania waznych dat i wklejania fotek :-) no jakis ciuszek do tego :-)